icon

Moslim a kresťanka

patkag
13. mar 2015

môj budúci manžel ktorý je Moslim a ja som Kresťanka tak on chce aby naše deti boli tiež Moslimovia ako on ale ja som proti tomu. On chce pre chlapca meno Hamza čo je arabské meno ja som súhlasila. Ja chcem aby naša dcéra mala meno Emma alebo Lily s tým on súhlasil takže kompromis. Jasne mi oznámil: ,,Ja som Moslim tak aj moje deti budú mať moslimskú vieru!!" Ja som povedala že nesúhlasím a spýtala sa ho že: ,,Môj názor nie je dôležitý pre teba?Ja som kresťanka ja nie som dôležitá pre teba?" Jeho odpoveď? Iba mlčal a to ma dožralo tak som mu povedala ,,kto mlčí ten svedčí!!!!" Asi o 5 minút mi povedal: ,,Ty si dôležitá pre mňa ale ja som povedal deti budú Moslimskej viery" . Čo mám robiť poraďte prosím veľmi ma to trápi a záleží mi na ňom a milujem ho

sestricka52
13. mar 2015

@patkag ahojky. ja som mala moznost mat vztah s moslimom. nas vztah stroskotal na otazke nabozenstvo....on mal ine zmyslanie o svete ako ja. vzdy sme sa pohadali koli nabozenstvu. ja som povedala, radcej z kratcej cesty prec. aby nebolo neskoro. aby nahodou nedoslo k nasiliu a neviem co....preslo par rokov. nasla som si slovaka, vydala som sa a zalozila som si rodinu. o tom chlapovi som od vtedy nepocula. takze ti poradim. ak nie si tehotna, tak utekaj z kratsej cesty prec. nemusi to dobre dopadnut. v manzelstve moslim ako muz je vzdy na 1 mieste a ty ako zena, si az ta posledna.

romanovic
13. mar 2015

Po 1) zmaz si vsetky info zo svojho profilu na MK
po 2) zmen si svoj FB na neverejny a zmen si tam profilovku
po 3) nevydavaj sa po 1/2 rocnej znamosti za muza z internetu, ktoreho de facto nepoznas.
po 4) to, ze mas nadvahu a mozno si nemala doteraz nikoho, neznamena, ze si chudera odsudena na niekoho, kto potrebuje EU pas a vyrabat dalsich moslimov.
po 5) rozmyslaj!!!

Zelam vela stastia!

domak2
13. mar 2015

@lubkavargova1 a ako inak ma vyzniet, ze si prajes aby ludia umierali na ebolu? 😕

@patkag zien, ktore presli na islam a su stastne sice zopar je, ale ty by si naozaj mala radsej zavriet pocitac. Si velmi naivna (nemyslim to ako urazku) a pravdepodobne dobrosrdecna a to sa v tychto pripadoch nevyplaca.

sissy27
13. mar 2015

@patkag ak chceš konvertovať na islam, mala by si tak urobiť z vlastného presvedčenia, zo srdca, z lásky k allahovi, preštudovať korán (nie len prečítať, ale naozaj preštudovať a hlavne porozumieť)... Potom budeš môcť byť aj šťastná presne tak, ako sú šťastní hohociktorí veriaci... Ale vydať sa za pochybnú známosť z internetu a urobiť to kvôli nemu - to ti šťastie neprinesie ☹ keby som bola veriaca, tak sa budem každý deň modliť, nech má moja dcéra dosť zdravého rozumu a sebavedomia, aby takéto neriešila... A stále nerozumiem tvojmu postoju - ty chceš konvertovať, ale jedno dieťa bude moslim a druhé kresťan... A keď náhodou bude tretie, tak bude žid? A na základe čoho rozhodneš, ktoré dieťa bude dobré pre Allaha a ktoré pre Boha? inak čo hovorí tvoj vyvolený na tvoje verejné fotky v tielku s výstrihom? Pre moslimov sú takéto ženy štetky a tak sa k nim aj správajú... Ale ako tu už bolo spomenuté - on potrebuje víza a ty si jeho vstupenka do západného sveta...

