icon

Môj muž pije so svojím otcom

18101995
21. apr 2021

Ahojte je to normálne ak môj muž pije .. zo svojím otcom ? Mi to pripadá ako keby to bola ich tradícia.. svokor príde z práce musi si vypit poobede ked ma voľno tak už od rána a vedie k tomu aj svojho syna .. A už mi to lezie na nervy .. lebo je mladý a ja alkohol neuznávam pokiaľ nieje nejaká prilezitost.. ešte pochopím aj návštevu posedenie .. Ale len tak po práci piť a s otcom mi lezie na nervy toľko koľko 54 ročný vipijem toľko da aj 26 ročnému.. A ja som ta zlá lebo mu zakazuje .. nie celkom ale len tak z nudy aby nepil podotýkam bývame spolu v dome kazdy zvlášť vchod .. neviem ako to riešiť

lesana25
21. apr 2021

Mám pocit, že aj tak neodídeš, tie tvoje reakcie tomu nasvedčujú. Nezabudni o rok toto isté riešiť s dieťaťom na ceste.

18101995
autor
21. apr 2021

@zirafienka presne tak aj mňa niekedy volá hore ku nim.. s nejakou zamienkou.. A hneď mi leje abydom si s ním vypila .. ja nechcem a nalieham že nie nie ale on stále tlačí aj tak si nedám ale ten pocit ... chcú asi aj zo mňa toto spraviť že mi bude chýbať alkohol a svokra povie že on sám nechce piť

mimi1237
21. apr 2021

@18101995 Nie ,to preco by si mala svokrovcom oznamovať rozchod? Co chces od nich povolenie? Neblázni.

marcellka32
21. apr 2021

Ja tomu nerozumiem asi...3 roky sa denne pozeráš na ľudí, ktorí sú alkoholici a ty premýšľas či máš odísť? Už dávno si mala ísť, deti nemáte, nemáš čo riešiť, začni novy život s mužom, čo si váži rodinu a ženu...svokrovcom nemusíš nič hovoriť (aj tak im je asi jedno čo hovoríš)

apolka77
21. apr 2021

@18101995 žena Ty sa s mužom nerozprávas?
Či väčšinu voľného času nie je triezvy?
Vie o tom, že Ti to vadí?
Vie o tvojich pocitoch?
To sa vážne pýtaš ako má vyzerať začiatok vzťahu dvoch mladých ľudí? Aký začiatok? Však tam bývaš už 3roky. To nie je začiatok.
No keby aj bol rozhodne nie tak ako ho opisujes.
Tvoj partner ťa má u prdeli keď ide piť s otcom a netravi čas s tebou.
To čo žiješ nie je život. Je to peklo.
Áno jedine odísť.
Ďaleko.
Ak mu na Tebe záleží bude sa chcieť zmeniť ak nie ani sa za Tebou neobzrie.
Daj mu poslednú šancu, ultimátum.
Buď ja alebo alkohol.
Povedz všetko čo Ťa ťaží,,,,nápis list, snáď raz keď bude triezvy mu to docvakne.
Ak nie nemáš čo ľutovať.
Ale určite niečo rob....nepozeraj sa na rodinu alkoholikov.
Zničia aj Teba.

janeninka
21. apr 2021

@18101995 zvlastna otazka na to ako by mal vyzerat vztah. Predsa tak aby boli obaja partneri stastni a spokojni.. Co chces ty robit s partnerom? Ako casto chces cas aj pre seba? Ja ti mozem popisat nase rutiny ( a tomuver ze pocas korony je to ozaj casto rutina) ale co z toho budes mat?

tami2014
21. apr 2021

@18101995 ja si myslim, ze odchod velmi riesis.
Rozumiem, ze zijes v takom prostredi, zda sa ti to normalne, ale ver mi, ze to NIE JE normalne.
Zbal si kufre, podakuj sa za vsetko, povedz, ze ti vadi alkohol a zbohom. Nepokaz si zivot.
My ked sme mali s muzom volno(este pred detmi) , isli sme sa korculovat, alebo len tak na zmrzku alebo sa len prejst, pozerali sme spolu tv, pripadne sme upratovali, varili si, atd.
Netoleruj alkohol, zle to skonci. Velmi ti drzim palce, aby si mala silu odist.

