icon

Musíme sa s manželom rozviesť, lebo svokra si to želá

4. júl 2020

Máme 10 ročné šťastné manželstvo a tri deti. S manželom sme zohraná dvojka, ľúbime sa, dopĺňame sa, funguje nam to aj intímne. Manžel je skvelý otec, dobry človek, parťák.
Je tu však jeden problém - moja svokra ma neznáša a to úplne od začiatku nášho vzťahu. Vždy ma len trpela, so zaťatými zubami so mnou prehodila par slov. Minuly rok na jeseň zomrel svokor a situacia sa uz uplne vyhrotila.
Svokrovci mali rodinnú firmu, kde robi aj moj muž - prakticky od skončenia vš, čo je už 15 rokov. Jedna sa o malú, ale prosperujúcu firmu, aktíva v hodnote niekoľko miliónov. Moj muž tej firme odovzdal všetko. Nepamätám si, že by sme boli na dovolenke dlhsie ako par dní, po nociach manžel drie este aj na web stránkach, atď. Svokra si ale teraz zmyslela, že kým bude so mnou, firmu po nej nezdedí. Vraj ak sa do konca tohto roka nerozvedieme tak firmu prepíše na prvého človeka, ktoreho stretne na ulici. A ako ju poznáme, ona sa nezvykne len tak vyhrážať. Moj muž je z toho hotový. Utrápený, zničený. ☹️ Dievčatá, keď ma zabijete, neviem prečo mojej svokre tak strašne ležím v žalúdku. Vzorne sa starám o muža aj o detičky, nikdy som nešla po peniazoch, mam vlastnu kariéru. Toto sa už fakt nedá vydržať. 😢😢

pribinak
4. júl 2020

Ideálne by bolo aby tvoj muž z tej firmy odišiel. Sa čudujem že ho to vôbec baví tam chodiť a počúvať take reči
Snáď nemá 58 rokov že sa boji že si už nič nenájde a bude musieť odísť ako žobrák do dôchodku

Je to len praca, robiť bude ešte cely kopec rokov, ak by odišiel, mal by kľud a ten je na nezaplatenie

pieksamaki
4. júl 2020

Tak tu je vidiet ako niekomu hrabne z penazi.....

mrkvicka060
4. júl 2020

A hlavne co, ak sa aj rozvediete, svokra pri svojom zmyslani si zas moze vymysliet, ze kym si nezoberie tuto a tuto za druhu zenu tak nebude firma aj tak jeho... dajme tomu... a co? Muz bude hopsat ako ona piska? Mama je sice mama, ale tak odtial potial.

petruska19
4. júl 2020

Ako vidím, takýchto retardovaných chodí po svete viac....🤦 Je ale dobré, že tvoj muž stojí za vami...nie každý (bohužiaľ) je taký....
Ako baby píšu, tvoj muž nech dá mamičke pá pá a začnite odznova😉

perdulka7
Odpoveď bola odstránená
autor
4. júl 2020

@suzitok my žijeme vo vile? To som kde napisala? Napisala som, že vo vile žije svokra. My sme v byte

katrin21
4. júl 2020

Ja by som.na jeho mieste povedala mame: ak mam ja prist o manzelku,tak ty prides o syna a vnucata. Rozmysli si ake mas priority,mila mama,lebo to myslim vazne a ja mam svoje priority v mojej rodine.

suzitok
4. júl 2020

Ano, uz chapem, že ked su u nej vo vile jej to vadí.....
Ja som tým len chcela povedať, teraz je uplne sum a fuk, ci mate vilu, dom, byt....ze ak mate svoje, nechapem, naco sa snou zapodievate....

oliva276
4. júl 2020

Tak notár vám pri dedičskom konaní navrhol, aby niekoľkomiliónový podiel vo firme po svokrovi bol prepísaný len na svokru a vy ste pokorne súhlasili? Ešte som nepočula, aby sa notár takto zaangažoval... veľmi sa nudíš? Nepokladám sa pravdepodobnú ani vyhrážku, že svokra firmu koncom roka prepíše na náhodilého cudzieho človeka.

