Muž mi nie je ochotný napísať polovicu domu
Ahojte
Muž pred manželstvom nadobudol dom. Najskôr spravil fejslift domu. Keď som prišla robili sme spoločne vnútro - bol to holodom. Nestalo to pár korún. Sme manželia, dom robíme priebežne. Keď som napríklad po otcovi z dedičstva mala 5000e tiež išli sem a tak podobne. Proste mám tu naliatych veľa peňazí.
Navrhla som mužovi nech mi napíše polovicu už viac x s tým, že nemienim dotovať cudzí dom. Nechce. Dom nie je hotový. Stále sem treba dať zo 40k...
Mám chuť sa rozviesť, kúpiť si svoje...bojím sa,že sa za 20r zobudím a muž má len tak vyhodi. Som vlastne bezdomovec....ako by ste to riešili
Predstavujem si diskusiu BEZ INVEKTIV
Názory postrehy vase reálne skúsenosti
@betulinka1 áno. Dom je zdedený, 4/5 majú sestry a 1/5 mal on (päť súrodencov) a tu zdedila ona po jeho smrti. Celý život jej rodina hovorila, nech to vyriešia, ona stále, že nie nie a dnes to vyzerá tak, že bude musieť z domu doslova utiecť, lebo by jej spadol na hlavu a ísť bývať k svojej mame. Má 60 rokov už.
@slniecko5 tak ale oni potom predpokladám bývali v dome, ktorý im nepatril. Respektíve nie len im, ale aj manželovým sestrám, ktoré im to zrejme umožnili.
Už si dopísala ďalej, takže je to tak. Nechceli sestry vyplatiť, bývali v podstate zadarmo, tak samozrejme, že si ona teraz nemôže nárokovať celý dom.
@jj298
Tiež si to myslím a mám taký pocit. Aspoň z toho mála čo tu autorka napísala,manžel mal dom ešte za slobodna,má firmu s ktorej ho rekonštruovali,manžel pravdepodobne kúpil nehnuteľnost v Dubaji ale z nejakých dôvodov ju dal napísať na manželku-tak už patrí jej,no a teraz začali blikať kontrolky,že čo keby náhodou,čo bude ona robiť a kam pôjde bývať. Ona zdedila 5tis € a veľkodušne ich investovala do domu. A pravdepodobne sa nevie ani o seba postarať,keďže nechce rušiť BSM,"pretože sa jej to neoplatí a prečo by to robila". Môžem sa ale mýliť.
@kristiii no oni dvaja ich dochovali, tým pádom to bol spoločný súhlas jeho rodiny, že tam bývať môžu. Plus počas jeho života sa o som bolo treba starať samozrejme, to platili oni.
To je asi aj jedno, je to iný príbeh, nie autorkin🙂.
Každopádne, mám doživotný príklad, že veci treba mať v poriadku a myslieť dopredu.
@slniecko5 je to tak. Treba to riešiť. Ja si to uvedomujem, ako môžem dopadnúť. Baby tu píšu akú má dom hodnotu- teraz po rekonštrukcii, áno má vysokú...ale vieš aku by mal keby sa nerobila? Mohol by sa akurát tak zbúrať
@nepic mrzí ma, že máš šťastie v živote na takéto ženy
Prajem ti, aby si sa stretol aj ženu, ktorá ti ukáže, že ženy nemusia byť len také ako máš zafixované. Nie sú všetky ženy rovnaké. Rovnako ani muži.
@aandrea9 keby si to čítala, nemusela si písať hlúposti.
@www_vfmoda_sk a čo by si robila? Len neivestovala?
@nepic akože nechcem si zastávať autorky, nepoznám ju a v podstate má do toho nič nie je.
Ale prerábal si niekedy 300m2 dom? Tu sa nebavíme o tisícoch na prerábku, ale 100 tisícoch.
Plus keďže je to starý dom, tá návratnosť nie je extra veľká, napriek vysokej investicii, plus, po pár rokoch môžeš začať prerábať odznova.
@nepic ako sa z napísaných informácii stala táto tvoja story 👀
@slniecko5 postaviť nový by bolo lacnejšie.... Je to tak..
@slniecko5 len keby tá prerabka stala povedzme tých 100 000, autorka stále nie je schopná napísať, koľko z tých 100 000 (príklad) dala reálne ona a koľko jej manžel. Ale keďže napísala, že BSM sa jej zrušiť neoplatí, tak je logické, že si väčšina vie domyslieť, že väčšinu rekonštrukcie financoval on.
@kristiii chces aj výpis z účtu? Celé základné imanie? Chces vedieť čo ešte všetko ostatné mám, ale po Tom vo sa tu robilo kvôli jednému Dubaju to ani nepíšem?
Si žena v rovnakej situácii, alebo advokát, alebo prečo chces vedieť akymi peniazmi disponujem?
Hľadala som tu odpoveď na otázku ako by to riešili iné dievčata, nie analýzu môjho majetku.
Zasadna otazka je, ci ho mas rada a chces s nim v tom dome byvat???
@beataxxx áno. Nechcem odísť...preto som mu navrhla aj všetky možné spôsoby vyplatenia/odkúpenia podielu.
Ak ano, predala by som dubaj a vlozila peniaze do rekonstrukcie za podmienky prepisu polovicky na mna
@beataxxx to som už písala. Nechce peniaze. A keby predám Dubaj môžem si kúpiť cely dom....
@beataxxx peniaze do rekonštrukcie som ale už vložila ..
@kittykat22 fotky mám....ale bojím sa, že to nebude stačiť
Spomenula si len 5000, predpokladam, ze si vlozila dalej o viac , ja som mala trosku podobnu situaciu, svokor svoju vilu napisal na 3 synov-kazdy sme mali svoje poschodie-este pred nasou svadbou, takze tiez som nebola spoluvlastnicka, rekonstrukciu po x rokoch som financovala sama, vtedy z vlastnej iniciativy tu nasu cast napisal aj na mna…..
@beataxxx vidíš, ale chcel to sám... pravdepodobne si ho žiadno neinstruovala
@beataxxx nechcem tu písať konkrétne čísla, napíšem, že len dvere boli drahšie.... A to nehovorím o Tom, že sa tam robila elektrika,, odpady, sadrokartón, podlahy, kuchyne, kúpeľne..a tak daleeeej....Kto prerabal starý dom ...ten vie ..
Nech na trba prepise %podiel podla toho, co si do toho investovala. Bol by hlupy. Keby napise na teba polku, ked si tam vrazila zlomok z hodnoty domu/pozemku atd.
Viem ze rekonstrukcia je ovela drahsia ako nova stavba, asi si treba odkladat faktury a blocky, ale urcite to, co si platila z Tvojho uctu si vies zdokladovat….tieto veci velmi kazia vztahy, viem ze som bola dost urazena, ze to na mna neprepisal hned po svadbe….

mám dojem, že tu neni problém len nehnutelnosť na SR, ale postoj muža k Tebe celkovo..A rozumiem že Ty si do toho dala max. dávaš svoje a bez návratnosti, bohužial… nehnutelnosť v Dunaji pre Teba nehrá rolu, keď žiješ tu a v prípade rozvodu si musíš tu všetko zabezpečovať odznova..Ty si všetko chcela 50/50 čo sa týka vlastníctva a on sa k tomu nemá.. môj názor, keď už teraz takto koná v prípade konfliktu si ani neškrtneš a pôjdeš akurát s igelitkou z domu…môžem sa mýliť, ale už by som tam neinvestovala čo sa týka prerábky