Moja macocha čaká dieťa: Ako sa s tým vyrovnať?
Ahojte mam 25 rokov jedno dieťa rozvedených rodičov ale o to pokoj lubim ich najviac na svete ide o to ze otec sa po rozvode s mamkou ktory bol pred 6 rokmi dal dokopy s terajsou priateľkou ta ma z predchádzajúceho manželstva 3 dospelé deti .. cez víkend sme sa stretli a povedali mi ze čakajú prírastok ak si dobre pamatam je uz v 17 tyzdni bohužiaľ nemohla som sa s nimi tešiť skôr som im "vynadala" ci sú normálni ved otec ma 45 rokov a jeho priateľka 47 nedokážem sa s tým zmieriť aby jeho vnúčatá boli staršie ako jeho dieťa resp. Môj súrodenec . Neviem ako sa s tým mám stotožniť.
jedine dieta svojich rodicov, no, tu sa uz niekto videl o xy rokov ako jediny dedic majetku... a teraz risiel skrt cez rozpocet, ze sa bude musiet delit....
Je to ich zivot, ich vec.
Autorka tak jej drz palce na kludne babo, my sme takeho flegmosa dostali nastastie 😅
Neries idealny vek pre tehotenstvo. Ten si ty stihla, stihla ho aj tvoja mama s tebou. Ale zivot nie je idealny. Hadam ti dvaje buduci rodicia nie su uplne krepi a uvedomuju si vsetky rizika, ktore toto tehotenstvo prinasa.
Myslim si, ze ty sa daj do kludu, ked vychladnes, tak potom sa im ospravedln, lebo tvoja reakcia bola uplne mimo misu.
Jedna pani z mojej vzdialenej rodiny mala 3 deti. V takom veku ako ty. Prešlo 15 rokov. Deti vyrastli. Potom jej začala vynechávať menštruácia. Lekárka zhodnotila že je to menopauze. Mala 46 rokov. Menštruácia prestala a ona si pochvaľovala ako super.. až dokiaľ jej nezačalo rast bruško. 😂 S manželom si už nedávali pozor, lebo však menopauza. A podarilo sa im štvrté bábätko v takom veku. Zvládli to vpohode a stále žijú. Dieťa už má viac než 20 rokov a oni sú ešte tu.
Neboj, žena tvojho otca to zvládne tiež. Nie je to bežné ale zase nie je to až taká pohroma ako to vykresľuješ. 🙂 Nádych výdych. Rieš radšej svoj život.
Pises hrozne pubertalne na 25 rocnu mamicku... uz nebudes jedinacik, no,,
úprimne? Už mám trošku viac než 47, ale keby mi pred pár rokmi vlastné dieťa vyčítalo, že si dovolím v tom čase otehotnieť, asi by som sa nezdržala. Je to čisto ich vec. Kto má dnes v akom veku záruku, že svoje dieťa dochová do dospelosti? Čiže toto sú také argumenty. Ak sa na dieťa cítia fyzicky i psychicky, teba do toho ozaj nič.
@kitycat 🤣 to už niesom teraz mam brata totiž 🤣. Nechápem keď niekto lubi svojich rodičov a rodicia ľúbia jeho musí to byť automaticky rozmaznany jedináčik..
Ale prosím ta. Sú spolu dosť dlho na to, aby tvoj otec vedel s kým žije a je svojpravny! Či ona bude chodiť na kavy je vec medzi ňou a tvojim otcom. Preco by nemohla? To matkám akože končia vychádzky ci ako 😂 ? Ved obaja išli do toho vedome. Oni sú zrelý a vedia čo robia. Koľkí na SK v tom veku už lámu palicu nad životom, stonaju a predbiehajú kto je chorejsi. A oni sa naopak rozhodli mat dieta, a?
Véd sami uvidia, ci to bude pohoda alebo pokazený vztah.
Každopádne to je ich vec a nie tvoj problem. Zmienku - ved keby čosi pomôžeš- by som brala s humorom 😉 Lebo teda, pokial si urobím dieta, neriešim iných pomoc. Tak v rámci normy ôk, vzájomne ale nie jednostranne a na pravidelnej báze!
Zi a nechaj žiť! Tvoj otec je už "velky chkaoec" bude to musieť zvladnut 😉 A ona keď si trúfa, preco nie?
Maju právo zit zivot aký chcú. Oznámili ti, ze čakajú prírastok, nie termín op srdca.
Možno si teraz ako zrelý rodicia budú vedieť male viac užiť ako za mlada.
