Musíme sa s manželom rozviesť, lebo svokra si to želá
Máme 10 ročné šťastné manželstvo a tri deti. S manželom sme zohraná dvojka, ľúbime sa, dopĺňame sa, funguje nam to aj intímne. Manžel je skvelý otec, dobry človek, parťák.
Je tu však jeden problém - moja svokra ma neznáša a to úplne od začiatku nášho vzťahu. Vždy ma len trpela, so zaťatými zubami so mnou prehodila par slov. Minuly rok na jeseň zomrel svokor a situacia sa uz uplne vyhrotila.
Svokrovci mali rodinnú firmu, kde robi aj moj muž - prakticky od skončenia vš, čo je už 15 rokov. Jedna sa o malú, ale prosperujúcu firmu, aktíva v hodnote niekoľko miliónov. Moj muž tej firme odovzdal všetko. Nepamätám si, že by sme boli na dovolenke dlhsie ako par dní, po nociach manžel drie este aj na web stránkach, atď. Svokra si ale teraz zmyslela, že kým bude so mnou, firmu po nej nezdedí. Vraj ak sa do konca tohto roka nerozvedieme tak firmu prepíše na prvého človeka, ktoreho stretne na ulici. A ako ju poznáme, ona sa nezvykne len tak vyhrážať. Moj muž je z toho hotový. Utrápený, zničený. ☹️ Dievčatá, keď ma zabijete, neviem prečo mojej svokre tak strašne ležím v žalúdku. Vzorne sa starám o muža aj o detičky, nikdy som nešla po peniazoch, mam vlastnu kariéru. Toto sa už fakt nedá vydržať. 😢😢
@oliva276 asi si málo zažila. Je úplne normálne, že deti sa rozhodnú na dedičskom konaní, že všetok majetok zdedí ich jeden pozostalý rodič. Či by si chcela, aby tvoj jeden rodič vyplácal deti z nehnuteľnosti kde žije, a rozdával časti našetrených peňazí trebárs aj na vlastný pohreb musel dať na dedičskom svojim deťom. Nemusí, keď sa tak na dedičskom dohodnú. Aj my sme sa tak dohodli, že všetko ostane mame. Načo by nám mama dávala časť jej bytu
Žiarlivosť. Ukradla si jej syna. Nevyzreta žena.
Skuste nejakeho mediatora, ak sa neviete dohodnut. Uz len to rozmyslanie - rozved sa. Ved ak by jej slo o majetok, staci ho vynat z bezpodieloveho spoluvlastnictva manzelov - a docieli priblizne rovnake nieco - ze majetok bude len syna, potazmo vasich deti o n rokov, ak zdedia. V sporoch vzdy treba dve strany vypocut, mozno aj tri - co by tu asi porozpraval tvoj muz a co ta mama, preco to takto robi? Podla mna fomalny rozvod tej mame nestaci, asi chce vase rozdelenie? A ak by jej stacil formalny rozvod, tak sa to naozaj da risit radsej vynatim majetku z bezpodieloveho spoluvlastnictva manzelov u vas. Nedokazem si predstavit, cim by si dieta dokazalo pohnevat svoju matku tak, ze by jej ovela viac zalezalo na prachoch. Aj ak by bola bohata a zhyckana - jej by ta firma asi na prd bola, ak by v nej nevedela aj ona pracovat, dalej tu firmu zveladovat. To sa muz pri dedicskom konani vzdal podielu v prospech matky? Pretoze dedicske konanie vedie notar, a aj v pripade firmy by podla mna nejaky podiel na nej dieta ziskalo....
@jumama zmena bsm je zbytočná, majetok zdedí len syn, manželka nie...
Lebo inak priznam sa nerozumiem co by docielila: Syn sa rozvedie, maka pre nu, ale podiel vo firme nema, len prislub ze ho nevydedi?
a vy nemate nic nasetrene?Kolko mate rokov,zacat idznova?No svokra asi ma eso v rukach,mozno skusa syna a dufa ze vyhra ale iste si myslim ze nakoniec nebude taka prepnuta aby jedineho syna vydedila.
@jana eyre_2 je rozdiel, ked sa dospelé deti vzdaju (dočasne) podielu po zomrelom rodičovi v byte, keď v ňom druhý rodič býva - na rozdiel od prípadu, keď sa dospelý potomok vzdá svojho podielu (dočasne?) na mnohomiliónovej firme, ktorú sám pomáhal budovať, v ktorej pracuje a do ktorej s manželkou vrazil nemálo vlastných peňazí.
Ale uznávam, že táto sobotňajšia fabulácia dosť žien rozptýli.
