Moj muž ma na*ral
Ahojte asi sa potrebujem len vykecat . Ide o to že celé dni som doma zavretá s malou , včera kamoska chcela aby som dosla ku nej lebo ma narodeniny že posedime dáme kavu a ja si konečne oddýchnem . Vravím to mužovi a on že jasne chod . A ja že ale bez malej . A on že ako bez malej ? A ja že no normálne ty ostanes s nou doma . Ja by som si to tam aj tak neuzila musela by som ju mat stále v nosiči a ja si chcem vklude sadnúť a vypiť kavu . No k veci . Oni teraz s kamošmi chodia behávať resp prechádzať sa na viac km aby schudli . A že proste on nevie lebo že by sa mu narušil program a tak . Hovorím že nič sa tým dvom nestane keď pôjdu bez teba jeden den a ty môžeš sa ísť prechádzať s malou von s kočíkom a o nič neprídeš . Tak navrhol že teda nech mu dam vedieť že pôjde skôr behať . Ale tak sme sa nedohodli lebo chcela som ísť o 2 s tým že do 7 max doma . No a pred druhou by behať nešli. Vždy keď večer pride z vonku tak mu verím špeciálne diétne jedla a včera som mu nenavarila . Prišiel a hovorí že mám niečo na jedenie ? Ja na to : a navaril si si ? Tak nemáš . Proste on nebol ochotný jeden den ostať s malou doma tak ja mu nebudem variť . A mienim v tom pokračovať . Myslite že som urobila správne ? A to ani nepíšem že mi pomaly “ vyčíta “ že miniem celu materskú a nič si neušetrim. Ale k tomu sa už nevyjadrujem ani
Ja mám 35, manžel 40 zoznámili sme sa pred 13rokmi, vo vzťahu sme 10rokov, manželia sme od mája 2014, máme 4deti a počet nejakých väčších hádok za tých 13rokov sme mali 5-7maximálne.... Ale tak možno ani ja neviem nič o vzťahoch a treba ma poučiť ako to chodí.... U nás keď muž má problém tak hneď mi to povie bez zdvorilostných fráz na rovinu hneď znamená nie po mesiaci 2,3,....10 keď už je na pokraji svojich síl a to isté aj ja... Nemusím ho k ničomu nútiť aby sa staral o deti a ani on mňa aby som mu varila to, čo chce...A nemusím sa urážať keď niečo neurobí 😂
Ja by som o druhej odišla. Bolo by mi jedno ako si to zariadi s kamošmi. 10 mesačné dieťa je už v pohode na pár hodín. Napísala by som na papier čo kedy a ako, nehádala by som sa, iba oznámila. Chodiť sa dá aj s kočíkom. Ja chodím walkingovať s kamoškou a drahý chodí na ryby, raz beriem deti ja a raz on. Väčšinou v rovnaký čas aby sme boli potom aj spolu. Ale mňa prekvapila iná vec. On drží diétu a ty varíš jemu zvlášť stravu??? Akože sorry by som sa mu na jeho diétu vykašľala. U nás drahý teraz tiež drží diétu ale svoje jedlo si chystá sám, častokrát aj pre mňa šalátiky, rybu a ja varím deťom alebo opačne ja niečo zdravé a on zabezpečí deťom. Nebudem ja sama variť dve menu nie sú v reštike a nie nie som povinná ako žena strhať sa v kuchyni aby boli všetci spokojní. Tiež si chcem robiť počas dňa na čo mám chuť.
@felicita027 a ako by si sa zachovala, keby tvoj muz s tebou komunikovat o probleme nechcel? Napríklad preto, ze on to za problem nepovazuje (alebo z akehokolvek ineho dovodu).
Uplne ta chápem, mas pravdu.
A mas právo si obcas oddychnut aj bez dcerky.