zuzulka333
13. mar 2015

@sissy27 presne trefne napisane .

miskap2111
13. mar 2015

@patkag normálne mi až srdce stislo keď vidím, kam sa rútiš... Skús mu povedať, že čo keby ste ešte aspoň dva roky so svadbou a deťmi počkali, najprv spoznali jeden druhého- čo je pre vás doležité, aké sú vaše hodnoty, životné plány, zvyky a ako navzájom ladíte.. Myslím si, že toto je normálne pre každý vzťah, či nie? Ak sa začne nejakým sposobom vykrúcať a tlačiť na teba, aby ste sa vzali a mali deti, alebo ak nebude chcieť, aby si videla, kde žije a ako, tak nech je to pre teba jasné varovanie. Ale na tvojom mieste by som vzala rozum do hrsti, ako ti tu už mnohé radia, snažila sa čo najskôr odľúbiť, lebo toto naozaj zaváňa jedným veľkým prúserom, ktorý ti zničí život.

marekdani
13. mar 2015

@patkag Prepáč, ale až mi vlasy "dupkom stavajú" z toho, čo tu čítam :( Žila som 10 rokov v Nemecku, mala som známych aj moslimov, ale som vďačná, že to boli len známi. Aj oni mali sladké rečičky 🙂 Dievča zlaté, veď ty sa rútiš do niečoho, o čom nemáš ani šajnu. A prepáč, ale zabavila som sa dobre na tom, že nemal sex so ženou... 🙂 🙂 🙂 Isto niekdy nesexoval ... 🙂 🙂 🙂

peneloppe
13. mar 2015

Musim len suhlasit s ostatnymi nazormi. Pozri sa na to racionalne, skus vynechat city a lasku. A hlavne si vas dvoch predstav po niekolkych rokoch, ked zalubenie vyprcha, iskra sa strati, ci si vies predstavit prezit s tymto clovekom svoj zivot. je to vela odlisnosti, ina kultura, je to tazke. A hlavne vychovavat deti. Viem o com hovorim, sama mam manzela cudzinca, nastastie vierovyznanie mame rovnake, ale predsa len je to ina mentalita, ine zvyky ale casom sme sa zladili, je to europan tiez takze je to ovela jednoduchsie.

S moslimom by som do toho nesla.

andy04
13. mar 2015

@patkag skús mu povedat ze si riadila auto bez vodičáku a mas zápis v trestnom registri co znamená ze prípadných papierov sa nedočká pretoze partnerom osobám zo zápismi sa nevydávajú.. Takze by tu nikdy nemal pravo na pobyt ale nic by nebránilo v tom aby ste boli šťastný aj bez toho.. 😉

malaikasana
13. mar 2015

to ze deti budu jeho viery je 100% a to,ze casom konvertujes aj ty je 90% ...viera,kultura urobi mega vela,ked si pokorna a vies sa adaptovat ,tak si skus svoje stastie/nestastie...ale jedno si pamataj ak chces pochopit araba,jedine co ti to prinesie je bolest...ale bodaj si bola stastna a bolo to dla predstav,ale podla jeho komunikacie zial nebude...

jeennyv
13. mar 2015

@patkag Ja by som na tvojom mieste od neho dala ruky prec, uz hned na zaciatku ti naznacil, ake bude tvoje realne postavanie, nie len v jeho v jeho viere, ale aj jeho spolocnosti....je hlupe a naivne ocakavat, ze sa nejako zmeni, jednoducho moslimovia maju svoju vieru silne zakotvenu..na tvojom mieste by som mu obrazne vzate bola vdacna, ze sa hned takto prejavil, nez by si tu neskor riesila pribeh typu bez deti neodidem......

