icon

Moji rodičia mi neustále klamú

amika
5. jan 2013

Ahojte. Nikdy som podobnú tému nezakladala, ale teraz som taká nahnevaná a smutná, že proste musím :( . Skúsim celú situáciu popísať zrozumitelne:
Mám dvoch synov- 3 a 5 ročných. Sú to riadne živé striebra, neposedné... Môj brat má dve dcéry- 3 roky a 6 rokov. V sobotu všetky deti chodia k mojim rodičom. Už nieraz sa mi stalo, že som rodičom trošku vynadala za to, že dievčatá upreednostňujú. Oni sa bránili tým, že baby majú ako rodinu len ich, moji synovia majú ešte svokrovcov, ktorí ich strašne lúbia a chcú. Moja svagriná prišla pred rokmi o mamu s otcom prerušila styky- pijan . Rodičia si od mala brávali staršiu dva krát do týždňa, chalanov len keď som im ich doniesla. Teraz chodí švagriná do školy, málé sú tam v sobotu a nedelu. Dnes sme boli dohodnutí, že tam chlapci pôjdu, keďže ja som mala prácu. Ráno som ale volala, že pre nich otec nemusí chodiť, lebo neidem preč, že ich donesiem. On na to, že ok, ale neskôč začal, že sa necíti dobre, že aj baby vezme domov, bo má horúčku. Keď som o pár minút volala mame, tá zdvihla veselým hlasom, to som spoznala, že baby sú ešte u nej. Povedala som jej, že keďže na dnes nemám navarené, že si k nej skočim aspoň po obed. Na to zaváhala, ale že dobre. Keďže mi už viackrát klamali, rozhodla som sa, že pôjdem k nim skôr, ako prídu oni domov a tam ich počkám- mala som tušenie, že babule prídu. Ale keď došli domov, vystúpila len mama, s tým, že otec išiel pre lieky. Dosť ma súrila, že naberieme obed, a nech idem, bo otec je dosť zle, že má teplotu... že ide robiť čaj, nech si vie lahnúť. Som sa spýtala, či vzal babule domov- že áno, že neboli nadšené, ale čo už. A ja že či švagriná je doma. Mama mi odpovedala, že dakam odbehla.. ale že dakto-brat(chodí v sobotu do práce, tak kto???? :D ) že doma asi bol, keď ich tam otec nechal..... Dobre, išla som. Poobede som ale mala čoraz silnejšie tušenie, že klamú. Zavolala som otcovi, ako mu je, počula som, že je na ceste autom :( . On na to, že bol u lekára, že má známeho, že ho vyšetril (zaručene klamstvo- bol u svojich rodičov v nedalekom meste ) Volám švagrinej že čosi by som potrebovala a medzi rečou som sa jej pýtala, že čo baby. Ona že kde som, keď sa pýtam? Ja na to že, aha, veď oni išli k našim, že? Švagriná že jasné... BOla som vychovávaná aby som nikdy rodičom neklamala, vždy sme boli k sebe úprimný. Ja som v živote dôverovala len im, aj pri poslednom klamstve som mamu prosila nech mi neklamú, lebo moja dôvera v nich je už riadne naštrbená.. a zas to urobili :( Viem, že mojich chalanov majú omnoho menej radi, kašlú na nich, a toto dnes, ma riadne dorazilo... Ospravedlňujem sa za tento román, ale určite chápete ako mi je, keď zas a znova dostávam dôkazy o tom, ako uprednostňujú dievčatá .... Nikdy- ani raz nebolo tak, že uprednostnili pomoc mne, a dievčatá nechali doma, a vzali miesto nich chalanov. Ja som mala starú mamu, na ktorú spomíname všetci 5(brat, bratranci,sesterky) s láskou a s istotou, že nás mala rada všetkých rovnako.

mimajo
6. jan 2013

@anjelicek26 prosim ta, mas doma dve deti a podla teba nadherneho muza, je nedela, obedny cas, zajtra musite ist pracovat, skola... tak chod k rodine a uzivaj si!
len pre info - my sme po spolocnom rodinnom obede, dieta spi a moj milovany pecie kolac, kedze poobede pride navsteva.