18101995
autor
21. apr 2021

@janeninka len tak nemám s tým skúsenosť bežný deň ludi

18101995
autor
21. apr 2021

@tami2014 ja ani nechcem odísť len ten alkohol mi vadí a svokrovcim už celkom ... ich štýl života ktorý musíme žiť aj my ... aj my ráno vstávam ked sme doma raňajky... robíme doma niečo porobime ideme sa prejsť.. A tu je bod ktorý hneď ma výtoci prečo sme im neoznamili kde ideme čo ked im niečo treba a kde sme a kedy prídeme.. A keď prídeme domou hneď sa nasackuju ku nám sadnu za stol z fľašku.. ha som mimo v tom okamihu alebo volajú prečo nejdeme ku nim.. veď chceme si doma biť trošku relax ale nie vkuse ísť musíme čo si zaželaju a samozrejme z alkoholom

tami2014
21. apr 2021

@18101995 Nad vlastnym byvanim ste neuvazovali?

rikarika
21. apr 2021

@18101995 ak sa rozhodnes ostat, rataj s tym ze mesiacmi a rokmi to bude len a len horsie. Zvladnes to?

18101995
autor
21. apr 2021

@tami2014 nechce o tom pocut uvazovali ale nereálne je to teraz keďže sa všetko prerabalo tak chce splatiť to čo zobral ... a tak ja by som išla aj do podnájmu s ni. Len nech máme pokoj ale to by sme nezvladli keďže podnájom platít aj tu pôžičku 400 e mesačné

tami2014
21. apr 2021

@18101995 to chapem. Potom ti zostava iba to ultimátum, alebo si rovno zbalit kufre.
Jemu sa to zda normalne tolko chlastat?

18101995
autor
21. apr 2021

@tami2014 asi áno je to normálne po práci a ja že jasne ved kazdy pracujuci je alkoholik .. nechápem asi ja som ta chyba

lopka1313
21. apr 2021

Je tu este jedna vec. Ostanete tam, tak chlastat bude. Horsie je, aky priklad ma v zivote. A co bude povazovat za normalne. Co bude robit aj bez otca a vo vlastnom starsom veku. Vidi od detstva, ze je normalne, ze sa pride domov a pije. Co spravi, ked bude mat zo zaciatku zly den? Da si. Potom bude zlych dni viac, lebo bude nervozny z deti. A bude stale pit. Nebude mu stacit. A to najhorsie, ukaze tento sposob zivota detom. Tvoji synovia budu taki isti! V krizovych situaciach sa chovas tak, ako vidis chovat sa svojich rodicov, ked si bol maly. On videl otca vzdy pit, tak bude pit (uz pije) tiez a Tvoji synovia budu pit tiez. Ak si myslis, ze to tak nebude, tak s nim ostan. A o rok/dva/pat/10 vyplakavaj ako sa zle zije s alkoholikom, co skryva flasky vsade, kde sa da..

zuzubb007
21. apr 2021

Zbaliť sa a odísť, už si mu raz dala šancu a aj tak pil, načo čakáš nezmení sa to dokonca bude ešte horšie, a bývanie so svokrovcami to nikdy aj keby som mala na rozkoch byť, keď odídeš možno si uvedomí či mu chýbaš alebo nie hm? Hlavne nebud naivná normálny dospelý človek nepije každý deň, podľa mňa je totálny alkoholik dokonca aj raz za týždeň my príde veľa

zuzubb007
21. apr 2021

@lopka1313 úplne trefne napísané palec hore 😉 niektoré ženy sú totálne naivné a potom placu

marcellka32
21. apr 2021

Ja ani nechcem odísť len ten alkohol mi vadí......píšem tvoju vetu, protirecis si sama, buď zostanes a prestane piť (čo si nemyslím) alebo choď preč, miluješ ho vôbec? Sama si odpovedz, keď ho vidíš denne opitého, čo ťa na ňom priťahuje? Ako ťa podporuje? Ako spolu vychádzate? Ako trávite čas? Ako riešite problémy?...ja len, že keby ťa miloval, tak alkohol nechá tak, ale on miluje fľašu

leuska15leuska15
Autor odpoveď zmazal
leuska15leuska15
21. apr 2021

@18101995 konkretizuj nám prosím, aby sme si urobili obraz. Koľko za deň vypije cca?

