icon

Muž prehral na tipovaní polovicu pôžičky

17. apr 2023

Kocky pisem anonymne, lebo vela vas ma tu pozna. Neviem co robit, som v koncoch. Bola som si ista, ze take nieco sa mi nemoze stat. Kupili sme pred rokom dom, starsi a prerabame. S muzom mame velmi pekne vyplaty, no ja som ostala minuly rok so synom na dlhodobej OCR, cize tahal peniaze len manzel. Ukecal ma na pozicku na prerabku, 20 000 eur. Nechcela som, prave kvoli tomu, ze som bola doma, no ukecal ma...on polovicu tych penazi prehral na tipovani!!!! Doma som mu spravila peklo, slubil ze to uz neurobi. Baby on cez tento vikend minul dalsich 8000. Mame vacsiu sumu na ucte, lebo sme predavali druhu nehnutelnost a on len tak minul 8 litrov!!!! Kricala som, plakala a povedala som mu, nech caka rozvodove papiere. Rano siel na 10 dnovu sluzobku a povedala som mu, nech sa odtial ani nevracia. Teraz si sype popol na hlavu, ale vo mne sa to uz zlomilo, neviem ci chcem mu dat sancu.

maxalla
17. apr 2023

Ja si nie som celkom ista, ako by to, ze zavola do prace, pomohlo. Zamestnavatel predsa nemoze len tak zacat nevyplacat muzovi mzdu, alebo ju vyplacat na ucet, ktory mu oznami manzelka. Co mi unika?

daniela1911
17. apr 2023

1. Tak on to už urobil v minulosti.
2. Tento víkend opäť. Vyhodených spolu cca 18.000€
3. Ti ukradol kartu z peňaženky v noci ?! - po zistení plakal
A zrazu, je to už jednorazové zlyhanie?
Nenechaj sa manipulovať, už si mu povedala, že máš zajtra volno a ideš za právnikom? Tak už si sype popol na hlavu.

@kristi40270 dievča, ti nemáš tiež hrdosť… robíš mu handru. Je ti neverný a vlastným deťom rozdrbe peniaze. Smutne, ako niektoré rodiny fungujú.

bodka2213
17. apr 2023

Ahoj , musí to byť veľmi ťažké . Úplne ťa chápem. Keď dokáže minút toľkú sumu je závislý.
Sám to nedokáže , musí ísť na liečenie... Ak nie ver mi, že do posledného 1€ tam dá všetko...
Byť na tvojom mieste mu dám na stôl rozvodové papiere a papierie na liečenie , nech si vyberie sám . Inak to naozaj nejde .... Žiadne sľúbi atď tu už nepomôžu ......
Nemáš zatiaľ niekde ísť ? Napr na pár dní k rodičom ? Trocha muža vystrašiť aby vedel , že to myslíš naozaj vážne 😉

Držím palce 💪

doriiis
17. apr 2023

@kristi40270 ....ty si riadne blbá.A ktorú jeho črtu ľúbiš viac? Že dokáže strkať svoj penis do inej ženy? Alebo,že je gambler a ťahá ťa so sebou do riti?Dievča zlaté,zobuď sa

kristi40270
17. apr 2023

@dharmasanata ja si uvedomujem to všetko len neviem ,hrozne sa bojím toho čo bude potom celý ten rozvod je stresujúci a ja mám malé deti . Rozmýšľam hlavne či by nebolo lepšie pre nich začať riešiť rozvod keď pôjdu do škôlky.. ja pôjdem do práce a mám istotu že sa o nich dokážem postarať ,lebo na neho není spolah .Samozrejme uvidím čo dovtedy bude .

kristi40270
17. apr 2023

@dharmasanata teraz mam od neho aspoň prídavky pracuje v Nemecku .

maxalla
17. apr 2023

@kristi40270 Dieta v skolke to bude niest horsie ako mimco, ktore si este poriadne veci neuvedomuje.