Aj môj ocino so ženou sa bavili ci dieťa ano/nie. Ja som z toho nadsena najskôr nebola z jediného dovodu. Obávala som sa, ze by im to pokazilo vzťah a ja si prajem, aby spolu boli šťastní 🙂 Nakoniec som si povedala, a co? Ved je to ich rozhodnutie, kto som ja aby som im do toho kecala?? To predsa nie je moja kompetencia ani ma o názor nik nežiadal z nich!
A keby sa rozhodnú pre dieťa a bolo by treba, pomohla by som.
Ja neviem, v ako svete ty žiješ, ale v mojom okolí 48 ročné babky sú veľmi veľká zriedkavosť. Že babky a užívajú si vnúčatá. Nuž, dobré ráno. 48 ročné ženy si ešte užívajú život. ;)
Mňa len udivuje ako si napísala že ideálne je mať dieťa do 25 tky. Ja mám 24 som v 4 na výške nemám vlastne bývanie a keby mám mať i rok dieťa tak si to asi hodím 🤣
a ja uz len napisem ze v zivote sa stava kadeco. co najviac odsudzujeme, pohorsjumeme sa a zapovedame nas nakoniec stretne. aby sa ti nestalo ze budes mat tak neskoro nejake dieta aj ty raz.
Nebuď žiarlivá že už nebudeš jediná dcéra otca 🤦🏻♀️
Upokoj sa.
Si len v pociatocnom soku.
Tu na MK je skupinka pre zeny 42+
A tuzia este po dietatku.
Ty si mal stastie a dostala si ten dar,byt matkou.
Preto nemizes nikdy pochopit,co preziva neplodna zena.
Ale to je v poriadku...nie si jedina.
Ja len..ze....dopraj im tu radost,lebo naozaj je to dar.
Ked po tom tuzili,treba ich pochopit a podporit.
A k tomu pomahaniu...
Trosku smiesne mi to pride...
Otec to urcite povedal zo zartu.
47 rocna dospela zena ,ktora uz odchovala 3 deti urcite nebude cakat babysitting od 25 rocnej nevlastnej dcery...
Obzvlast,ked po tomto prirastku tuzila.
Takue urcite si to jude chciet aj vychutnat.
Mozno nakoniec budes aj rada,ked ta k nemu vobec pusti...
Volakedy toto ludia neriesili.
Moja stara mama mala 10 deti.
Najmladsie porodila len kratko pred narodenim svojho prveho vnucata-,od najstatsej dcery.
Moja druha stara mama bola vekovo blizsie tejto najstarsej dcere/najstarsia otcova sestra/ cize boli mamickami skoro narovnako...
Na dtrednej skole. Som mala spoluziacku.
Ked mala 1.syna,jej mama porodila tiez,svoje najladsie dieta..
Cize toto nie je nic neobvykle.
Neobvykle je trosku uz vek 47 rokov pre zenu,ale dnesna doba ma ine moznosti..
A 43 rocny chlap veru na deti stary nie je ani nahodou..
@jana005 Booze co to tak prezivas pre boha...Utocis na autorku ako diva zver😧😧 je na mieste ,ze je z toho sokovana a nie nadsena .Este aby sa o toho surodenca raz nemusela postarat mysleli vobec na to vo svojom veku? Ale utocis tu jak zmyslov zbavena ..zenska 🤦♀️
Chápem, že ťa to šokovalo. Ale v bežných rodinách majú ženy deti v 30-35 a babkami sú po 60tke. To, že tvoj otec ta mal v 20 rokoch a ty si mala dieťa v 22 neznamená, že keď majú obaja rodicia 45+ už musia len čakať na smrť. Ešte budú obaja dosť rokov pracovať, tak prečo by nemohli vychovať dieťa.
@alex49 Nemusia cakat na smrt...Matka ma 47 rokov dieta bude mat 20 matka 67 idealne to urcite neni...Dieta si toho v dospelosti vela neuzije z rodicmi nehovoriac potom o potomkoch.
Jasne, ze je v šoku. A v šoku by boli min 90% žien z MK keby im to rodicia oznámili v rokom veku. A napr ja som taka povaha, že by som si možno kyslá do jazyka pri oznámení tehotenstva, ale pri vete, že keď bude treba pomôžeš, by zo mna vyletelo niečo ako, ešte nie je TVOJE dieťa na svete a už zadelujes úlohy, alebo, " jasne, presne toľko koľko si pomáhal s mojim ty mne". Oni budu rodicia, občasná rodinná výpomoc áno, ale permanentne skákanie na zavolanie určite nie. Nestresuj, všetko sa urovna.