@diusqa761 nedocitala som lebo trepeš a je to zbytočne dlhé . Nehnevaj sa na mna , ale tvoj muž bol preč 7 mesiacov , predpokladám že pendluje stále . Takze takýto vzťah naozaj nemôžeš porovnávať . Keď budete spolu roky rokuce každý den vkuse potom dávaj rady . Jasne že sa nemáte kedy pohádať keď je v Nemecku . A keď je doma tak ste si vzácny je to prirodzene . No bola by som sprostá keby on neni ochotný postrážiť mi malú a ja naďalej urobím čo si panko vyžiada . To vôbec neni tak ako to ty vnímaš že robenie si napriek ako deti . Jednoducho musí pocohpit , že tadiaľto cesta nevedie , sú určite hranice a ja tiež nie som jeho slúžka a niektoré veci si treba zaslúžiť nie si myslieť že to robí “ samo “ .. takze ty naďalej rob všetko pre svojho chlapa a potom sa o pár rokov spamataj keď to bude považovať za samozrejmosť . Ako si naučíš tak máš , ale si ešte veľmi mladučká na to aby si pochopila ake sú vzťahy , najmä keď ty s tým tvojim ani nie si denno denne . Takze naozaj nemáš právo dávať vzťahové rady na to ako spraviť ten vzťah perfektný keď sama ho nemáš normalny tým že muža často nemáš doma .. sory
@diusqa761 ty čo máš s tými trenkami ? 😀😀😀 ty si mimo kks ty mi prídeš ako nejaká fanaticka domácich prác 😂😂😂 ja som nenapísala že mu neoperiem trenky ale že mu nenavarim jedlo na vyše lebo nemám na to dovod .
@diusqa761 pozerám tvoj profil no neviem kto je tu sprostý ... dávať ročnému a pol decku masový spiz kks 🙄🙄 ty nemôžeš byt normálna . Keď už sa tu ideme súdiť kto je tu sprostý 😉 24 ročná čo nemá žiadne skúsenosti vo vzťahu tu ide robiť zo seba psychologicku. Ozvi sa o pár rokov keď sa muž vráti z Nemecka že aký ma te vzťah slečna dokonalá
Tak upresnim lebo ja som nerieisla vzťah ale len jeden den , vzťah mame super . Nehádame sa nemáme vážne problémy a doteraz mi malú vždy postrážil . Je super aj ako manžel aj ako otec . Ale samozrejme nechcem si ho zastavať , nič na tom nemení že ma sklamal . Ide o to že poslednú dobu som dlho nebola a prvý krát ma takto odmietol preto som bola v šoku , a hlavne išlo o kamoskine narodeniny niečo čo sa nedá odložiť . Zato jeho program sa odložiť dať . Tam sa neni o o čom rozpráva jedocuho som mu vysvetlila že to bolo prvý aj posledný krát čo sa takto zachoval
. A aby si to aj zapamätal
, tak som mu odmietla variť jeho jedla keďže beztak mám navarené aj tak . Keby som sa tvárila že sa nič nestalo a ešte by som bola k nemu milucka, vedel že mu to prešlo a že si to
Môže dovoliť zas . To je ako keď nevernikovi odpustite neveru . Takze žiadne naprieky si nerobíme ako podaktoré vyčítali neviem z ktorej ri**😀.. a niektorým z vás by neuškodilo trosku dominancie vo vzťahu .. lebo presne potom takto to vyzerá a muži si ženy nevážia
Dobre si urobila.
Jasné, nedá sa dieťa nechať len tak ja som nikdy nebola. Máme dve 4 a 21 mesiacov. Nebolo kde atd. To nechcem tým nič povedať!
Ale jasne, že on keď nekrmi, neuspava, to je v podstate ešte dosť malé dieťa, tak to neni také jednoduché.
Začne ti vyvovavať, že máš prísť z kávy lebo toto tamto. Ja som plus dojčila. Ale? Moja mama nemala problém druhu dcéru uspať na rukách.
Neviem, nejako bola zvyknutá plus ženy si poradia, alebo v kočíku.
Nehovorím poradil by si aj on, ale keby si bola v nemocnici, keď vie že by si bola na káve, by ti volal aspoň ja myslím.
Takže ja radím, zapajaj ho, nech aj uspáva a potom môžeš odísť že ok staraj sa.
Podla mna by sa mu nic nestalo, keby zostal s malou...neviem preco, maju niektori chlapi pocit, ze ked sa im narodi dieta , tak je to hlavne zenine dieta...
Ináč kamarátka takto 25 ročná robila mužovi vyše 35 ročnému čo mu na očiach videla, chodil vonku ako chcel atd atd a už je aj sám. No.
Praskla s tým, zobrala dieťa a on sa na ňu díval že čo zrazu jej vadí.