asia83
4. júl 2020

Ste inteligentná žena, váš muž vie, čo vo vás má, prečo si vás vybral. Veľmi sa ku sebe hodíte, rozumiete si. Vydržte, ono sa to vyrieši.

autor
4. júl 2020

@suzitok vysvetlím to polopate. Mam pekne manželstvo, deti a dobrého manžela. Pracujeme na vztahu a veríme, že nam to vydrží. Ale! Život sa vie zvrtnúť rôznym smerom. Aj dlhoročne a úspešne manzelstva sa rozpadli - rodičia našej susedky sa rozviedli po 35 rokoch manzelstva. Proste - nechcem sa raz dostat do situacie, že by mi manžel akokoľvek vyčítal, že kvoli mne nechal firmu aj mamu. Chapem, že je to iracionálne a vonkoncom mi to k nemu nepasuje, ale niekde v podvedomí mam takýto strach. Tymto prispevkom som skor hľadala radu z vasej strany ako primäť svokru k zmene názoru? Ako ju presvedčiť?

perdulka7
Odpoveď bola odstránená
janinah
4. júl 2020

Hned v pondelok idem za právnikom a bojujem ako lev o firmu,nie kvôli peniazom,kvôli tomu,aby ste svokre vytreli zrak,ak ona zaútočí,tak vy 2x silnejšie,chce vojnu,nech ju má....opýtaj sa v sk. Právne poradenstvo....

autor
4. júl 2020

@oliva276 no, prosim nespochybnuj. Radili sme sa s právnikom a vraj je uplne bezne, že po smrti jedneho z rodičov sa deti zrieknu svojho dedičského podielu v prospech pozostalého rodiča s tym, že dediť sa bude až po jeho smrti. Aby sa dedičske podiely zbytočne nekuskovali.

eliska13
4. júl 2020

Svokra potrebuje moc a tým manipulovať.Tak chce mať syna iba pre seba, až onho prišla.Na mieste syna prestanem chodiť pár dní do práce a uvidí sa.Snad reálne nerozmyslate rozviesť sa?Toto psychicky zdravý človek nespraví veď to máš manipulatorka ako z knizky

daniela1911
4. júl 2020

@oliva276 no, zo svojho pracovného života poznám zopár notárov/právnikov, kt. sa vedia veľmi angažovať keď treba, a majú veľké rite, lebo sedia na viacerych stoličkách.

autor
4. júl 2020

@perdulka7 no, len to je vážne nadlho 😀😀😀

terezka1947
4. júl 2020

Fuuuuha....to su rady. Akoze chapem....ze ked tam manzel autorky maka,je to krute od jeho mamy....
No toto,co tu citam.....akoze silne kafe.