cutce
6. jan 2013

@kykka kazdy snad muze vyjadrit svuj nazor a celkem i s @anjelicek26 souhlasim. Promin, ale takovy slohy ohledne ji sem nepatri, pokud mas s ni problem vyrizuj si to prez interni postu 😉

anjelicek26
6. jan 2013

@mimajo no a moje deti su od rana zo starsimi sestrami na plavarni, manzel siel odiezt stromcek na skladku.. pomahaju mi, lebo mam uz tyzden odpaleny chrbat a nemozem sa s postele moc pohnut...len tak pre info...preto sa tu ano poflakujem posledne dni asi privela.. ale zajtra mam uz smolu, ci chcem ci nie musim do prace ☹

kykka
Odpoveď bola odstránená
anjelicek26
Odpoveď bola odstránená
sonkab
6. jan 2013

@amika mna len prekvapuje, ze uprednostnuju deti svagrinej pred tymi od vlastnej dcery. U nas je to prave naopak a ja som ta svagrina, ktorej deti nepridu ani len pozriet a to byvaju 5 minut od nas 🙂

amika
autor
6. jan 2013

Ahojte. Baby- ak ste si precitali moje komenty, tak zistite, ze rodicia si deti pytaju, ak ich koli comusi nedonesiem, tak mi to vycitaju. Beru si ich dobrovolne, ak povedali dnes nie, lebo... tak tam proste nesli. Staci si len fakt pozorne precitat, co som pisala. Nedavam ich tam sposobom tu mate a papa. Pisala som, aby nebolo toho na nich vela, ostavam tam aj ja a JA sa o svoje deti stara. Babina tam ma dievcence, stara sa o tie. Ja svoje krmim, prezliekam, uspavam. Idem s nimi von a aby babina ci dedo nemuseli este aj peskovat, idu so mnou aj holky. Ja ich strasne moc lubim, som s nimi rada. Mame to tak zauzivane od malinka. Nemam problem prijat ze tam nemozu ist- lebo su napr. unaveny, necitia sa dobre.... Vtedy im nedam ani deti, aj ked vravia ze to zvladnu. JA mam prolem prijat, ze mi bez dovodu klamali. Mojej reakcie sa oni bat nemusia, prosila som ich nech mi neklamu, lebo to nerozchodim. Je jasne, ze ak by mi povedali, ze dedo sa neciti dobre, svagrina je v skole, tak tam deti nedam. Ale klamat mi o komplet vsetkom? Toto je to co mna vytocilo....

@anjelicek26 ako som uz pisala, dakujem za prispevky, aj ked sa nezhodujeme 🙂
Dobre na celej veci je, ze som si fakt akosi spomenula, ze ja fakt nemam pravo ocakavat.. Su to ich rozhodnutia, zial na ukor mojich synov, kedze raz sa asi fakt budu pytat, preco ich dedo a babina nelubia tak ako dievcata :( . A prestanu tam chodit, co zas asi bude mrziet nasich. Ale citovy stav svojich deti uprednostnim pred vycitkami preco ich tam davam menej....CO sa tyka varenia obeda- ak si pamatate- mala som ist prec- pracovat. Takze ani nakupene, ani navarene... Mama varila pre 4 deti, osobne nevidim fakt nic zle, ak poslala obed. Povodne chcel doniest otec, alenechcela som, aby sa zbytocne prehanal ked je chory.... Neziadala som piplat sa v mojej osobe, chcela som skor pocut ako to je v inych rodinach, ako sa to urovnalo, ako sa dcere-synovi- podarilo zmierit sa s podobnymi pocitmi... Ako uz par pisalo, kazdy to ma zauzivane inac. Keby som tam nechodila v sobotu, tak by tam asi deti nechodili vobec, najma ak by som cakala ze sa s bratovymi dcerkami budu striedat,.... Bratove dcery su tam od piatku poobede do nedele ... Cez tyzden tam nechodime, lebo mame skolku a ja ine povinnosti.. Manzel rovnako.. Ale ano, mate pravdu, nie je to ich povinnost, ja sa musim spoliehat len na seba 😎

amika
autor
6. jan 2013

@sonkab 🙂 Ja by som nebola rada, keby zanedbavali holky, chybali by mi. Ja len chcem uverit ze ich maju rovnako radi ako chalanov. Ale ak sa zacnem upokojovat, zas mi dokazu ze to asi tak nie je. A ak dakto mysli ze to dokozuju darmi....ja chcem aby im to dokazali objatiami- tak ako nam ked sme boli mali. Nikdy sme si nevraveli ako sa mame radi - my sme sa vela objimali.. Rovnako ako my nasich synov. Krasne objatie pre mna znamena ze o nich stoja, lubia ich....