Jasné treba ich cepovať musia vedieť odkiaľ pokiaľ
Veď aj my to vieme
Mne sú tieto natahovacky smiešne, kto čo komu a ako robí a nerobí. Mam 3 deti a úprimne nemám pocit, že to bolo hrúza náročné ako sa to rado prezentuje tu na MK.
Apropo, nie je Lockdown? O niečo som prišla, už sú povolené návštevy a vy hádzanie z domu? To je super!!!!!! Sa teším s vami 💪👍
Ja ťa autorka chápem. Sú muži, ktorým ne vysvetlíš, nedá sa s nimi vydiskutivat Nič. Radsej by si dali aj ruku odseknut, len aby nemuseli so ženou prebrať problém, hádku a pod. a pre nich je tichá domácnosť odmena. Nie je to jednoduché len tak sa zdvihnúť a odísť, žiaľ, naozaj sa nájdu jedinci, ktorí netušia, čo a kedy dieťa zje,kedy chodí spat, na prechádzku, ako ho naobliekat a pod. A viem si živo predstaviť výraz tváre muža a hádku, ktorá by nasledovala, keby sa manželka zdvihla a odišla a večer sa vrátila. To ani náhodou nie sú chlapi, čo si vstúpia do svedomia a uvedomia si, že huuuuu, tak to je teda malacka s tým dieťaťom celý deň.. Nie, to ešte autorka by bola za kravu a nezodpovednú, že dcéru "opustila". Baviť sa s takýmto je ako hádzať hrach na stenu. Zvyčajne sa už prejavia v dobe pred dietom, ale vtedy to ešte žena tak nerieši, nevníma, lebo tiež pracuje, rieši domácnosť, ma vlastný voľný čas a koníčky.. Iné to je už na materskej, navyše v čase lockdownu.. a mnohé žiaľ vtedy zistíme, čo za debila a neschopaka pripadne lenivca ci ignoranga mame na krku. Žiaľ, aby aspoň autorka mala pocit zadosťučinenia, urobí jedine co môže v tej situácii urobiť a to urobiť mu napriek. Priznám sa, ja som už bola aj tak nasrata na muža a tak nepomáhalo nič, žiadne diskusie, že som mu prosím pekne "omylom" vyzehlila obľúbené košele na najvyššom stupni, mal to s bonusom s dierami. Keď nič viac, aspoň som si ten stres vyventilovala.
@makova333 áno do rozhovoru nemôžeš nikoho nútiť ale správať sa pri Tom ako dieťa rovnako nepomôže veci. Povedala by som mužovi ako sa voči jeho správaniu cítim a že bez úprimného rozhovoru to skrátka neviem "prejsť" alebo odignorovať. Ak mužovi na autorke aspoň trochu záleží tak jej dokáže venovať 5 minút rozhovoru, ak sa nedokážu ani rozprávať o pocitoch toho druhého tak už to vzťah dávno nieje ale maximálne spolunažívanie.
@felicita027 presne tak! 👏 Stačí nechať vychladnúť chvíľu hlavu aby človek nepovedal čo by ho neskôr mrzelo a každý problém sa dá vydiskutovať. Ja by som sa hanbila sama za seba keby som sa takto správala.
@maciatkolulu neviem či sú povolene návštevy a absolútne ma to nezaujíma 🙂 keď už sa testujeme tak nech to ma aspoň nejaký osoh nebudem s neg testom zavretá doma .
