Muž prehral na tipovaní polovicu pôžičky
Kocky pisem anonymne, lebo vela vas ma tu pozna. Neviem co robit, som v koncoch. Bola som si ista, ze take nieco sa mi nemoze stat. Kupili sme pred rokom dom, starsi a prerabame. S muzom mame velmi pekne vyplaty, no ja som ostala minuly rok so synom na dlhodobej OCR, cize tahal peniaze len manzel. Ukecal ma na pozicku na prerabku, 20 000 eur. Nechcela som, prave kvoli tomu, ze som bola doma, no ukecal ma...on polovicu tych penazi prehral na tipovani!!!! Doma som mu spravila peklo, slubil ze to uz neurobi. Baby on cez tento vikend minul dalsich 8000. Mame vacsiu sumu na ucte, lebo sme predavali druhu nehnutelnost a on len tak minul 8 litrov!!!! Kricala som, plakala a povedala som mu, nech caka rozvodove papiere. Rano siel na 10 dnovu sluzobku a povedala som mu, nech sa odtial ani nevracia. Teraz si sype popol na hlavu, ale vo mne sa to uz zlomilo, neviem ci chcem mu dat sancu.
@maxalla bolo tam napísané, že keď by sme šli do extrému. Gambling je tiež choroba. A choroba sa lieči. Či chce alebo nechce na liečenie, na tom nech popracujú. Vy ste tu hneď do všetkým hotové. Kludne sa to môže stať ktorej kolvek z vás, alebo vašim deťom. Ja ho nezastavam, ale problémy sa dajú riešiť aj inak. Ako len vyhodené človeka na ulicu. Bola si niekdy na prednej hore sa pozrieť, akí sú tam ludia? Nie? Tak potom to objektívne nevieš zhodnotiť. Mimochodom kopu mužov by sa našlo co by ženu so schizifreniou opustili. Autorka sa vyjadrila, že mu chce pomôcť. Takže áno, dá sa aj z tohto dostať. Ostatne je na ňom.
@kommune napísala si to za mňa, chvíľu som len dýchala, lebo som nechcela použiť hrubšie vyrazy
Autorkín manžel je podľa všetkého vzdelaný muž, má dobrú prácu. Nie je to posrata a postata socka, ako tu niektoré píšete. Každý prípad je individuálny. V správaní mohol nastať skrat proste, veci nie sú len čierne a biele.
@1fifinka1 Je rozdiel choroba a choroba. Tiez soplik neporovnavas s rakovinou len preto, ze su to obe choroby.
Nikto nepise, ze ho ma vyhodit na ulicu. Je to dospely zarabajuci muz. Zrejme dobre zarabajuci, moze si, predpokladam, dovolit podnajom. Alebo si to mozu poriesit aj inac, ked maju peniazky z druhej predanej nehnutelnosti. Tiez tu padol dobry navrh od @tosomja .
@1fifinka1 Drzis sa tej schizofrenie, akoby to bol neviem aky argument. So schizofreniou sa zit da, ak sa dotycny lieci a riadne berie lieky. Ale neodsudzovala by som nikoho, ani ak by sa rozhodol nezit zivot so schizofrenikom. Narocne to je. Ale gemblerstvo je ina liga.. dokonca iny sport, by som povedala.
@1fifinka1 Moj otec robil na ministerstve financii a skoncil ako socka svoju polku z bytu minul za rok (1.5milion korun) alkoholik skoncil prechadzkou po dialnici.. padnut sa da vzdy aj z vysoka na uplne dno vdaka zavislosti. Ked je schopny minut 8k za jeden vecer vie sa dopracovat na to dno velmi rychlo.
Pozdaval sa mi celkom napad prinutit ho, aby ti ukazal transakcie na svojom hracskom ucte, ak nejaky ma. Ale to by musel urobit ihned, nie na druhy den alebo o hodinu, ale v tej chvili, ked ho o to poziadas, aby si nestihol vytvorit novy. Tiez by som si pre pokoj svojej duse presla transakcie vo vypisoch z uctu (ak nema nejaky tajny ucet niekde). Len aby som si skontrolovala, ci nahodou neboli aj nejake ine, mensie pozicky, o ktorych nevies a na ktore ta nemusel presviedcat.
