icon

Muž mi nie je ochotný napísať polovicu domu

3. júl 2023

Ahojte
Muž pred manželstvom nadobudol dom. Najskôr spravil fejslift domu. Keď som prišla robili sme spoločne vnútro - bol to holodom. Nestalo to pár korún. Sme manželia, dom robíme priebežne. Keď som napríklad po otcovi z dedičstva mala 5000e tiež išli sem a tak podobne. Proste mám tu naliatych veľa peňazí.
Navrhla som mužovi nech mi napíše polovicu už viac x s tým, že nemienim dotovať cudzí dom. Nechce. Dom nie je hotový. Stále sem treba dať zo 40k...
Mám chuť sa rozviesť, kúpiť si svoje...bojím sa,že sa za 20r zobudím a muž má len tak vyhodi. Som vlastne bezdomovec....ako by ste to riešili
Predstavujem si diskusiu BEZ INVEKTIV
Názory postrehy vase reálne skúsenosti

sheila121
Odpoveď bola odstránená
lucilaines
3. júl 2023

Lenze ak ste uz boli manzelia, tak to neboli tvoje peniaze ale vase spolocne peniaze. Ak ste manzelia neboli a dala si do toho nejaku extra velku sumu penazi, ktore boli len tvoje a nemas k tomu faktury, tak si prepac ale maximalne hlupa. Ak by si faktury mala, tak na teba nikto nic prepisovat nemusi a na svoje peniaze by si narok mala. Takze vina je na tvojich pleciach. Muz sa chrani, ocividne medzi vami nie je vsetko uplne ruzove, takze je obozretny a rovnako vypocitavy ako ty. To, ze ty si chcela ojebabrat system a usetrit bez faktury, je uz tvoj problem a vypiekla si akurat tak sama so sebou.

autor
3. júl 2023

@slecnazkosic chcete investovať, alebo mať komentáre?

autor
3. júl 2023

@lucilaines toto viem. Riešim čo ďalej

oli18
3. júl 2023

Ty mas nehnutelnost v Dubaji a s muzom sa handrkujes o par drobnych? Tazko uveritelne 😉

betulinka1
3. júl 2023

Nedala by som do domu ani euro. Akoze to co je, ze nechce na teba prepísať a davate ho do poriadku spolu. Daj mu aspon podpisat nejaky papier, ze kolko si do domu dala ty zo svojho. Zo svojho znamena, peniaze nadobudnuté pred manželstvom, peniaze z dedenia, peniaze z daru. Nech mas aspon nieco v rukach.

autor
3. júl 2023

@lucilaines nechcem tam dávať ďalšie peniaze a čas...len tak....

sheila121
Odpoveď bola odstránená
autor
3. júl 2023

@betulinka1 aj toto som chcela...povedal, že mi nič nepodpíše....

tiezjedna
3. júl 2023

@nikolani ani dohodou uzatvorenou medzi manželmi o rozšírení bsm spísanou u notára?

syslik81
3. júl 2023

kolko zarabas ty a kolko muz? ake su naklady na byvanie a podnajom vo vasom okoli ? davala si do domu uspory spred manzelstva? kto vybavuje material stavia a preraba? kolko cca mesacne mimo nakladov na byvanie a stravu davas do prestavby?

autor
3. júl 2023

@tiezjedna podľa mňa keď sa dá bsm zúžiť, musí sa dať aj rozšíriť

tiezjedna
3. júl 2023

@autorka tak snáď máš aspoň doklady od všetkého, čo si tam investovala...

226lenka
3. júl 2023

@janickacrazy tiež mám taký pocit že niekto nemôže zaspať tak si vymýšľa rozprávky na dobrú noc 😃

nikolani
3. júl 2023

@autorka Bohužiaľ, môže, nic mu v tom nebráni. Zrejme by bolo dobré vysvetliť mu to aj z tohto pohľadu.

biankaaaa
3. júl 2023

Si vlastne bezdomovec a pritom máš nehnuteľnosť v Dubaji? Wtf 😄

tamitamitami
3. júl 2023

Netlačila by som v tomto prípade naňho aby prepísal polku, ty svoje máš tiež..... kúp si byt veľkostne taký na aký ti dajú hypotéku (splácať sa bude z prenájmu) právne si veci zariaď tak aby bol len tvoj.
Ak sa náhodou rozvediete tak niečo ti určite bude musieť vyplatiť ak ste robili rekonštrukciu počas manželstva. Budeš mať byt tu aj v Dubaji....myslím že úplne adekvátna poistka do budúcna aj bez toho aby si vlastnila polku domu.

lalala94
3. júl 2023

Dobre to vymyslel ten tvoj manžel. Ty vrazíš do toho domu svoje peniaze, čas, energiu a domček bude jeho. Krásny vychcanec a ešte ty si vypočítavá. Vo vašom prípade bola chyba tá svadba. Ak by som mala nejaký majetok, tak by som sa už nevydávala presne kvôli týmto problémom.

simona20201309
3. júl 2023

Neviem, čo sa niečo menilo, ale mne normálne muž prepísal 1/2 domu. Žiadne bsm. Zmluva spisana pravnikom a vklad do katastra. Žiadna veda. Daj urobiť pravnikovy zmluvu a rovno mu ju daj pod nos.
A nerozumiem, prečo si bezdomovec, keď máš dom v dubaji?

autor
3. júl 2023

@nikolani Skúšala som, ale ide si stále svoje...
@tamitamitami Neoplatí sa prenajímať byt na Slovensku. Nájomca má príliš veľké práva, ty ako prenajímateľ môžeš len dúfať že trafis zlatú sliepku....ale môže sa ti stať že dostaneš byť v stave, že sa ti nevráti ani euro...a ešte budeš v mínuse...

syslik81
3. júl 2023

@sheila121 a hlavne sa stale vyhyba otazke kolko vlastne do domu dala po manzelstve ..pred akurat tak 5000.. nehnutelnost v dubaji mozed byt aj buda pre psa .. a ak je ona s priemernym platom a on zaraba raz tolko alebo viac tak moc do domu nedava ...

derdia
3. júl 2023

Ja mam v dubaji az dve nehnutelnosti.

sheila121
Odpoveď bola odstránená
syslik81
3. júl 2023

@sheila121 a ked sa na to upozornia niekolko x tak rychlo daco zadru..potom sa zamotaju do lzi a uz radsej nebudu odpovedat vobec..

autor
3. júl 2023

@simona20201309 lebo nemám dom v Dubaji. To tu baby začali písať. Mám nehnuteľnost. Malú. Žiadny dom.
Vieš čo, jeho brat má tiež s manželkou spoločný dom a to ona v živote ani nerobila. Jeho mama tiež bola doma keď jeho otec staval dom a má normálne polovicu...toto bola zrúcanina a dali sme to dokopy. 10 rokov to robíme......ja som ani nečakala že má odbije, že nie...
A teraz neviem ako ďalej..lebo to tu financovať ďalej nechcem

autor
3. júl 2023

@syslik81 vyberám si ľudí s ktorými komunikujem. Prepáč, ale s tebou môj problém nechcem riešiť 🙂

nikolani
3. júl 2023

@tiezjedna sú nejaké zákonné predpoklady, ktoré treba splnit. Čo sa formy týka, tak áno, robí sa to notarskou zápisnicou.

sheila121
Odpoveď bola odstránená
tiezjedna
3. júl 2023

@autorka máš doklady od toho, čo si financovala?
@nikolani to som myslela, možno som to nesprávne formulovala...

autor
3. júl 2023

@lalala94 ja mu stále hovorím, ,že čo by robil, keby sa ja takto k nemu správam....príde mi to tiež vypočítave...
Vždy mi povie, že keď sa budeš chcieť rozviesť, všetko ti vrátim...ale vieš aktuálne máme vzťah v pohode...
Ale kto vie čo bude o 10, 20 rokov ..