icon

Moja dcéra nemá rada moju mamku

9. nov 2021

Som zúfalá. Myslím že som tu už raz písala, keď dcérka mala pár mesiacov. Všetky ste písali, že to prejde. Neprešlo to ani po roku. Moja mamka ju miluje, dala by jej modré z neba. Keby mohla, .... len by ju mojkala, stískala, bozkávala. Nemôže. Ja tomu nechápem. Absolútne s nikým iným nemá problém. Dokonca na ihrisku dá cudzím tetam ruku, a pôjde. Keď potrebujeme s mužom niečo vybaviť, musíme si zaplatiť opatrovateľku, alebo požiadať kamarátku. Celá rodina sme z toho nešťastní. Máme milujúcu babku, ktorá býva na tom istom sídlisku, ktorá chce sa stretávať so svojou vnučkou, a platíme si pestúnku ...
Stretávame sa aj 4-5x v týždni. Ako kedy. Niekedy len 2x, niekedy aj 5x. Ona tam chodí rada, ale musím tam byť s ňou. Keď odchádzame, hovorí- dobre bolo u babky. Spomína ju, pýta sa na ňu, rozpráva čo jej kúpila, čo jej dala jesť. Usmeje sa na ňu,...

taga
9. nov 2021

Nie ze vadit, tie deti su nevinne stvorenia, nerobia to naschval... nepamatas si nic take z detstva? Juj my sme mali ujca co mal bradu a fuzy VSETCI sme sa ho bali, myslim deti... a to iste znamy, co bol taky hlucny, no koniec.
Proste sa toho podvedome boji, mozno si to spaja s nejakou rozpravkou alebo tak.. no, mozno by stalo za pokus dat dolu okuliare 😉

horalka1986
9. nov 2021

Mozno je to moc hrrrr ko sa pise vyssie. Moj ma v tomto tiez taku zvlastnu povahu. S nim musia jednat razne, chlapsky. Ziadne tutumutu. Neuznava takuto autoritu. Aj preto ma respekt viac pred muzom a teda aj dedkom. Mozno je to v povahe a proste jej nieco prekaza. Teda, nie mozno, ale urcite kedze to sama pises. 🤷‍♀️

beataxxx
9. nov 2021

Ja som to zazila, ale nastastie to bolo prechodne-mozno par tyzdnov-dcerine deti ma maju radi, sme spolu velmi casto, zrazu ma zacali odmietat- cca vo veky dvoch rokov( su dvojicky)-nebolo to sustavne a za tak intenzivne ako pises, ale aj som si poplakala, nepadlo to dobre.predpokladali sme, ze to bolo zo ziarlivosti ze nemali so ju mama len pre seba….vzdy vtedy som sa snazila ich niecim zaujat- zacala som stavat lego a nahlas som to komentovala, alebo som si ako ze zacala citat nahlas ich oblubenu knihu, vzdy priliezli a po chvilke sa zaujali hrou a bolo po averzii

autor
9. nov 2021

@zdenka11081983 len som alergická n to, keď niekto .ma za každú cenu potrebu ozvať sa, aj keď neporadi, len vysmeje

dskjhfdlkdjhl
9. nov 2021

Moje deti by napr. pusinkovanie a stiskanie vyriesili utekom, alebo by dotycnu mozno aj pohryzli. Nie je kazdy na taketo kontaktne stretnutie. Osobne by ma slak trafil.

autor
9. nov 2021

@beataxxx pockaj... žiarili na dcéru, ako svoju mamu? Kvôli čomu?

kristina2412
9. nov 2021

Samozrejme jej môže vadiť výzor,dotyčný má na sebe nieco čo v nej vyvoláva nepríjemné pocity. Mojej staršej dcére strašne vadila svokrina červená bunda a klobúk ,prišli sme na to, že prestáva plakať až to všetko dá dole. Mladšia nemala rada na ľuďoch okuliare, zvykla plakať ,keď na ňu prehovoril človek v okuliaroch a bolo jedno či je známy alebo cudzí.

thoughtfulweirdo
9. nov 2021

2 ročná už dávno nie je bábo. Nech už má problém akýkoľvek, asi vám to ešte nepovie, ale najlepšie ju zaujme úplný opak toho, čo robila babka doteraz. Nech si ju pri najbližšej návšteve nevšíma, nejde za ňou, nerozpráva na ňu, nepozerá na ňu. Ak to aj náhodou nepomôže, nebude to ani zhoršovať tú averziu- na rozdiel od sústavného natískania sa. Moja dcéra síce nemala s nikým taký problém, ale hádam od necelého roka sa vždy najviac snaží upútať pozornosť toho človeka, ktorý si ju všíma najmenej 😄

martinoocka
9. nov 2021

No podľa mňa určite je to tým že babka na ňu tlačí ...a čím viac ti niekto takto sa vnucuje tým viac ho odmietaš , ja to tak mám doteraz nieto ešte malé dieťa.ono sa teda nebude pretvarovať a trpieť to, nemá prečo....babka nech zaradí spiatočku a malu nech si nevšíma, ona musí sama za ňou prísť inak sa z toho začarovaného kruhu nedostane len väčší odpor v nej vyvolá tým nútenim. A ešte takto fyzický kontakt nasilu , no ja mám husiu kožu ja to neznášam takých ľudí 😩 tak ako tebe to príde normálne lebo je to tvoja mama tak malej to normálne byť nemusí, rešpektuj ju.

