icon

Muž mi vôbec nepomáha

15. máj 2020

Ženy,chcem vediet vás názor na moju situáciu...
Mame doma mesačne bábätko a 6rocnu slečnu.Zazivam celkom náročné obdobie,však to pri miminku poznáme asi všetky...Ide o môjho muža..Teraz je na OČR,kvôli situácii.Ale on nieje od rana do noci doma.Beha po kamosoch,vyváža sa v aute,chodí domov ozaj v noci.Raz za čas sa stane,že príde ešte pred deviatou,ľahne a spi,lebo že on je unavený...Chceli sme druhé obaja,prečo má byt všetka starostlivosť na mne?On príde,vypusinkuje malého,a koniec.Tym to uňho skončí...Staršia je odstavená má druhu koľaj,lebo nestíham jednoducho sama sa venovať aj bábätku aj jej..Tak si zahrá Playstation,pozrie telku,YouTube..Ja sa idem zblázniť od zúfalstva kvôli nej,je mi jej strašne ľúto....A on?len nasľubuje,ako bude doma,ako ju vezme von,a nič....Ona už si zvykla,že keď niečo tato povie,tak to neplatí...Ja s nimi chodím von sama,cítim sa ako idiot,keď vidím druhé pary,ako kocikuju,ako majú ti otcovia záujem..Včera bol u nás mužov bratranec,a jeho žena sa má pýta,prečo môj muž neberie von dcéru,že nemusí sa venovať bábätku,ale aspoň jej,nevedela som,čo povedať,cítila som sa hrozné,čo som jej mala povedať,že lebo sere na svoje deti?Na svoju ženu?Vsetko je na mne.Domacnost,deti,jedlo...Nejako som si zvykla už poriadit,teraz sa skôr zamýšľam nad tým,načo mi je taký chlap,keď vlastne všetko zvládam sama?Okrem nákupov,tie robí on..Keby nebola korona,aj to by som robila sama.Nejsom nervózna z deti,ale z neho,neplacem z vycerpanosti,ale kvôli nemu,ako má dokáže priviest do šialenstva tým jeho nezaujimom...Vadí mi už...Jedine čo urobí je mlieko v noci,aj to si už robím sama väčšinou...Čím ďalej tým viac rozmýšľam nad tým,či je vlastne toto to,čo od života chcem..Doprosovať sa o väčší záujem o deti,ktoré sám splodil...A áno,veľa krát som mu to povedala,aj normálne,aj som kričala...Podľa neho preháňam...Tak?Prehanam? 😒🤷🏼‍♀️🤦🏽‍♀️

daganov
15. máj 2020

@janinah to máš pravdu, že tých mužov niekto vychoval, to je jedna časť problému a druhá, že hneď od prvej sekundy spolužitia so ženou nie sú automaticky zapájaní do chodu domácnosti. Veď žena stíha, muž netuší, ako sa zapne pračka, čím sa najlepšie vyčistí vaňa....pri prvom dieťati to začne akosi škrípať, ale ešte sa dá, no pri viacerých sa toto prejaví v plnej sile. A možno by ani nevesta nemusela odžiť týždeň v snúbencovej rodine, stačilo by, keby si všímala, či si odloží po sebe tanier, či niekedy spomenie, že vysával, umýval kúpeľňu, urobil veľký nákup a pod.

daganov
15. máj 2020

neviem, možno by som ešte skúsila rozhovor, že chápeš, že si chce plniť sny a teraz má na to priestor, ktorý už možno mať nebude, ale že vy ho teraz potrebujete, či by ste nenašli kompromis. Ak sa nič nezmení, tak by som mu fakt tie deti na pol dňa nechala, ak mu nechceš nechať bábätko, tak mu zanes dcérku do štúdia, s tým, že je najedená a hračky má so sebou. Ako by reagoval? Všímal by si ju vôbec?

stanulienkat
15. máj 2020

Ty si vlastne slobodna matka,co sa stara o 3 deti. Neverim,ze predtym ta jeho pomoc za nieco stala.

retatka
Autor odpoveď zmazal
janinah
15. máj 2020

@daganov tak vysávať môže denne a kupelnu tiež,ale ak po tom jeho povysávaní žena ešte kopu smetia vidí a na vani ostanú šmuhy,tak také upratovanie dosť na figu...preto radšej vidieť na vlastné oči.....