anjelicek26
6. jan 2013

@amika prepac, ze sa to tu tak zvrtlo, prajem vsetko dobre s drobcami 😉

amika
autor
6. jan 2013

@anjelicek26 dakujem. No jo, veci sa dokazu riadne skomplikovat 😒 Dakujem za uprimnost. Budem sa snazit z tu danych rad vziat si to co mi pomoze- teda zariadit sa podla toho 🙂 Este raz dakujem 🙂

domin85
6. jan 2013

@amika ahoj precitala som si tvoj uvodny prispevok. Teda na jednej strane ta plne chapem, ze sa ti nepaci ze jedni deti su uprednostnovane pred druhymi. Na druhej strane povazujes za samozrejmost ze ti rodicia maju pomahat. Ja mam mozno vyhodu- nevyhodu ze nasi su 200km odo mna, ale aj tak ked k nim idem nejdem sa napapat nedelneho obeda ale ho idem pomoct uvarit, snazim sa mame zohnat veci co mozno potrebuje a u nich ich nie je dostat. Proste uz nemam 15 rokov a teda sa snazim svoje veci riesit samostatnejsie. Takze ma troska zarazilo napriklad spoliehat sa ze nemam navarene tak si idem po obed.
Ale k veci: skus si sama sadnut a troska sa odosobnit, ja viem ze je to tazke len tak povedat, ale zvaz ci predsa len rodicia nemaju troska pravdu ze svagrina rodicov nema a preto nie je druha strana co by im pomohla. Ak naozaj tvoje deti znevyhodnuju aj pri vyletoch darcekoch atd. ze viac casu a penazi minaju ked sa riesi napriklad narodeninova oslava deti... Ak je aj tam citit ze sa venuju viac dievcatam treba im to povedat, skusit sa s nimi narovinu porozpravat ze to spravanie nie je clekom fer a ze teba samu predsa vychovavali k ferovosti.
Nic viac ti povedat neviem, kedze nevidim detailne ako to u vas vyzera, ale takto z toho co si napisala moj nazor 😉

domin85
6. jan 2013

@amika aha az ted som citala posledny prispevok k tomu braniu a obedu, takze beriem tu samozrejmost spat, prepac 😉

mircalla
6. jan 2013

@amika Napisem strucne, skusila by som ich tam par tyzdnov na vikend nedat. Ale nie, aby to vyzeralo, ze si urazena, spravaj sa k rodicom normalne. V podstate ta chapem, mozno si aj oni musia uvedomit, klamstvo by mrzelo aj mna. Na druhej strane suhlasim s tym, ze pomoc od rodicov je ich dobra vola, nie nieco automaticke. I ked chapem tvoje rozcarovanie z rozdielneho pristupu, a aj z toho, co ti nehovoria pravdu. Skratka ja by som to riesila tak, ze ich tam minimalne 2-3 tyzdne nedam, nie z trucu, ale skratka pre zmenu, uvidis ako sa veci budu vyvijat

