icon

Môj muž ma vytáča

jenn44
20. nov 2014

Žienky, máte aj vy taký problém? Môj muž raz nechal dcérku 4,5 roka samú doma asi na hodinu... strašne som sa nahnevala, mal hodinovu prednašku a teraz to spravil znova, malá už má 5 ale... no som nesmierne vytočená, robí si čo chce, neviem ako ho donútiť aby to bral vážne, dcéra je šikovná, múdra, ale nikdy neviem čo jej v hlavičke napadne a niečo sa stane... bývame v paneláku, teraz sa dokonca sťahujeme na dedinu 15km od Košíc a ja sa vážne obávam, či je to múdre rozhodnutie s týmto chlapom sa niekam sťahovať... prosím o pomoc a vyjadrenie ako to vnímate vy.

pralinka707
20. nov 2014

Prave som sa maximalne vytocila, tak ti to napisem jasne a strucne. Tvoj muz je korunovany idiot, najprv by som mu poriadnu vylepila, vyskriekala, povedala to celej rodine, aby sa hambil pred celym svetom a vydlabala by som sa na neho, nech si zere co chce, nech nosi spinave gate a nech ma manzelsky sex so svojou pravou a lavou kamoskou. Ked je idiot, sebec a vykaslal sa na take male dievcatko a nechal by ho same doma, tak by som bola sebec aj ja. Neprala by som, nevarila pre neho. Aky pozicaj, taky vrat.

cobhan
20. nov 2014

ja by som to videla ako problem, ale my byvame v Irsku, tu nechat doma dieta mladsie ako 12 rokov je pomaly trestny cin, aspon v ociach susedov a tak by som to urcite neriskovala. Socialku mat na krku nepotrebujem. Navyse nie je dieta ako dieta...nasu doma nenecham samu ani ked bude mat 12 pokial za ten cas nedostane rozum...teraz ma 2.5 a nechat ju bez dozoru na minutu, kym idem na WC sa rovna zivelnej pohrome 🙂. Ked je dieta rozumne, tak sa ho nechat aj v tom veku..su deti, ktorym staci pustit rozpravku a clovek ani nevie, ze ich ma a su deti ako nasa mala, ktore neradno spustat z oci za ziadnych okolnosti 🙂

dejka77
20. nov 2014

Ja si pamatam ked som bola este velmi mala, asi 3-4r. Byvali sme na dedine. A prosim pekne rodicia ma nechali na nasej ulici na trojkolke samu. Chodila som hore dole (ulica ustila do hlavnej). Takisto som bola sama doma uz ako dost mala. Dokonca raz ako asi 4-roc. som ostala sama doma lebo som odmietla ist do skolky 🙂. Brat ma tam mal zaviest, ale ked som nechcela ist tak ma nechal doma.
Teraz ked mam vlastne deti sa na to pozeram uplne inac. Nechat dieta same doma sa mi nezda take hrozne. Praveze vacsiu hrozu mam z toho keby malo ist trebars same domov zo skoly, hoci aj 10-roc. Alebo pustit von s kamaratmi. Ako 5-roc. som sa normalne hrala sama vonku na sidlisku, ale v dnesnej dobe by som sa bala takto pustit aj 10-roc. dieta.

stastnamamulka
20. nov 2014

@bublinkaj tak to ano,uz prinajhorsom by som poprosila susedu,urcite sa v panelaku najde pani na dochodku.

horana
20. nov 2014

Ja ked som v 6tich nastupila do ZS tak rano zamknut byt, s klucom na krku do skoly, po skole s klucom na krku domov a cakat dovecera na rodicov, par hodin to bolo vzdy....

dnes su deti ozaj menej samostatne, resp. ani mozno nie, ale rodicia ich drzia moc skratka. Citala som ako 4 r mongol rano vstane, sam si nachysta ranajky, nachysta zverene stado, nasadne na ponika a ide past...vrati sa vecer 😉

mima4
20. nov 2014

inak, nechapem "inu dobu", ziadna "ina doba" nebola, max premavka aut, ale nasilie, znasilnovania, vrazdy, kradeze boli v rovnakej miere ako teraz, len to nebolo tak medializovane a ludia mali klud v duši 😉

olgaolivia
20. nov 2014

skús satrošku nad to povzniesť ..manžel vidí možno to čo ty nie a to - že máte užasne samostatnú dcéru a verí jej..môj manžel raz nechal malú v otvorenom aute ked šiel zaplatiť benzín na benzínke a povedal že sa nemohlo nič stať v raj sú tam kamery ☹ no ako to som skoro zošalela ako kamera nič nepomože ked ti niekto dieťa ukradne a môžu ho hladať celé roky..ale doma ju tiež nechal hocikedy ked odbehol na nakup..tiež je šikovná prvý raz som sa aj zlakla ale potom už v pohode..takže úsmev a bud rada že sa sťahujete.. 😀

