Môj muž sa asi zaľúbil do inej
Ahojte, mam to svoj nic uz davno, ale ako viete, tieto citlive temy radsej aj ja zdielam s anonymnym nick-om. Dnes som prisla na to ze moj manzel sa zrejme zalubil do inej zeny. Sme spolu desat rokov, mame spolu dve nadherne a sikovne deti, jedno s nich ma len par mesiacov. V nasom vztahu, vyvedte ma z omylu ak je to u niekoho inak, zavladla rutina. Bavili sme sa o tom velmi otvorene, a otvorene sme sa aj dohodli na krokoch, ako z toho von. Vzdy som povazovala za silnu stranku v nasom vztahu ako spolu komunikujeme....ze sa neurazame, ze si veci narovinu hovorime a ze dokazeme kazdy spor konstruktivne vyriesit. Vybudovali sme peknu rodinu, domov, vsetko ma svoje chybicky krasy, ale ked sa pozeram naokolo seba naozaj mame pekny vztah....aspon z mojho pohladu to tak je. No a dnes som nahodou narazila na jeho facebookovu korespondenciu so znamou. To ze si pisu som vedela, maju spolocne temy a ja mam predsa tiez kamaratov muzov...no ale zazrela som v komunikacii vetu ktora ma zdrvila, ona mu pisala ze ho lubi...a dohadovali si rande, ked ona bude bez deti...uuufff. Vedela som ze si s nou ako s clovekom rozumie, ona samozrejme vie ze je zenaty a ma 2 deti, ona je tiez vydata a ma deti. Viem o nej ze sa stazovala mojmu muzovi ze jej manzel jej v niektorich veciach nerozumie, ale ze je tak hlupa ze sa nalepi na ineho to by ma nenapadlo? A on?? Neviem isto ci ma podviedol, a musim povedat ze nie je ani tak ranene moje ego, ako nechapem. Ja vazne nechapem ze by ma podviedol, ze by chcel znicit co mame...nie je hlupak, vie ze v kazdom vztahu pridu problemy...s detmi ma pekny vztah, so starsim su na seba silno naviazani, neverim ze by ich chcel vidat len o vikendoch. Este v pondelok mi vravel ze spolu zostarneme. Pravdu povediac vobec neviem co mam robit. Priznat ze viem co viem a narovinu to riesit, alebo byt ticho a pripravovat sa na najhorsie? Prosim rady a skusenosti.
to, že ona/kamoška ho ľúbi neznamená, že on ľúbi ju...
@ladovakralovna Píšete,že sa o všetkom bavíte otvorene.Treba mu teda vašu otázku otvorene položiť.Potom budete vedieť ako ďalej.
Citala som tvoj prispevok a premyslam...ste manzelia, poznas ju, jej aj tvoja kamaratka? poznaju sa vase deti, kamaratia sa? lebo ak ano, je to dost blbe od oboch. No co sa muza konkretne tyka - obaja viete a uvedomili ste si, ze mate vo vztahu rutinu. Hovori s tebou, komunikujete, povedal ti, ze s tebou zostarne. A urcite to tak aj vazne mysli. Muzi z mojho pohladu (ti rozumnejsi) sa snazia vzdy ostat radsej v manzelstve s vlastnou zenou a vlastnymi detmi. On vas lubi, je mu s vami dobre, miluje svoje deti a miluje aj teba za vsetko, co ste spolu prezili, vybudovali, za to ze si mu dala deti, ze chodite na vylety bla bla bla, proste ze fungujete ako rodina. Ma pocit bezpecia, zazemie. Muzi toto neradi opustaju a pokial to relativne funguje, ani to nezmeni. Ale...je to ta rutina, sex...nechce ta stratit, no pocituje absenciu tohoto...tuzi po tom. Uvedomuje si, ze mu to ty uz asi nedas (aj za cenu neviem akej snahy je dost malo pravdepodobne, ze sa to podari). Predsa len uz sa dokonalo poznate, vie co od teba cakat, kedy, ako...uz to nie je nic nove, nepoznane, ktore prave navodzuje ten pocit tajomnosti. S tou zenou si rozumie. Ma ju rad, je mu s nim dobre. Uvedomuje si ale, ze je tiez zadana a on takisto. Presne preto si vybral prave ju. Je to kvoli "istote", ze ani ona nebude chciet rozbit svoju rodinu a tak je to pre neho ista poistka, ze neohrozi tym padom ani jeho vztah s tebou. Vie, ze on aj ona sa budu maximalne snazit udrziavat to v tajnosti...nepovie jej lubim ta, lebo zeny skor podlahnu citom, zatial co muzi sa boja prekrocit hranicu medzi sexom a sexom s laskou. Ono to podla mna medzi nimi nie je len ciste o sexe, on sa s nou dobre citi naozaj, v ramci moznosti ju vyhladava, zalezi mu na nej. Ale ak by stal pred tebou a nou, bez vahania sa postavi na tvoju stranu. No myslim si, ze s nou by to neukoncil. Mozno na chvilu, daval by si pozor...ale ked ho raz bude lakat to nepoznane, alebo tuzba po jej spolocnosti, zas po case si k sebe cestu najdu, prip.ak aj nie s nou, pride po rokoch ina. On bude vzdy dobry otec, dobry manzel, doma milujuci, zodpovedny, nikdy nepomysli na rozvod, ved preco aj? ma sa doma dobre. Zial, asi tazko zvlada tu rutinu a nevie co s nou. No vas nikdy nikdy neopusti a aj keby si to ty navrhla, urobi vsetko preto, aby vase mnazelstvo v tej chvili zachranil...tot moj nazor.