mummy01
6. jan 2013

@amika kazda rodina ma nejake zauzivane zvyklosti,v kazdej to funguje inak.U vas bolo zvykom bravat si deti,asi aj zvykom vziat si od rodicov navarene a aj ti verim ze na oplatku aj ty rodicom pomahas....absolutne nic zle na tom nevidim ak to doteraz vsetkym stranam vyhovovalo.Tvrdenia ze rodicov vyuzivas a mas sa o deti starat sama su podpasovky lebo vo vasej rodine to proste funguje tak ako si napisala a ak si vasi deti doteraz bravali dobrovolne a zvladali a hlavne chceli a zrazu sa zacali vykrucat a klamat tak problem niekde asi nastal.Bud to uz nezvladaju alebo nieco za tym bude...ja by som zistovala a rozpravala sa vela s vasimi.U nas je to tiez nieco podobne,ale so svokrovcami...tiez som uz zazila klamstva a to velmi boli a chapem ta.Klamat sa ale nema,preto by som od rodicov ziadala uprimne vysvetlenie,mozno maju dovod preco to robili aj ked podla mna to ich neospravedlnuje.
Tie maminy ktore musia zvladat vsetko same ta vzdy budu vinit za to ze ti niekto moze pomoct,ale v dobre fungujucich rodinach je to bezne ze si babka vezme vnucence...za nasich detskych cias to bolo uplne bezne ze vnucata chodili na vikendy k babke,moja babka nas neraz mala na starosti 10 a nikto nikomu nic nevycital.Je to vsetko o dohode a chceni....zelam vela pohody v rodine 🙂

janinah
6. jan 2013

@amika nikomu nemôžeš rozkázať,ktoré vnúča má uprednostniť,aj tak ti rodičia s deťmi pomáhajú nadmieru..nečítala som reakcie,ale za vrchol považujem,že ti nevadí,ak ti mama klame,ale kľudne si k nim naklušeš pre obed,lebo nemáš navarené 😒 sorry,somariny riešiš a ak neprestaneš do tých vašich vzťahov šprtať,tak sa skôr či neskôr s rodičmi i švagrinou rozrodinkuješ a úplne zbytočne

dadli
6. jan 2013

@vroni moja ukludni sa dobre? ved to nie su tvoje problemy. je to moj nazor a hotovo!!!!

vroni
6. jan 2013

@dadli, vdaka za starostlivost, ja som uplne kludna 😀 😀 😀 Tvoj nazor ti predsa neberiem, len to vidim inak, nic menej a nic viac.

dadli
6. jan 2013

@vroni tak to mam radost 😉

slniecko2
6. jan 2013

@amika ahoj-necitala som celu diskusiu. Ja som mala podobny problem-teda zdalo sa mi ze moja svokra viac uprednostnuje svojho druheho vnuka a to sme byvali vsetcia spolu. Nikdy nechcela ist pokocikovat maleho, ked som sa potrebovala vyspat, isla iba so svojou dcerou a vnukom a mojho nepokocikovala, lebo to iba (mozno) so mnou atd. alebo sa mi raz stalo, ze som chcela aby isli sme teda my dve a ona ze nemoze, potom povedala svagrina ze ide aj ona s malym, to hned vstavala, ze ide a nakoniec to skoncilo tak ze svagrina nesla a nesla ani svokra.... a bolo este mnozstvo situacii kedy vyslovene uprednostnovala druheho vnuka a pomoc mojej svagrinej. No co tym chcem povedat- bolo mi to velmi luto, ale sustredila som sa na to, ze svokor bol a je velmi zlaty-bral mi maleho kedy mohol, aj pokocikoval a asi zase on uprednostnoval mojho syna pre svagrinim-na co niekedy ziarlila. Ja som to rozdychala, aj ked neviem na to zabudnut a skoncilo to tak, ze mi uz dlhsiu dobu byvame vo svojom a svagrina stale u rodicov- svokrovcom lezu na nervy a ked sa da, tak svokor pride ku nam. MOJ muz zase dohovoril svojej mame, aby aj ona niekedy zasla takze teraz sa uz tolko nevyhovara a uz raz do tyzdna aj pride-predtym to bolo tak ze som jej volala ci nas pride pozriet a ona ze asi hej a tak som to detom povedala a oni sa tesili marne....druhy krat som uz vedela ze urcite nepride. A s uprednostnovanim vo vlastnej rodine mam tiez bohate skusenosti-mame to rozdelene-mojho brata miluje moja mama a mne vycita, ze mna vsetci ostatni uprednostnovali-za to som u nej ta zla....no co ti poviem-asi najlepsie ked im to narovinu povies: mami, oci, neuprednostnujte sestrine deti, lebo moji chlapci raz vyrastu a za chvilu to budu vnimat a oni za vase chybne spravanie nemozu. mozno tak nejak