igor211
20. nov 2014

Zaujimave, my mame 5 rocnu dceru a bola uz par krat sama doma - cca na 30 min, ked sme isli s malym von pred barak a nechcelo sa jej ist.
Nechapem tie hystericke reakcie, vsak to zalezi hlavne od dietata ako je vyspele.
A nechala ju doma manzelka 🙂

namornicka
20. nov 2014

Mne je tiež zvláštne, ako tu často zaznie že dnešné deti sú vyspelejšie, múdrejšie, šikovnejšie ako sme boli my. Teda mám 2 ks doma a zdá sa mi že sú normál, tak ako sme boli my. Proste vývin nepustí. Aj mne kedy v detstve dali tablet, naučím sa ho ovládať. Ja som ovládala gramofón a walkman. Mašina ako mašina, pracuješ s takým materiálom aký máš. Ja by som zas nevedela podojiť kravu a moja babka áno 😀 Ako cesty sú nebezpečnejšie a je viac áut, to aj mne naháňa strach, tým pádom je väčšia pravdepodobnosť nešťastia. Ale ostatné mi je podľa mňa plus mínus rovnaké.

adri266
20. nov 2014

@jenn44 moj manzel ma problem pustit dcerku samu hore chodnikom ku skole, ked ju odprevadza do skoly. Pretoze je zodpovedny. To, co spravil Tvoj manzel by spravil prvy a posledny krat. A kludne mu povedz aj to, ze sa moze stat, ze nejaka mila pani susedka ho moze nahlasit na socialku, ci mu to bude potom stat za to.

A na margo toho, ze nas rodicia tiez nechavali samych doma. Je to tak. Mama nas nechala v postielke a sla do obchodu. Peso, nie autom. Bezne sa nechavali dvere odomknute, kluce v autach. ALE, je ina doba. Ja mam 8rocnu dceru a nenechala by som ju samu doma, a nenechala by som ju ani samu na ihrisku. Potuluju sa tu bezdomovci, vidim, ako sa spravaju starsie deti, takze nie. A doma by sama neostala, revala by na zive raty.

Manzelovi mozes povedat, ze ma stastie, ze sa nic nestalo a druhy krat nech to laskavo nerobi. Neviem si predstavit, co muselo byt take surne, ze ju nechal doma samu, a napadaju mi len najhorsie scenare. Vyber z automatu? Neverim 😝

adri266
20. nov 2014

@igor211 a nevadilo by Ti, ak by vas niekto nahlasil na socialku? 😉 By si sa ohradil, ze vsak dieta je vyspele? 😎

igor211
20. nov 2014

@adri266 Nevadilo. So socialkou by som si to rychlo vybavil 🙂

adri266
20. nov 2014

@igor211 jasne , a kludne si nabuduce nechaj aj vodicak doma, ked budes soferovat , aj s polismi to vybavis? 😉

mimake
20. nov 2014

V 4,5 roku by som ju ešte samu nenechala, ale pamätám si ako som ja chodievala v prvom ročníku sama do školy, zo školy domov, uvarila som si prazenicku alebo krupicu ( len to som vedela) a čakala kým sa rodičia vrátia z prace. Poistkou bola babka ktorá bývala vedľa, tej som sa pri príchode musela ohlásiť a ked mala čas, tak som mohla ostať aj u nej. V dnešnej dobe je uz všetko iné.

zuzkaanicka
20. nov 2014

@adri266 a aky je podla Teba vhodny vek na to, aby si dceru pustila samu do skoly, alebo nechala doma? ... lebo mne sa zase zda divne, ked 8 rocne dieta musia do skoly odprevadit rodicia ... mam uz gymnazistku, ale od prveho rocnika na ZS (od druheho polroku) chodila do skoly sama a to zijeme vo velkom meste ... a takto tu chodia takmer vsetky deti. Dokonca od tretieho rocnika chodila na inu skolu a kombinovala bus a elektricku-sama, pripadne so spoluziackou.

