icon

Návrat z Bratislavy späť do rodného mesta - skúsenosti?

alex666
27. apr 2019

Ahojte, v poslednom čase pozorujem, že niektorí ľudia, ktorí dlhšie obdobie študovali a pracovali v BA sa okoli 30tky alebo neskôr vracajú do rodného mesta. Najmä tí zo západného Slovenska, ale niektorí aj z východu. Zväčša takí, čo robia v IT alebo z domu a nepotrebujú byť už denne v BA.
Ja pochádzam z väčšieho mesta na západnom SK a tiež zvažujem tento krok. Je to niekto, kto sa rozhodol podobne? Aké sú vaše skúsenosti?

dskjhfdlkdjhl
28. apr 2019

Aky ma zmysel rozdelovat ludi podla toho, kde sa narodili? Tiez nezijem tam, kde som sa narodila, ale v tom mojom rodnom meste zije dost ludi, ktori sa tam tiez nenarodili a teraz co? Takto sa tu mozete natahovat a uplne zbytocne hadat, skoro ako v narodnej rade🙉

alex666
autor
28. apr 2019

Prosim zdrzte sa diskusii o Bratislavcanoch a Ne-Bratislavcanoch. Tema je o niecom inom. V kazdom state na svete sa ludia stahuju do hlavneho mesta za pracou, prilezistostami. V kazdom... Len na SK o tom musime viest hlupe diskusie.

maciatkolulu
28. apr 2019

@bafka predstav si že fakt niektoré netuším odkiaľ su. A s tým,že nemáte na auto a preto používate požičané,môžeš ísť na niekoho iného😂

bafka
28. apr 2019

@maciatkolulu akože nemám slov na tvoj charakter 🙂 vieš, nie každý zarába milióny, aby mal na hypotéku a staral sa o dieťa a platil si liečebné náklady pre dieťa...atď... kiežby každý mal taký super bohatý život ako ty 🙂

nyusika
28. apr 2019
nyusika
28. apr 2019

@alex666 všade na svete platí - kde žiješ, tam dodržuj pravidlá.
neplatí "snaz da odr.at, čo sa dá, ale vyuzi všetky možnosti"

abbey1
28. apr 2019

@maciatkolulu Mýliš sa, ani väčšina ľudí žijúcich v zahraničí tam nemusí mať trvalý pobyt a normálne majú povolenie k pobytu a práci a žijú tam celé roky. A Bratislava nie je zahraničie pre nikoho z SVK. To čo sa deje v Ba je realita všetkých veľkomiest.
Udivuje má, že niekomu vôbec napadne riešiť, či jeho sused má alebo nemá trvalý pobyt v mieste bydliska. Bežne delim ľudí na dobrých a zlých. ;) Celý svet sa globalizuje a tu na MK riešime cudzincov z Východu v Bratislave. 🙂 Tragikomické.

beky1813
28. apr 2019

@alex666 my sme sa tiez pristahovali do Bratislavy a odist nemienime uz, aj sestra a brat sem prisli a teraz sme zlanarili mojich rodičov a opustaju stredné Slovensko a idu sem aj oni.

lucyluv
Autor odpoveď zmazal
nyusika
28. apr 2019

@abbey1 nemusí mať TP, žiaľ, potom ale nemôže využívať to, čo ľudia s TP.
O tom to je. Nie o pôvode, to je každému ukradnuté

beky1813
28. apr 2019

Inac vy tu riesite zapchy, co, ze nemaju zmenene spz, pobyt. A co tie zástupy bratislavskych SPZ, co si nechali trvaly pobyt u rodicov v Bratislave a prestahovali sa do satelitiv? To nevadi, ze oni robia to iste? Lebo keby si prehlásili pobyt, peniaze by usli obciam, urobili sa skolky, skoly a nemuseli by zaberat miesta v Bratislave 🤣🤣🤣🤣 a pozrite sa, ake značky parkuju cez vikendy pri zeleznej, pri nákupakoch, same Záhorie, Senec a podobne

nyusika
28. apr 2019

@beky1813
jasné, že ani to nie je OK

beky1813
28. apr 2019

@nyusika ale to uz nik nespomina, len na vychodniarov sa nadava

abbey1
28. apr 2019

@nyusika No a prečo to vás, so správnym Tp teda trápi? ;)

nyusika
28. apr 2019

@abbey1 ja nezijem v BA, mňa trápi iba to spekulovanie a nerešpektovanie všeobecne, deje sa to nielen v BA

nyusika
28. apr 2019

@beky1813 bo ha ja dávam na niektorých z nich aj u nás...tri rodiny v jednom byte, štyri firemné auta tu parkujú, jasné, že iba bordel tu robia.
píšem o konkrétnom prípade, nie všeobecne

maria1989
28. apr 2019

@maciatkolulu pozri Všeobecné podmienky používania MK - bod 59.