mala_hobitka
13. mar 2015

@patkag ",Ty si dôležitá pre mňa ale ja som povedal deti budú Moslimskej viery"" .....ale on povedal.....

micka drzim ti palce aby som sa mylila....ale ak si ho vezmes...nedopadnes dobre... som si ista ze keby ti toto povedal nejaky slovak-katolik "mam ta rad si pre mna dolezita ale ja som povedal ze budeme byvat v XY tak tam budeme byvat" tak by si si ho asi nezobrala - laska nelaska.....toto tolerujes muzovi o ktorom vies ze ma "inu mentalitu".... pricom ina mentalita neznamena ze mas ustupovat..

dalal
13. mar 2015

@katka0123 teda taku bestiu ako si ty som este nevidela... aby si tu vyhrabala fb profil niekoho koho nepoznas, hodila ho tu a robila blbe komentare tak to sa tak casto nevidi. Nehanbis sa ? 😤

btus
13. mar 2015

@patkag cez net by som si nezacala so Slovakom, nie to este s Arabom. Ale je to tvoj zivot (ktory si chces znicit), takze je to len na tebe.

sue
13. mar 2015

@dalal nemyslis,ze Katka urobila velmi uzitocnu vec? Pata rriskuje velmi vela....

morning
13. mar 2015

@patkag Mas vystudovanu katolicku univerzitu v Ruzomberku a nevadi ti konvertovat na islam kvoli nejakemu (asi) Mohamedovi Mahranovi, ktory ma v profile oblubenu knihu Dr. Jekyll a Mr. Hyde? 😀 😀 😀 Snad nie si az taka hlupa ako si neskonale naivna.

dalal
13. mar 2015

@sue myslim ze by urobila velmi uzitocnu vec keby jej to napisala v IP... ale verejne na forum zavesit jej meno a dalsie podrobnosti... aby to nasledne komentovalo pol republiky... no uf tak to je podla mna svinstvo.

morning
13. mar 2015

@dalal Vsak toto je diskusia, a ked je niekto taky blby, ze si vyvali svoje fotky a fotky svojej rodiny na verejne pristupny FB (alebo aj sem na kona) a svoje komentare k tomu, tak asi preto, ze chce byt videny. A este pod svojim menom 🙂)))

katrinka8
13. mar 2015

@dalal - veď ona má svoje meno verejne vyvesené tuto v profile, každý si ho môže prečítať 😉

@patkag - naozaj si na najlepšej ceste, ako si zničiť život, aj keď si teraz zrejme myslíš, že Ti tuto "staré ženy" chceme zničiť Vašu lásku alebo že Ti závidíme a neprajeme. Ale ver nám, predsa len máme niečo už odžité, skúsenosti nepustia. Jednoducho to, čo Ty vnímaš ako lásku z jeho strany, láskou byť ani nemôže. Pretože nemôžeš milovať človeka, ktorého nepoznáš - ani Ty jeho neľúbiš, ľúbiš len svoju predstavu o ňom. Ľúbiť môžeš len človeka, ktorého poznáš, s jeho kladmi, aj s jeho chybami, človeka, ktorého nechceš meniť. Partnerstvo a ani manželstvo nie je len o tom, že toho druhého ľúbim, mnohokrát to chce obrovskú dávku tolerancie, trpezlivosti, kompromisov. Na oboch stranách. Ružové okuliare padnú a nastupuje realita.

Spoločné bývanie: Bum - ten úžasný chlap, ktorý ma ľúbi a ktorého ľúbom ja si nevie po sebe odložiť ponožky, oblečenie, jakživ si po sebe neuprace, neumyje riady, nepomôže v domácnosti. Ten úžasný chlap, ktorý ma ľúbi a ktorého ľúbim ja neustále kritizuje varenie, nepáči sa mu spôsob upratovania a necháva za sebou stále zdvihnuté "prkýnko" v záchode, keĎ príde z roboty, len sedí pri PC/TV a nič nerobí... Neopisujem svojho manžela a seba, ale možné problémy, ktoré môžu v spolunažívaní nastať, čo však nezistíš, kým s dotyčným nebudeš bývať. Môže to byť malichernosť, ale môže to aj vadiť.