mandarinka555
21. apr 2021

@18101995 Tvoj frajer je typický dedinský ožran 😂A to ešte počkaj, keď ti urobí aspoň tri deti....to bude "zábava"

18101995
autor
21. apr 2021

@leuska15leuska15 tak ked na druhy den robí čiže po práci poobede vipije pol litra s otcom a k tomu 2 piva minimálne... alebo aj doma vkuse pivo .. A keď je voľno na druhy den tak aj liter aj dva a piva 4 ... A potom je k.o

apolka77
21. apr 2021

@18101995 je to viac ako zle.
To ti nevadí ten smrad v spálni?
Zachvilku sa začne pomocovat, grcať kade tade,,priprav sa. Je to len otázka času.
Pozri sa na svokra a uvidíš presne svojho muža keď bude mať 50...dokonca ešte v horšom. Pozri na svokru.
Chcú ťa mať presne takú istú.
Páči sa ti to?

Možno si myslíš že preháňam, ale žiaľ žila som s alkoholikom. Jedine čo ľutujem, že som skôr neodišla.
A že som deťom vybrala takého otca.
Buď rada že nemáte deti a odíď.
Zaslúžis si lepšieho chlapa.
Ver, že to čo vidíš normálne nie je.
Normálne je nepiť. Normálne je budovať si vzťah s manželkou...a prihliadať aj na jej potreby. Normálne je byť triezvy každý deň každý večer.
Ako si a ním vôbec môžeš ľahnúť do postele?
Začni si vážiť samu seba.
Ak nevieš odísť sama popros rodinu svoju, kamošky o pomoc...

ninusa221
21. apr 2021

@18101995 asi tak že ste tam nemali ist byvat ak si vedela že jeho otec si rád lupne. Moj ma tak isto ako tvoj a otec jeho tiež pije a tym že pije cely život tak sa alkoholu priatel nedotkne

janeninka
21. apr 2021

@18101995 pozri nikto za teba to rozhodnutie nespravi. Ty musís vediet ci ti toto vyhovuje, ci doverujes takemu cloveku natolko aby sa stal otcom tvojich deti.. Ja by som tak zit nechcela.

kitycat
21. apr 2021

Jaj tak ty neodides lebo platite uver na prerabku, lebo vlastne ani nechces odist a uzvti je az trapne odmietat poharik... Noze si s nimi vypi aby si im nekazila moralku... Az tak tibto asi nevadi... Zase prazdne slova 🙄 A moznonuz aj na dieta zamiesite to bude radost

mandarinka555
21. apr 2021

@18101995 To vypije akože liter pálenky ? Netáraj nezmysly.....

andreatytler
22. apr 2021

@18101995 Toto ako zijete nie je zdrave. Tu nie problem iba alkohol ale aj spoluzitie so svokovcami, ktori musia vediet o kazdom vasom kroku. Aj keby nikto nepil, bolo by to peklo.
Ako ti uz radili. Daj muzovi ultimatum, odstahuj sa do prenajmu do ineho mesta a povedz mu ze ak mu na tebe zalezi, pride za tebou a prestane s alkoholom. Vela stastia.

Nas kazdodenny zivot pred dietatom vyzeral tak, ze sme rano odisli spolu do prace (pracujeme spolu), po ceste domov sme nakupili, vybavili co bolo treba, raz za tyzden navstivili svokrovcov co byvaju 5 minut autom od nas. Urobili si veceru. Muz sa zaparkoval pred telku, ja som si nieco robila, citala, isla na prechadzku, alebo tiez TV. NIekedy sme dali debatu ak prisla zaujimava tema. Cez vykendy sme chodili na akcie do mesta k priatelom a rodine, vylety do okolia, vecera v restauracii alebo robili okolo domu.
Muz si dal 2-3 piva par krat do tyzdna. Ja som si dala 1-2 piva raz za mesiac na nejakej oslave.

viestta
Odpoveď bola odstránená
stanulienkat
22. apr 2021

To ma este za co slopat,ked plati dlzoby 400e za mesiac? To co kupil? Byt? Boze ake ste blbe niektore. Je mi luto deti z tychto vztahov.