janinah
15. máj 2020

@daganov nevšímal a ešte by tam to chuďatko ohluchlo....

nika1971
15. máj 2020

Zbal mu rano dceru a moze chodit aj s nou...nie je uz male babatko...a navyse pobera ocr na nu...tak nech sa stara

hettinka
15. máj 2020

@janinah tak ja som môjmu hneď na začiatku vysvetlila, že ako otec má jediný koníček, a to deti a rodinu. To ostatne môže robiť, keď vyrastú. A je to tak, že má aktivity, ktoré robí rad, Napr lyžovanie, ale zoberie aj deti, alebo ideme všetci.
A keby som sa mala riadiť tým, ako fungovala jeho rodina, asi si ho nevezmem, teda skôr určite nie. Skôr je to o tom, ako si žena od začiatku manželstva “vychova”, koľko mu dovolí, ako sa nastavia pravidla, či muža vylúči zo starostlivosti o dieťa, alebo ho od prvého dňa aktívne zapája...
A keď sa mi nepáči, treba povedať. Chlapi náznakom a prelievaniu sĺz nerozumejú.

matapo
15. máj 2020

...ja som na deti tiez vacsinou sama ☹ boli dve sama som bola ale deti milujem a tuzba po tretom bola privelka tak som chcela aj tretie hoc som vedela ze ja tak pridem o vsetok svoj volny cas. Ale s detmi si to uzivam, snazim sa s kazdym nieco ale vacsinu robime vsetko spolu (ja a tri deti). Aj s nimi behat po vonku, aj varit, aj upratat, aj sa s nimi ucit, aj s nimi nieco vytvorit, aj ich ulozit na noc...nelutujem ze s nim mam tri deti, aj ked isto by som si priala keby bol v tomto iny, ale tak je to vedec, technik, ma ine kvality preco spolu fungujeme ako rodina, financne nas vie dobre zabezpecit, vsetko vie opravit ked treba (aj ked to trva niekedy celu vecnost), vsetko vie vybavit,...takze v tomto smere je to pomoc velka...

daganov
15. máj 2020

@hettinka tak toto sa mi zase nepáči. Môj partner má svoje koníčky od detstva, ani by ma nenapadlo mu povedať, že jediný jeho koníček som ja a rodina, ja mám tiež svoje koníčky, tiež by som sa ich nevzdala, napriek tomu máme ešte more času byť spolu. Ale je to zrejme preto, lebo domácnosť je naša, nie moja a keď muž priloží ruku k dielu a v tých koníčkoch pozná zdravú mieru, nevidím problém.
@matapo keď ste spokojní obidvaja, niet čo riešiť

liz_lemon
15. máj 2020

a naco je na OCR, ked ty si doma s babom? akurat, co sa vam znizil prijem, a on ma kopec volna, to kludne mohol robit

jumama
15. máj 2020

Ja by som mu na nahravanie od studia pribalila dcerku... ze by to mohol byt pre nu zaujimavy cas, ak by videla ako to funguje, ze sa uz doma trochu nudi za ten cas a uz sa trosku da aj povyletit, ked nakazenych je menej a menej. Aspon na pol dna. Davaj Konkretne riesenia, tie sa tazsie odmietaju a hladaju sa na ne vyhovorky preco nie. Alebo vymysli, kam by dcerku mohol vziat na vylet, kam ste mozno chodili aj spolu, ze by mali svoj den spolu, povedz, ze mala by to velmi ocenila. Na zaciatku skus presadit jeden den v tyzdni aspon, aj to bude uspech, ktory potesi...

0kristina0
15. máj 2020

Mna zaujima preco je manzel na OCR ked ty si doma s mladsim? Pokial je zamestnany nech zrusi OCR a nech taha naspat do roboty a nebude mat cas na hranie playstation. Ono toto uz tazko zmenis. Takehoto si si zobrala, tak bud sa s rym zmier alebo mu daj zbohom. Tento chlap nie je rodinny typ.

hettinka
15. máj 2020

@daganov áno, zdravá miera je to, čo autorkinmu mužovi chyba. 1 nejaký koníček, kde ide raz za týždeň na nejakú aktivitu, alebo sezónna záležitosť je Ok. Ale tento chodí každý deň od rana do noci... nerobí doma nič, nestará sa o deti, OČR pochopil ako osobne “prázdniny”. Keď je doma babo, musia st osobne záujmy bokom. Je dospelý chlap, otec. Nie decko, čo potrebuje denne kamosov a časovo náročné koníčky.
A navyse, mame sa momentálne sociálne dištancovať, nie behať po návštevách.

karolinakr
15. máj 2020

Podla mna, ked zbališ decká a sa odstahuješ, najlepšie bez slova, ked bude v nahrávacom štúdiu a najde prazdny byt a na stole velky papier, kde mu to napíšeš sa spamatá a rozsvieti sa mu v hlave
Dovtedy nie
Maš ku komu ísť?.
Zbal si veci, počkaj kym vypadne a odsťahuj sa
Smiech ho prejde, keď si bude do prazdnej postele líhať

simsalabim
15. máj 2020

Chlapa treba posadit a povedat mu, ze je otec rodiny. Ma zenu po porode, v sestonedeli, boli chranene a ofukovane, potrebujes, aby sa podielal na domacnosti a navyse on je momentalne na OCR na starsie dieta, ktoremu sa teda bude venovat. Rodicia ste obaja,v domacnosti byvate obaja, su tu take a take povinnosti - tu je ich zoznam. Vyber si, co budes kazdy den robit. Ty nie si ani jeho sluzka, ani opatrovatelka. Na konicek ma, samozrejme, narok, ale vsetko s mierou. Podvecer na 3 hodiny trebars. Opytaj sa ho, ako sa bude citit, ak ty teraz na tyzden odides sama do kupelov? Ak mas rozumnych svokrovcov, svagra ci jeho kamarata, skus sa porozrpavat aj s nimi, nech mu dohovoria. Ak nebude ochotny situaciu riesit, pohrozila by som mu rozvodom. lebo ty tretie dieta naozaj nepotrebujes. Uprimne mi je ta luto...syna vychovaj tak, aby jeho zena toto tiez nemusela riesit.

lenuliatko84
15. máj 2020

A to je takyto len teraz?ci vzdy bol taky egoista?a rodinu ma len aby sa nepovedalo?

beronsche
15. máj 2020

Spytala by som sa ho este aj ci chce, aby si jeho dcera raz v dospelosti nabalila chlapa v jeho veku, ako kompenzaciu za otca, ktory na nu sral.. Ci takto chce deti vychovavat, ze slubuje a nesplni.. ze ako sa na neho budu moct po tomto spolahnut.. Trvala by som na dohode, ako bude nasa rodina fungovat.. ziadne take, ze panko si bude uzivat...
Skus sa s nim rozpravat vecne, bez emocii a bez obvinovania.. Skus ho nehodnotit, ze ty si taky a hentaky.. aby sa nestaval na zadne.. Drzim palce!

vamajka
15. máj 2020

zavolaj mu kde je, zbal malemu nutne veci zober dceru maleho mu dones a sprav si s dcerou pekne pobedie s tym, ze si ides nieco vybavit a hotovo. Bud pochopi alebo strateny pripad

misickaa4
15. máj 2020

Necitala som vsetky komenty, ale ja byt tebou, zbalim sa aj deti a cagos..ako si povedala, mas sa doprosovat vlastnemu muzovi, aby mal zaujem o svoje deti...nie...je to na tebe, ak to zvladnes vo vsetkych smeroch-odid...

sisasen
15. máj 2020

ja by som ti radila toto - dopredu mu povedz, že zrána musíš ísť s babatkom k lekárke, na prehliadku, ty odíd napr. k rodičom...kamarátke....,kde máš aj veci pre bábatko, vrátiš sa poobede, a urob to takto viackrát....aj po sebe...trebars že detská lekárka chcela niečo skontrolovať.... a jeho nechaj s dcérkou.....po návrate skonštatuj, čo urobil/neurobil....../a obed je kde ? nepožehlil si ? nevypral ? a čo ste vlastne robili ?/ ...možeš si naplánovať aj kaderníčku, ved upraviť sa treba, svoju gyn.prehliadku.....niečo kupiť do domácnosti ....on može zostať chvíľu aj s obomi detmi, aby vedel, čo to obnáša.....zakaždým skonštatovať, čo urobil/neurobil ked si nebola doma..... proste MUSIS TAM IST....