Tehotenstvo a narodenie dieťaťa to zamáva aj dlhoročnými vzťahmi a plánovaným rodičovstvom: Bum - ten úžasný chlap, ktorý ma ľúbi a ktorého ľúbim ja nedokáže pochopiť zmenu hormónov a nálad v tehotenstve, nepomôže v domácnosti napriek tomu, že žena už nevládze. Bum - bábätko - plače, v noci sa budí a ten úžasný chlap, ktorý ma ľúbi a ktorého ľúbim ja sa presťahoval do druhej izby, aby ho nepočul. O dieťa sa nezaujíma, pretože je to "vecou matky starať sa o dieťa" - nehrozí prebaliť či okúpať. Atď., atď.

Poznáš svojho milého úprimne natoľko, aby si vedela, ako reaguje na krízové situácie? Poznáš ho natoľko, aby si vedela, aký má názor na prípadnú neplodnosť či adopciu? Poznáš ho natoľko, aby si vedela, že Ťa bude ľúbiť aj keď budeš naňho hulákať po prebdenej noci s bábätkom? Poznáš ho natoľko, aby si vedela, že keď budeš ležať s chrípkou v posteli, umyje riad a donesie Ti čaj, podá lieky, navarí, postará sa o Teba (a o Vaše deti)? Vieš, ako vonia, keď sa ráno zobudí? Vieš, ako sa správa, keď je nahnevaný? Vieš, ako sa chová k svojej mame? Aký vzťah má s otcom? Ako a kde býva? Čo robí, keď s Tebou neskajpuje či nevolá? Akých má priateľov? ...

Paťka, keby si bola moja dcéra, tak by som Ti priviazala na nohu guľu a nepustila Ťa z dohľadu. Bála by som sa o Teba, a to veľmi. A to som teda neni ledajaký strachopud teda. Ale intuícia mi hovorí, že Tvoje rozhodnutie vstúpiť do manželstva s neznámym nie je založené na dobrom podklade.

ena70
13. mar 2015

@dalal vsak jasne ze ma meno vo svojom profile verejne vycapene, vsak podla toho mena clovek ani nemusi byt policajt aby zistil co chce. vsak ked normalne kliknes na jej meno, uvidis, len sa riadne pozri. to len slepy nevidi a nespoji si 2 a 2...takze neviem na com sa divis....na to clovek nemusi byt zdatny aby nezvladol 2 kliky na profil 😀

princess_maryam
14. mar 2015

Ahoj 🙂 aj ja mam moslima a spoločne sme sa dohodli že dcera bude to čo ona bude chcieť ked už bude rozumieť čo a ako nech ona si zvolí cestu tak skús sa aj ty tak sním dohodnúť.

dalal
14. mar 2015

@ena70 zvladnut by zvladol... ale preco by som to robila... ubohost...

sue
14. mar 2015

@katarinka8 uzasne si to napisala.... @dalal pretoze tato diskusia sa na poziadanie da zmazat - po vysvetleni adminovi, co sa udialo... A toto nie je len vystraha pre Patu,ale aj pre desiatky inych zien,ktore tu zverejnuju svoje osobne udaje....