nanervy_2
20. nov 2014

@jenn44 ako chapem ze ta vytocilo co spravil, ale pride mi ze on to videl inak. mozno kludny rozhovor by padil urodnejsie ako hodinova prednaska... ale hlavne nechapem, to kvoli tomu rozmyslat ci sa s nim chces stahovat na dedinu? to akoze kvoli tomu zastavis tak zasadne plany ako zmenu bydliska?
to je skor otazka na celok - v ostatnych veciach je zodpovedny a spolahlivy? mozes mu az na tieto 2 incidenty zverit domacnost? lebo ak ano, a je to len o tychto dvoch incidentoch, popri rokoch v pohode, pride mi to ako robenie z komara somara...

doty1
20. nov 2014

Mimo tému - niekedy sa ani nečudujem, že tu máme toľko "nešťastníc vo vzťahoch", lebo - chlap nechal doma malú dcérku a každá druhá by sa poriadne dovadila, vrieskala, považovala ho za debila, nezodpovedného kreténa, vytmavila by mu to tak, že by bol rád, že je rád.... 😖

lienka737
20. nov 2014

@doty1 Presne toto ma napadlo.

winka99
20. nov 2014

ja by som tak male dieta same doma nenechala, aj ked...par krat som ho nechala s muzom, aj ako uplne male babo, ze len do obchodu odbehnem a ako som sa vratila tak reval na pol sidliska a tatino nam kludne spinkal...cize? aky je v tom rozdiel? ziadny 😝 nezdrbala som ho, lebo ved naco...nic sa nestalo. ak by sa stalo, bol by za to zodpovedny on, takze tiez si myslim ze trocha prehanas

adri266
20. nov 2014

@zuzkaanicka ak ma kamarata, kamaratku, nepoviem. Dobre viem,z e su deti, ktore od prveho rocnika musia chodit do skoly busom, kedze rodicia ich nemozu zvazat do skoly, a dokonca z dediny do dediny. A takisto dobre viem, ze su 14 rocne kralovne, ktorym sa leni prejst do skoly dve ulice alebo MHD a ktore stale rodicia rozvazaju. Ja planujem dcerku posielat samu do skoly a zo skoly od jej cca 10 rokov.
Ale kym to mam cestou z a do prace, tak preco by mala chodit sama? A najma pri stave jej skolskej tasky, co aj ako ucitel nepochopim, naco im je tolko knih.

bubelko
20. nov 2014

@jenn44 tiez sa mi zda, ze prehanas. Moj syn chodi od 4.5 roka sam do skolky a starsi 7r do skoly. Je to tu, vo sui kde zijem, uplne normalne. A nie, nie som nezodpovedna matka, ani privelmi odvazna. Skratka fungujem v inom svete s inymi pravidlami. A priznam sa, ze uz boli obaja spolu doma bez nas , ca 30min a uplnd v pohode. Dlhsie spolu nie, starsieho by som nechala aj pol dna, ale zo zakona nemozem, tak ani neskusam.
A ako niekto pisal, stat sa moze vselico. Aj doma - muz sa smykne, zlomi si nohu, ci dostand porazku...
a ak ta to fakt tak velmi hneva, skus sa o tom s nim porozpravat v klude, bez kriku. Lebo väcsina chlapov pri kriku zeny prepina do modu "zena hysterci, prijem off"... aj moj. Nie je ziadna vynimka. V klude sa da prebrat viac veci a hlavne, skus si vypocut aj jeho pohlad na vec. Je rovnaky rodic ako ty. 😉

zuzkaanicka
20. nov 2014

@adri266 tak napr. u nas to bolo tak, ze ked starsia chodila do prvej triedy, tak ja som bola na materskej a manzel mal cestu do prace tym smerom ako bola ZS, ale dcera nechcela chodit s rodicmi ... vyskusali sme, ze to zvladne sama a chodila sama ... a nechodila vzdy so spoluziackou, casto isla naozaj sama ... ano, aktovky maju deti tazke, to mas bohuzial pravdu. Ja mam ale dojem, ze my sme ich nemali lahsie.

mima4
20. nov 2014

@doty1 to su histericke typy zien, ktorých muži sú velmi radi do vecera v praci a cez vikendy na "nevyhnutnych" vybavovackach 😉 A ani sa tomu necudujem.

