Nechali by ste dieťa u starej mamy?
S bývalým partnerom mám 3 ročného syna. Momentálne s ním žijem u rodičov, v septembri sa plánujeme odsťahovať do spoločného bytu s novým priateľom. Som na začiatku tehotenstva a viac som v nemocnici ako doma kvôli komplikáciám. Keď som doma len polihujem lebo nevládzem ani žiť. Mama mi navrhla, aby som odišla s priateľom bývať zatiaľ sama a malého nechala do decembra u nej. Malý je tu prijatý do škôlky, my sme ho chceli prehlásiť do škôlky v meste. Mamina zostáva od septembra doma z práce, preto to navrhla. Prijali by ste také riešenie vzhľadom na zdravotný stav? Na jednej strane by mi veľmi pomohla pomoc, lebo naozaj nič nevládzem ale na druhej sa bojím toho odlúčenia. Samozrejme chodiť by som za ním chodila často, ale doma by som ho nemala.
@zuzi0911 presne tak, vždy sa to nejako dá, keď sa chce. Poznám rodinu, kde bývali rodičia s 3 deťmi, dcéra ostala tehotná, chlap ju opustil, narodili sa dvojičky, išla k rodičom do 3-izbaku plus dvaja mladší bratia, no pomestili sa.
Smiem sa spýtať koľko máš rokov ?
@janickacrazy jasne. Kto chce hľadá spôsob, kto nechce hľadá dôvod....
A napr pri nás bývalá rodina... Ich bolo 6 v 1 izbovom byte... A koľko žien ide s deťmi k rodičom... Ja viem, že každi potrebuje svoje súkromie kľud, pohodlie, ale na chvíľu sa všetko sa vydržať..
Nie
@tinapa no tak myslim ze opatrovatelka pre zakladatelku nebude realna moznost. Hladala som pred 3 rokmi opatrovatelku k synovi a tie ceny co si za to zapytali🙄🙄.
@bosorka2302 Ceny nepoznám, ale keď nie študentka, niekto mladší, tak snáď nejaká chôchodkyňa..alebo kamarátka, ktorá by mohla zaniesť syna do škôlky. Hlavne o to ide.
@mia7222 Je ti vôbec jasné, že to dieťa čo čakáš, je po právnej stránke tvojho (ešte stále) manžela ?
@mandarinka555
píšeš to nesprávnej
@mia7222 Prepáč....to som nejako omylom....patrilo to samozrejme autorke.
Myslím si, že autorka tu dodatočne do písala celkom vážne dôvody. Keby sme boli na jej mieste, tiež by sme to neriešili ináč, má vlastne veľké šťastie, že jej mamka teraz môže byť doma. Je tehotná a musí už myslieť jednak aj na druhé dieťa, jednak aj na seba, podľa popisu to nie sú malé komplikácie. Maly tam bude do decembra, ten čas zbehne ako voda. Predpokladám, že všetok čas, ktorý môže, bude stráviť s dieťaťom. Jej nový partner musí pracovať a nedostane očr, aby mohol byť s malým doma. Navyše treba rátať aj s opciou, že škôlka môže byť zatvorená, ako aj minulý rok, a vtedy tiež niekto musí byť s dieťaťom.
Akože ty kokos, normálne mi tlak zdvihlo. ÁNO, milá autorka, radšej by som spala aj s tým brušiskom zavesená na lustri, ako byť bez SVOJHO SYNA.
Nechápem, kde je problém, veď ak si aj tak "stále v nemocnici" tak tých pár dní sa predsa aj u mamy zmestíš, veď Chlapček je predsa cez deň v škôlke.
Ja neznesiem tieto diskusie, keď ženská rad za radom zamieta všetky možné rady, lebo je dávno rozhodnutá odpratať vlastné dieťa k babke a ona ísť k frajerovi. Veď možností je milión, len treba chcieť. Čo sa týka rozvodu v neprítomnosti, dá sa to, keď sa v návrhu súdu opíšu všetky skutočnosti, dokonca sa to dá clekom rýchlo.
Ale toto tuto je opäť ďaší príklad tejto voľnomyšlienkárskej, uvoľnenej doby, kde si ideme za svojím šťastím, nehľadíme vľavo, vpravo, na nikoho a nič, lebo veď iba Boh môže súdiť. Zas a znova.
@drahomirrra lepšie by som to nenapísala... 👍 Navyše nerozumiem prečo chce odchádzať za frajerom, keď je aj tak v nemocnici údajne väčšinu času.
Nie ani keby co bolo, nech ide mama stebou alebo pockaj so stahovanim do porodu alebo tak...toto nemozes mysliet vazne
@panelacikova a kebyže je to ich spoločné dieťa, tiež by sa nemusel starať, lebo (citát) chodí do práce a platí účty ??
Raz si ten chlap našiel ženu s dieťaťom, spravili si druhé, tak staršieho predsa len tak neodložia, lebo sa im to teraz nehodí mať ho doma
@drahomirrra perfektne napísané.
@monulka205 lebo sa boji, že ostane s dvoma deťmi sama.
Chlap je predsa na prvom mieste...
Keď sa nemôžeš postarať o svoje, tak nech sa o neho stará jeho biologický otec.
@evakalna ten je niekde v zahraničí
Nie nenechala novy partner si moze zvyknut ze si ty a to maličke a 3r nemusí priat po mesiacoch...
Nestandardna situacia si vyzaduje nestandardne riesenie, takze ak sa mama sama ponukla a syn s nou ma vztah, netreba rozmyslat. Nemas moc na vyber. Skolka tiez neriesi vsetko, moze byt zo zaciatku viac chory ako zdravy, osobne by som aj nastup do tej odlozila, aby nedovliekol mame nejaky bonus. A poriesite potom skolku od januara, resp. ked budes uz ty v stave pouzitelnosti.
Koľko má ten tvoj brat rokov? Nemohol by on ísť zatiaľ do vášho bytu a vy ostať u mamy? Ako ďaleko je váš byt od maminho? Býva tam aj tvoj otec? Ak nie, nemá mama manželskú posteľ v spálni, žeby ste vy dve spali vedľa seba a synovi tú menšiu posteľ dodali, čo sa zmestí?
Ja nie
No neviem ale mňa si bral môj muž aj s mojim vtedy 5r synom a teraz má syn 8r a mladší spoločný 3r a keď som robote muž sa stará o obidve deti veď to je normálne. Mne príde dosť odveci keď sa odmieta chlap starat o dieťa ktoré "vyženil" S takym by som ani nebola
A k téme neodišla by som ale ostala u mamy ako pišu dievčatá vyššie aby sa v prípade tvojej hospitalizacie o vnuka postarala a pomohla. Nenechala by, som takto dieťa u babky
Môj syn má 3r spal 1 noc u svokry vedľa v bytovke a ďalšie ako 1noc by som ho ani nenechala kým je taký malý a to je moja svokra veľmi dobra žena ale aj tak dieťa má byť s mamou čo najviac
Starší má 8r ten ide k mojim rodičom aj na týždeň ale na to má vek

Ja neviem aký veľký byt majú rodičia keď tam nemôžeš koli bratovi zostať... Ale nási majú 2 izbový... V tom čase tam bývali rodičia plus 2 súrodenci a ešte aj ja som prišla s dcérou. Spali sne všelijako. Niekto na gauči, niekto na matraci, atď... Ale to určite není prekážka. Není to na roky. Ale na par mesiacov. A teda určite sa to sa vydržať aj brat sa môže podeliť o izbu..