@makova333 tak takýto problém som našťastie neriešila... Myslím, ze ľudia k sebe si vyberajú partnerov s ktorými vychádzajú aj čo sa týka povahy a prístupu k problémom... Takže ak by so mnou nechcel komunikovať o problémoch a videl by len svoje záujmy tak by som to s najväčšou pravdepodobnosťou ukončila nevidím dôvod byť vo vzťahu v ktorom by som sa mala trápiť a nadávať na muža ako zle sa správa a aká ja som chudera, ze všetko je na mne 😂
@diusqa761 ty musíš žiť asi v nejakej rozprávke 🙂 a si úplne mimo reality . A ako ma podľa ten rozhovor vzyzerat ? Mám si pred neho sadnúť so sklonenou hlavou a plackat tam ako mi tým ublíži , ako mi zranil srdiečko a prosit ho aby sa to viac už nestalo ? A ešte sa ľútovat ? Takto to drahá nefunguje . Povedala som mu čo si o tom myslím a vybavené . To že som mu neurobila jeho jedlo na tom nič detinské neni . Vážim si samu seba , mojou povinnosťou nie je robiť mu všetko čo si vyžiada . Mojou povinnosťou je starať sa o domácnosť , variť , prat a upratovať . Nič navyše . Ale ťažko ti to vysvetlit . Ty by si urobila opak . Chlap by urobil chybu na teba by sa vykašľal a ty by si ho naďalej obskakovala akoby sa nechumelilo . Takto si ta dievča moje zlate ale veľmi rýchlo prestane vážiť . Chlapom rozhovor nestačí . Po rozhovore sa nič nezmeni sú to proste chlapi . Im musíš patrične dať najavo kde sú hranice . A rozhovorom cesta nevedie
@diusqa761 nechcem sa ta dotknut ale autorka ma pravdu, nemozes porovnat svoj vztah s tym jej. Este si si toho neprezila tolko aby si davala taketo rady. Je velky rozdiel ked si s niekym denno denne a riesite spolu kazdodenne starosti ako ked si s niekym par dni a vidis ho zas o niekolko tyzdnov az mesiacov
Čítaj s porozumením , v Nemecku je chvíľu , roky sme spolu fungovali 24 hodín denne autorka a fungovali sme rovnako ako teraz to je za prvé. Za druhé , píšu ti tu ženy ktoré majú dlhoročné vzťahy a fungujú rovnako na komunikácii a úcte ale ten kto ti nepritakáva na tvoje infantilné reakcie na problémy tu akoby neexistoval alebo je sprostý a nevie o čom sú vzťahy. Sama dokazuješ svoju osobnosť a vyspelosť urážaním ma za to, že nesúhlasím s tým že je "normálne" nebaviť sa za takú somarinu ako že nemôžeš ísť raz za kamarátkou. Ty si si neprišla po rady ale po schválenie ti tvojich detí akých válok s manželom miesto toho aby ste zachovali vy obaja ako normálny dospelý jedinci. Takže je mi ľúto ale evidentne mám v 24 rokoch viac rozumu ako vy dvaja dokopy. Niesom dokonalá , ani môj vzťah ale aspoň na neznižujem na tak ostudné správanie akým sa tu sama všetkým prezentuješ. Válčiš s mužom ako soplivé dieťa nech už si kvákaš čo chceš, nič iné to nieje len že si zdula pusu lebo si nemohla za kamoškou ísť a myslíš si že keď ma dourážaš že čo? Zdvihlo ti to ego autorka, pripadáš si ako " lepšia " keď na fóre anonymne ako "hrdinka" urážaš tých čo ti nepritakávajú ale povedia ti pravdu do očí? Že nemáš rozum ani 5 ročného dieťaťa? Ak ti to robí dobre a zdvíha sebavedomie, urážať si ma môžeš koľko len chceš , mňa urazí len niekto na kom mi záleží alebo koho sama rešpektujem nie každá zdeptaná ženská ktorá ako "hrdinka" anonymne uráža vlastného muža na internete pred stovkami cudzích ľudí za to že nemá dosť odvahy riešiť problémy s vlastným mužom z očí do očí. Je mi ťa úprimne ľúto. Musíš trpieť neskutočne nízkym sebavedomím keď si ho potrebuješ tu anonymne uráža ním partnera a na cudzích dvíhať. Radšej sa nauč vedieť sa postaviť sama za seba pred vlastným chlapom a neventiluj sa na druhých len preto že si zbabelá tak konať vo vlastnom mene v reálnom živote. Za počítačom je hrdina každý v realite dokazuješ že nič také nedokážeš a evidentne neznesieš každého kto sa dokáže za seba postaviť a svoj názor. Na teba platí žiaľ iba heslo ktoré mi otec hovorí roky. Sprostého človeka nepresvedčíš a rozmuného presviedčať nemusíš. Veľa šťastia v tvojej vyspelej domácej vojne milá autorka.
