icon

Návrat domov

dajulka01
16. okt 2021

Ahojte, už dlho sa s týmto chcem niekomu zveriť ale nechcela som to príbuzným a ani kamarátkam... Je to taka vec už vyše polroka bývame s priateľom spolu mame krásne zariadený byt podla predstav... Býva sa nám spolu super komunikujeme smejeme sa ale niekedy dostanem také stavy ze mi príde akoby smutno za domovom.. Nebývam ďaleko asi 12km ale keďže som sama a súrodencov nemám tak som vlastne mala to také svoje svoju izbu svoje rutiny a také svoje súkromie, s mamou hoc sme sa často pohádali ale vedeli sme sa dlho rozprávať... Niekdy mam chuť sa zobrať zbaliť všetky veci a vrátiť sa domov... Často aj mi slzy vyjdu keď si na to spomeniem na tie časy doma... Neviem prečo je to tak... Domov chodím často ale predsa na hodinku 2 není to také že som tu stále... Dokonca už som premýšľala že chcela by som byť na vianoce doma keďže mam ešte aj starkých vždy si poviem že coked to budú posledné Vianoce takto spolu? Ale priateľ chce aby sme boli spolu najpr u jeho rodičov a potom k našim... Nie som s tým veľmi stotoznena behať takto na štedrý deň ja by som skôr večer keď tak šla k jeho rodine inak nie.. Neviem čo naozaj robiť ale v poslednej dobe ma to dosť trápi..

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
zuzanockamt
17. okt 2021

@dajulka01 vôbec by som si nepýtala žiadne dovolenie od priateľa ... Chceš ísť domov k vašim, oznám mu to a choď, kľudne aj raz za mesiac, aj častejšie. Ak ti to zakazuje, nariaďuje, kedy tam máš byť a kedy nie, tak utekaj z kratšej cesty a s tým človekom budúcnosť neplánuj.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
zuzanockamt
17. okt 2021

@elizabet173 a prečo nie? Sú to jej rodičia, s partnerom nie sú siamské dvojčatá a snáď byť raz do mesiaca doma môže. Ja chodievam, raz až dvakrát aj s deťmi k rodičom, nemám ich blízko, cca 50 km. Majú svoj vek, potrebujú už aj pomoc a vždy mám v hlave myšlienku, že čo ak ... Manžel je s tým v pohode, sme spolu 18 rokov, takže pohoda.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
zuzanockamt
17. okt 2021

@elizabet173 ja na tom nevidím nič zlé

tenerifka
17. okt 2021

Taku nehrali, aby manzel hovoril mojej dcere, kedy moze a kedy nemoze k nam ist, ma 29 rokov, 8-mesacnu dcerku, a hocikedy pridu na niekolko dni, je nam dobre, on potom napr. po 5 dñoch pride na obed a spolu idu domov, a takto to robime aj kazdy mesiac, kazdy clovek je iny a citi to inak, ja som rada, ze mame dobre vztahy aj s jej muzom a mozem si uzit vnucku.

stevvvka
17. okt 2021

@dajulka01 ja by som nabtvojom mieste sla k mamke na dlhsie, na tyzden, dva a porozmyslala, ci toto je chlap, s ktorym si vies predstavit vychovu deti. Ale podla toho, co pises, nie je to chlap pre teba. Nevazi si ta. Nevenuje ti pozornost, zaujem... Aspon ja mam z toho taky pocit.

fleur1111
17. okt 2021

@dajulka01 a ako to aktuálne s vami vidíš?

sidicek
17. okt 2021

Ja sa čudujem, ze si sa dala na spoločnú kúpu bytu s týmto partnerom. Koľko ste vlastne spolu? To ti doteraz žiadne kontrolky nesvietili?

sari24
17. okt 2021

To že ti tvoj partner frfle do toho že ideš k rodičom a chces tam prespat ok nie je, to by som si s ním hneď vybavila.
Mimo toho mi ale nepríde ok chcieť tak často prespávať u rodičov ak od nich žiješ 12 km. To by som u nich rozhodne prespala len na Vianoce, prípadne veľkú noc alebo keby sa konala nejaká rodinná oslava. Viac nie. A išla by som k nim na návštevu s tým že potom k sebe domov. Je to pochopiteľné ak niekto býva od rodiny fakt ďaleko, tak jasne že tam človek prespí ale takto mi to príde že si ešte nedozrela do samostatnosti.