kristi40270
17. apr 2023

@doriiis niesom Blba ..každému je ľahké radiť kým sa sám nedostane do takej situácie aj ja som vždy mala také názori a myslela som si že neveru by som v živote neopustila .Nieje to ľahké mám malé deti, keď sme riešili rozvod dcéra mala mesiac ..kojila som plus ďalšie malé dieťa a takisto vzivote by ma nenapadlo že by mi toto urobil nečakala som to ale rozvádzať sa proste v takom období po pôrode je náročné .My sme sa už rozvádzať malý papiere všetko uprosil má .Vtom momente som myslela len nato že sa chcel vrátiť a že keď sa rozhodnem pre rozvod zoberiem deťom otca

autor
17. apr 2023

@moonlight1210 tvoje komentare mam rada, som rada, ze si sa ozvala. Ano idem s tym nieco robit, zajtra som si vzala dovolenku, zaveziem maleho do skoly a pojdem za pravnikom. Manzela lubim, ale toto sa uz neda tolerovat. Ze ohrozil moju existenciu by som predychala, som velka a dobre zarabam. Neodpustitelne je, ze ohrozil existenciu nasho syna. To mu fakt nedokazem odpustit.

kristi40270
17. apr 2023

Autorka prepáč že som sa ti zaplietla do diskusie ....a ešte by som chcela doplniť všetky ktoré mi radíte rozviesť sa máte pravdu a viem že v takej situácii sa ináč ani nedá .Sme v takej fáze že keď sa veci nezlepšia nebudem váhať a o rozvod podám .Len som chcela napísať že je to ťažké psychicky rozvádzať sa ,mám strach že budem sama alebo že ho budem raz musieť stretávať s inou ...že raz iná žena bude mať blízko k mojim deťom ...milión veci a deti momentálne netrpia nijako on pracuje v zahraničí a ja sa im snažim dať naozaj všetko nič in nechýba .

mandarinka555
17. apr 2023

Kým sa porieši BSM, tak môže nabrať ešte 10 pôžičiek a pod mostom skončíš nakoniec ty, lebo exekútori si na vás zgustnú...Moja suseda takto prišla o všetko, kvôli mužovi...až nakoniec skončila u rodičov v detskej izbe, s dvoma deťmi.

mircalla
17. apr 2023

Nie, nebude sekat dobrotu. Extremne sa mylis a viem, o com hovorim. Bude hrat dalej. Pretoze je zavisly. Jedna sa o psychicku zavislost, tie prehrate penieze sa bude snazit vyhrat spat a prehra este viac. Nie je to nic ine ako alkoholik. Ak nehra, je nervozny, podrazdeny.
Mozno nema pristup k peniazom, ale su pozicky atd...Narobi si napokon dlhy.
Nenahovaraj si, ze bude sekat dobrotu, velmi sa mylis. Je totiz zavisly a bez odbornika to neda. Plus financna kontrola. Zavisly clovek je ozaj rafinovany, ako sa dostat k peniazom, v tomto pripade su peniaze nieco ako droga pre zavisleho umoznuju mu hrat.
Totalne sa mu to vymklo z ruk, co je bezne u gamblerov. Rozhodne nerataj s tym, ze bude sekat dobrotu, potrebuje sa liecit a ani to nie je zaruka.
Nechcem ti brat iluzie, ale zial o tomto nieco viem.

mircalla
17. apr 2023

@bodka2213 Presne tak

tosomja
17. apr 2023

Potom daj vedieť, čo si poriešila, držím prsty. 🍀

luccija
17. apr 2023

Je chorý a žiadna iná cesta ako liečiť aj, keď len ambulantne nie je.Necitala som všetko...toto som mala s frajerom chalan na vysokej pozícii v saku, x titulov a tipoval potajomky.Zistila som to, až keď prehral veľa peňazí aj sa liečil na Hranicnej rok chodil do klubu do Banskej Bystrice na liečenie nechcel ísť, lebo práca...dopadol veľmi zle a vtedy som sa zaprisahala, že nikdy sa nevydam a nikdy nebudem mat spoločné bývanie a peniaze s niekým....Ries čo Ti napísali baby už nikdy nebude medzi vami dôvera aj, keď bude sľubovať a pod...

moonlight1210
17. apr 2023

Rozumne. Treba konat. Skor, ako vas zatiahne do este vacsich problemov.

