icon

Muž je vo výkone trestu

julia260292
21. aug 2023

Ahojte zienky prosím vás, ako ste zvládali tie čo ste sa v tejto situácii ocitli buď finančne slebo psychicky situáciu že ste mali polovičku vo výkone trestu? Napíšem vám v skratke príbeh.
V novembri sme sa brali. Išli sme domov cestou môj svokor dostal epileptický záchvat ( svokor bol šofér ) tak zastali a začali sme konať lenže svokor keď poviete nemocnica koniec tak sme ho išli zaviesť domov tak manžel si povedal však je to pár metrov domov odveziem ho ja ( bez vodičského preukazu, bol vodicky odobratí zaco bol aj už trestaní. ) v tom videli policajti vyzdobené auto samozrejme pred domov akurát sme zastali. Manžel by si za volant nesadol keďže už nemal vodicky preukaz. No bohužiaľ policajti nebrali ohľad na zdravotný stav môjho svokra a riešili si to po svojom. Hneď nato asi týždeň boli svokrovi zobratí vodicky preukaz kvôli týmto zdravotným problémom. Po par mesiacoch prišiel papier že dostal rok bezpodmienečne do výkonu trestu. Lenže sme sa odvolali lebo sa nám to zdalo veľa a pre niečo čo sme brali ako “krajný prípad “ však neboli ani svedkovia ani svokor vypočutí.samozrejme počas toho som zistila že som tehotná. ( manžel do teraz nemohol mať deti bol neplodny ) všetko sa mi prevrátilo hore nohami všetko plány preč aj všetko čo som si “budovala” či prácu alebo kurz opatrivatelsky atd. Manžel bol jediný živiteľ rodiny. ☹ ja som bez peňazí bez príjmu jediný príjem mám 180€ na dieťa plus 60€ čo sa dostáva. Nájom mám vysoký nájom 480€ atd .. písali sme aj caputovej list. Lenže tomu je už mesiac a žiadna odpoved, Ano VIem niesme jediný čo ma problémy atd. Že ma aj one problémy riešiť nie len nás. Ale aspoň keby dala dáke vyjadrenie kedy sa asi vyjadrí alebo niečo ďalší list som ju prosila aby ho zatiaľ domov pustili na náramok ja chápem že nemal sadat za volant sle myslím si určite sa nájde pár ľudí čo by to tak riešilo ale to je jedno. No a riešila som v druhom lište či zatiaľ ho nepustia kým porodim a prvé 3 mesiace aby bol pri mne ja mám mať kludovy rezim dieťa sa mi dalo nízko a bolesti mávam a aspon aby mi bol oporou aj finančnou aj psychickou aspon túto chvíľku som v 6 mesiaci začínam 7dmi. Ja viem že ma neviem koľko na vyjadrenie ale neviete ak ste niekto túto situáciu zažili kedy sa asi ozvala alebo ako sa rozhodla ? Čo si o tom myslíte? Ja som psychicky a fyzicky na dne. ☹ na všetko som sama a nezvladsm to naozaj nie a dupľom nie finančne. Čo som mala odložené peniaze som už poplatila všetko. Bývali výživné ma na saláme a nárok na nič nemám riešila som všeličo možné.
Prosim vas daku prácu neviete cez internet slebo niečo aspon dáke euricko zarobiť aby som niečo mala ? Ďakujem za prečítanie. Pekný dnik prajem ❤️

lilope
21. aug 2023

@julia260292 a k čomu by bolo dobré aby sa vypočuli ďalší svedkovia keď nešlo o krajnú núdzu? To tak býva, že keď obžalovaný nie je v práve, tak odvolací súd stanoví vyšší trest ako súd nižšieho stupňa.

januska12323
21. aug 2023

Presne rovnaký príbeh som tu už čítala. Žienka si odmietala priznať, že má doma nezodpovedného chlapa (raz odsúdený na podmienku a druhýkrát v podmienke spravil blbosť, len ten tuším pil). Aj ona písala prezidentke a dúfala, že sa vyjadrí pred výkonom trestu. 🤔 Aká náhoda.

rawmamka
21. aug 2023

@julia260292 Stačí si to overiť v podmienkach na prijatie, hoc aj cez google....Myslím, profesionálny záchranár, nie dajaký dobrovoľný ako hasiči v obciach a pod., ktorí to majú ako svoje hobby.