slniecko2
6. jan 2013

@mummy01 suhlasim s tebou-nechapem tento trend, ze dnesne stare mamy-teda nie vsetky- sa akosi nechcu starat o svoje vnucata. Je to mozno aj tym, ze nemaju cas-musia chodit do prace, ale aj tak sa mi zda, ze vela zien sa stazuje, ze im stari rodicia nechcu pomahat s detmi. Ja si nikdy nepamatam, zeby sa moja stara mama o mna nechcela postarat a to som tam bola kazdy den cez tyzden. Kde ten svet speje

katecameron
6. jan 2013

o uprednostnovaní vnucat by som mohla napísat roman aj ja mam negatívne skusenosti z mm strany kde svokra uprednostnuje svagrine deti a na mojich vidí len to zle nic dobre nechce vidiet no zial moj muz jej nikdy nic nepovedal hneva ma to velmi sa paprcím a zurim no nic s tym nedocielim myslím ze jedine ako by sa to mohlo zmenit by bolo keby jej nieco povedal moj muz no JEMU je to podla mna jedno a to ma mrzí najviac co viac dodat

matkamirko
6. jan 2013

@amika ja ti napisem, ako to mam ja 🙂 odmalicka som mala na starosti mojho o rok starsieho brata, a neskor o 5 rokov mladsieho brata. Ked som mala 20, mojej mamine sa narodil moj dalsi brat, samozrejme vo vsetkom som jej pomahala, mala som ho casto na starosti, nech islo o cokolvek. Stale som ale mala pripominane, ze mi to vsetko vrati. Akonahle som sa stala matkou ja sama, nic sa nezmenilo 🙂 Nadalej mame pomaham s mojim bratom, ma uz 9 rockov, nadalej som ochotna s cimkolvek pomoct mojim dalsim dvom bratom. Ja zatial jedina z nich mam dieta. Moja svokra zial uz 6 rokov nezije. Byvame sami s manzelom, syncekom, mojim svokrom vo velkom dome, ako to vsetky iste pozname, nemam sa cas nudit. Je mi luto, ze som na vsetko väcsinou sama, ale stiham, zvladam. Mame to vytykam minimalne, radsej, ked mam cas, a ideme napriklad len tak okolo, zastavim sa. Moj najmladsi brat ku nam chodi aj na prazdniny, maly ho zboznuje. Ja som ta, co pecie kolace pre celu rodinu na sviatky, okrem toho naozaj takmer kazdy vikend bud donesiem, alebo po niekom poslem 🙂 Pozyvam bratov, maminu, krstnu na obed k nam.. Ked niketo potrebuje pomoc, prisposobim sa a idem.. Viem, ze ked budem mat dalsie dieta, deti, ine to nebude... Tak kvoli comu sa zbytocne trapit, ked tvojim rodicom nevyhovuje, ze tam svoje deti posielas, tak si jednoducho v piatok vecer uprac, v sobotu si privstan tak na 4-5, navar si aj na nedelu, a poobede v sobotu, pripadne v nedelu, si mozete urobit vylet, vychadzku, aj s chlapcami, k tvojim rodicom.. Inak, ked ja idem k mojej mame, ja som ta co donesie obed, ale samozrejme ma navarene aj ona.. Ved sa teste z malickosti, nevycitajte to, co su hluposti. Zivot je prikratky na to, aby sme niekomu vycitali neustale to, co zvladame aj sami...Prajem vela stastia..

janinah
6. jan 2013

baby,akože sorry,ale mám pocit,že niektoré by bez babiek a dedkov ani decko nevychovali 😉 jasné,že oni chcú pomôcť,veď sú to ich vnúčatká,ale vy poniektoré to už zneužívate...oni nič okolo vašich detí robiť NEMUSIA a riešiť ,ktorej neveste či dcére pomáhajú s deťmi viac je drzosť 😒

