Muž sa necíti na svadbu
Ahojte baby, idem si sem pre radu,viem ,že sa nedá všetko rozpísať ale zaujímal by ma váš názor,čo s takýmto mužom ktorý povie,že sa necíti na svadbu ked sa ho niekto spýta tuto otázku.... a neskôr ako dôvod povie ,že spolu nebývame/nefungujeme v jednej domácnosti tak ani nevie,či nám to bude klapať ...celkom ma to zarazilo
ja by som s takymto chlapom nesla dalej , si predstav ze spolu byvate , ty mu das vsetko zo seba a on povie ze si to predstavoval inak , je to obycajny sebec, ktory mysli len na svoje dobro , alebo nie si mu a jeho rodine dost dobra, ja som takto bola citovo zainteresovana 5 rokov do jedneho muza , a bol to psychicky aj ked sme spolu ani nechodili ...vzdy mi daval najavo ze nie som dost dobra, a ja som sa snazila a snazila, stale spekuloval ,....nakoniec som si ja prva nasla muza mojho zivota a ten ma bez spolocnej domacnosti , s vedomim ze mozno nebudeme mat deti tak chcel, ze po 5 mesiacoch ma poziadal o ruku , o tom to je ...odid od takeho muza nezasluzi si tvoju lasku a tvoj cas....lebo prenho nikdy nebudes ta prava ....len stale varianta B , "nenasla sa lepsia ...."
@veronikastrickova presne o tom to je ,,,,mal ta rad a bral Vsetko len aby s tebou bol ....
Autorka zmizla...takže si zas niekto vymýšľa...
Ďakujem za všetky názory. No debata okolo spoločného bývania je asi taká, že JA sa mám presťahovať ,pretože jemu nie je "nič dosť dobré " v mojom meste...
Úprimne som čakala,že pri otázke spoločného bývania budeme budovať niečo spoločné ,vlastné a nie že ja mám zmeniť celý svoj doterajší život kvôli nemu.
No ruky od neho preč, to bude chlap kde všetko musí byť podľa neho. Nech je spokojný tam kde je.
Keď chlap chce, tak chce, to ti tu už mnohé písali. Tvoj ti asi veľa veci nechce povedať na priamo, tak hľadá výhovorky a spoločne bývanie aj svadbu podmieňuje. Keby ti priamo totiž povedal, ze nie je typ na rodinný život, asi by si s ním nestrácala čas. Ako dlho ste spolu?
Tak on chce aby si sa ku nemu prestahovala? Co cakas, ze kazdy ked sa dal dokopy, tak hladal.autaticky nove byvanie, aby neboli u neho ci nej? No ano, jeden sa musi proste prisposobit v 99% pripadoch.
Zdravím, náhodou som objavil túto diskusiu a zaujala ma. Mam otázku z opačnej strany. Po rozvode žijem takmer 7 rokov sám, to znamená komplet starostlivosť o domácnosť. Mam dceru(žije s ex) a vrámci možnosti sa jej venujem. Poriešil som si svoju minulosť, dal dokopy svoj život(plus zaujímam sa o sebarozvoj naďalej) a viacmenej som spokojný so životom. K úplnej spokojnosti mi chýba len rodinný život. To že by partnerka mala malé dieťa mi nevadí.
No podla vašich reakcií usudzujem, že by som mal mať denne aspoň 5 ponúk na sobáš ale opak je pravdou. Zoznamky už neriešim, tam je to jednoducho o výzore. Som VŠ, ale určite nie som športový typ.
Otázka do pléna, zaujimal by ma ženský názor, prečo to, čo píšete nestačí mužovi aby si našiel partnerku. Začínam mať pocit, že skôr tí leniví a sebeckí sú vo vzťahoch, aj keď na nich frflete ostošesť.
Chceš mať muža, chceš aj sobáš, chceš významnú životnú zmenu, ale nechceš nič obetovať.
Ono to tak ale vo vzťahu a v láske nefunguje, pretože tá je o kompromisoch a o obetovaní sa, pre toho druhého.
Ak všetko riešiš tak, ako otázku bývania, spôsobom, prečo by som sa ja mala prispôsobovať, tak sa nečudujem, že sa s tebou oženiť nechce.
Tiež sme s mojou riešili otázku bývania.
Aj ja som chcel, aby sa presťahovala ku mne.
Jej slová boli, rada by som, ale nemôžem.
A mala veľmi ťažké argumenty a hlavne nesebecké, typu, prečo by som všetko vo svojom živote mala meniť ja?
Nuž prečo, kvôli láske predsa.
Argumentovala tým, že má starých, chorých rodičov, o ktorých sa nemá okrem nej kto postarať a doopatrovať ich a ona to cíti, ako svoju povinnosť, pretože ich miluje a keď ich už nebude, môžeme sa presťahovať kdekoľvek, kde budem chcieť.
Ona vôbec neriešila záležitosti typu, prečo by som vo svojom živote mala všetko meniť, ale riešila veľmi vážne veci, ktoré sa netýkali jej, ale niekoho iného.
Jej slová boli plné lásky a mne sa páčilo, že svojich rodičov nechce šupnúť do starobinca a chce sa pre nich obetovať a boli to sakra ťažké argumenty na to, aby som sa presťahoval ja, ku nej.
Nebyť toho, trval by som na tom, aby sa presťahovala ona, ku mne.
A pokiaľ by som jej za to nestál, určite by som sa s ňou neoženil.
Tu totiž ani zďaleka nejde len o zmenu bydliska, ale o to, čo je kvôli tebe ten druhý ochotný obetovať, pretože o tom je skutočná láska.
Samozrejme, že mne nešlo len o to, aby presťahovaním sa ku mne, ona niečo obetovala pre mňa, ale o to, že som žil v regióne, ktorý je vo všetkom niekde inde, ako ten, v ktorom žije ona.
A v konečnom dôsledku aj o to, že muž je hlavou ženy, ktorý rozhoduje a má posledné slovo.
A žena by to mala rešpektovať, nie z donútenia, ale preto, lebo to tak cíti, presne tak, ako tá moja.
@karolinakr nebudem zachádzať do detailov, som v cudzej téme a mk nie je zoznamka. Len toľko ze na moju váhu mam 5kg nadvahu a cvičím doma. Modelky nehľadám ani špeciálne požiadavky nemám.
Svojim príspevkom som chcel poukázať na paradox, ktorý si všímam pri ženách- vyberajú podľa výzoru, resp. podľa motýlikov v brušku a potom sa čudujú, že majú partnera, s ktorým si nerozumejú alebo nezvládaju spoločne žitie. Teda netvrdím ze všetky.
A potom sú tu muži, ktorí by boli vrámci určitých hraníc použiteľní pre rodinu, no ženy si z nich spravia maximálne dobrých kamarátov, a oni zostávajú sami. V lepšom prípade sú až v neviem koľkom poradí a sú skôr cenou útechy(takej žene som povedalrovno nie).
Jednoducho potom človek rozmýšľa nad životom a udivuje ho, akým spôsobom funguje ženský rozum. Ženy ste krasne, milé, šikovné, veľa vecí obdivujem a vážim si ženy ako také, nie je pre mňa krajší pohľad ako na nastavsjucu mamičku, no ide to mimo môj pochop

@katkami123 žena vždy dopadne horšie, preto musí premýšľať nie len srdcom, ale aj rozumom.