Ja som macochou a veru ziadne ovacie som od muzovych deti nedostala pri oznameni tehotenstva a uplne chapem preco... asi ani ja by som neskákala meter dvadsat, keby moj otec mal deti s inou partnerkou vo vyssom veku... ale plati: zi a nechaj zit... ich zivot - ich vec. Je to pre vsetkych tazka situacia
Ja Ťa chápem. Určite by som sa ozvala pri vete o starostlivosti o súrodenca. A v tom ich veku je čistý hazard mať dieťa. Keď sčítaš vek partnerov a dostaneš číslo nad 70, tak riziko stúpa každým plusovým číslom. 48+45=93 To by bol zázrak, ak by to dieťa bolo úplne úplne zdravé. Pre mňa je to veľká nezodpovednosť. A ešte dúfať, že súrodenec pomôže, ak by niečo. Plánovať toto by som nedokázala svojim deťom. Keby sa šmyklo, tak dobre, stáva sa. Ale plánované je pre mňa veľmi sebecké. A môžte má tu ukameňovať koľko chcete. Tých detí sa nikto nepýta a vyžerú si to aj oni, ak by niečo.
No.... Keďže som mala deti v 20.tke a aj môj ex mal 20,potom ako 36 .ročná,ti viem zodpovedne napísať,že nieee,tvoj otec si ťa neužil tak,ako si teraz užije to malé,absolútny rozdiel to je. 20.rocne decko,lebo áno,chlap je v 20.este nevyzrete decko a zrelý 45.rocny,tipujem ,že zabezpečený chlap ,so zrelou ženou je diametrálny rozdiel. Takze úplne rozumiem.
Nuž a k tomu stráženiu a pomáhaniu. Je zaujímavé,že sa čaká od starých rodičov stráženie,kocikovanie,prispieva nie a všetko okolo vnúčatka. Hmmm. Nuž a keď sa len tak spomenie,že dospelá sestra môže prísť pomôcť.( Čo sú také reči,ktoré mal v tehotenstve každý nejaké,najmä pri oznamovaní) Tak je oheň na streche a ty sa vidíš,ako máš decko na krku, vyrehotana macocha sa rozvaluje v kaviarni a strhany otecko ťahá prácu,decko,domácnosť.... Ozaj vyzreté. Ako písala
@anjelicek26 aj môjho manžela kolega...41 .rokov,doma tehotná žena a malé dieťa. Neprišiel domov....nehoda na diaľnici. Na mieste mŕtvi. Človek mieni..... Takže tu stužkovú vynechaj zo svojich predstáv. A keď máš rada otca a macochu. Zavolaj,zaželaj im všetko dobré a ďalej sa uvidí. To je reakcia dospelej,zrelej ženy.
ty si nejaka sebecka len ty ty ty a coby si nepomohla?To ked bude otec stary a buedny das ho ako prva do starobinca lebo ved ty mas dieta ,pracu.Si sobecka je to ich vec ale ty sa spravas nedospelo a rozmaznane len a y si ty este nerodila v 47!
@maciatkolulu
stuzkova=dospelost
@tykat no ok, a?
@maciatkolulu no ze stuzkova sa tu berie ako symbol dospelosti preto sa napr. hovori ze "ked bude mat stuzkovu tak bude mat rodic 70" tj ze kym ho vychova tak bude stary. To si nevedela?
@maciatkolulu na americkom kontinente na stuzkovu party rodicia nejdu ostavaju doma len detom zamavaju od dvery 👋a tak maju “dovolene “ludia mat deti vo veku kedy sa im zadari . A zas Mne sa nezda ideal mat dieta v 20-25ke to je vacsina student na university.. ale to uz je vec tych co maju deti tak skoro Hlavne ak sa vedia o ne ppstarat. Aj mladych su zial plne cintoriny. Stat sa moze hocikomu hocikedy Takze zodpovedni su len ti co deti nemaju vobec . 🤣
@tykat Ale hlupi a skaredi na tej stuzkovej mozu byt ? Len ti stari su “ problem.”? Ja osobne som mala mladeho otca ale Nebol dobry . Tak na stuzkovu som pozvala maminho priatela ktory bol od nej hodne starsi . Mal 70+ ale vek je len cislo. Hodnoty cloveka su inde, Iba zle vychovane dieta sa bude hambit za vek rodica a Iba zle vychovane dieta sa bude druhemu vysmievat ze mà “ starych rodicov.” To je ozaj primitivne.

Esteze ma slovensky narod tu stuzkovu, udalost, ktora strasi v snoch rodiciek vo vsetkych regionoch... lol.