Oplieskat 18000 € v tak kratkom casovom horizonte, to znamena, ze sa to bude este stupnovat. To nie je o tom, ze uz dosiahol dno.
Mne to pride, ze on toto neurobil preto, ze chcel nejak znasobit peniaze na dom. Ale naopak, to, co v nom driemalo, sa prebudilo plnou silou, ked uvidel tu sumu penazi na ucte. Ked si povedal, ze predsa nejaka ta trocha nebude chybat, ak si dopraje viac ako 5€. To sa strati pri tej rekonstrukcii. To si ty mozno ani nevsimnes.
Proste mal zrazu pocit, ze moze. Ze je z coho.
A z teoreticky planovanych par stoviek sa mu to uplne vymklo kontrole.

Neprekvapilo by ma, keby si povedal aj so zamestnavatelovou kartou, ze vyberie a stavi. Jednoducho ma v rukach peniaze, tak naco odolavat. Ved minie len “trochu”. Daco si vymysli, to vysvetli, to obhaji. Ze dosledky bude riesit potom.
A skonci to minutim sumy, z ktorej jeden odpadne. A zrazkami zo mzdy, ci vypovedou a exekuciou dlhu. Co by siahlo i na tvoje peniaze, kedze ste manzelia.

muchotrafka298
17. apr 2023

Autorke - tu pises ze si velka a dobre zarabas. Uvedomujes si ale, ze tvoje "velke" peniaze, co zarobis, kedze zarabas dobre, tak tie vsetky minie tvoj muz na gambling? Ze to co usetris, to on vie behom par hodin vsetko minut a garantujem Ti, ze on nema vobec ziadne vycitky svedomia. Uvedomujes si, ze jeho dlhy su aj tvojimi dlhmi a pride cas, ked ich bude treba vyrovnat? Mas tu 6 stran rad a napadov od cudzich zien, ziadna z nich Ti nechce zle. Laska je jedna vec a pozerat sa na dany problem triezvo je vec druha. Prehra 8000 za den, vezme dalsie, lebo predsa ich musi raz vyhrat naspat. Na tomto zarabaju kasina, stavkove kancelarie, tipovacie spolocnosti tolke peniaze.

blaazi
17. apr 2023

Mrzí ma, čo prežívaš. Žiaľ závislosť funguje veľmi nelogicky a závislý človek v dobrých chvíľach skutočne ľutuje a nechce opakovať veci, ktorých sa následne dopustí opäť vo chvíly, kedy ho nutkanie premôže. Odporúčam Ti vyhľadať niektorú z 12 krokových skupín pre príbuzných a priateľov závislých osôb. Mohli by Ti pomôcť princípy 12 krokov na zdravý život so závislosťou v rodine.

mircalla
17. apr 2023

@muchotrafka298 S tym nesuhlasim, on tie vycitky ma. Akurat, ze ta zavislost je silnejsia a tuzba hrat tiez. Az tak silna, ze vsadi na jednu veci 1000-2000 eur a par minut, ci sekund (pokial je to je live stavka) su fuc. Prehra, vsetky procesy v mozgu nastartovane, okamzite to chce vyhrat spat. Vyhra, chce vyhrat viac. Nic logicke ani racionalne tam nehladat. A potom opat zufalstvo a vycitky a stale dokola. Cize vycitky ma v urcitych fazach....Najdolezitejsi pocit pre zavisleho je jeden - tuzba hrat a vyhrat. Bez ohladu na to, kolko uz prehral.