adri266
20. nov 2014

@zuzkaanicka ja si pamatam, ze z kazdeho predmetu bola jedna kniha a jeden zosit. A teraz ma dcerka na kazdy predmet, ANJ, MAT, SJL, Citanku dve knihy - teda knihu a pracovny zosit, plus normalny zosit, plus na ANJ aj MAT este velke ciste zosity. To je na nervy. Minule sla po nu svokra a vravela, ze ju skoro ohlo v pase, lebo nezvyknuta.
Toto su vsak skolaci. Autorka vsak hovori o 4,5 rocnej slecne. A ja viem, ze uz aj take male deti, niektore, dokazu ovladat mobil, ak by sa nieco stalo, ale proste ja citam tolko nestastnych pribehov, ked sa nieco deje, ze nie, doma sama neostane. Naposledy to bol pre mna pribeh Madeline z Anglicka. Ja som tam vtedy zila, takze to vo mne dost rezonuje. Rodicia ju nechali so surodencami spat v hoteli, kym oni sli vecerat do restiky oproti. Kazdu hodinu chodili na nich pozerat, sedeli tak, ze videli na okna, a aj tak zmizla 😔 😔 😔 Doteraz sa nenasla. A jednoducho, nechcela by som byt v ich kozi, vycitat si nieco take do konca zivota, lebo kazdy to robi, lebo som hysterka, lebo som kvocka, a neviem co este. Som zodpovedna za svoje dieta.

mima4
20. nov 2014

@adri266
tiez som chodila sama do skoly, ano, aj cez cestu, ale my sme mali dopravnu vychovu. Jasne som bola upozronena neist nikam s cudzimi ludmi, nic od nich nebrat. Kazdy chodil peso do skoly sam a asi by to bolo na smiech vtedy, keby mamina cupitala s tretiackou, ze ona je este mala na to, aby sa premiestnila sama do skoly 😀

a ci sa nieco moze stat? moze, aj 12 rocnej, aj 15 rocnej, aj 30 rocnej...

zuzkaanicka
20. nov 2014

@adri266 no, co sa tyka tych knih, tak aj my sme mali napr. na matematiku pracovne zosity ... ja myslim, ze tie aktovky neboli lahsie ... navyse, vzdy sa da dohodnut s ucitelkou, ze si deti nebudu nosit vsetko domov ... staci sa na rodicovskom ozvat a predebatovat.
A co sa tyka tej 4.5 rocnej slecny ... deti treba postupne ucit samostatnosti ... napr. ju necham doma, kym vybehnem vyhodit smeti ... na buduce, kym urobim rychly nakup ... a takto sa da pokracovat ... lebo ak bude dieta do napr. 10-tich rokov vedene za rucicku, tak potom to moze dopadnut zle.

dejka77
20. nov 2014

@bubelko To ako myslis, ze chodia sami? Myslela som, ze u vas su tiez nejake prisne zakony.

bubelko
20. nov 2014

@dejka77 tak ako som napisala - sami. Rano o 8.00 vypustim z domu a o 8.15 zacina skolka a o 8.20 skola. Du tam do 11.45 a potom idu domov - ca.12.00 su doma a starsi ide potom este 2x do tyzdna z domu o 13.10 na poobednu skolu.

radlinka
20. nov 2014

@adri266 na margo Madelaine...my sme prave rozoberali v skole o jej unose vtedy a tiez kolegyne tvrdili, ze sa im to nezda proste, ze by sama Maddy zmizla a jej surodenci ostali na izbe pokojne spat. Kazdy tvrdil, ze v tom maju prsty vlastny rodicia, spravili sa neskutocne zbierky z ktorych riadne vytazili a doteraz sa to nevyriesilo a ide to dalej a prakticky ked clovek videl matku Maddy tak vobec s nou nic pred kamerami nepohlo. Sedeli tam, drzali sa za ruky s muzom, rozpravali pozvolne na kameru bez ziadnej mimiky..kokos, mna by asi odviezli. Prave to malo za nasledok pochybnosti o tom, ze kazda matka by bola zdevastovana a odvezena na psychiatriu z toho co sa stalo a ona si tam v pokoji sedela vykladala pribeh...no otras. 😒 😒 Ktovie kde to chuda dievca skoncilo a ci vobec zije, mozno uz niekde zakopana. 😔 😔 😔

adri266
20. nov 2014

@mima4 jasne, ze sme chodili do skoly samy, ale poviem Ti, ze si nepamatam, aby za mojich cias chodil do skolky sam nejaky skolkar. A moja mama, ako ucitelka v MS, niekedy dokonca sama vodila po 17.hod deti tym rodicom, co boli taki lenivi, a niekedy aj ozrati, aby prisli po vlastne deti.
Kazdy mame na vychovu svojich vlastnych deti svoj patent, ale poviem Ti, ze sa rodicom nejako nedari 😉 Viest deti k samostatnosti? Tak ako je mozne, ze taky tretiak si sam nevie pripravit ucebnice na dalsi den! Ucime deti financnej gramotnosti, tak ako to, ze dennodenne ich vidim kupovat si cukriky a lizatka v bufete! To je podla rodicov spravna volba? 😕
Ale uz odbehujem od temy 😉