domka222
21. aug 2023

@julia260292 pletieš dve na tri. Nikdy si nebrala prídavky na deti? O tom pochybujem. Prečo si doteraz nerobila? A písať list prezidentke? No zbohom,sa nečudujem, že neodpovedá

annamalaga
21. aug 2023

No moja prezidentka sa vami určite zaoberať nebude, za druhé bývanie v nájme nie je vlastné bývanie, čiže deti istú strech nad hlavou rozhodne nemajú. Keď si urobíš kurz, tak ako opatrovateľka veľa nezarobíš, ku tomu budeš mať aj zmeny, čiže budeš to mať LTT aj s platením bytu aj s jasľami, chlap robí pravdepodobne sanitára, určite nie záchranára, bez vodičského preukazu ťažko, na tvojom mieste dám dieťa na adopciu, lebo takto si jednou nohou na ulici, predpokladám, že Vám nemá kto pomáhať. A keby si bola aspoň trocha rozumná, už dávno máš vybavené náhradné výživné, neviem prečo nemáš, dnes máš internet, vieš si všetko zistiť.

mateson
21. aug 2023

@julia260292 no práve, že ste ho neplánovali. Mali ste plánovať, čiže antikoncepcia!

zuzanockamt
21. aug 2023

@rawmamka Takže s prácou záchranára skončil, ak vôbec išlo o prácu profesionálneho záchranára.

rawmamka
21. aug 2023

@zuzanockamt Toto je celé taká story plná čudesných tvrdení, že ani nechápem o čo tej pani vlastne ide....

tanyag
21. aug 2023

ak si pracovala, ako je možné, že tvoj príjem bude len 180€? to nedáva logiku...vlastne veľa vecí, čo si napísala, nedáva logiku...

maranco
21. aug 2023

Používateľka julia260292 už nemá účet na Modrom koníku. K tomuto kroku sa rozhodla sama používateľka.

mondolina
21. aug 2023

@julia260292
ak by si pracovala mala by si materskú. keď nie tak rodičák, a ten je vyšší ako 180€. vysvetli.

zuzanockamt
21. aug 2023

@maranco To sa dalo čakať.

asocial
21. aug 2023

@julia260292 ja na vasom mieste cusim. Keď mu zobrali vodičák, muselo to byť veľmi vážne. Keď nie alkohol, tak drogy, prípadne musel spôsobiť vážnu nehodu. Zdá sa.mi to trošku ako rozprávka, že len raz, nahodou viezol otca...Nehovoria celú pravdu. Mozes ísť k svokrovcom, k rodičom, do azylaku. Odpracované zrejme nemáš takmer nič, keďže máš 30 a dačo, deti dosť, takže predpokladám, že od štátu si viac brala ako dala.
Keby kancelária prezidentky mala riešiť všetky žiadosti nezodpovedných ľudí, tak ďakujem pekne.

Takže ti poradím to,.čo vyššie. Nenatahovat ruky, ale začať používať hlavu.

rawmamka
21. aug 2023

@zuzanockamt Presne, dnes si už niektorí nedajú ani tú námahu, aby si riadne vymysleli svoju "story" 🙄....

iwesska
21. aug 2023

Kedze ste isli zo svadby,neverim ze manzel nepil ziaden alkohol. Ked si sadol za volant bez vodicaku a este aj nafukal,niet sa comu cudovat. To je riadny pruser a ako zachranar by to mohol vediet. Ked to bolo len par metrov a svokrovi vlastne ani nic nebolo - lebo keby bolo,tak by ste volali sanitku a poslali ho do nemocnice - mohli ste sa odviezt taxikom alebo prejst pesi. Vybral si tu najvacsiu hovadinu aku mohol,tak pyka. A prezidentka za to nemoze.

rawmamka
21. aug 2023

Žienky, viete čo je na tom celom smutné ? Že ak náhodou tá žena má naozaj nejaké deti (ak aj toto nebola vymyslená informácia), tak si neviem predstaviť aké detstvo, výchovu od niekoho takého môžu dostať.

blue_violet
21. aug 2023

Vôbec by ma neprekvapovalo keby to bol skutočný príbeh. Je x takých ľudí, ktorí si spackajú život vlastnou hlúposťou a potom len naťahujú ruky, aby im druhí pomohli.

sense
21. aug 2023

@julia260292 tak začo mi zobrali vodičak a odpykáva trest?
A prečo máš len 180 na deti keď si pracovala

petronelag
21. aug 2023

Ak mu prvýkrát zobrali vodičský preukaz, tak tam musel byť dôvod a on ide aj druhýkrát bez vodičského preukazu, ešte možno namerali aj alkohol, to je nezodpovednosť, mohol 2x urobiť pritom nehodu. Keď si to pozrie niekto, kto vybavuje prezidentke poštu, tak jej to možno ani nedá, lebo tam nemá čo riešiť - 2x podobný priestupok, to je nezodpovednosť a nedá sa vedieť, či by to znovu nezopakoval (aj s následkami).