mircalla
17. apr 2023

A som si absolutne ista, ze hra aj na sluzobke. Zavisly si tu drogu (v tomto pripade su to peniaze) vzdy zozenie. Nechcem ta nasrat ci strasit, ale zial viem, ako to funguje.
Pisala si, ze stavkuje dlho, ze to zacalo na 5 eur...no tak to vacsinou zacina....a konci to desattisicmi. Prehrat 8000 za vikend je uz dost vysoky level

kiki68
17. apr 2023

Zmenit vsetky pristupy v banke, zriadit dalsi ucet a prelozit tam peniaze potrebne na fungovanie a rezervu. Zrusit BSM. A potom sa da s nim bavit dalej o nejakom lieceni. Idealne ked bude celu vyplatu posielat na nejaky ucet a dostavat bude nejake vreckove. A to liecenie je zaklad, inak po nom pojdu ti ludia, kde prehra aj peniaze, ktore nema.

mircalla
17. apr 2023

Niekto tu dal linky na samovylucenie, to je 1. krok co musi spravit - pred tebou. Bude mat zablokovane hracske ucty.
Liecenie urcite, vsak moze aj amblulantne. Zavislak ma pocit, ze MUSI co prehral vyhrat naspat. takze bude hrat dalej, samozrejme to skonci este vacsim minusom
@moonlight1210 Tiez si myslim.

muchotrafka298
17. apr 2023

@mircalla ja som to skor myslela tak s tymi vycitkami, ze v momente, ked mu v hlave prepne "mod gambling" on tam nema nic ine. Ze tam on nemysli na hento, tamto, rodinu, prachy, ze okrada vlastnu rodinu. Potom ked prepne do "mod normalnost" tak dojdu tie vycitky, krik, plac, kym si to este vie uvedomit. Neskor uz to je proste len gambling a nic ine. A este posledne stadium "Mne nic nie je, su to kraviny a ja to mam pod kontrolou a urcite vyhram"

mircalla
17. apr 2023

@muchotrafka298 Hej, to je pravda. A rozhodne tato zavratna suma nebola prva, doteraz sa to muselo pohybovat v dakych stovkach eur z casu nacas, co este dako uhral.

@autor Pises, ze ta inak ukecal na prerabku. Len aby to nebolo o tom, ze potreboval pozicku, aby mal peniaze na hranie, pretoze uz nejake dlhy ma. Nechcem strasit, ale byva to vacsinou sok, kolko uz dotycny prehral a ani o tom nevies. Takze by som ziadala od neho obraty na tych hrackych uctoch, pristupove udaje, kde si pozries historiu atd.

panonia
17. apr 2023

Gamblera musis neustale strážiť ...ako vieš čo teraz robí? 10 dni si môže robiť čo chce ...aby si to Ty dala keď sa všetko prevalí. Ten už môže mať toľko dlhov, pôžičiek o ktorych ani len netušiš.

vla_dan
Odpoveď bola odstránená
som_realistka
17. apr 2023

@kristi40270 ja som sa rozvádzala, resp môj ex dal návrh keď naša druhá dcéra mala 6 mesiacov, keď s tým prišiel, tak som počkala kým odíde z domu a plakala som, od zlosti, že čo je to za k...ta, že nechá ženu s dvomi deťmi, na druhý deň som mu hodila zbalenú tašku do garáže, ešte mal tú drzosť opýtať sa kde má opraté a ožehlené veci. Tak som mu povedala, že keď sa s ním vie jeho kráska kurviť tak nech mu operie. Áno, bola som vulgárna, a áno, počas rozvodu som robila psie kusy, a vieš čo, čím viac som nas...la jeho alebo jeho krásku, tým ľahší ten rozvod bol. Keď bola mladšia dcéra v škôlke, ja som už mala bývanie, auto, stabilnú prácu a príjem, a kľudný život. Neodkladaj to.

ahhola
17. apr 2023

@som_realistka len jedno, syna vdaka ivf. Trapili sme sa dlho kym sne ho mali. Dom mozme mat v pazi, nejde mi do hlavy, ze je schopny prist o syna....🙆‍♀️

Pozri, kde skončia tvoje a jeho pekne vyplaty▪️▪️▪️

0OdpovedzJá jen nechápu, že to nechala dojít tak daleko, že dlužili miliony. Manžel gambler a paní asi trochu romanticky naivní. Já bych ho chytla pod krkem zavčasu, nebo by letěl (rozvod) zavčasu. Tohle nejde nechat dojít daleko. Po pár letech už člověk zná partnera jak své boty, hned se pozná, že není něco v pořádku, udeřit a hned řešit.

