icon

Muž mi nie je ochotný napísať polovicu domu

3. júl 2023

Ahojte
Muž pred manželstvom nadobudol dom. Najskôr spravil fejslift domu. Keď som prišla robili sme spoločne vnútro - bol to holodom. Nestalo to pár korún. Sme manželia, dom robíme priebežne. Keď som napríklad po otcovi z dedičstva mala 5000e tiež išli sem a tak podobne. Proste mám tu naliatych veľa peňazí.
Navrhla som mužovi nech mi napíše polovicu už viac x s tým, že nemienim dotovať cudzí dom. Nechce. Dom nie je hotový. Stále sem treba dať zo 40k...
Mám chuť sa rozviesť, kúpiť si svoje...bojím sa,že sa za 20r zobudím a muž má len tak vyhodi. Som vlastne bezdomovec....ako by ste to riešili
Predstavujem si diskusiu BEZ INVEKTIV
Názory postrehy vase reálne skúsenosti

autor
4. júl 2023

@pbra40 a keby nedal?

autor
4. júl 2023

@slniecko5 je to tak.
Keby teraz napríklad muž dom preda, čo ja spravím? Alebo daruje....a peniaze mi nemusí vyplatiť nikdy....

mircalla
4. júl 2023

Vymyslena kravina. Mam pocit, ze podla stylu je to stale ta ista osoba.
Ale ak nahodou nie , najprv si si mala zistovat info o BSM, kedze sama pises, ze o tom nic nevies.

autor
4. júl 2023

@mircalla chces mi nejako poradiť?

pbra40
4. júl 2023

Pre mna by to bol znak toho, ze mi neveri, nechce so mnou byt, nepovazuje ma za partnera. Prestala by som dotovat jeho dom. A asi by to bol zaciatok konca.
Pises, ze mas nehnutelbost v Dubaji, tu uz len pozor, ak by ai ju nahodou predala a kupila si pocas manzelstva nieco ine na Slovensku, patrila by mu 1/2.
Pripadne mu navrhnut, ze to v Dubaji sa preda, investujete do domu, a ak sa investovana suma bude rovnat, sa dom napise 1/2. Samozrejem to mat podchytene dopredu nejakou zmluvou, aby si to mala kryte, ked predas svoje a investujes

jj298
Odpoveď bola odstránená
mircalla
4. júl 2023

@autor Jedine tak, ze mate zjavne nanic vztah. Teraz uz neskoro daco riesit. Manzela si asi poznas.

autor
4. júl 2023

@pbra40 nepatrila. Peniaze ktoré nadobudnes pred manželstvom môžeš otočiť aj 10x v manželstve. Ak to vieš zdokladovať, je to tvoje.
Patrí mu polovica príjmu z prenájmu.
A nechce to on žiadno takto... Chce mať celý dom na seba, lebo by som mohla doniest milenca a muž by ho nemal ani ako vyhodiť a musel by s ním žiť....tou posunul jeho otec....

autor
4. júl 2023

@mircalla to je rada? Či hodnotenie?

autor
Autor odpoveď zmazal
sickynickyobsadene
4. júl 2023

Tak žiadaj1/3 alebo 1/4 . Zase on kúpil dom aj to niečo stalo,nie? Ty máš Dubaj on dom. No aj také vzťahy sú 🫣 u nás je všetko spoločne,všetko. Ci ty chceš Dubaj aj dom a on len polovicu domu keď platí hypo?

jj298
Odpoveď bola odstránená
lenkami3891
4. júl 2023

No tu vela na vyber nemas.Do najmu (energie) prispieva kto? Deti mate ci nie? Akonahle kupis dalsiu nehnuteľnost,spada do bsm a teda on ma narok na polovicu.Jedine ak by si vedela dokázať ze si ju kúpila z penazi z dedicstva alebo zuzenim bsm

sickynickyobsadene
4. júl 2023

Ty musíš mat riadnu minulosť keď tak od teba čaká milenca. Hádam si na Dubaj nenasetrila z privátu..

kristiii
4. júl 2023

Ale ženy ti tu už od začiatku píšu svoje vedomosti, presne také, aké som ti napísala aj ja. To, že ty si ideš stále svoje, lebo ty chceš proste polovicu domu, na ktorú z právneho hľadiska nemáš nárok, za to ja nemôžem. To ty odsudzuješ každý názor , ktorý sa ti nepáči. A predstav si, že som bola presne v podobnej situácii, preto ma aj táto diskusia zaujala. Mňa ale naozaj nikdy nenapadlo požadovať po ex polovicu domu, ktorý nadobudol pred našim manželstvom, na druhej strane možno aj preto nemal najmenší problém mi neskôr vyplatiť všetky peniaze, ktoré som do toho domu vrazila. A kľudne spätne nemám problém priznať, že som bola sprostá, že som nejaké peniaze vôbec do toho domu dala, dnes by som takú chybu už nespravila, ak by sme to nemali nejako ošetrené.

