Nechce si ma vziať
Ahojte žienky. Obraciam sa na Vás s prosbou o radu, lebo sama si poradiť neviem a neviem ako ďalej. Mám priateľa, sme spolu už 3 roky. momentálne čakáme naše prvé bábo. Hned ako som otehotnela, tak prve na co som cakala bola ziadost o ruku, nejaky zasnubny prsten a planovanie svadby , hoc aj na urade, bolo by mi to jedno. chcela som aby sme boli kompletna rodina. lenze nic take sa nekonalo, a ked som sa ho spytala kedy dostanem prsten, povedal ze to su len zbytocne vydavky, ze teraz treba peniaze na ine. povedala som ze nemusi byt prsten, len aby sme sa vzali, ze nechcem aby dieta vyrastalo v takej rodine (neodcudzujem ludi,ktori tak ziju, ale ja tak zit nechcem). neviem si predstavit, ze dieta, ktore nosim pod srdcom bude mat ine meno ako ja. a vobec nechapem preco muz , ktory tvrdi, ze ma miluje, si ma nechce vziat. ked som dala navrh aby sa svadba konala na urade , len my dvaja a svedkovia (aby sa usetrili peniaze) povedal, ze som velmi mudra a ze len vymyslam. ze dnes to uz tak nefunguje. citim sa strasne. 2.problem je ze sa mi absolutne nevenuje. nedviha telefon a niekedy aj tri dni neviem ani co robi. vobec sa nezaujima ako sa citim, ci nieco nepotrebujem, ako budeme dalej zit. nevie ani co robim cele dni! 3. neviem ci uz mne sibe, ale zda sa mi ze ma problem s alkoholom. pije na moj vkus prilis casto, na tahy, a ked zacne neviem o nom nic. ani kde je. 4. vykaslal sa na mna na narodeniny. nedostala som ziadny darcek. akurat mi v den narodenin povedal vsetko najlepsie. mali sme to ist oslavit vecer spolu. oslava trvala asi hodinu, pretoze mal vypite, bol neprijemny a a povedal ze sa mu ani nechce byt von. povedal aby sme to odlozili na druhy den. no a na druhy den sa mi vobec neozval, ani dalsie styri dni. nic som nedostala. ani snubny prsten, ani darcek na narodeniny (lebo ze vraj to vobec nie je potrebne ) . citim sa sama, opustena, nemilovana. Boli sme na 4D sone spolocne, dali nam cd. ked som povedala ze podme si to pozriet, povedal ze on to nebude pozerat, lebo tam dieta vyzera hrozne. myslela som ze mi srdce pukne. na druhy den mi povedal ze materske mlieko musi byt otrasne. neviem uz odlisit co je uz vela,a co si len domyslam kvoli tehotenskym hormonom. neviem kde je hranica , co si moze ku mne dovolit. vobec si ma nevazi ten clovek. a ja ho lubim velmi. som sklamana zo vsetkeho. neviem co mam robit dalej. neviem si predstavit napriklad ze dieta bude zit bez otca. ale ja mam zit s clovekom ktory si ma vobec nevazi?? poradte. (vdaka za precitanie dokonca )
mam zit s clovekom ktory si ma vobec nevazi??
ak už takto niekto zvažuje, myslím že odpoveď pozná ...
dieťa dá lásku aj za 1000 chlapov.
Pár v posteli.
Ona: "Urobím z Teba najšťastnejšieho muža na svete.
ON: " Budeš mi chýbať:"
a ty si ho este chces vziat ? radsej zober seba (male pod srdcom) a chod odneho prec . Nemysli si ze sa zmeni lebo on sa nezmeni .
Prepáčte, že sa miešam do vašej takmer čisto dámskej diskusie...moje riešenie je možno príliš pragmatické ale o to viac funguje : )
Ak sú objektívne dôvody, prečo svadba nie je možná (pred narodením dieťaťa), odporúčam tento postup :
1. uznanie otcovstva na obecnom úrade a dohoda o priezvisku dieťaťa - podľa priezviska otca dieťaťa
2. žiadosť o zmenu priezviska matky na matrike podľa priezviska jej budúceho dieťaťa - matrika vydá matke nový rodný list
3. vybavenie nového občianskeho preukazu matky
Výsledkom bude to, že dieťa bude mať do života rodný list absolútne nerozpoznateľný od rodného listu zosobášených rodičov...
Všetko ostatné sa vyrieši časom...aj muž potrebuje čas aby sa vyrovnal s úlohou otca, tak ako aj niektoré ženy...