MUZ ZAVISLY NA DOPAMINE ZENA ZAVISLA NA MUZOVI 🙂 🙂 🙂
@1fifinka1 ja ako matka by som v prvom rade hľadela na svoje deti a nedávala milion šancí niekomu kto je schopný mi v noci ukradnúť kartu. Toto jednoducho nie. Nestalo by mi za to byt celý život v strehu a čakať či bol niekde staviť či si bol niekde požičať peniaze a podobne. Mame niečo také v rodine, takže viem čo to obnáša.
On ti to bude robit uz nonstop, do konca zivota... bud sa da zablokovat u notara na podavanie, tipovanie a gemblovanie celkovo alebo ho posli do pi.. lebo si zabijes zivot!!!
Ja by som ešte podotkla, že to, čo zatiaľ vieš, je len vrchol ľadovca.
@autorka miluj manzela, ale miluj aj seba a vase dieta. Ked pridete o dom, nebude v srakotach len manzel.. ale aj ty a dieta. Zasluzis si takto skoncit? Ano, pokial neurobis kroky. Zasluzi si takto skoncit vase dieta? V ziadnom pripade. A prave ako laska z tvojej strany je to, ze s nim teda ostanes, ale za istych podmienok - je to pomoc pre neho, aj ked ju tak nebude vnimat:
- zrusit bsm
- vyplatu posielat celu na tvoj ucet alebo posielat sumu, ktoru ma hradit on na poplatkoch, lebo len tak budes mat istotu, ze za elektriku apod. su platby uhradene
- vybavit si zakaz do herni
- zacat chodit na terapiu, aspon ambulantne, aj ked tieto nelatkove zavislosti sa liecia napr. na Prednej hore, co viem, nema ich kazde zariadenie.
Prehrat tolke peniaze a este v ten vecer ukradnut kreditku a prehrat 8tis., to je ozaj seriozny problem. Co si myslel? On nie je v pozicii kladenia si podmienok.
Tu u nas je jeden, robi nadcasy vo fabrike, plat ma 2nasobne vyssi ako jeho kolegovia. A co z toho, ked v den vyplaty vsetko nahadze do automatov a potom chodi po vozikoch, ci v nich niekto nezabudol mincu... Viem, ze manzel nehra automaty (alebo aj mozno ano), ale nastavene su tak - ked su nove, su naprogramovane na vyhry, aby prilakali hracov. Na zaciatku su teda stratove prave ony. Ale po case sa karta obrati. Stracaju hraci. A co ti ludia chcu? Predsa spat to, co prehrali... Ale takto to nefunguje.
Drzim palce a verim, ze si uz podnikla nevyhnutne kroky k tomu, aby ste neprisli o vsetko.
Ked zobral kreditku; už prehral dalšie prachy, že ?
autorka žiješ? si v poriadku?
dufam, že ta šlak netrafil, inak načo take vysoke sumy vsadza? 10 000 to čo hra, ruletu? to je nastavene, aby nikto nevyhral, nech si to zapámätá
@karolinakr Autorka podla mna dostala komentare (zial realisticke), ktore sa jej nepacia, tak sa uz neozve. Samozrejme, ze prehral dalsie prachy, vie si na hracky ucet previest aj prevodom z uctu, ak keby uz nemohol tu kreditku pouzit.
Prehrat 18 000 (uz predtym to bolo 10 000) je uz iny level zavislosti a samozrejme to je este viac.

@reni28 to nemysliš važne toto.Toto mi pripomina ženy, čo sa 17 rokov nechaju biť obhajuju si to neviem akými idealmi, aby rodina držala po kope a skončia mrtve..Len niektore ženy maju vyššie naroky na partnera, nejake eticke normy, ze poza chrbat neokradaš človeka čo ti verí..
Taketo kusy sa ujdu ženam s nižšimi narokmi..