julie19
9. nov 2021

No môže to mat niečo spoločne aj s tými okuliarmi a bradavicou 🤔... naša mala toto mala pri našej starkej čiže jej prastarkej, vždy pri nej revala 🤦‍♀️ A keď dala dole okuliare bol pokoj 😅🤷‍♀️ Vôbec doteraz nechápeme prečo, pri ostatných jej okuliare nevedia ... starká nosi take hrubšie skla tak možno z pohladu malej mala nejak deformovanu tvar alebo oči .. neviem veru prečo, deti zrejme neriešia estetiku ale môže to na ne pôsobiť rušivo

autor
9. nov 2021

@taga okuliare ešte v poho, ale je trochu viac pri sebe, inak sme všetci stihlejsi, nad tým som rozmýšľala. Áno pamätám si z detstva viac ľudí, ktorí mi vyslovene boli nesympaticki a vyhýbala som sa im

marca12
9. nov 2021

Mali sme nieco podobne,ale s inym clenom rodiny,nie babkou. Ked sa k nej priblizil revalo, akoby ho rezali,nemohol sa na nu ani pozriet,lebo hned utekalo dieta prec. Po nejakych 3 rokoch sa to zmenilo a dnes su nerozlucna dvojica len sa smejeme na tom uz teraz. Aj ked to babku boli,nech si ju co najmenej vsima,nemala by sa jej vnucovat a cim menej sa jej bude vnucovat,tym skor to mozno prejde. Aj ked to pre babku je strasne utrpenie,musi vydrzat. Ale preco to tak je,netusim.

hipuska
9. nov 2021

Môže byť aj to, že vie, že ju tam chces "nechať" samu. Môj syn toto robí, keď vidí švagrinú. Je pravda, že sa stretávame aj na rod.stretnutiach ale častejšie vtedy, keď jej donesiem strážiť dieťa. Taktiez ako dieťa som neznášala štipľavé pusinky od babky. Fuj. U vás to trvá už od narodenia, tak jej môžu variť aj tie okuliare, vôňa. A asi už s tým nič neurobis, pokiaľ dieťa trošku nepodrastie. A skúšali ste ju tam naozaj nechať? To fakt pretrvala 2 hodiny?
Moj synovec sa zase strašne boji môjho MM. Tiež neviem prečo. Normalne, keď sa stretnú, dieťa zostane ako zamrznuté, nie a nie sa pohnúť

ankare
9. nov 2021

Nech sa malej nevnucuje a nevtiera,deti to nemajú rady. Nech si ju nevšíma. Nech si nenapadne sadne na koberec a začne sa hrať s hráčkami, možno to malú zaujme a pridá sa.
Nič sa nedá vynutit a čím viac tlačí na pílu,tým horšie. Ja verím,že keď bude mala staršia,zmení sa to. Držím palce!

autor
9. nov 2021

Dakujem. Tak s babkou dám debatu. Inak my sme sa tam snažili chodiť co najviac Orave kvôli tomu, aby si konečne zvykla. Zvykla si tak akurát na prostredie, pozná cestu, teší sa tam, zvykla si na deda.... ale to je tak všetko.
Obmedzime návštevy. 2x až až stačí a keď babka nepochopi, tak bohužiaľ. Psychológa kvôli tomu hádam nebudem navštevovať.

madeline1
9. nov 2021

Ale to su take slova, ze tvoj otec si tu pusu od tvojej dcery ani nezasluzi 😕... Ale prosim ta....

Dietatu daj cas, osmeli sa...

autor
9. nov 2021

@marca12 ďakujem. Dúfam, že ti bude aj náš prípad. Babka si to naozaj zaslúži.

monuska1234
9. nov 2021

Starsia dcera bola presne taka ista na svokrovcov,ani pozriet sa pomaly nemohli na nu prve 2 roky,postupne sa to lepsilo,od 3 rokov uz pohodicka,v 4 u nich uz aj prvy raz prespala.Mladsia 20 mesacna nema problem vobec,dokonca svokra s nou varuje kym som na brigade 2x tyzdenne.Chce to len cas,aj ked verim,ze maminu to mrzi

autor
9. nov 2021

@hipuska áno veru, aj to môže byť, že si babku spája s mojim odchodom. Neviem.

savanna
9. nov 2021

Tvoja mama by hlavne mala zacat tvoju dceru respektovat ako osobnost a nebrat ju ako mojkaciu babiku. Aj ked je mala, ma pravo na svoj osobny priestor a sukromie. A ked jej to raz nie je prijemne, tak ju ma nechat tak a nie si nasilu vynucovat naklonnost. Necudo, ze od nej uteka. Ja by som asi tiez utekala, keby sa niekto stale na mna takto liepal 😁.

marca12
9. nov 2021

Urcite sa to coskoro zlomi.

petraj122456
9. nov 2021

Psychológ.

janushka_t
9. nov 2021

náš reval pri dedovi ako tur keď bol malý a to isté pri svokre, teraz sa od nich nevie odlepiť keď je s nimi. Chodí tam na dlhšie na prázdniny a nemá žiadny problém. Netráp sa, uvidíš že to prejde. malá zase nechce jesť od tata, lebo som odišla z domu, keď jej dával papať. To sú také protesty, ktoré s dospelým mozgom nepochopíš.

aleshka_supermama
9. nov 2021

Ja som to zažila s najstaršou dcérou, máme reštauráciu a chodi tam taky náš stály hosť starší dôchodca on je strašne zlatý pán no moja Lilly sa ho os malička bála keď ho zbadala ze je na terase dokázala mať po celý čas zavreté oči kým sme z tade neodišli alebo keď ho zbadala strašný plač. Prešlo ju to asi keď mala 2,5r keď začala rozprávať.. Teraz úplne v pohode pokecaju. Treba čas hlavne nech babka netlačí na pílu.

elizabet173
9. nov 2021

veď v podstate vieš, kde je problém, babka sa dieťaťu vnucuje, chce ho stískať, pusinkovať, čo ono neznáša. Zmeniť sa musí ona, čím dlhšie bude brať svoju vnučku ako mojkaciu hračku, tým dlhšie bude trvať, kým si k nej dieťa nájde cestu. Nech je len prítomná v miestnosti, sedí, pozerá TV a dieťa si v podstate nevšíma. A ty z toho zase nerob medzinárodný problém, aj keď chápem, že ťa to trápi, nie je to až také zriedkavé, sesternicina dcérka sa bála svojho uja, je tmavý, vlasy čierne kučeravé, možno jej pripomínal čerta. My sme raz boli na návšteve a musela som mať na hlave kapucňu z mikiny 😎, lebo vnučka domácej pani má lekárku, ktorá má tiež tmavé dlhé vlasy a bola u nej na očkovaní. Zrejme si spojila dlhé tmavé vlasy rovná sa bolesť. Keď som ju mala na hlave, tak sa so mnou aj hrala, keď sme vstúpili záchvat plaču. Možno si tvoja dcérka tiež niečo také spojila a ani ste si to neuvedomili. O pol roka, o rok môže byť všetko ináč, ale tvoja mama musí od základu zmeniť prístup k nej.

megika1
9. nov 2021

@horalka1986 presne moja neter. Sú typy detičiek, ktoré potrebujú trochu po spánku poležat,iné skočia na rovné nohy. Sú deti, ktoré potrebujú čas a pocit,že sami sa prejavia s určitým odstupom. Pochopila som, že má má rada,ale pri návšteve nesmiem upútavat jej pozornosť. Keď prídem k ním, " ignorujem " ju ,sama sa potom núka ☺️ druhá sestra urazená,ja som to prijala a žiaden problém nemáme ,😃

vanda323
9. nov 2021

Joj poznám. Verím že ťa to trápi. Len naša Lauri ide akoze ku svokre, ostane tam ale býva u nej aj moja švagrinna slobodná ešte....ti je trochu iná káva...ako tá tvoja ale.nasa Lauri až škaredo pozerá na svokru

beataxxx
9. nov 2021

Predpokladali sme ze ta ich averzia vyplyvala z toho, ze ked sa bavila so mnou,tak sa im nevenovala naplno a to sa Im nepacilo….mne sa to tiez za tak nezdalo, ale povedala mi to kamoska psycholozka ked bola s nami

nikpa
9. nov 2021

Ak si myslíš, že je to blok a už si neviete dať rady, tak to rieš so psychológom. Rozumie detskej duši viac ako laik. A možno niečo čo zažila v utlom detstve a je spojené s babkou, (môže to byt pre nás dospelých úplná banalita) u nej toto spôsobilo.

simona92101
9. nov 2021

Moja 2.5 r dcera sa boji mojej babky,ktora nosi rucnik na hlave a chodi o barle.ked ju vidi,je schopna aj po strope lozit co sa jej tak boji,pritom babka by jej modre z neba zniesla.sestrine deti sa bali vsetkych chlapov co nosili okuliare,alebo ludi v ciernom obleceni,po istej dobe to preslo..skus sa porozpravat s maminou,ci by mohla trosku ubrat 😉