matusiatko
6. jan 2013

moja mamina s tatkom býva od nás 60 kilometrov a ja s deťmi ich navštevujem každý víkend na jeden deň... mamina sa s nimi vyteší, tatko ich vezme na bycikel napr., a ja zatiaľ zaváram, pracujem v záhrade, okolo domu, rúbem drevo... pre mňa po celom týždni relax v podobe psychického uvoľnenia od starostí s deťmi a naši majú pár hodín na starosti vnúčatka. Mamina je spokojná a ja tiež. Svokra býva od nás 15 metrov!!!!! a vnúčatá vidí pri náhodnom stretnutí cestou do obchodu... Je na dôchodku a má svoje vnúčatá blízko ale záujem nemá, nikam ich nevezme ani len na ihrisko, žiadny koláčik, žiadne potešenie. Moja mama pracuje a snaží sa s nimi byť... trošku mi pomôcť, svokra nie. Svokra má televízor a obchody na prvom mieste. Nevyberieš si... veľmi som sa na to hnevala, až som zúrila, ale už ju nenavštevujem, prestala som prosiť o jej "drahocenný čas". A ani deti tam nechcú chodiť, nudia sa tam... tak ich tam nenútim chodiť. To len na objasnenie prístupu... je to všetko v ľudoch a je pravdou, že dievčatá sú kľudnejšie (tak ako písali baby vyššie) a 4 deti je naozaj dosť, myslím, že aj na nás, nie to ešte na starších ľudí...

eeffka
6. jan 2013

jaj baby ste rychlo zabudli ako to bolo kedysi najme take 35rocne ako ja. Ked sme mali tak 8r, boli sme na prazdniny poslani k babke na prazdniny na dedinu aj 6-8deciek, ale !!! nepamatam sa zeby babka robila, kedze mala 5deti bola od tusim 52r doma, cize ja som vtedy este ani na svete nebola a ostatni tiez takze babka bola doma a na dedine.Starostlivost spocivala v strave, umyti vo vani 1x tyzdenne a vo vecernom prepocitani hlav ci sme vsetci doma, cez den sme boli samy partia, starsi sa postarali o mensich, kym netiekla krv nic sa neriesilo a aj ked tiekla sa to vyriesilo medzi detmi. nie jak teraz dobreze nechcete aby mali babky kurz prvej pomoci... Boli sme samostatni, vela veci sme ako deti zvladali same a nie jak teraz ze dobreze 10r deckam utierame zadky

dnesne babky makali do 62, + deti su v neskorsom veku, cize mne napr s prvou dcerou amma ani nemohla pomoct lebo mala do dochodku 5rokov a to som nerodila mlada ale 28rocna.

no a k teme: ako ma zarazilo ze nemas navarene,nakupene ale byvas v inom meste a sa ti netazi sa ist trepat tam po obed? nemate obchod a v nom spagety? to je jedlo za 20min ked uz fakt neni co jest.

klamu lebo im vycitas navstevy neteri... maju radsej samozrejme ze toho s kym su viac a kedze su tam dievcata stale maju k nim aj taky vztah, ked si tam so symni nie su s nimi ony ale ty.takze vnucky su ich ale synovia su v danom case tvoji.

flopo
6. jan 2013

@amika ja by som na tom videla to pozitivum a nie hladas problem tak kde nie je 🙂 tie dievcata vravis ze maju len jednu babku a dedka,tak u koho maju hladat pomo c ti rodicie.ty si na tom lepsie 🙂 ked si chcela,aby boli deti so starymi rodicmi,tak si tam s deturencami mala zajst a boli by ste si s mamou pokecali a deti by sa zahrali.nehladaj v tom nic zle.som presvedcena,ze aj tvoje deti maju velmi rady,ale ako tu odznielo mat 4 deti po kope a este take zive je vazne o drzku 🙂 schvalne si neterky vezmi na den a uvidis sama,ze je to fuska.ja mam svoje 3 deti a ver mi idem sa niekedy doslova zblaznit ...snazila by som sa nie rodicom vycitat,ale skvor s nimi vychadzat.a to ze ta klamu???to je len obranny mechanizmus voci tvojim vycitkam na ich osobu.trosku nad tym porozmyslaj 🙂 prijemny den 🙂

betina1984
6. jan 2013

Jej,ako som si všimla,najviac s anjelikom sympatizujú maminu ktoré tiež žiju v zahraničo. Nuž asi závidia nám,že máme babičky po ruke. Hold,nikto im nekazil žiť v zahraničí. Toť môj nazor.

