icon

Musíme sa s manželom rozviesť, lebo svokra si to želá

4. júl 2020

Máme 10 ročné šťastné manželstvo a tri deti. S manželom sme zohraná dvojka, ľúbime sa, dopĺňame sa, funguje nam to aj intímne. Manžel je skvelý otec, dobry človek, parťák.
Je tu však jeden problém - moja svokra ma neznáša a to úplne od začiatku nášho vzťahu. Vždy ma len trpela, so zaťatými zubami so mnou prehodila par slov. Minuly rok na jeseň zomrel svokor a situacia sa uz uplne vyhrotila.
Svokrovci mali rodinnú firmu, kde robi aj moj muž - prakticky od skončenia vš, čo je už 15 rokov. Jedna sa o malú, ale prosperujúcu firmu, aktíva v hodnote niekoľko miliónov. Moj muž tej firme odovzdal všetko. Nepamätám si, že by sme boli na dovolenke dlhsie ako par dní, po nociach manžel drie este aj na web stránkach, atď. Svokra si ale teraz zmyslela, že kým bude so mnou, firmu po nej nezdedí. Vraj ak sa do konca tohto roka nerozvedieme tak firmu prepíše na prvého človeka, ktoreho stretne na ulici. A ako ju poznáme, ona sa nezvykne len tak vyhrážať. Moj muž je z toho hotový. Utrápený, zničený. ☹️ Dievčatá, keď ma zabijete, neviem prečo mojej svokre tak strašne ležím v žalúdku. Vzorne sa starám o muža aj o detičky, nikdy som nešla po peniazoch, mam vlastnu kariéru. Toto sa už fakt nedá vydržať. 😢😢

loginexistuje
4. júl 2020

presne tak ako ti posu nech si muz zacne budovat svoju klientelu a odtrhne sa alebo ide ku konkurencii praca je len praca aj ked to zamrzi po tolkych rokoch ale ak sa kvoli tomuto rozvedie je rovnaky ako svokra

autor
4. júl 2020

@loginexistuje jasne, že sa nerozvedie, veď je to cele poriadne pritiahnuté za vlasy. Len posledných desať rokov sme preskákali dobre aj zle časy vo firme. Ked bola ekonomická kríza, brali sme si s manželom spotrebný uver len aby bolo na odvody, fakt v tej firme aj nocoval, snažil sa. A teraz, keď mame konečne žať čo sme zasiali sa deje toto. Pokúšala som sa s ňou hovoriť, ale nechce so mnou ani byť v jednej miestnosti. Som proste prefíkaná sviňa, špina, zlatokopka, ja aj moje deti. Oblbla som muža, stratil zdravý rozum, atď. 😢

vroni
4. júl 2020

Nič nemusíte. Necháte sa vydierať sibnutou ženskou a jej peniazmi.

namornicka
4. júl 2020

Co tvojho muza nuti vybrat si firmu az za takuto cenu, vies to pomenovat? Peniaze, zisk a s tym suvisiaci standard? Bol by problem mat menej, pises ze mas tiez karieru a on by si pracu nasiel. Neurazilo ta, ze si vybral firmu pred vami? Aj rodinu roky budoval, tam to preco nie je jasne ze je to priorita? Nerozumiem co je tam vzacnejsie ako stastie jeho 3 deti a zeny. Mam pocit ze si nepovedala vsetko.

autor
4. júl 2020

Inak, nemate niektorá skúsenosť? Že ako by asi prebiehal taký Rozvodový sud? Že dobry deň p. sudca, my sa mame radi, v manželstve nam to klape, ale musíte nas rozviesť kvoli tomu, že to chce svokra. Neviem si to predstaviť. Myslite, že by nas ozaj ta takychto podmienok rozviedli?

daniela1911
4. júl 2020

Máš pravdu, za života predpísané do dedičstva nespadá.
Možno rovno súdne napadnúť jej duševné zdravie. Ako odvrátenie tejto škody...
Baby píšu vtipnú možnosť - rozviesť sa a potom vziať. Ja by som to nikdy neurobila. Nech sa aj muž zachová ako sviňa, obvolá už teraz klientov a nech ich pretiahne k sebe.

autor
4. júl 2020

@namornicka prosim ta, kde si sa docitala, že si vybral firmu? Vybral si nas, povedal mi, źe ani nad tym nepremyšľal. Ale je pochopiteľne, že ho to štve.

namornicka
4. júl 2020

Som to asi zle pochopila.

daniela1911
4. júl 2020

Ak budete obaja súhlasiť s rozvodom, tak vás rozvedie aj keby ste tam plakali, podľa mňa.

autor
4. júl 2020

@daniela1911 jasne, že je to blbosť. Problem je ten, že my v tej firme mame aj naše peniaze. Sice to oficiálne svieti v účtovníctve, ale ako ju donútite tento záväzok splatiť?

mrkvicka060
4. júl 2020

Keby muz prestal hned vo firme pracovat, vedela by svokra s ostatnymi zamestnancami udrzat chod tak ako doteraz?

suzitok
4. júl 2020

Predpokladám, ze ak sa jedna o miliónové majetky, tak aj vy mate zrejme dost penazi, tak by som sa na firmu a aj na svokru vykaslala....okrem toho, ked je tvoj muz tak schopný a v podstate vie viest firmu, nech si založí novu s.r.o a moze robiť dalej...ked aj za cenu, ze časť zakaznikov, odberatelov, alebo neviem cim sa zaoberate stiahne k sebe..
Ja by som sa nad týmto absolútne nepozastavovala....uz dnom kedy vyslovila svoje zelanie s rozvodom, mal tvoj muž konat...a nie doma si suchat celo a zadusat sa smútkom..