liz_lemon
21. aug 2023

@tanyag
@mondolina mozno naozaj pracovala, ale asi nacierno, podla toho vyjadrovania, typicka jednoducha osoba, financna gramotnost ziadna, pravne povedomie nulove...oni su ti ublizeni, absolutna snaha sa zamysliet na sebou

deti95060810
21. aug 2023

autorka píše.... môj je záchranár 🤦‍♀️ a dobrovoľný hasič....
tvoj manžel je v prvom rade nezodpovedný človek poriadny DEBIL.....
však si posedí rok a možno sa nabudúce aj poučí... 😉

ropucha6
21. aug 2023

@liz_lemon hej, nieco na styl casnicka na cierno, ked pise, ze robila do porodu. Je to smutne, spackat si vlastny zivot, najst si minimalne dvoch nezodpovednych otcov pre 4 deti a potom vypisovat prezidentke, ze nema financie 🤦‍♀️

deti95060810
21. aug 2023

mne len nejde dokopy ako človek čo má epi záchvat si ešte aj diktuje čo s ním treba - netreba robiť...
veľmi dobre viem ako vyzerá epi záchvat - pár krát som to videla aj v práci u kolegu.
Ten človek je totálne mimo, v bezvedomí aj hodinu popr. hneď po záchvate spí....
možno si svokor ľogol alkoholu a pri takýchto stavoch a diagn. je alkohol prísne zakázaný...

lubkavargova1
21. aug 2023

Z tohto celého som si spravila screen..toto nevidí sa len tak kazdý deň...prisambohu na cvickach z trestneho prava a rodinneho prava toto ukazem...nas docent bude hladat sanku s lupou na zemi, lebo neveri, ze aj taketo nieco existuje ked mu rozkladame...toto je na nezaplatenie...

liz_lemon
21. aug 2023

@ropucha6 a este obhajovat recidivistu, ako mladicku nerozvaznost

mandarinka555
21. aug 2023

Vraj záchranár...to určite 😝 Užívateľka už je v prdeli, lebo jej nikto neskočil na ten vymyslený stupídny príbeh. A tá gramatika...všetky chlpy mi stáli, keď som to čítala, veď pochybujem, že skončila ZŠ👎

rawmamka
21. aug 2023

@mandarinka555 V poslednej dobe je neskutočne veľa takýchto podvodov s podtextom citového vydierania - väčšinou je to situácia, do ktorej sa dostal niekto nechtiac, náhodou,.... sú v tom deti (kto by odoprel pomoc deťom, že ? ), matka-samoživiteľka, ideálne sirota z detského domova, ktorá nemá nikoho ani rodinu, ani susedov, ani známych, kamarátky, bývalých kolegov,.... jednoducho nikoho len tie deti, ohrozenie chorobou, živelnou pohromou,... a ak tam figuruje nejaký muž, tak isto je buď záchranár alebo hasič ( v tomto prípade dokonca oboje), lebo veď statočným mužom a ich rodinám sa má pomáhať dupľom. Nie som proti pomoci ohrozeným, ale toto sú vymyslené príbehy, ktoré sa "odokryjú" skôr či neskôr v každej debate. Preto pomáham len adresne - ľuďom, ktorých poznám a viem ako žijú a prečo sa do takej situácie dostali, aj si viem "odkontrolovať", či bola moja pomoc adekvátna a efektívna.

stevvvka
21. aug 2023

@rawmamka hej, tiez si myslim, ze autorka skusala, ci niekto neponukne financnu pomoc.

Tolko omacok ako je muz neplodny a hasič a sadol za volant bez vodicaku lrbo chcel len pomoct a ona ma len 180 eur..

chvostik1
21. aug 2023

Hmm, záchranárom je v ktorej galaxií keď už raz sedel? V štátnom a verejnom sektore SR musíš mať čistý register trestov pokiaľ dobre viem.

babulkomale
21. aug 2023

@julia260292
A pritom stacilo zavolat zachranku alebo ak teda silou-mocou sa svokor branil, tak taxik.
Zrelsie rozhodnutia by to chcelo, uz budes matka, budes zodpovedna aj za dalsiu osobu 18 rokov.
Trosku sa spamatat. Toto je spravanie nezrelych deti.