Toto riešenie som vymyslel pred 16 rokmi a dodnes si mnoho našich známych a aj synových rovesníkov myslí že sme manželia : ) Je to prakticky nerozlíšiteľné
ja fakt nechapem ako si dokazu zeny sami skomplikovat zivot. vobec sa o teba nestara vies ze pije a je protivny a ty si s nim spravis dieta???? vies aky je zivot s alkoholikom? radsej slobodna matka ako toto. ale ani slobodne matky to nemaju najlahsie
Prišlo mi normálne zle ako som čítala tvoje vety... Predtým, než si otehotnela, nevidela si aký je to človek? S takýmto človekom čakať dieťa..Pane Bože...
dievčatá...tuším viac riešite svoju ješitnosť ale na prvom mieste by mali stáť záujmy dieťaťa...aspoň teoreticky...
Moja pripomienka mala uľahčiť bežný rodinný život nezosobášeným rodičom a predovšetkým tomu dieťaťu. Ak sa niekedy v dospelosti bude napríklad niekde v nejakej veľmi konzervatívnej krajine preukazovať svojim rodným listom, tak nevzniknú komplikácie kvoli tomu, že je očividne nemanželské...
Neočakával som síce nejaké veľké nadšenie... ale ...veď sem vlastne pripspievať nemusím, že : )
Tak ďakujeeeem za bleskovú pozitívnu reakciu. V roku 1996 nás toto relatívne jednoduché riešenie stálo 1000 Sk za zmenu mena...tipujem, že ani dnes to nebude príliš drahá záležitosť.
A stihli sme to len tak tak v ôsmom mesiaci : )
@vlkl
no pride mi to potupne a ponizujuce pre zenu, aby si dala priezvisko cloveka, ktory jej nie je muzom ... Chlap ktory si nechce vziat svoju priatelku za normalnu manzelku a vytvorit s nou normalnu rodinu, nestoji ani za fajku dymu... vy muzi mate len jedno stastie 😠 ze dokazete pekne odrbavat zeny (myslim niektori muzi) a na tuto manipulaciu vam zeny skocia a potom ako chudery vsade vyhlasuju "my papier nepotrebujeme" 😔 a vy chlapi sa uskrnate, jak ste dobre vybabrali s tou kozou..a este vam porodi dieta, robi sluzku, dava sex... a realne nemate voci nej ziadny zavazok, kedze realne je to LEN vasa kamoska!!! 😠
@lubikan ved to je to vitazstvo muzov, co nechcu prevziat na seba ziadny zavazok... ze maju full servis a pritom STALE SLOBODNI 😖
Nuz, ak by sa mi podarilo otehotniet s exemplarom, ktory sa nemieni ku mne priznat (nemusime sa hned brat, ale vystupujeme spolu ako rodina, zijeme spolu, planujeme spolocnu buducnost atd), tak to posledne, nad cim by som uvazovala je jeho priezvisko (pre dieta a pre seba duplom) Z rodneho list sa neda vycitat, ci je dieta manzelske ci nie, z rozdielnych priezvisk nevyplyva vobec nic, akurat hororove historky z toho buduju dedinske klebetne slepice (bez ohladu na pohlavie a miesto bydliska) Ziadna "konzervativna krajina", ktora by take cosi riesila neexistuje, riesia len hlupaci, ktori radi strkaju nos pod cudzie periny.
A k zakladatelke - mala by skakat meter dvadsat od stastia, ze si take nevycvalane tela nemusi viazat na krk a nie byt nestastna, ze si ju nechce zobrat....
Toto je presne ako u mojej sestry,hadam,to nie je jej diskusia,ona tehotna maka ako fredka,jej pako sedi doma,lebo je kriza a este mu nik nezaklopal doma na dvere aby siel do prace,v jednom kuse ho len nahana po krcmach,ma dlhy,chodi ozraty za jej peniaze a ona si ho chce zobrat,chce aby dieta malo jeho priezvisko,rodine sa pomaly ale isto odvracia chrbtom,lebo milostpan uznava len svoju rodinu a nasa je dobra len na to aby mal kde byvat a zrat,lebo jeho rodicia ho z domu vyhodili...ja toto v zivote nepochopim ako si niekto takto nemoze vazit samu seba a to ma 25 rokov,nie je to ziadna pubertacka
@hradnapani, nic si nepochopila. Zena, ktora si neda tu namahu lietat po x uradoch, aby si zmenila priezvisko podla cudzieho chlapa, ktory sa k nej nijako nemieni hlasit je jesitna a nekona v prospech dietata. Chlap, ktory to dieta spolustvoril, trva na tom, aby malo rovnake priezvisko ako on (co vobec nie je jesitne!!!) nepride ani vo sne na napad, ze svoje priezvisko podla zeny by si mohol zmenit on ( on nie je tehotny, vsakano), uvazuje uplne LOGICKY!!!