Ty svokrin nazor nezmenis a tvoj muz tiez nie lebo ona ho potrebuje manipulovat a ovladat je jasne ze v tomto stave sa jej tvoj muz nepostavi lebo sa nevie postavit na vlastne nohy bez mamickinej sukne
skus ho mozno dotlacit k psychologovi na terapiu alebo mu daj navrh na rozvod ze mozes podat alebo ze ho podporis aj v boji proti svokre vo firme a on nech sa rozhodne
jasne ze od syna bolo hlupe ze sa vzdal pri dedicskom podielu na firme to mal riesi davno predtym ked sa podielal na jej rozvoji
Svokra nemyslí ani na vnúčatá, aspoň im to mohla prepísať, keď už nie na syna . Takto nenávidieť nevestu len tak.. Divné veľmi 🤷♀️
Neriešila by som to rozvodom,pretože čo bude nasledovať po rozvode? Bude chcieť aby ste sa prestali stretávať a aby si ani deti nemohla vydiet? Firma je len firma. Pekný vzťah sa nedá kúpiť ale firmu áno.
@oliva276 už prestaň s fabuláciami, je to čistá pravda. To, že ty si niečo také nezažila ešte neznamená, že je to klamstvo. Nevidím dôvod na to, aby som si nieco taketo vymyslela
@medulienka81 myslis tym vnúčatám, ktore nechcela a posielala ma na potrat?
Ahoj,predpokladám, že po tých rokoch sa tvoj manžel v rodinnej firme dosť vypracoval a nebude mu problém nájsť si inú prácu. Držte spolu,máte peknú rodinu,škoda,že vám to babka kazí. Na mieste manžela by som asi odišla sama s vysvetlením,že sa takto nenechám vydierať. Vidím to ako váš nový začiatok a držím vám obom palce 🍀🍀🍀
Svokre ide iba o to aby si priputala za kazdu cenu syna k sebe.Chora mysel.Najlepsie co mozete urobit je zariskovat-nech da manzel vypoved a prestat sa s nou kontaktovat.Uplne s nou prerusit vazby,nenavstevovat sa.Som presvedcena ze ho skor ci neskor vyhlada a bude to on kto si bude urcovat podmienky.
Kedze sa vyhráža trebali by sa poradit s pravnikom. Alebo sa rozvedte, na papieri, ale zijte spolu ďalej kef sa tak lubite a klape vam to. Ale ked sa muz vyjadril ze chce firmu, tak asi taka laska nebude
Ale ked mu zomrel otec, tak nieco zdedil aj on z tej firmy. Cize bez neho to asi len tak nepreda
Tak sa rozvedte a zostante spolu s tym ze v den rozvodu svokra prepise celu firmu na muza...na druhy den sa mozete zobrat a svorku nech jeb..
vau,manipulativna svokra.. alebo naucena, ze za peniaze sa da “vybavit” vsetko..
Tak to je strašné 🙏
@zuzkaz91 nemusí byť žiadny dôvod iba to, že existuje a zobrala jej syna.Zomrel muž a svokra chce jediné čo má za akúkoľvek cenu.Pre ňu to nic neznamená, že autorka má svoju prácu, peniaze veľa svokier nevie prežiť, že syn zarobí a dáva do rodiny.Normalne jej preplo veď celý čas ignoruje vnúčatá a skúša manipulovať potrat,....je to chorá opicia láska naviazanost na dieťati a takí ľudí to robia iba preto, že sa boja samoty, opustenia čo vygradovalo po smrti muza
Akoze ano, je cloveku luto toho casu, tej energie, ze vo firme nechal kusok seba a dostal ju do pekneho zisku... ale svokru nezmenis, toboz nie ak jej nacisto preplo... mne sa trochu zda, ze tu ide skor o tie prachy a o ten zivotny standard, ktory vam uz firma umoznuje... ale ver mi, ani vsetky prachy sveta nestoja za to, aby ste sa takto trapili a bojovali so svokrou a vytvarali v rodinu dusnu atmosferu, aj deti to vnimaju. a svokra to robi preto, lebo vie ze vam na tom zalezi, ide na istotu, zatala u svojho syna do ziveho a dobre to vie. Ak by ste jej ukazali, ze s vami nemoze takto manipulovat a ze jej na to neskocite, zaklapla by jej sanka, neboj nic. ako niekto pisal, spalila by som mosty a s firmou sa zo dna na den rozlucila a majte ma radi. Bude vam lepsie na dusi. Naozaj tie prachy za to nestoja (viem o com hovorim). Ano, zamrzi to, ale krivdy v zivote sa stavaju, a velmi casto pridu od najblizsich. Treba sa otriast a ukazat vsetkym, ze taka udalost vas len posilnila, zblizila a viete si sami znovu vsetko vybudovat. A este lepsie. Vies, to je ako s tym vtipom ze "ked ma niekto posle do riti (alebo dopln vlastny vulgarizmus), vratim sa odtial opaleny a s magnetkami"....
Vobec to nie je bezne

Niekedy, keď sú rodinne vzťahy extrémne toxické, je asi lepšie spáliť mosty, aj za cenu straty komfortu...