dilino
4. júl 2020

Och bože ked som si to prečitala tak nechápem ako môže jeho matka chcieť aby odišiel od šťastnej rodiny manželky a deti zdravých šiblo starej či čo jasné ked je normálny vyberie si svoju rodinu. Zakomplexovana matka, asi trošku dosť aj narušena v kotrbe to asi nemá v poriadku a rečičky typu dám firmu niekomu z ulice ved to sú taľafatky určite trepe dve na tri.Aj ked ju poznaš dobre myslim si že to by určite neurobila a ak áno čim skôr by som si riešila právne zaležitosti nech vám vyplati to čo ste tam vložili.Lebo ak fakt že naozaj by to niekomu darovala už nikdy peniaze neuvidite nazad.Tvoj muž ako konateľ-spolumajiteľ nech si dá papiere a čo sa tyka penazi všetko do poriadku aby fakt chorá hlava neprepisala na niekoho iného firmu a neuvidite nič ak tak 0 čim skôr to porieši tým lepšie pre vás.A aj za cenu hanby že je to jeho vlastna matka by som ju dala na súd aby podiel vyplatila ked by povedal na súde že prečo chce vyplatiť podiel tak preto lebo mame tam svoje peniaze a svokra sa vyhraža že pokiaľ sa nerozvedieme tak syna vydedi a sú tam naše peniaze.A to sú vaše spoločné deti ak áno tak čo už je to za človeka ked nechce vlastné vnúčata. Iba mamon peniaze, moc, vyhrážky autorita načo jej to bude všetko staroba a choroba sa sa ohlási ani nevieš ako a čo firmu dá cudziemu na na starobu kto jej utrie riť,sopeľ, a sliny alebo dá plienky, už jej bude dobrá aj ta špina, sviňa, zlatokopka.Vy len pekné jeho matku dajte na súd nech vaše peniaze nepripadnu cudziemu aj ked ich nepotrebujete teraz neznamena že sa vám neskôr nezidu.Ja by som to tak nenechala ked vám nebude chcieť vyplatiť podiel čo je vaše tak súd hanba nehanba.Otázne je prečo ťa nemá rada a vulgárne ti nadava z akej veci prečo teraz ked niekoho nemám rada tak mu nehovorim že je sviňa,a rôzne ine nádavky prečo ti vykričala že si zlatokopká nad tým by som sa zamyslela.Zlatokopky chcú peniaze mamon a nikdy im neni dosť tak aj teba tak ona berie.Dalej pišeš moje tri deti nemá rada niesú to vaše spoločné deti či ty si už deti mala a potom sa vydala za toho chlapa.Lebo je divné že ti hovori že si zlatokopká.To že ti nádava a vulgárné je od nej hnusne ale prečo si zlatokopka.Možno ťa vnima cez majetok ťažko povedať prečo ťa nenavydi a núti svojho jediného syna aby sa s tebou rozviedol ved mate tri deti či sú to tvoje deti a ty si si ich do manželstva doniesla.Lebo býva vo vile a nemá rada moje deti nemala by rada svoje vnučata kvôli neporiadku a čo ten sa neda upratať radšej svoje vnúčata nemá rada tam bude ešte omnoho horši problém ako neporiadok, a peniaze. A čo že býva vo vile nech býva do hrobu si ju nevezme ani mamon ani peniaze.Môj muž ako pišeš straca matku ty riešiš len peniaze a firmu ked si nič nevybudovala ty tak nech si to rieši on s matkou ale asi ju k tomu niečo ženie len tak by matka jedinemu synovi nechcela uškodiť môžno by sa s tebou nebavila ale nenabadala by aby otec rodiny odišiel nielen od teba ale aj od zdravých deti.Dalšia vec kde má tvoj muž zaruku že ked by sa aj s tebou rozviedol že jemu mamička hned prepiše firmu hlúposť a klamstvo.To že sú tam peniaze ktore patria vám ale to by som tak nenechala.Chybá bola aj ta že po smrti otca prešiel jeho podiel na jeho mamu prečo nededil po otcovi tvoj muž ale notár tak povedal mal sa ozvať že svoj podiel po otcovi chce a nie že matke všetko a potom nakláda matka z majetkom a tu je výsledok.Ja nechápem ako jedna matka toto urobi jedinemu synovi musí mať na to viac dôvodov.Príklad ja len tak by som nepovedala ženatemu synovi rozved sa zo ženou nechaj tri deti lebo ti nedám majetok.Ved to neni normálne čo sa stane ked sa rozvediete ved z majetku polovicu ti dať musi, na 3 deti platiť výživné tiež a nie male ked firma prosperuje.Asi preto ho nabada na rozvod lebo nechce aby si ty nič dostala.Teraz celú firmu má ona ked sa s tebou rovedie potom mu dá firmu aby si ty nič nemala iba preto nič ine v tom neni.Ked ti nádava do zlatokopiek a vypočitavých preto ho chce vydediť aby si ty nič nedostala.Preto ten rozvod chce ona najprv sa rozved potom ti dám firmu.Jeho matka ťa chce obijsť preto ho nabada na rozvod. Ty aby si nemala nič a on bude milionár alebo ako sa povie žobrák.Nemyslim žobráka z ulice ale z holou riťou pričom ked sa s tebou rozvedie bude milionár ale ešte stále len v úvahach či by mu dala celú svoju firmu prepisala naňho je ešte otázne chce sa poistiť v prípade že by sa jej niečo stálo on bude mať kopec penazi a ty nič lebo firma bude dedictvo po jeho matke preto ona chce aby sa s tebou rozviedol. Jednoduchá matematika.Otázne je čomu dá prednosť samozrejme rodine ale matku tiež nechce zatratiť je jedna jedina inú už mať nikdy nebude.Jeho matka chce jeho dobro všetko majetok mu dá ale žiaľ len jemu tak to povedala a zasady sa nepusti.Bud preňho všetko alebo nič.