janickacrazy
4. júl 2020

ked je tvoj muž takýto šikovný, nech si založí svoju firmu a zo dna na den odíde zo svokrinej firmy, tak možno jemu sa začne lepšie dariť a ona ako bude bez neho fungovať? možno jej firma pojde dole vodou a ešte to oľutuje

autor
4. júl 2020

@suzitok
@janickacrazy vela našich penazi je tam naliatyvh. A ide o obchodnú firmu, sklad a tak. Nemali by sme na rozbeh vlastného biznisu teraz.

autor
4. júl 2020

@mrkvicka060 veď to, že asi nie. Ale ona si verí

mrkvicka060
4. júl 2020

Ja neviem, no mne keby toto povedala moja mama tak jej rovno poviem, ze s tou firmou sa moze aj zadrhnut a viac si nemame co povedat. Aj keby to ako bolelo, zobrala by som sa a viac sa vo firme neukazala. Pri sikovnosti, pracovitosti a skusenostiach tvojho muza by nemal problem najst si dobru pracu alebo rozbehnut nieco vlastne.

loginexistuje
4. júl 2020

tak ak si vybral vas navo sa pytas ako to funguje na rozvodobom sude ?

mrkvicka060
4. júl 2020

Nemoze vas predsa jedna svihnuta zatrpknuta a zavistliva zenska takto deptat... vyuzera ze je dobre trafena. Nestoji vam za to trapenie

autor
4. júl 2020

@mrkvicka060 ved hej, len teraz je trosku horšia situacia - aj kvoli korone a tak. Odišlo nam zopar skúsených ľudí, platame kde sa dá. A do toho este aj toto ☹️

autor
4. júl 2020

@loginexistuje čisto zo zaujímavosti, že či je to vobec možné.

hivanik
4. júl 2020

Svokor mal aky podiel vo firme, ze to neslo do dedickeho konania. A svokra neakceptuje ani vnucata, predpokladam, ze su vase spolocne? Lebo pises, ze teba a tvoje deti

loginexistuje
4. júl 2020

mozne to samozrejme je ze vas rozvedu ak budete na tom trvat
ale namiesto rovodu by som investovala prachy do pravnika a doreisila aj vyplatenie podielov z firmy a zalozila firmu novu alebo ju proste potopte nech skonci ako konatel a ide na UP ak ty mas pracu tak vydrzite

autor
4. júl 2020

@hivanik po smrti svokra sa to dohodlo tak, že všetko prejde na svokru a moj manžel bude dediť až po smrti matky. Zdalo sa nam to logické, ak notár navrhoval to tak urobit. To sme este nevedeli, čo hentá vymyslí

mrkvicka060
4. júl 2020

Stale hovoris o tej firme, to tak strasne potrebujete peniaze z firmy, ze by ste dva tri mesiace nevedeli fungovat z uspor, pripadne z plus podpory ak mate narok, pricom muz by si hladal nejaku robotu namiesto pracovania vo firme?

autor
4. júl 2020

@loginexistuje preto sa pytam, lebo mam kamosku, ktorá uz bola s mužom na rozvodovom sude a na priamu otázku sudcu, že či sa chce rozviesť nevedela presvedčivo odpovedať a sudca povedal, že ak manželstvo nie je rozvrátene tak sa maju snažiť ho uchovať a cele to zamietol. Odvtedy su už 5 rokov spolu 😀😀😀

autor
4. júl 2020

@mrkvicka060 vieš čo? Nie, tak strasne tie peniaze nepotrebujeme. A v globále tu ani nejde o prachy, urcite nie na prvom mieste. Ide skor o to, že nech urobíme čokoľvek tak moj muž už prišiel o mamu. Nech je už akákoľvek.

suzitok
4. júl 2020

Keby som bola na tvojom mieste a na mieste tvojho muza, tak okamzite po svokrinej poziadavke rozviest sa by som skoncila s firmou úplne....
Vkuse tu riesis peniaze co su v nej, co chapem....zijete vo vile..aj ta je na svokrine meno, alebo je pisana na firmu? Píšeš v takom duchu, akoby ste nemali absolútne nič a akoby ste boli nuteni sa spoliehať len na svokru..
A dalsia vec, ked sa stebou rozvedie, aku ma istotu, ze firma bude jeho? Hned ho da za rovnocenného spoločníka? Alebo zase povie, ze len po jej smrti v prípade, ak donesie potvrdenie zo sudu, ze vydedil vase deti???
Tu nie je veľmi nad cim rozmyslat....

hivanik
4. júl 2020

Ano je mozne, ze Vas nerozvedu ak sudca rozhodne, ze manzelstvo nieje natolko rozvratene aby bolo rozvedene. Len nechapem co poviete sudcovi ako pravy dovod rozvodu. Lebo ako dovod uviest, ze zijete stastne len svokre leziz v zaludku asi neprejde.
Inak skor by som rozmyslala ako napadnut prepis majetku po smrti svokra na svokru ako ten rozvod.

daniela1911
4. júl 2020

Ak je to oficiálne tak ste “za vodou” ona je vás dlžník, ak firmu prepíše, nový majiteľ firmu prevezme zo všetkými pohľadávkami i záväzkami, môžete žiadať o vrátenie vrámci zmluvy akú máte. Naraz, splatnosť v určitom roku, splátky,... Za niečo (úrok) ste dali svoje peniaze do firmy.

mrkvicka060
4. júl 2020

Ano ale s tym nic neurobite. Myslis, ze ked sa rozvediete naoko a potom zas vezmete tak nepride o mamu? Ale mali by ste firmu ako bonus, tak to by uz tak nebolelo? Pozri sa na to realne, naco tam ma makat, ked z tej firmy nic mat nebude ak sa rozvediete? By som sa na to vykaslala rovno.