Toto je veľmi zla situácia. Ale nepriznaj mu ze vieš o ich komunikácii! To v žiadnom prípade! Skôr ked príde na jej meno reaguj podráždene, kľudne otvorene priznaj že žiarliš. Ak ju poznáš osobne a niekde ju stretneš chovaj sa k nej priateľsky, ale aj jej normálne zo srandy povedz ze ti trošku prekáža ich stretavanie a komunikácia, aj ked chapeš ze človek potrebuje mať kamarátov a známych. Toto bolo treba riešiť uz prv, ked si spolu písali, prejav žiarlivosti v správnej miere je zdravý. A úplne normálny. Možno by som sa o seba viac postarala, niečo mu sem tam nepovedala, vyviedla ho z tej jeho rutiny, zariadila miernu žiarlivosť z jeho strany atd....
@ladovakralovna no takto..treba si aj uvedomit, kedy napises muzovi takuto vec...hlavne ked si vydata a mas deti...nenapises len tak, kamaratovi z cista jasna ze "lubim ta"...skor je to reakcia na nieco co sa stalo a prelomilo lady, alebo je tam dlhodobejsia komunikacia ktora smeruje k tomu ze to povies/napises...
Mam super kamarata, kecame takmer o vsetkom, fakt si velmi dobre rozumieme, ale nie je tam ziadna chemia, vobec ani trochu, neviem si predstavit, ze by som mu nieco take napisala...vobec si to neviem predstavit...ale, keby mi on nieco take napisal, ja by som asi "prehliadla tu vetu" a zacala sa mu vyhybat, nereagovala by som na to nijako, lebo keby som napisala ze ja teba nie, asi by som ho nechcela ranit ako kamarata, ak by som napisala "aj ja teba" nebola by to pravda a city uz su velmi tenky lad...
Mozno sa nieco stalo ked sa stretli, mozno si dali pusu a nasledne na to vznikla tato komunikacia, a dalsie stretnutie moze byt to "motylove" - uz to vieme a "uz mozme"
Moznoze by som si s manzelom sadla a povedala mu len ze "viem co sa deje, a davam mu moznost aby popremyslal nad tym co bude dalej, a tak sa bude odvyjat nas dalsi vztah/nevztah" ze mu doverujem v tom ze ma dost rozumu na to aby to stopol kym je este cas....
Na otazku "co sa deje a co viem" bysom len zopakovala ze nie sme mali a ze proste viem co sa deje a ocakavam ze sa k tomu postavi ako chlap... A uvidis co bude dalej..
Drzim vam palce, v zivote sa situacia dokaze zamotat, treba si ale premysliet ako nieco "nepokazit" a ustat to najlepsie ako sa len da...
Asi by som mu povedala, ze ak existuje nieco, co ohrozuje alebo by mohlo ohrozit vasu rodinu a vas vztah, nech to vyriesi. Keby sa pytal co myslis, tak by som len povedala, ze dovera je velmi krehka vec a ze ho ziadas, aby to vyriesil co najskor, skor nez sa ta dovera narusi tak, ze uz nebude mozne to napravit. A uvidis, co bude.
@ladovakralovna Necakaj a ries danu situaciu. Len pre ilustraciu. Kolegyna tiez mala takyto nezaväzny vztah. Manzel o tom nevedel. Brala si v robote jedno dnove dovolenky a bola s milencom. Uz sa rozviedla, aj milenec sa rozviedol a pekne si spolu nazivaju. Ani jedneho nezastavilo to ze maju deti. Nasli pri sebe to co im v manzelstve chybalo a ak si niekto mysli "MNE SA TO NEMOZE STAT" tak to je omyl!!! Aby uz potom nebolo neskoro!!
@ladovakralovna opýtaj sa ho nenápadne...ľúbiš iba mňa? .....máš niekoho iného?..... Dokázal by si mi ublížiť? A uvidíš ako sa bude rozhovor ďalej vyvíjať.
@ladovakralovna vytlacit komunikaciu a konfrontovat manzela. Vztah na pevnych zakladoch to ustoji, ten druhy nie.
Mala by si to riesit za horuca,aby nebolo neskoro mala som podobny problem,ale sa vyriesil (nikdy spolu nespali,ale len pisali )
no v 1.rade obdivujem tvoje nervy, to ja ja by som urobila taku scenu,ze az... pre mna je citova nevera horsia ako fyzicka. a medzi zalubenim, lubenim ci laskou nie je rozdiel,tak nebud naivna a zakroc hned za uvodu
Na zaciatok chcem povedat - nie som vydata, cize pisem len teoreticky.
Na jednej strane hovoris, ze vzdy si si cenila vasu otvorenu komunikaciu, na druhej strane sa radis na fore, ze si mu na to prisla a co teraz. Preco sa ho pokojne nespytas, ze o co tam ide? Dalsia vec je - ako si sa o tom dozvedela. On si s nou takto pise a pokojne sa necha prihlaseny na FB, alebo si zistovala na vlastnu päst? Ty vidis vas vztah ako bezproblemovy, ale ako to vidi on? Nevyznam sa - ako pisem nie som vydata - ale fakt otcovia 2 deti a manzelia maju cast na taketo döverne kamaratky? A ako citam, tak aj trochu s tvojim pozehnanim. Inak si myslim- niekto ti tu pisal, ze mas urobit maximum s tvojou vizazou - myslim, ze ak chce muz hladat vzrusenie inde, tak ho najde aj keby sa neviem ako vyvizazovala.
A este jedno mi nejde do hlavy. Ak muz si chce nieco okorenit len vo virtualnej rovine, preco by to robil so zenou ktoru osobne pozna, ktora ma deti, manzela a horzi ze sa to prevali...ked v dnesnej dobe si to vies okorenim aj dajme tomu na azete, kde clovek moze byt od Adonisa az po manie virtualneho sexu?
@liv1 samozrejme, že muž, ktorý podvádza, nechce nič meniť. (teda na výnimky, že to doma absolútne nefunguje alebo sa zaľúbil ako somár). doma teplo domova, zväčša full service, pohoda, spoločné majetky... tak čo by sa nepobavil bokom s novou hopsandou. Bol by debil, keby osvedčený pohodlný život vymenil za nový, delenie majetku, čo s deťmi, a nová by zrejme chcela novú rodinu... toto mu treba?? 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
zober si z každej rady trošku, ja by som to vytlačila (tiež sa čudujem, že takúto komunikáciu nemá zaheslovanú ak nechce aby si onej vedela) a s chladnou hlavou v kľude mu to dala do ruky a nech sa sám rozrozpráva..nech sa zapotí ak chce klamať..premysli si vopred čo mu povieš a na čo sa ho chceš pýtať..
Takze dnes do rana som nebola schopna zaspat, rano som mu to povedala. Chcela som sice povodne pockat, ale spraval sa zase maximalne otravene ze musi cas travit so svojou rodinou, tak to so mna vyslo. Zatlkal, zatlkal, bagatelizoval, vykrucal sa. Opakoval ze je ku mne uprimny a po pol hodine pridal nejaku dalsiu pikosku...skoda slov to sem cele vypisovat. Rozvadzat sa vraj nechce, o nas vztah vraj stoji chcel si len uzit vzrusenie a vraj sex nebol, no samozrejme moja dovera v tejto otazke velmi nie je a vlastne asi je mi to jedno....lebo myslim ze by to bola otazka casu. Zeny, neviem ako toto cele dopadne, zatial si to nechavam rozlezat hlavou par dni a potom zacnem riesit...no neviem ci mu dokazem este verit. Ktora ste nieco podobne zazila a dali ste to este dokopy, opakovalo sa to?
@vsetkyloginituuzsu odpoved na tvoju poslednu otazku: Lebo sa zalubil? 😅
@ladovakralovna Zavolaj jej manželovi, nech si robí so ženou poriadky a ty si sprav s tým svojím 🙂 Chvíľu ho obdivuje nejaká ženská a jemu sa z toho podlomili kolená ☹
@ladovakralovna nezazila som ale je to tazke...neviem ci by som rozbila detom rodinu koli tomu ze ich tatinovi preplo...asi by som sa vyplakala do vankusa a snazila sa zabudnut a zit dalej,samozrejme po rozhovore s nim.mozno by si uvedomil co doma ma,ze ho aj deti tak lubis ze to chces ustat a hambil by sa sam za seba uz do konca zivota.