ela2710
6. jan 2013

@janinah zakladatelka nepise, ze im deti hodi na krk a ide zurovat, ale ze je tam s nimi, co je myslim uplne normalne, moje deti nemaju ,,stastie" na starych rodicov, no na druhej strane ich miluje moja babicka, a predstavte si, ze keby to mne nevadilo, bola by u nas aj kazdy den, ale ja mam rada sukromie, a najradsej som s detmi sama , sem tam ale nezaskodi si aj oddychnut, co vsak zakladatelka nepise, a na druhej strane, ona starym rodicom nedava 4 deti aj to si uz laskavo uvedomte, ona tam so sebou berie 2 deti, co keby to bolo tak, ze jeden vikend jedny vnucata, druhy vikend druhe? preco maju byt vnucky u starych rodicov kazdy vikend a vnuci nie...ja ako decko som milovala vikendy, vzdy som si pobalila kufrik a babiku a uz som utekala na vikend k babicke, byvali sme blizko seba a ja som bola stastna, popravde myslim si, ze dnesny stari rodicia uz nemaju cas ani len na rozhovor so svojimi vlastnymi detmi nieto este povenovat sa vnucatam, je to skoda, smola,...proste je to smutne, my co sme mali kedysi starych rodicov, co na nas mali cas vzdy si musime u svojich rodicov ,,doslova" vynucovat pozornost pre ich vnucata 😒 ☹ a to este raz pisem, ze ja pomoc od ostatnych nemam rada, v decembri som mala 5 dní prax zo skoly a slo ma sibnut, ze nie som s detmi doma, ale ich musim nechavat strazit babickou, pri tom viem, ze sa s nou deti nemaju zle, tesia sa, hraju sa a ona ich miluje, ale aj tak som mala z toho divny pocit, ale tiez by ma potesilo, keby prisla moja mama len tak niekedy, aspon raz za mesiac-dva pozriet svoje vnucata....bez toho, aby sme museli cca. 1-2 krat mesacne za nimi chodit na navstevu my, a to tam nechodim deti ,,odlozit" ale mam 6-rocnu sestru a moj Tomasko sa s nou rad hrava, blazni, atd. a sme tam aj my a aj to nas zvacsa dospely ignoruju, prip. mama ide rovno spat, ale mam radost aspon z toho, ze vidim sestry a ze sa maly vyblazni 🙂

mummy01
6. jan 2013

@slniecko2 moja babka tiez chodila do prace ale aj tak sme tam chodili.aj ked tiez dost uprednostnovala sesternice pred nami ale oni mali fakt zlych rodicov ☹ .Babka nas desat vnucat brala na kolotoce,v sobotu na burzu,do lesa,na nakupy....mam spomienky a myslim ze stary rodicia dnes velmi podcenuju svoj vyznamny vplyv na vychovu a zivot vnucat.Jasne,tam kde je rodina navzajom vzdialena stovky kilometrov tam sa to neda ale casto rodina byva blizucko ale nik sa nesnazi udrziavat vztahy a pracovat na nich.A pritom stopa ktoru mozu stary rodicia vo vnucatku zanechat je pre jeho zivot dolezita a myslim ze to plati aj opacne.Ja sa u nas roky snazim aby mali deti blizky vztah so starymi rodicmi no a stary rodicia tuto snahu nevidia a casto ju aj maria.Chcu mat svoj zivot,svoj klud,svoj do bodky upratany byt,chcu radsej vidiet film v telke ako zanechat vo vnucatku svoju mudrost a svoj odkaz.

lilitela
6. jan 2013

@slniecko2 suhlasim. Pritom nase mamy su z tej generacie ked rodili ako 20 rocne neplanovane. Byvali s rodicmi automaticky sa o deti starala cela rodina. A potom este nafasovali od statu byt. Pracu mali od statu tiez zabezpecenu. A teraz si chcu uzivat... (Tymto nechvalim komunizmus) A my sa dnes musime pretlkat samy a este platime hypoteku a trasieme sa o pracu.