katka0123
14. mar 2015

@dalal Necitim sa ako bestia. Vobec. Internet je plny uchylakov a cudnych individui, ktori si zgustnu na podobnych sukromnych info. Nezabudaj, ze Patka sa tu sama zverejnila, ma fb profil pristupny verejnosti a ja som sa len snazila zistit o nej viac. Po chvilocke mi to bolo jasne. Naco tu riesi otazky viery dievca z katolickej univerzity, ked sa na fb prezentuje ako gogotanecnica? Ma tam vyzyvave fotky s vystrihom v tielku a podobne? Mozno sa po mojich komentaroch neciti prijemne, ale kto vie kolko Mohamedovych priatelov to doma komentuje? Je to evidentne zrely chlap a ona mlada naivka. Snazim sa jej otvorit oci, aby jej niekto ozaj neublizil...i fyzicky. Ak citas moje prispevky na zaciatku, odpovedala som ohladom kultury a viery, klamstva a pod. Ale odkedy sa Patka priznala, ze ide o znamost cez internet a este sa nikdy nevideli, vie o mom len to co jej nataral cez fb....to je uz iny pribeh. Pre mna absurdny, nezodpovedny, provokativny. Preto som sa k nemu vyjadrila. Patka by mala prehodnotit svoje internetove sukromie v zaujme jej vlastneho bezpecia. Prajem vsetkym krasny vikend!!!! ;)

morning
14. mar 2015

@patkag Poznate sa virtualne 6 mesiacov, nikdy si toho cloveka nazivo nevidela a vsetko co o nom vies je iba to , co ti povedal sam alebo co zavesil na FB . Sa rychlo zobud, prosim ta !!!! To co na nom milujes? Vidinu bielych siat a potom exoticky zivot v SA alebo v Egypte? On urcite miluje tvoj pas a ma ruzovy sen zivota v EU. Ty prosim ta never vsetkemu, co ti nataral. Si pre neho iba rychla cesta, ako sa dostat sem a potom do Nemecka alebo UK, ver mi. Tam su vyssie socialne davky. 😀 😀 😀 😀

radopp
14. mar 2015

@princess_maryam Čím ťa upútal tvoj chlap? Je to pre mňa záhada.

valy
14. mar 2015

@patkag vrat sa z kratsej cesty, kym sa da a nezober si ho. toto je len zaciatok, vzdy bude, ako on chce, lebo on chce a hotovo, koniec debaty.

ena70
14. mar 2015

@dalal myslim ze katka ti to jasne napisala.... a ma 100% pravdu...precitaj si celu diskusiu od zaciatku..nie len utrzky pripadne koniec, ze niekto s otvorenými ocami si ju nasiel na fb.... my jej tu radime.... nie sme uchyly co zneuzivaju jej naivitu... uchylny skor budu vsetci priatelia toho jej Mohameda, ked ju tam vidia vymalovanu, vytrcajucu svoje prednosti....arabi isto slintaju aku mladu naivku zbalil...

miskap2111
14. mar 2015

Už som tu síce prispela, ale nedalo mi nepozrieť na FB a fakt som ťa @patkag našla asi za 2 minúty bez akejkoľvek námahy a takisto aj tvojho priateľa. Dievča zlaté, prosím ťa utekaj, ako ti nohy stačia, kým je ešte čas. To, čo som totiž videla, je naozaj alarmujúce a človek ani nemusí byť psychológ, aby si na základe toho, čo tam je, vytvoril celkom reálny obraz o tom, čo sa ide stať. Si síce mladá, ale dospelá, takže snáď je už v tebe aspoň nejaká súdnosť, nielen zaslepenosť krásnymi rečami, lichotkami a sľubmi. Pozri si ešte raz jeho FB- je plný násilia a veľmi zvláštnych vecí, ktorým možno ani sama nerozumieš. Verím, že aj tebe bliká už vnútorná, bezpečnostná kontrolka- inak by si neotvorila túto tému. Pokúsim sa na teba teraz naozaj apelovať- ako zrelá žena, matka dievčat v tvojom veku- choď z tohto vzťahu preč, aj keď to nebude ľahké, aj keď ste už možno naštartovali svadobné prípravy. Odhlás sa z FB, napíš mu, že si si to rozmyslela a potom neodpovedaj na jeho výzvy. Asi ešte nemá európsky pas, tak je ešte čas. Utekaj dievča.

dominika1250
14. mar 2015

Psycho 😀 😀 😀