@ladovakralovna no, asi si to musi aj on ulezat v hlave... Inak ja nechapem, ked teda konfrontuje zena muza uz asi nieco vie - preco este aj potom zatlkaju...to z nich robi este vacsich dilinov...
Nemusel byt sex, zase netreba hned mysliet na 'najhorsie', je fakt, ze to mohlo byt len v zaciatocnom stadiu cele.. A nie, nemusel byt sex ani neskor...to nemozes s istotou nikdy povedat, moznoze keby sa to malo stat, v jednom z nich sa pohne svedomie... A nie, nie som naivna, stavaju sa aj take veci...
Ja by som si to nechala ulezat, a nechala by som aj jeho nech si to premysli par dni, a uvidis co sa bude diat, ako sa zacnes citit, co sa bude menit na tvojom vnimani celej situacie atd...
Ak sa ale raz rozhodnes ze to "odpustis", nesmies sa k tomu uz nikdy naozaj nikdy vratit...
Ty si citala tu komunikaciu, napisala si ze ta zarazila ta veta, ked ona napisala ze ho lubi.. Co ostatne veci? V akom duchu sa niesla ta komunikacia? Bolo to flirtovanie, romanticky rozhovor, bezny rozhovor, atd... Hmm?
Dost podstatne je, ze on sa tvaril otravene ze musi travit cas so svojou rodinou, to uz si asi robil podu na stretnutie a to by ma nasralo...pisala si, ze si dohadovali rande, vies aj kedy to malo byt?
Neviem, ci poradim spravne a ani neviem, ci je to spravne, ale v dost vela rpipadoch sa toto kocny rozvodom, lebo muzovi jednoducho zasibe a po roku lutuje, ale raz som citala velmi zaujimavy pribeh kde zena vyriesila takuto situaciu tak, ze sa tvarila, ze o nicom nevie, ale ejdnoducho zacala robit vsetko co mal jej manzel rad na zaciatku ich vztahu - viem, ze tam pisala, ze zacala opat nosit tanga 🙂, nahovorila rodicov aby stazili deti a oni isli so starou partiou spolu na pivo a take podobne veci a popri tom tajne sledovala komunikaciu jej muza s dotycnou a on to tusim po 2 mesiacoch sam ukoncil.
Ale ono to chce asi velmi silne nervy ja neviem sama, ci by som nieco taketo dala.
Ked uz si to povedala mužovi, tak určite treba narobiť poriadky aj s tou ženou. Alebo ako tu radila @cecilia68 povedz to jej mužovi, nech si on narobí poriadky. A hlavne hlavu hore, daj sa do poriadku, deti nech ti niekto postráži, vybehni s kamarátkami na vínko. Ukáž mu znovu tú ženu do ktorej sa zaľubil.
Inak ja som niečo podobné zažila, v opačnom garde. Neboli sme manželia, ani sme nemali deti, a ja som stretla niekoho kto mi učaroval, svojou osobnosťou, iným životom atď.... no a veru sa to aj skončilo rozchodom z mojej strany, opustila 6 ročný vzťah, a to som ani zamilovaná nebola, len oblbnuta chlapom ktoreho som ani poriadne nepoznala. Z odstupom času sa na to pozerám ako na dobré rozhodnutie, aj ked som ublížila človeku ktorý ma stále ľúbil, a doteraz sa z toho nedostal, ja som mala potrebu sa posunúť ďalej, preč zo stereotipu a zo spôsobu života, ktorý sme žili. Lenže mna nedržali deti ...
@ladovakralovna ahoj..mas nieco nove?
tiez som v podobnej situacii ale skor ja som stretla niekeho ktory ma uz dlho enchce zobrat na verejnost s jeho znamimi a vobec nie k nemu domov mam tusenie ze daco skryva alebo ma vedla mna dalsie dve
Ja chcem len k tomuto vsetkemu povedat, ze priatelstvo medzi muzom a zenou neexistuje. V,dy je to minimalne z jednej strany viac. Minimalne...mam dost kamaratov a snazim sa s nimi len velmi malo stretavat, lebo si skratka az prilis rozumieme a je citit, ze sa pritahujeme, alebo minimalne viem, ze nja pritahujem toho druheho. Ak sa dvaja takito ludia strdtavaju a pravidelne, nevinne sa to urcite neskonci. Treba to seknut este v zaciatkoch - myslim to, aby boli pravidelne a casto v kontakte.

@ladovakralovna uprimne? Ten uz ju davno pretiahol. Presne jak napisal sheldonc . ja by som necakala