Neznáte ten příběh. Gambler to dokáže dost dlouho skrývat a než se na to přijde, je schopen již dlužit miliony. Nevíte, v jaké fázi na to přišla.

"Dvě třetiny všeho, co jsem v životě vydělal, skončily v kasinech, bordelech a barech. Zbylou třetinu jsem bohužel neužitečně rozházel."

Hloubku téhle věty

„Na celé té situaci byli nejhorší ti exekutoři. Když vám zvoní u baráku, jsou nepříjemní a je jim úplně jedno, jak a z čeho žijete, to bylo pocitově na tom všem určitě nejhorší. Chodili pak už i k mojí mámě, kde jí před její návštěvou říkali, že dlužíme."

bych asi potřeboval poněkud objasnit ... Proč by mělo exekutory zajímat z čeho rodina dlužníka žije ?

Exekutory zajímá uspokojení pohledávek věřitele, a je to tak v naprostém pořádku. Já jako věřitel si rozhodně nevyberu exekutora, který bude k dlužníkům milý a empatický, ale takového, který mně přinese nějaké peníze. Pokud chtěl dlužník empatii, měl zaplatit své závazky včas v řádné výši, jestliže nezaplatil, žádné empatie se nedočká ... Alespoň ne ode mě.

Ten problém začíná od mládí. Co ten kluk dělá v podstatě nikoho nezajímá. Přestěhuje se do města, dostane 30 tisíc a byt. Dopoledne trénink a co pak? Kávičky, obchoďáky, playstation, potřeba něčím zabít nudu. Starší kluci co mají kilo si jdou zatočit, tak jde s nimi. Když tam oni nechají 20, tak on taky, jenže mu už nic nezbývá. Půjčí si 10-20,z výplaty vrátí, ale je tam kde byl potom, co si poprvé půjčil. Tak si půjčí znovu a víc. Ti kluci by měli mít od klubu nějakou podporu. Dopo máš trénink, odpo je možnost někam jít, něco dělat, na 2 na 3 hodiny.

měli by být jako klasičtí zaměstnanci, teda ráno v 8 nástup do tréninkového centra a odjezd odpoledne třeba ve 3 nebo 4, trénink, posilka, jídlo by jim tam měli vařit, ale na to v česku budou mít finance možná 3 kluby...v Anglii to tak je, že tráví celej dne v tréninkovém centru

Ten problém je komplexnější a už o tom tady byla spousta článků. Drtivá většina fotbalistů má nadstandardní příjem, ale taky nadstandardní množství volného času. A drtivá většina z nich nemá nic než ten fotbal. A pak to dopadá takto. Potřeba machrovat na co mám....ukazovat před ostatníma drahý auta. Přitom by stačilo z toho příjmu co maj jednou za 2-3 roky koupit bytovou jednotku a tu pronajímat.....nebo pravidelně nakupovat nějaký ETF...nebo nakoupit nějaký dividendový akcie.....pak i průměrnej hráč s průměrným ligovým příjmem nemusí do konce života nic dělat a bejt rentiérem s nadstandardním životním stylem.

Nemyslím, průměrný ligový fotbalista s průměrným příjmem může dělat odhadem 70K měsíčně. Do toho má normální chlap normální výdaje (rodina, bydlení). Z toho doživotním rentiérem nebude

Doživotním rentiérem se může stát člověk i s průměrným příjmem. A průměrnej fotbalista v ČR (nedejbože hráč co si vydělával venku) má 2x-3x vyšší plat než je průměrnej plat. Takže za mě finančně a investičně uvědomělej hráč si za 10 let kariéry skutečně může vybudovat úplně v pohodě rentierský investiční portfolio.

ahhola
17. apr 2023

@som_realistka pardon, malo sa zavesiť pod príspevok autorky😪

som_realistka
17. apr 2023

@ahhola myslela som si😀