icon

Naozaj majú všetci trojizbové byty?

24. máj 2024

Ahojte, prišla som sa sem asi vyplakať alebo neviem vlastne čo.
Strašne som smutná, keď čítam niektoré diskusie tu ako pomaly každá z vás (nezávidím iba konštatujem) býva v doma s xy izbami alebo byty 3i+. Ja som si doteraz myslela, že sa so snúbencom nemáme zle. Mám 25, snúbenec 27, žijeme v Bratislave v takom tom tom "dvojizbáku", kde máme oddelenú spálňu a potom veľkú obývačku s kuchynským kútom. Tento rok sme chceli kupovať byt s plus mínus rovnakou dispozíciou. Byt ktorý má obývačku a dve oddelené izby si v žiadnom prípade nebudeme môcť dovoliť.
Neviem, či žijem odtrhnutá od reality ale to naozaj majú všetci 3+ izbové byty? Ako sa to pre boha dosiahli, poraďte.

wolf_
Autor odpoveď zmazal
ptvw
24. máj 2024

@rozculena ved som tam bola, bio otec býva v takej sockarni co ti poviem a este tam aj fajčia

kp7333
24. máj 2024

Ked ta to ukludni, ja som v tvojom veku nemala nic. Prvy byt sme kupovali v 30-ke a bol to jednoizbak. Dovtedy sme byvali v podnajme. Neskor, ked sa narodilo dieta, sme kupili 3-izbak a teraz mame 5-izbak, obaja uz pred 50-kou, deti v puberte. Netreba sa hned stresovat,vsetko postupne.

vespertine
24. máj 2024

Ako už bolo povedané, nemáme 25 rokov. Tiež bývam v BA, no keď som mala 25, bola som v podnájme so spolubyvajucimi a o nejakom vlastnom byte som ani nesnivala. Na byt sa buď dlho šetrí, alebo čaká, to nie je len tak.

mamutka
24. máj 2024

Malo ľudí ma vlastne bývanie vo vašom veku, tak sa netráp. Je veľa zien co bývajú vo velkych domoch, ale muži robia vonku a deti otca vidia raz za čas. Myslíš že také väčšie bývanie stojí za to? Ktorá 25 ročná baba ma byt v BA? Čo ti je malo? Ľudia čo majú viac majú väčšinou aj viac rokov, ak im nepomáhali rodičia.
Ja som mala 30 keď sa narodil nás syn, do jednoizbaka. Postupne sme sa dopracovali k väčšiemu. Ale sme o dosť starší.

pandorra
24. máj 2024

V tvojom veku som nemala nic, ledva som skoncila skolu, nizky plat po vyske. V hlave som mala jedine cestovanie a nie to byt. Jednoizbak alebo dvojizbak je super na tvoj vek.

rozculena
24. máj 2024

@ptvw 😲

katulienocka999
24. máj 2024

Ja v tvojom veku so svojim priatelom vtedy sme bývali v garsonke 😁 teraz o až pomaly 10 rokov keď sme sa už zobrali, mame deti nasporili si,zobrali hypo a postavili dom 🙂 je to aj o čase, nie všetko sa dá hneď, treba na to čas 🙂

luccija
24. máj 2024

Más iba 25 r veď pracuješ iba pár rokov.Chce to čas veľa ľudí v tvojom veku býva v zdieľanom podnájme.A nezabúdaj kde bývaš a aké sú tu ceny.Nepodcenuj sa o 10-15 r to bude inak

misanthropicdann
24. máj 2024

Počkať, vy ste dvaja IT ckari a nevychádza vám to? To potom máte asi juniorské pozície a ktomu aj juniorský plat. Bratislava je extrémne draha ale čo poznám itckarov tak ti sa majú nadpriemerne dobre. Ak vám chýba 20% na hypo rieši sa to bezucelovym úverom a keďže tvrdíte ze peniaze niesu tak problém tak by vám to mohlo pekne aj s bezucelovym vyjsť. Zoberte si hypo s fixáciou na rok a po roku si vrámci refinancu zlúčte aj úver.

sante81
24. máj 2024

Ja som mala rodinný dom v centre mesta pred 10 rokmi, rozviedla som sa, a s 2 malými deckami odišla k mame. Pokým som sa sama postavila na nohy a kúpila jednoizbak za 55tis, chvílu trvalo a som sa ten kúsok domova vďačná ♥️
Neporovnavaj sa s nikým, za pár rokov možno budeš s mužom piť kávu na terase vášho domu pokým dieťa bude spať

ivka21
24. máj 2024

@zuzinka888 noo tu tiez neni najlacnejsie vysokohorska prirazka

liusa82
24. máj 2024

@autor ale šak mk znesie vela.Ty ozaj veríš čo tu všetko ženy popíšu je aj pravda? 😀 niektoré sem chodia iba snívať a prevedú si to slovami akože do reality a pritom keby vidíš aké majú životy a čo tu všetko vykreslujú akú rozprávku ony žijú tak by si padla aj na riť🙂Myslím nemilo prekvapená možno až zhrozená..Zase netvrdím že všetky tu klamú a prifarbujú aby sa tu náhodou do mňa neobuli.No teraz nemáte a možno raz v budúcnosti budete mať aj na lepšie.My sme prvý domček kupovali 2 izbák a to bol dom.Až o niekolko rokov sme išli do väčšieho o 2 izby🙂

dixitka
24. máj 2024

Keď som mala 25, bývala som v zdieľanom 2-izbáku s 2 ďalšími ľuďmi a na účte som nemala skoro nič 🤣 a áno, teraz už máme s mužom kúpený 3-izbák v BA a máme celkom dobré príjmy, takže ho azda aj splatíme skôr než na dôchodku. Od luxusu to má aj tak ďaleko, ale dá sa. Zas v dvojizbáku si neviem predstaviť byť aj s deťmi, aspoň teda nie dlhodobo. No ste ešte mladí, zatiaľ vám 2i. určite stačí a ak chcete v budúcnosti väčší, treba na sebe zamakať, napr. si nájsť lepšiu prácu a pôjde to. Zas tie trojizbáky nie sú o toľko drahšie ako dvojizbáky.

jaaty
24. máj 2024

Bývam v BA 3izb, ale dovolila som si ho kúpiť v 32 rokoch, keď som mala našetrené dostatok na akontáciu. Si mladá, daj tomu čas. Zarobíte a kúpite väčší.

zobaka
24. máj 2024

my sme začínali v jednoizbaku 38 stvorakov, bez balkóna, kuchyňu sme museli prerobiť na pol detská izba, pol kuchyňa, z chodby rovno posteľ, teraz sme v 3 izbaku s dvomi balkónmi, ale všetko pôvodný stav, možno až do smrti 😂

nevenka
24. máj 2024

Nezmestite? Sme v BB, mame 3 izbak, 63 m2 aj s lodziou a pivnicou so 4 detmi, ja mam po 40-ke, manzel pred 40, robi programatora. Pred 4 rokmi sme kupili stary rozpradnuty dom vedla v dedine pri hlavnej ceste, kde hucia auta v 1 kuse, ale na "lepsi" sme nemali, kedze stare domy z rokov 1960+ v tichej lokalite isli po 180 tis. aj vtedy. Na novostavbu alebo pozemok + stavat, nebolo. Este stale v tom dome nebyvame, snad toto leto. Vsetko zdrazelo, prerabka sa neskutocne predrazila. Ale v tom dome sa nedalo zit, vsetko sa tam rozpadalo. Stal nas 140 tisic a este vypratavat haraburdy. A je to dom na dome, z juznej strany nam zaclana susedov dom, mala zahradka. Ale aspon daco. Nechceli sme kvoli detom a skolam ist daleko na lazy od BB, i ked ja som to zvazovala. Ale deti uz nie su skolkari a pojdu na 8 rocny gympel pravdepodobne. Niekde v zapadakove je to o vecnom cestovani. Ja som cestovala hodinu do mesta a hodinu spat na dedinu. Ziadne kruzky, posedenia s kamaratmi po skole...Len utekat na bus. Ale je tam bozsky klud, to ano. Ale pre deti je to lepsie takto.
Stale sa Ti to zda, ze ste na tom zle? 😅

sisska96
24. máj 2024

No v BA sú strašné drahé byty. My sme teraz kúpili cca 120 km od Bratislavy 5 izbový rodinný dom na okraji mesta. Keď som porovnala ceny tak za toľko by v BA by bol ledva izbový byt. No za mňa : v BA by som nebývala, v platoch nie sú také veľké rozdiely, trosku sú tam vyššie platy ale nehnuteľnosti a iné výdavky 3x viac ako tu. Obaja zarábame dobre. Ja som podnikateľka. Muž robí v IT väčšinou HO, raz do týždňa chodí do firmy, či do rakúska.

maranta_leuconeura
24. máj 2024

No miesto toho aby ste zivorili ste mohli radsej normalne zit a dovolenkovat, samozrejme s mierou a nieco aj odkladat. Len by to dlhsie trvalo. Ste este velmi mladi, my sme mali o par rokov viac ked sme kupovali byt (dovtedy sme na to nemali tak ako teraz vy) a ano, kupili sme si velky byt, planovali sme deti a nechceli sa druhykrat stahovat. Cim vacsi byt, tym mas aj vyhodnejsiu cenu. Jedno a dvojizbaky sa najmenej oplatia v BA aj preto, ze ich je pomenej. Najviac je 3i a maju aj najlepsi pomer €/m2.

Ale aby som ta upokojila, poznam aj ludi co maju 4 deti a su v dvojizbaku. Ako to robia nechapem, ale ziju normalne.

mmoni89
24. máj 2024

Byvame v Pezinku,pozemok sme zdedili,dom sme postavili z toho co sme mali nasetrene.Ked sme mali 25 byvali sme v 2izbovom tiez.Teraz mam o 10rokov viac a o 3deti navyse 😀

11bodka11
24. máj 2024

Pred 11 rokmi sme kupili dom od mojej starej mamy - teda vyplatili sme ocinovych surodencov. Dokopy 24 000eur. Ocino svoju ciastku nechcel. Zobrali sme si uver 60 000. Komplet ho prerobili, je ako novy. Ma velku zahradu. Postupne sme si aj dvor upravili, bazen kupili. Takze my takto. Vtedy este nebola taka drahota. Dalo sa to. A to muz je robotnik a ja bezna administrativna pracovnicka. Predtym sme rok byvali v podnajme v obecnom byte ale rychlo sme zdrhli, najom su zbytocne vyhodene peniaze.

stanulienkat
24. máj 2024

Bud na vas hrda. Mate krasny 2 izbovy byt. Mnohi ludia nemaju vlastny ani jednoizbak. Vo vasom veku je to uzasna bilancia.

candii
24. máj 2024

My máme 2i byt .. menší. No a čo. Vychovávame v ňom dve deti. Keď mi kamoš povedal že hypo za 3i byt platí 750€ tak nie ďakujem 😁

dixitka
24. máj 2024

@autorka inak k tomuto, čo si písala, že “dvojizbák, však tam sa nezmestíte” - my keď sme kupovali byt, tak nám zas jedna nemenovaná osoba zadrela, že načo nám akože bude trojizbák, keď sme len dvaja 🤣 ľuďom nevyhovieš

feb13
24. máj 2024

Zacali sme v garsonke, ktoru sme nemali vo vlastnictve. Ked bolo druhe dieta na ceste, sme si kupili dvojizbovy byt, ale teda mimo BA. Ked bolo stvrte dieta na ceste, predali sme byt a kupili 3i RD, tam sa nam este narodili dalsie deti. Nakoniec sme isli do 3,5 i RD, ktory nie je vobec vacsi, ale lokalita nam viac vyhovuje + aj dom ma lepsiu dispoziciu. Lebo rozhodujuca je dispozicia, nie m2. Pri tom poslednom sme pozerali aj 5i domy, a okrem privysokej ceny som zistila, ze ani nabytok nam tam nevojde - ako boli umiestnene okna a dvere, alebo niekde vstupna hala so schodami do podkrovia, to je velky nevyuzitelny priestor a pre mna tie moderne obrovske kuchyno-obyvacky tiez.
Vo vasom pripade, ak si chcete kupit byt, radsej samostatnu kuchynu + 2 uzatvaratelne izby, a keby ste mali viac ako 2 deti, potom vam staci premyslat, ako dalej.

martinmmartin
24. máj 2024

Ty zazivas to co som ja videl v Dubaji - mal tam typek nejaky nahodny yachtu za 2miliony,vsak Dubaj ne?

A zaparkovanu ju mal medzi 100 yachtami za 4 a viac milionov kazda- no ako sa asi citil?

h2
24. máj 2024

Ahoj, nečítala som komentáre, ale máš 25 rokov. Ženy, čo sem píšu do fóra, majú často viac rokov, než ty, mnohé aj oveľa viac. Tak nemôžeš sa asi porovnávať s tým, čo má žena, ktorá je napríklad o 15 a viac rokov staršia od teba. Napríklad ja som v 25 tiež bývala s priateľom a bývali sme v jednoizbáku. A bývala som v ňom až do 33 rokov. Podľa mňa mať v 25 vlastný dvojizbák v Bratislave vôbec nie je málo.

vanilkovazmrzka
24. máj 2024

Aj ja mam len dvojizbovy byt. A dostala som sa k nemu na realitnom portali a nasledne s hypotekou do konca zivota v nemenovanej banke ;) mam sa preto citit menejcenna?

rorino
25. máj 2024

Ja som z domu prišla do dvojizbové ho bytu,fungujeme spolu 17 rokov,a keď syn povie,že máme malý byt,tak mu odpoviem,že ak odíde študovať do iného mesta,tak nám bude ešte aj veľký😂.A nezávidím a ani netúžim po dome,viem,čo to je.

jovka
25. máj 2024

Ja som tiez mala šťastie a kúpila dom pred 6 rokmi , teraz by som možno garzonku zato mala .