A radšej trénuje odvahu v reálnom živote nie na internete
@annamarin Nejde mi dať like, ale plne s tebou súhlasím 👍 Mne sa až rozum zastavuje 🤣
Nezastavam si ani mužov ani žien 😁ale DOBRE si urobila 😁 ako keby toto urobil môj tak mu tiež neuverím a tiež by som mu asi takto odpovedala až na to že môj by potom chodil ako šteniatko že nech idem atď a uvaril asi on pre mňa 😂 alebo by za 10 min nebol ani smrad po takej hubovej😁.... Vzťah má fungovať o kompromisoch keď jeden robí niečo pre druhého tak ten druhý by tiež mohol urobiť niečo pre toho druhého
To faaaakt😂😂😂😂👍💪takže opatrenia na sk sú akuraz tak výsmech,ale rusko na ústach vonku máš? 😂😂😂😂Ja neveriiiim, že nevieš, že je núdzový stav, zákaz vychádzania a samozrejme s tým spojené zákazy návštev a tobôž keď máš malé decko 👍, a neverím, že nevieš, že test je platný, tak v momente vykonania a nie týždeň, dva a tak. Ale naťahujze sa s mužom, ty never, on nech nestrazi a zduvaj sa a nebav sa s ním a on nech robí to iste👍👍👍
Vieš čo, páčia sa mi tie tvoje reci
Vážim si samu seba , mojou povinnosťou nie je robiť mu všetko čo si vyžiada . Mojou povinnosťou je starať sa o domácnosť , variť , prat a upratovať . Nič navyše . Ale ťažko ti to vysvetlit .
😂😂😂😂😂, ale asi sa tým moc neriadis, lebo muž sa nevie postarať o vlastné dieťa a robíte si prieky
@diusqa761 pozri opäť nejdem čítať tvoj koment lebo je dlhy a na to nemám čas . Že vôbec sa ti to chce písať 😂 keď som mala 24 tiež sa mi dobre moderovalo a myslela som si že viem o vzťahoch lepšie . Nehnevaj sa na mna , ale so mnou tu súhlasilo viacej žien ako s tebou . Takze tiež to o niečom svedčí. Jednoducho mi veľa žien uznalo že som urobila správne . A vzťah nie je o praní smradlavych trenkách . Ako si ty myslis . Ja som nenapisala že som s nim nemala rozhovor . Ale to čo mám s nim riešiť týždeň ? Čo na tom nechápem . Povedala som mu na to svoje , vymenili sme si pár slov a vybavené . To že som mu neurobila niečo navyše nie je detinské . Jednoducho sa mi nechcelo a botka. Hráš sa na dokonalú partnerku ale takýmto spôsobom si len nevážiš samu seba resp . Sa dopracujes k tomu aby si ta muž casom nevážil . Čím viac dáš tým horsie . Ale to zistíš casom rokmi .chlapovi sa nemôžeš cela otvoriť a dať mu všetko na podnose. Ale to ty nepochopíš , ty si vačšinou času doma sama a muža máš preč. Jasne že ten vzťah je iný . Hlavne nikdy nikdy nedávaj chlapovi pocit že si môže byt tým istý . Keď urobi chybu a ty ho budeš žiadať o vrúcny rozhovor , len mu tým dávaš najavo že ta to trápi a že aká si ty chudatko zranená . Musíš mu dať najavo že urobil chybu , ale zároveň to mať na háku . Musíš byt nad vecou . Chlapy nemajú radi neviem ake rozhovory . Neznášajú to . Pre nich sú poučné úplne iné kroky než rozhovory . Ale ty si ďalej per trenky , staraj sa o muža ako o synčeka , žiadaj ho o rozhovory po každom zlom kroku ktorý urobi a sol zvedavá ako po rokoch na to zareaguje 😆 a najlepšie by bolo keby ste nemali vzťah na diaľku .. taký je každý jeden dokonalý všakže 😉
To ako keby mne manžel povie :nasrala si ma niečím, tak si ten múrik zabetonuj sama alebo polož na terasu sama zámkovu dlažbu 🤦♀️🤷♀️😂😂. Lebo on nie je moja slúžka 🤦♀️😂
@maciatkolulu ja viem že sú opatrenia to bola ironická otázka 😉💁🏽♀️ By ma zaujímalo či aj ty ich teda tak dodržiavaš a s nikým sa nestretaváš ani z rodinou ;)

@diusqa761 presne tak aj u nas to funguje... pohadame sa tak viac mozno raz do roka a do par hodin si sadneme a vydiskutujeme to a dalej fungujeme normalne a pri beznych hadkach vzdy do hodiny to mame aj vydiskutovane a nemusime sa znizovat na take spravanie