suzitok
4. júl 2020

Podla mojho nazoru svokra trpi tym, ze ostala sama a teraz mozno aj žiarli na teba, ze mas jej syna...ja by som sa mozno porozpravala aj s nejakym psychológom, ako sa k nej chovat, pretoze jej poziadavky su fakt divne...ine by bolo, ak by ste mali manželstvo zle....
Ak ste stastni, mala by byt aj ona....z istej stránky ti rozumiem, moja mama na mna tiež žiarlila, vzdy mala potrebu superit, ale zas u nas nebolo v hre toľko toho ako u vas....ja som mohla stratit iba mamu...a ked priharalo, ked zistila, ze ma straca, straca vnukov, ze nakoniec ostane sama so sebou, zmenila sa, dnes mame velmi pekny vztah..

dilino
4. júl 2020

@oliva276 presne aj ja si myslim že notár to tak povedať nemohol on nenabada na nič ked sú dediči vždy v prvej skupine je manželka/ manžel a deti takže po otcovi mal mať časť a presne tak ked je to veľa penazi tak sa len tak zriekli ako pišeš je to hlúposť.

autor
4. júl 2020

@dilino su to naše spoločne deti - všetky tri. Keď som čakala tretie, svokra ma posielala na potrat, vraj dve deti nam stačia. Neviem prečo som pre nu zlatokopka, ja mam rozbehnutú vlastnu kariéru, slusne si zarobím, som tlmočníčka, prekladateľka a jazyková korektorka. Do manzelstva som neprišla s holým zadkom.

ktochytavzite
4. júl 2020

ved nech si svokra riadi teda sama tu firmu a muz ked je sikovny ako pises nech hlada inde roboti,je to divna situacia ale ds sa riesit a ktovie mozno ze si aj zlatokopka;)Inak orefo by svojra taka k tebe bola?

jana_eyre_2
4. júl 2020

@oliva276 keď nám zomrela mama, v pohode sme sa zriekli dedičstva v prospech otca a dohodli sme sa potom so súrodencami.. tak isto to spravil môj muž so svojimi sestrami, keď im zomrel otec - je to úplne bežná vec..

autor
4. júl 2020

@ktochytavzite no ja netuším co sa jej preplo v hlave. Ona mi nikdy ani euro nedala a moj muž si všetky peniaze vo firme krvopotne zarobil. Tak nechapem o co jej ide.

petruska19
4. júl 2020

@ktochytavzite prečo by mala byť zlatokopka? Z čoho si usúdila? Veď píše, že zarába

demonka5
4. júl 2020

Rozumiem ,ze je tos strasna situacia ale vykaslala by som sa na svokru aby ja som moje vlastne deti vystavovala akoze rozvodu kvoli peniazom,nestoji tk zato a ako une baby radia potom ai vymysli dalsie podmienky asi by som sa snazili uz teraz zbierat dokazy v pripadnom sudnom konani o tom ako manzel prispel k prosperite firme ako plan B a svokre by som povedala nech sa rozluci so synom a vnucatami

zuzkaz91
4. júl 2020

Ale ty musíš vedieť prečo ťa nemá rada.Dovod musí byť!

0kristina0
4. júl 2020

Velmi mi je luto tvojho muza, musi byt strasne mat taku matku, ale osobne si myslim, ze to svokra nespravi. A ak by to spravila ja byt na jeho mieste jej poviem, ze uz nema ziadneho syna. Nech si svoju firmu strci do gagora.

sasa1310
Autor odpoveď zmazal