mircalla
4. júl 2023

@autor Ani jedno, vymyslena tema.

nini1978
4. júl 2023

autorke :
Nechápem tvoju vetu" aktuálne máme vzťah v pohode"
No- nemáte
Keby ťa mal rád,určite by nerobil to,co robí,ale sám od seba by navrhol niečo v zmysle- spoluvlastník,alebo aspoň tebou investované peniaze by boli aj ním oficiálne uznané
Ja si ani neviem predstaviť podobný vzťah.ved to je úplne na prdel tá tvoja pozícia v manželstve

arasidka123
4. júl 2023

Ako bezdomovec sa nezobudis, keď máš majetok v Dubaji...

theanak
Autor odpoveď zmazal
autor
4. júl 2023

Vôbec nerozumiem na čo sem píšu dievčatá, ženy, ktoré nemajú chuť mi poradiť ako neprísť o svoje peniaze, ktoré som vložila do majetku, ktorý nie je na mňa napísaný....
Dievčatá to, že mám iné nehnuteľnosti s tým nemá nič spoločné, keďže muž do nich neinvestoval....
Čiže ak mi niekto vie povedať ako by postupoval v mojej situácii kedy muž neoblomne chce celý dom mať len na seba a riešiť vysporiadanie až pri rozvode - prípadnom
A ako to ošetriť v prípade, že by som daroval - čo teraz môže bez môjho súhlasu....budem rada ak napíše...
Dievčatá, ktoré si tu ventiluju emócie, nechce sa mi hrať vašu hru tak nereagujem. To je všetko. Áno, komunikujem prevažne s dievčatami, ktoré neútočia
..a vidím, že aj tak budem musieť navštíviť advokáta nakoniec

autor
4. júl 2023

@theanak toto je presne situácia, ktorej sa chcem vyvarovať. A mala poodkladane faktúry či ako to dokladovala?

slniecko5
4. júl 2023

Opýtaj sa ešte @draik
Je právnik
Drž sa

autor
4. júl 2023

@slniecko5 ďakujem! Ty by si išla priamo za advokátom?

slniecko5
Autor odpoveď zmazal
slniecko5
4. júl 2023

Tiež by som to mladšia a naivná nevnímala ako problém, ale už vekom, skúsenosťami a aj tým príkladom v blízkom okolí viem, že to netreba nechať vyhnit.

Keby si bola moja dcéra, určite ti poviem, rieš to.

autor
4. júl 2023

@slniecko5 len keď je tvrdohlavý....neviem s ním pohnúť v žiadnom smere....ani len blocky mi nikdy nedal, rovno to capal do uctovnictva....a je to samoTejme napísané tak ako treba aby to bolo daňovo uznatelne...nie že naše dvere....alebo kuchyna...akože normálne to už mám tak, ,že mám pocit, že sa už len rozvedieme kým si niečo ešte pamätám a usb s fotkami a kúpim si svoje..🙈
Tomuto som chcela ale predísť...pozrieť sa, či tu ženy nemajú skúsenosti ako to spraviť...

beataxxx
4. júl 2023

My sme mali inu situaciu, mala som x-nasobne vyssie prijmy a ked chcel jeden z jeho bratov predat svoju tretinu, tak som to zaplatila, robili sme prepis u notara a kedze ta tretina mala byt zo zakona aj jeho, tak sme to dali vsetko ako BSM

slniecko5
4. júl 2023

Ja si takto neviem predstaviť fungovať. V takej nedôvere. Bolelo by ma to. To je aj na manželskú poradňu celé.

Nechcem ísť do detailov, ale manžel urobil všetko pre to, aby, keby sa mu niečo stalo, neostali sme s deťmi visieť s dlhmi. Bez strechy nad hlavou to ani nehovorím. A máme.novostavbu, teda nie je predpoklad, že nám to raz padne na hlavu celé.

Proste to je o prístupe manžela a vzťahu medzi vami.

radkaradix
4. júl 2023

keby bol tvoj manzel ferovy, nepytal by od teba ziadne peniaze, pokial ta nechce za spoluvlastnika.. ja tiez vlastnim byt, v ktorom zijeme, od muza (vtedy priatela) som nechcela ani korunu na kupu, ani na kompletnu preprabku, ani na hypo, vsetko som platila sama, lebo byt je po mojej starkej a chcem mat nad nim vylucnu pravomoc. Samozrejme ho tiez stvalo, ze on nevlastni nic, tak si kupil pozemok a ideme stavat dom, ale tiez som mu rovno povedala, ze ak chce odo mna nejake financovanie, musi ma napisat do listu vlastnictva (aj ked sme teraz manzelia a pravdepodobne by to uz spadalo do BSM)..

kittykat22
4. júl 2023

@stanulienkat tak ked sa zena stara o deti a ma matersku a rodicak tak asi nema kapacitu nakupovat dalsi bejvak. Alebo ty zijes na nejakej planete kde zeny dostavaju mailand na dieta?
Vies kolko stoji posr*** garzonka?