Tymto sa hlboko sklanam pred ziarivou ukazkou muzskej logiky, vzdy znovu a znovu ma dokaze sokovat, ze najdu zeny, co im to "zozeru".....
ale tak babenky... berte to tak, ze @vlkl napisal "ak su objektivne dovody, preco svadba nie je mozna", tak dal navod, ktory by niekomu mozno docasne mohol pomoct, nehovoril nic o tom, ze sa tym vyriesi problem s chlapom, ktory chce zenu "odrbat"... tak v tomto smere treba brat jeho prispevok ako prinos, to ze on zije so svojou partnerkou takto vela rokov, to je ich vec a starost, aj keby som to neviem ako nechapala, nic ma do toho, ze ano... 😉
mozno tu to uz bolo spomenute, nechce sa mi citat vsetky prispevky....
musim uznat, ze chlapy, co tvrdia ze papier nepotrebuju su riadne sikovni. Maju doma zenu, ktora ma povinnosti manzelky, ale nema prava ako ona 😠 Ked to vezmem z pohladu toho chlapa....mam doma zensku, co robi full servis a k tomu mam aj relativne pravidelny sex...no bol by blby, keby sa zenil...asi uvazuje tak, ze svadbou nic neziska, ale zena tym strati vela ☹ nevravim, ze tak uvazuju vsetci, ale je ich dost.
HORI vystihla si skvele podstatu 🙂 dakujem za Tvoj prispevok. A verte mi, ze su aj zeny, ktore sa nechcu vydavat a maju deti. Ak ale tento moj originalny napad zjednodusi a zlepsi zivot iba par cloviecikom, tak som to nepisal zbytocne. A tym niektorym pisatelkam len odkazujem, ze manzelstvo s nimi by asi nebola vyhra pre ziadneho realneho muza ;)
ja k tomu len tolko : dnešní chlapi su riadne vychcaní 😉
@vlkl samozrejme, ze su zeny, ktore sa nechcu vydavat a maju deti ALE: tie nezakladaju diskusiu "nechce si ma vziat, ale ja sa chcem". A to je podstatny rozdiel 😉
Kto sa ako dohodne na mene, to je kazdeho vec, tu sa riesi ina podstata, a tou je ne/ochota vstupit do manzelstva a zial a to je fakt, muzov v tomto smere prevazuje. Takze tvoje riesenie, hoci aj prakticke a pre niekoho aj dobre a vyhodne, tu vyznelo uplne nepatricne. Ja som ho pochopila ako nahradu za manzelstvo, taku pretvarku pred okolim a iniciativu zo strany muza, ale budiz, mozem sa mylit. Ak je to obojstranna dohoda, s ktorou su obe strany naozaj spokojne, tak nie je o com.
A diky, ze hodnotis nase manzelstva... si naozaj mily 😉
Súhlasím s
@mima4 ale častokrát sú si na vine aj samotné ženy a teraz zrejme pobúrim tie nevydaté a vyhlasujúce že "ony " papier nepotrebujú , ale ja zastávam názor že deti by sa do voľných vzťahov rodiť nemali.
Iste chápem , každú slobodnu mamičku ktorá si to zrejme takto nepredstavovala ked zostala sama a muž pri nej nezostal ani len ako partner ale fakt ťažko sa mi chápu ženy čo plánujú s mužom dieťa , tajne dufaju že ich možno požiada o ruku a on nič, napriek tomu mu to dieťa porodia.
Ked môj priateľ chcel mať dieťa, jasne som mu povedala že ja deti do volných vztahov nerodím . Niekde som písala že mal na výber, buď si ma vezme alebo si najde niekoho iného, kto mu to dieťa porodí Ak si ma muž zvolí ako matku svojho dieťaťa, tak nevidím dôvod aby som nebola aj jeho manželka, aby sme nemali voči sebe vzájomne právne záväzky a jeden aj druhý nevyužívali benefity manželstva.
Mňa by len zaujímalo aké sú výhody voľného vzťahu, vie mi to niekto vysvetliť ?

@carrera4 neviem či už tu to bolo ale prečo by malo mať tvoje dieťa meno po otcovi? moje majú po mne 😉 a nik nerieši