ajuga
17. okt 2021

Inac, sranda, ze od teba chce, aby si sa odstrihla od rodicov a on si auto od svojho oca poziciava 🤦‍♀️😀 30 rocny chlap.
K veci, ja mam dve deti, manzela a obcas mam chut utiect spat do svojej izby k rodicom. Poobede posiediet v altanku s kavou a vecer si pozriet dobry film 😅 nedaj sebou manipulovat, vyzera to, ze si inteligentná zena, len mas velku doveru druhych, ktori to neuzivaju. Tvoj priatel je velky sebec, nenechaj sa obabrat. Jedna vec je zakazovanie, resp citove vydieranie co sa tyka tvojej rodiny, aby si k nim nechodila... A dalsia vec su financie. Predatav si, ze ked pojdes na rodicak, budes mat 400e,to aj potom budes platiť polovicu hypo a naklady na byvanie?
Prosim ta, pozeraj na veci triezvo, lebo zle dopadnes. A ak chcea chodit k tvojim rodicom, chod, ak tam chces prespat, prespi. Nie ste manzelia, aby ste boli stale spolu uz teraz. Hlavne ked mas take pocity ako mas. Uzivaj si rodicov, tu volnost, kym ty sama este nemas deti a nie si uviazana na svoju domacnost

timing
17. okt 2021

Autorka. Ak sa nechces zrutiť,odporucam Ti odstahovat sa k rodicom na isty cas. Vysvetli to svojmu partnerovi,ze si potrebujes utriedit myslienky. A ty po case ked budes kludna,vyrovnana, psychicky ok si vsetko prehodnotis ci sa Ti byva bez neho lepsie alebo ti je smutno za nim.
Z toho mala co si tu napisala, tento vztah nie je ono. A naco sa triznit? Nikde nie je napisane ze s nim musis byt. A tieto pocity ktore mas budu narastat. Samo to neprejde. Nepride rano a ty si povies vsetko je fasa super. Takto to nefunguje. Zober si spat svoj zivot do svojich ruk a pouvazuj aj nad tym ,ze on nie je ten pravy pre Teba

janickacrazy
17. okt 2021

@timing to je dobrý nápad, len ten byt majú spolu na hypo, tak to bude asi trochu problém

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
0kristina0
17. okt 2021

Ako dlho si s priatelom?

ladyvi
17. okt 2021

Sranda aki sme rozni. Z reakcii co vidim, to som jedina, ktorej pride uplne normalne ist si raz za cas na vikend k rodicom? Kludne aj 40rocna by som sla. Kiezby som ja mala tu moznost, urcite ju vyuzijem. Popozerat vecer doma s nimi telku, naliat si vino,spravit veceru. A prespat. A frajer/manzel by mal odo mna volny vikend. A dokonca aj Vianoce som travila s rodicmi, aj starymi rodicmi, pokial neboli okolnosti, ze sa nedalo (choroba, covid, snehove zaveje). A kedze so svokrovcami sa vianoce slavit nedalo, tak sme nevahali a slavili u nasich uz aj s nasimi detmi. Ja nechapem preco sa musime hrat na "uz ste vy rodina" a travit sviatky by ste mali sami. Budeme raz aj sami, az sa nasi stari poberu...

dajulka01
autor
Autor odpoveď zmazal
0kristina0
17. okt 2021

@dajulka01 prezradis nam kolko si s nim?

dori92
17. okt 2021

No je to veľmi cudne, hlavne z toho pohľadu že autorka všade píšeš ako by si chcela ísť na víkendy domov.... Domov? Takže ty bývaš s frajerom v jednej domácnosti ale pocit ze si doma máš len u rodičov v detskej izbe 😅 mne toto príde dosť divne. Asi si ozaj este nedospela...

zuzanockamt
17. okt 2021

@elizabet173 nuž to je tvoja vec, čo si o tom myslíš, ja som sa na názor nepýtala, žijem si ako chcem a požehnanie od anonymných nickov zo sociálnych sietí k tomu nepotrebujem ... Chvalabohu.

zuzanockamt
17. okt 2021

@ladyvi nie si jediná komu to divné nie je. Ja som až prekvapená z názorov, ktoré tu čítam, ako majú ľudia rodičov na háku.

dajulka01
autor
17. okt 2021

@0kristina0 rok a pol

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
zuzanockamt
17. okt 2021

@elizabet173 áno, má, len ja som diskusiu nezaložila a teda nežiadala som o hodnotenie a vyjadrovanie sa k môjmu životu. To žiadala autorka diskusie.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
gloria31
17. okt 2021

@dajulka01 nič si s toho nerob. Ja som na tom rovnako. Mam 2r syna, partnera a bývame spolu. Koľko má syn toľko aj nebývam s rodičmi. Bývam tiež veľmi blízko rodičov a tiež mi ten čas doma s rodičmi. Vždy keď je možnosť balím dieťa a seba a idem k našim. Chyba mi čas hlavne s mamou mali sme svoj čas rituály a toto je to prečo často utekám k našim.

andreatytler
17. okt 2021

@elizabet173 To ako si to opisala chapem... aj ja tak chodim s kamoskami na damsku jazdu 2 x do roka a muz je doma. Treba tam ale najst mieru. Nieco ine je navsteva par krat do roka a nieco ine je pravidelne travenie vykendov kazdy u svojich rodicov.Ono tym akoby vysielaju spravu vsetkym naokolo ked sa niekde objavia spolu a ked sa niekde objavia ako par.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal