Nechali by ste dieťa u starej mamy?
S bývalým partnerom mám 3 ročného syna. Momentálne s ním žijem u rodičov, v septembri sa plánujeme odsťahovať do spoločného bytu s novým priateľom. Som na začiatku tehotenstva a viac som v nemocnici ako doma kvôli komplikáciám. Keď som doma len polihujem lebo nevládzem ani žiť. Mama mi navrhla, aby som odišla s priateľom bývať zatiaľ sama a malého nechala do decembra u nej. Malý je tu prijatý do škôlky, my sme ho chceli prehlásiť do škôlky v meste. Mamina zostáva od septembra doma z práce, preto to navrhla. Prijali by ste také riešenie vzhľadom na zdravotný stav? Na jednej strane by mi veľmi pomohla pomoc, lebo naozaj nič nevládzem ale na druhej sa bojím toho odlúčenia. Samozrejme chodiť by som za ním chodila často, ale doma by som ho nemala.
@panelacikova ak by mi dal novy priatel najavo, ze sa absutne nemieni starat o moje male dieta, lebo ma pracu, zaujmy, konicky, nikdy by sa nestal mojim manzelom... Zaujat postoj, ze ja nic, to je cudzie decko, to by pre mna predstavovalo neprekonatelny problem. Nehovorim, ze by mal byt zrazu otcom na plny uvazok, ale akceptacia dietata a zaujem o dieta ako take, aj o jeho vychovu a starostlivost, bez toho by vztah nebol...
nehovorim, ze ma autorkin priatel dat vypoved, aby sa o dieta staral pocas jej nepritomnosti, ale raz tvoria rodinu a tam patri aj "cudzie" dieta..
Autorka:
este mi napadlo, ze ak pojdes do nemocnice, mohol by priatel dieta zaviest k babke na nevyhnutny cas...
Autorka: Nie, nakolko su aj ine a rozumenjsie moznosti, ktore beru do uvahy aj psychiku dietata.
Autorka: a ten tvoj priateľ má kde rozum 🤦 veď v tom vašom spoločnom byte má podiel aj tvoj manžel. Keďže si ho kupovala v čase manželstva. Či si ho dala vyňať z BSM?
Ty mas velmi slusne nasliapnute na to, aby si tu o par mesiacov zakladala novu temu, na ake davky mas ako matka 2 deti narok. Lebo suhlasim s komentom vyssie, poniektore zeny neuvazuju hlavou, ale tym, co maju v rozkroku. Nie si rozvedena, nezila si so sucasnym frajerom, nevybudoval si vztah s tvojim synom, ale uz ste si zamiesili na spolocne dieta. Toto je cele zle a taka pravdepodobnost problemov, ktora sa rovna istote. Tvoj sucasny musi byt tiez exot, ked mu neprekaza mat dieta, ktore nebude pravne jeho. Alebo mu to takto vyhovuje, ked ho omrzi hra na rodinku, nema voci tebe a dietatu ziadne povinnosti, ani euro alimentov od neho nevysudis. Poniektore v slepej zamilovanosti absolutne nerozmyslate a nemyslite ani krok vpred. Len aby si sa o par mesiacov u svojej mamy netlacila s oboma detmi...
Pre autorku, skús sa ešte rozviesť, možno ak si tehotná a súri to, pôjde to.. Nie je to druhoradé, sa divím, že priateľovi- budúcemu otcovi nevadí, že otcom jeho dieťaťa bude niekto iný. To len tak na okraj, viem, že to nebolo predmetom otázky. Ja si trochu neviem predstaviť začiatky dieťaťa v škôlke bez mamy, ale s babkou, prídu čoskoro prvé škôlkarske choroby, bude to všetko riešiť babka? Budete bývať v tom istom meste?
@maximilie moja mama nahradila starostlivosť otca dieťaťa. Striedali sme sa pri ňom keď som pracovala, inokedy ho na zodpovednosť nemala. Keď som chcela byť s priateľom, bol malý s nami, väčšinou cez víkendy, určite som sa neflákala bez neho. Chodili sme na výlety, no a večer , našli sme si čas splodiť aj ďalšie dieťatko. Nikto malého nehodil na krk babke lebo sa chcel flákať. Ani raz som nebola nikde inde ako v práci alebo na úradoch, u lekára bez svojho syna. Od začiatku medzi nás patril.
@rubinka ja som napísala, že skúsim tú platenú pomoc, to je odmietnutie riešenia?
@zuzanockamt ale, že ťa zase trápi to čo ťa nemusí.
Opúšťam konverzáciu dámy, zbehlo sa to tu na "kto dokáže autorke, že je najhoršia mať na svete" diskutujte bezo mňa, ja idem riešiť možnosť opatrovateľky. Pekný deň
Autorka: 😀 mňa to netrápi ... Trápiť to bude teba časom pri vysporiadaní majetku s oboma chlapmi.
@ibrunova súrim súdy, ja ten rozvod rozhodne neodkladam, len stále sa čaká na papiere od polície, že muža stále nie je možné vypátrať. Viac už nebudem prispievať. Ale ja sa rozviesť chcem, len tiež nie som najmladšia a čakať kým sa to všetko vybaví by ma mohlo stáť vek vhodný na druhé dieťatko.
Nie, moj maly bude mat tri a neviem si predstaviť aby som ho neulozila vecer do postele, neobedovali sme spolu alebo by ma ráno nerátal z postele. Ty to mas v sebe vyriešené podľa odpovedí. Maly s vami bude tiez tvoriť rodinu a vylúčiť ho z nej na taký dlhy čas,je vec ktoru by som nespravila ja osobne.
kúpili ste spoločný byt? s manželom máš rozdelené bsm?
👍🍀🌞
autorka. Držte sa ❤
@zuzanockamt aj by uz stacilo, ci nie? Robi ti dobre ublizovat inym?
@makova333 len sa na to reálne pozerám, to je celé
@zuzanockamt jedna vec je realne sa pozerat na situaciu, druha bodat tou "realitou" druhu stranu. Ak vidim, ze to druhej strane nerobi dobre, vyuzijem aj "poslednu bunku empatie" a prestanem. Ak tu empatiu teda mam... Ak nie, ublizujem a neuvedomujem si to alebo ublizujem a robi mi to radost. Ani jedna z poslednych 2 moznosti nie je bohvieco...
@makova333 ok, rozkaz, no písať si môžem, čo uznám za vhodné, je to môj názor a autorka, žiaľ, zistí isté veci aj sama po čase
A autorka to pokašľala teda riadne, toľko kiksov sa snáď ani narobiť naraz nedá.
Pozri sa, rozhodni sa ako citis hlavne.
Do decembra??? Nie.
Môjho otca takto nechala stará matka u babky a doteraz jej to nevie zabudnúť. Ale aký vzťah má autorka s partnerom, keď JE UŽ AJ TEHOTNÁ a on má takýto prístup k jej dieťaťu z prvého vzťahu?
Určite nie. Ako to môže vnímať aj tvoj malý, že čakáš druhé dieťa a jeho dáš k babke?
Myslím že autorka si neuvedomuje jednu veľmi dôležitú vec že jej 3 ročnemu dieťaťu sa mení život od základov. Otec zdrhol, nástup do školky, nový muž v živote mamy, súrodenec na ceste, mama vkuse v nemocnici, teraz ešte ta dilema či sa odsťahovať bez syna. Veď to je taký obrovský nápor na psychiku toho malého že to je na zaplakanie. To dieťa pomaly prichádza i o poslednú istotu v živote. Toto keď ustojí bez následkov na psychike to bude len zázrak.
Ja by som dieťa nenechala u starej mamy. Veď ho tam doveď, keď bude potrebné. Teraz mám deti týždeň na prázdninách u starých rodičov a neviem sa dočkať, keď si dnes večer pre ne pôjdeme 🙂 A to už mám deti veľké - cez 8 a 10 rokov 🙂
Prosím Ťa hľadaj iné riešenie,mne toto robila mama ako decku, asi rok ma odkladala babke, týždeň som bývala u babky a cez vikend som bola doma. Jej dôvody nejdem rozpisovať, ale vnímala som to ako dieťa ako veľkú krivdu a narušilo to náš vzťah s mamou, babku som brala ako mamu a doma som si pripadala ako nevitany votrelec, ktorého nechcú. Dodnes si tie emócie pamätám. To dieťaťu proste nevysvetlíš. Toto ak spravíš, tak sa Ti to vráti. Radšej nech tvoja mama varuje malého u Vás, ale nedávaj ho k nej bývať.
Nechaj ho u babky a nerieš to tu keď ma babku rád a keď budeš zdravotné lepšie postaras sa aj o neho aj ja sa staram o vnúčence pomáham a rada to robím
A mna zaujima, odkial pride brat a preco? Nemoze on si na ten cas, kym bude autorka so synom u mamy, najst nieco ine? Ci aj on pride s dietatom, ci ako? Ci je malolety a zil niekde inde predtym? Ked ma autorka tak zavazne dovody, tak minimalne taketo zavazne by mal mat brat, ak sa ma dieta oddelit od matky...

@panelacikova preco by sa mal novy manzel starat o cudzie dieta? Zeby z lasky k zene?