romiada
28. apr 2019

@maciatkolulu no a to ani nezacali majstrovstva v hokeji, to este len bude peklo. Ja mam rodicov blizko stadiona a mam smolu ani sa pocas MS k nim autom nedostanem lebo uz nespadam do vybranej zony 😤 a to som z Ruzinova o tri ulice dalej od nich

romiada
28. apr 2019

@evaachesa no ale to sa potom oplati len s privesnym vozikom. Ved ked uz idem tak daleko nakupit tak aspon riadn nech to stoji za to 😂

romiada
28. apr 2019

@beky1813 ludia zo satelitov si mozno nemenia niekedy TP kvoli školkam. Je lahsie vyzdvihnut dieta zo skolky kusok od prace v ramci BA ako stat v zapche a snazit sa stihnut dietatko vyzdvihnut do 17-17.30. Uvazujem tak kvoli kolegyni z okolia Senca. Nebyt toho ze ma muza pracujuceho z domu tak tiez da malu do skolky v BA lebo sa to neda časovo stihat kvoli zapcham.

beky1813
28. apr 2019

@romiada ale je to stale to iste, na co sa nadava na vychodniarov, tp inde a ziju inde a sposobuju zapchy

romiada
28. apr 2019

@beky1813 hej..pravda je skor taka ze.v principe by sme mali nadavat na každu vladu čo nebola schopna dostavať dialnicu na vychod aby boli tie regiony pristupnejsie pre investorov a ulahcili zivot dochadzajucim ludom. A nehovoriac o agresivnych developeroch co vystavaju mrakodrapy kade tade bez ohladu na to ze BA je totalne poddimenzovana na take mnozstva aut. To co dokazali v Chorvatsku (dostavat expresne rychlo dialnice) za rokdva sme my nedokazali ani za 30rokov.

beky1813
28. apr 2019

@romiada a stavat domy na pozemku meter krat meter bez obcianskej vybavenosti a ciest

romiada
28. apr 2019

@beky1813 no to tiez nepochopim....dom vystavany v poli...a tak ze sused Ti vidi cez plot co grilujes 🙈 pre mna na odstrel.....lebo to je porovnatelne s bytom kde cez stupačky počuješ každy prd

beky1813
28. apr 2019

@romiada a ludia hufne kupuju

kiwi3
28. apr 2019

@lusyc lenze tie ceny nehnutelnosti su take vysoke, kvoli tomu ze v poslednych rokoch je extremny prival mimomestskych kupujucich. dopyt zvysuje ceny. ja si ani po tridsiatke ako bratislavcan nemozem/ nechcem dovolit vlastne byvanie. no a cesty by tie mohli byt ine, ak by tu bolo prihlasenych viac ludi

kiwi3
28. apr 2019

@romiada s tou dialnicou je to pravda, ovsem ta dialnica by mala sluzit viac investorom, ktori by na vychode nieco postavali a ponukali pracu ako "prichadzajucim"

sasa1310
28. apr 2019

@beky1813 Bratislava ale nie je nafukovací balón. Vďaka takým ako vy, je taká, aká je teraz. Bohužiaľ

beky1813
28. apr 2019

@sasa1310 vdaka takym ako ja? Zboznujem tieto nenavistne bratislavske kecy 🤦‍♀️ keby ste neboli lakomy a nekupivali domy v satelitoch, tak by byty neskupovali podnikatelia, co ich davaju do prenajmu robotnikom. Ale aspon ma utvrdzujem, ze moj pohlad na rodenych bratislavcanov je správny

sasa1310
28. apr 2019

@beky1813 ja potom nechápem, keď máš taký názor na bratislavčanov, načo sa sem titleš s celou rodinou.