Muž mi nie je ochotný napísať polovicu domu
Ahojte
Muž pred manželstvom nadobudol dom. Najskôr spravil fejslift domu. Keď som prišla robili sme spoločne vnútro - bol to holodom. Nestalo to pár korún. Sme manželia, dom robíme priebežne. Keď som napríklad po otcovi z dedičstva mala 5000e tiež išli sem a tak podobne. Proste mám tu naliatych veľa peňazí.
Navrhla som mužovi nech mi napíše polovicu už viac x s tým, že nemienim dotovať cudzí dom. Nechce. Dom nie je hotový. Stále sem treba dať zo 40k...
Mám chuť sa rozviesť, kúpiť si svoje...bojím sa,že sa za 20r zobudím a muž má len tak vyhodi. Som vlastne bezdomovec....ako by ste to riešili
Predstavujem si diskusiu BEZ INVEKTIV
Názory postrehy vase reálne skúsenosti
@tiezjedna nemám. On si niektoré veci dával ešte ak do nákladov na firmu...
@simca06022011 nie, vôbec nechápe. Povedal, že mi nič nedá. Mám nafotené ako to tu bolo predtým... Keď som prišla to bolo úplne hole...riady som umývala v umývadle a varila na dvojplotenke....
Foto dokumentáciu aknmas hocijakú, predtym/potom... tiež pomôže. A ešte aj probl3m môže mat, taka kontrolka z FS keď zistí ze si prerábať dom za firemne, to bude rosambo...
@simca06022011 v umývadle v kúpeľni....
@simca06022011 lenže keď to bude napr o 20rokov....mne prišlo úplne najjednoduchšie aby mi dal polovicu. Dorobime čo treba a je pokoj
Úžasný vzťah🙂 nech si nechá, odišla by som. Ja som tiež nebola ochotná žiť v cudzom. Dala.som ultimátum ze do polroka sme v spoločnom alebo zbohom. Až to môjho prebralo. Keby nie aj tak by mi dobre bolo...ten kľud na nezaplatenie... teraz mam akurát tak nekonecne prerabacky :D
@tiezjedna máš pravdu...len najväčšie rekonštrukcie..sú za nami...
@simca06022011 ako si to spravila?
investovať
No ja som mala cudzieho bytu dosť a on sa nechcel rozhýbať, tak som povedala to co som napísala a myslela.som to.vazne, nabehla.som do banky, dala si vyrátať hypo na byt atď.. A zrazu sa prebral a vyberal dom, kúpilo sa a automaticky sme tam obaja...
Pozri máš priebezne fotky, spis si, čo ste prerobili, koľko to stalo aj približne = poznac si, ze doklady ma on, ak vieš ďalšie si aspoň odfot do budúcna. Neviem kde ma firemné doklady možno sa k nim aj dostaneš. Nech sa.je od čoho odraziť ked sa bude obhajovať ze si prišla do prerobeného. Viac pre prípad vyrovnania a rozvodu atď š právnikom treba riešiť, neviem ako sa čo preukazuje, či to ze dedičstvo si tam dala.atd sa dá nejak "dosť naspäť" atď.
Jaaaaj 😀 bože klebetnice jedny 😅
No to je od neho fakt úbohé že ti odmietol prepis. Ani korunu tam už nevrazaj!!!! Ani za elektriku, za nič. Celú výplatu si nechaj pre seba a odkladaj maximálne co sa da. Smrteľne vazne! A ak vude pýtať za podnájom, povedz mu, že ako jeho manželka nie si povinná platiť za nájom a on ako muž je povinný sa o svoju manželku postarať a ak sa rozvedie, budeš si nárokovať na výživné (a kľud e si vymysli zákon 239, paragraf 17, odsek 4.😄..... nezapamata si ho a bude v prdeli z toho, že si si to už zisťovala,.... jasne ze je to somarina)
prepáčte ale konečne sa nejaka žena zamyslela dopredu čo s ňou bude v budúcnosti a je zle, hneď ju máte za vypocitavu. keby sem napíše nejaka ženaC že sa s ňou muz rozvádza po 20r tak je zas zle, lebo bola hlupa a neriešila to dopredu…
autorka obavám sa že fotky nebudú stačiť :/ to nie je reálny dôkaz o tom že ty si dala peniaze. nemáš faktúry blocky kde bol material platený z tvojho uctu? nejaky prevod peňazí z tvojho uctu na jeho? snáď si to neplatila v hotovosti 🙏🏽 lebo to je fakt pruser. absolutne by som sa nespoliehala na pekne slova že keď raz sa náhodou rozvediete tak ti niečo vrati- vtedy nič nevráti, nebuď blba! ideál keby máš blocky doklady faktúry pripadne už jedine čo ti zostava aby ti podpísal papier kde by sa písalo že si naozaj investovala taku a taku sumu do jeho domu. ale to nemusí chcieť podpisat :/ v každom prípade skonči akékoľvek ďalšie financovanie cudzieho majetku.
Na tvojom mieste by som do domu neivestovala uz ani euro. A celkovo ani sluzku tam nerobila. Vypocitave nevypocitave, ale keby o 10 rokov napises ze cely zivot investujes do domu ktory nie je tvoj, a rozvadzate sa manzel podvadza alebo cokolvek, tak ti tu zas napisu, ze si to mala riesit skor. Nemusela by to byt polovica, mal by to byt presne taky podiel ako si do toho investovala. Ale vyzera to, ze s nim nepohnes. Inak oplati sa prenajimat v Sr, za tie roky nam este najomnici neznicili ziaden byt. Klop klop. Ale je pravda, ze mat nehnutelnost aj mimo sr je najma kvoli tejto politickej situacii lepsie.
Nehnutelnost v Dubaji 😂
Nehnuteľnosť v Dubaji a rozum v Tramtárii.
Este mi napadlo- prepis ty na neho polovicu tej nehnutelnosti v Dubaji, on na teba pol domu a budete 50:50
Nemusí ti dat polovicu nech ti dá percentuálne hodnotu co si do. Nehnuteľnosti vložila. A rada druhá nevrazaj peniaze do niečoho co nie je tvoje a nikdy nebude.
Nevyzera to na harmonicke manzelstvo….ked mate uz teraz taketo konflikty a ak nemate deti, urcite by som do domu neinvestovala.a ten zrejme apartman v dubaji Ti prinasa nejake zisky alebo tam casto chodievas? Pretoze ak nie, asi by som to predala a riesila si byvanie napisane len na mna…..
autorka - ako môžeš byť bezdomovec? Veď máš nehnuteľnosť v Dubaji
Jeej Queen Zuza,si to ty??? 🤣
Ale určite odporúčam ten rozvod,čo si tu niekoľkokrát spomenula a smer Dubaj. A ak je chlap normálny,tak sa určite aj jemu uľaví.
Toto nie je fér situácia ani pre jedného z vás. Ty vrazas do niečoho, čo ti nepatrí a z pohľadu tvojho muža, ty chceš po ňom prepísať polovicu, pričom polovicu si do toho reálne nedala. Na nehnuteľnost v Dubaji by som sa ti aj ja vykašľala, lebo by som nevedela čo s ňou. Keby si ju predala, mala by si polovicu hodnoty domu po odpočítaní peňazí, ktoré ste doňho neskôr investovali? Ak áno, ani v takom prípade, keby si si tú časť kvázi odkúpila, by na prepis nepristúpil? Nemám šajnu, aku hodnotu môže mať tá tvoja nehnuteľnosť a jeho bez vložených peňazí.
@lucilaines v podstate máš pravdu, ale keby po prípadnom rozvode, nechcem to hrotiť, chcela vyplatiť, musel by muž k tomu charakterne pristupovať. A ak nie, tak súd, o hodnotu či sa budú súdiť ona musí vopred zaplatiť 6% súdny poplatok, a potom to môže byť na desiatky rokov prieťahov,.problémov, špiny a jeho uskokov.
Nema dovod na teba nic prepisovat. Viacere sa tu pytali, kolko si do domu investovala. Ak si investovala, vymyslim si 15k a dom ma hodnotu 300k, je to dost velky nepomer, aby on urobil zo seba debila. Ak si ale investovala 150k, potom je skutocne na mieste to riesit - bud nech prepise 1/2 alebo nech ta teraz vyplati, ty si kup byt a peniaze, ktore vyrobis, tak davaj do spolocneho rozpoctu (nieco ako najom).
Ake ste vsetky mudre....🤣🤣😁 Aj ja by som chcela pol domu za 5-7 tisic eur, co som investovala. Uz vidim vas, keby ste same postavili dom, ako prepisujete polovicu donu chlapovi, len za to, ze vam vymenil okna 🤣🤣
Sľúbiť ti môže čo chce , aj splniť...
Nedajboh príde ceckata bohyňa a vysachuju ťa obaja. alebo mu prepne inak, a prúser ako Brno. Môžete sa milovať aj 100 rokov, ale to ani vanga netuši či budete o 10r spolu. Ja mám kvôli ex obrovské problémy s bytom, a tiež som si myslela charakter, pred makový , po 10 rokoch mu začalo šibať...
Hmmm čo s tým teraz,

Všetko čo ste investovali po svadbe zdokumentovať najlepšie ako vieš. Polovica je tvoja.
Muž nechápe ze chceš aj ty byť vo svojom? Vo vašom? Ak nie, nie je s ním o com, peniaze si odkladaj, nech prerába sám.