ak sa nespamatá, taký chlap ti je nanič..../pokial všetko nefinancuje...v tomto období zrejme ano/

hettinka
15. máj 2020

Ja odporúčam neklamať. Na 1 deň sa dostane von, a potom čo? Bude každý deň klamať a vymýšľať, kam musí ist? To predsa nejde.
S chlapom treba na rovinu - stručne, jasne, výstižne a bez veľkých emocii.

sisasen
15. máj 2020

@hettinka nie klamať, ale treba osobne skusiť, čo obnáša starostlivosť o 2 male deti .....slovami to chlap nikdy nebude vedieť, čo to obnáša, ked to "doteraz fungovalo " ....aj večer si može ísť zabehať - zacvičiť .....a nechať manželovi obe deti na starosti.....nech ich okupe, uspí.....

marca12
15. máj 2020

Keby si ho stopla predtym ako ide z domu prec a navalala mu robotu,isiel by aj tak? Niektori chlapi to nevedia a musime ich to naucit. Rano mu zaves mensie na ruky a nech zabava,lebo sa potrrbujes venovat starsej. A hotovo bez reci. Potom ti pomoze s obedom hocico cibulu nakrajat,zeleninu nakrajat cokolvek mu daj, len aby si ho udrzala doma. Pekne sa spolu naobedujete,poobede moze uspat deti,zdriemnut si s nimi. Poobede krasna prechadzka,potom priprava vecere,kupanie a vecer si otvorite vinko a pochvalis ho. Nemozes sa doprosovat,mala by si mu jasne zadat ulohu,ked ho sameho nenapadne. Takto krasne zneuziva ocr a nespravi nic

hettinka
15. máj 2020

@sisasen takéto riešenie môže zle dopadnút aj pre dieťa a hlavný problém nerieši.

simsalabim
15. máj 2020

@hettinka suhlasim. Niekedy to moze vyustit az do tragedie.

marca12
15. máj 2020

Pozri kazdy nejako zije. Manzelky spevakov,milionarov,hercov,podnikatelov,rolnikov atd tiez musia zazit roky odriekania. Na deti,domacnost,vychovu su same a otcovia sa len vydotia s detmi niekde na dovolenke a rozpravaju ako miluju svoje deti. To je len priklad. Ak ma niekto konicek,tak polovicka by ho mala podporovat. Mali by ste si zorganizovat cas,dohodnut sa,kedy bude s vami a kedy sa bude venovat konickom. A to,ze si frustrovana a riesis to,je tym,ze ako pises,zastavil sa cas teraz s babatkom.. vsetky nezhody plynu z tvojej nervozity,ale to pominie,je to obdobie,ktorym si prejde asi kazda zena hormonmi skusana

simsalabim
15. máj 2020

@marca12 nemozem s tebou suhlasit, ze nezhody plynu z jej nerovozity. Haloo, jej manzel nie je milionar ani spevak. Je DOMA na OCR so starsou dcerou. Nemal by teda prilozit ruku k dielu?

fiafia
15. máj 2020

Dalsi egoista, sebec, do seba zahladeny blb. Naco si niektori muzi zakladaju rodiny nechapem, aby dobre vyzeral v spoločnosti alebo preco??? Len ja a ja a ja. Maximalna drzost,zena doma a on nema kuska hamby hrat playko ako pubertak miesto pomoci s jeho vlastnymi detmi 😬 kopnut ho do riti, za tie slzy ti nestoji a ked je nejaka mala moznost odist mozno sa panko uvedomi.

fokuska
15. máj 2020

@marca12 V takych rodinach ako pises do toho vacsinu idu obaja s tym, ze maju ujasnene a vydiskutovane ako to bude fungovat a su s tym obaja stotozneni.
Tuto sa autorky nikto nepytal, chlap si robi co chce a kasle na to co potrebuje/chce ona a deti.