icon

Nechcem prísť o manžela

hladamsa
17. sep 2014

Ahojte baby, som naozaj zúfala, neviem čo mám robiť, potrebujem pomoc, a nemám sa komu zdôveriť, lebo mám pocit, že by ma vysmial, a možno aj vy mi poviete, že nie som normalna. No naozaj neviem ako ďalej.
S manželom sme sa úplne odcudzili a sme kúsok od rozvodu, ale naozaj sa ani jeden z nás sa nechce rozviesť, ale pomaly nevidíme iné východisko, máme však spolu 1,5 ročného synčeka a chcem zachrániť náš vzťah.
Sme spolu už 11 rokov, z toho rok a par mesiacov manželia, ale celkovo nám to už neklape spolu dobrých päť rokov.
Ani neviem ako by som opísala, kde je problém. Ide o to, že sme bývali s manželom nejlepší kamaráti, zohratá dvojka a každý nám závidel náš vzťah. Ale zoznámili sme sa příliš mladý a vlastne ani jeden z nás predtým nemal vážny vzťah. Takže sme sa nejak jeden na druhom učili v tom vzťahu fungovať. Ja som sa presťahovala za manželom do jeho rodného mesta, nakoľko moji rodičia sú ťažký alkoholici a ani som neváhala, keď sa ma spýtal, či sním chcem žiť.
Ale aby som to zbytočne nenatahovala, veď kto to bude čítať, takže momentálne máme v podstate všetko. Máme byt (na hypotéku), auto, krásného, zdravého synčeka, a vďaka manželovej práci a snahe nemáme ani problém platiť hypotéku a vyžiť s jedného platu kým som na materskej.
Problém je v tom, že sme sa odcudzili, ono už to medzi nami bolo zle aj před tým ako sme splodili dieta a dúfali sme, že nás to stmelý (ja viem, klasická chyba), potom keď mal malý pól roka, manžel ma požiadal o ruku, lebo veril, že toto nám pomôže. Žial situácia je taká, že momentálne si už nič pěkného nevieme povedať. Na každej kravine sa pohádáme a skončí to tak, že ja plačem a on radšej odíde, aby nepovedal ešte viac horšieho. Samozrejme před malým hráme formu, ale je to fakt zlé.
Manžel by strašne chcel aby sme mali spolu firmu, a spolu podnikali, keďže po materskej sa nemám kam vrátiť do práce a preto sa ma snažil celý ten rok a pól čo som doma zasvätiť do tajov obchodovania aby sme neboli od nikoho závislý. Dokonca mi vymyslel aj podnikanie aby som sa nakopla a našla sa v niečom, tak ako iné maminy na materskej.
žiaľ doteraz nechápem prečo, u mňa nadšenie zo všetkého vydržalo len chvíľku a keď sa ma spýtate čo teda chcem v živote robiť a dosiahnúť, ani poriadne sama neviem.
Momentálne mám však dva jasné ciele a k tomu by som potrebovala pomôcť od skúsenejších z vás. Prvý cieľ je záchrana manželstva. Pretože napriek všetkému čo medzi nami je ( aj som zabudla napísať že už dva roky sme nemali poriadny sex, pretože som stratila úplne chuť, stala som sa ako keby frigidnou, ale možno to bude tými depresiami, ktoré mám, a tou nízkou mienkou o sebe ☹ ) Proste poradte mi aké kroky podniknúť aby som našla späť cestu k manželovi, aby som mu ukázala, že mi na ňom záleží, že ho ešte ľúbim a nechcem oňho prísť a vzbudiť v ňom znova lásku ku mne. Verím, že sa to dá.
Ďalším mojím cieľom je stať sa obchodníčkou, manžel robí v jednej spoločnosti obchoďak a mám vybavené u jeho šéfa, že pre nich cez manžela môžem robiť, neviem však v sebe nájsť tu sebavadomosť a cieľavedomosť, zatial som zastala na fáze chcem. Maminy ktoré ste na materskej rozbehli podnikanie, kde ste na to čerpali silu, odhodlanie nápady a chuť?
Jednoducho mám 30 rokov a život sa mi v priamom prenose rúca pred mojími očami. Konečne som sa prebrala z nejakej tej nechápavej letargie a chcem konať a zachrániť čo sa ešte dá. Mám pociť, že som na dlhé roky zaspala a teraz som sa prebrala a nič nechápem. Všetko je iné a všetko sa rúti k horšiemu.
Som ochotná urobiť čokoľvek aby som zachránila svoje manželstvo a svoj život.
Prosím baby poradte mi, ako získam späť manželovú lásku a dôveru? Toto je pre mňa teraz priorita.
Ďakujem a kľudne píšte aj kritiku. Berem všetko, som v koncoch :(

perla200
20. sep 2014

@hladamsa ja som sa to snažila len nadlahčiť....tak proste ja riesim problémy s nadhladom....to je celé

svetluska82
20. sep 2014

@hladamsa som zvedava dokedy sa zvladnes takto pretvarovat.Ale na druhejstrane ked cches zmenu tak treba zacat malymi krokmi.

0silvia0
20. sep 2014

@hladamsa bože mne by toto liezlo totálne na nervy. Vôbec nie ste obaja sami sebou, ty sa chceš hrať na dokonalú manželku a tvoj manžel stále naznačuje a čaká kedy to už príde, kedy už bude prádielko, kedy už príde zmena a ty len trtošíš a snažíš sa vopchať do jeho pohľadu na teba. Mňa by táto umelá snaha dorazila. Celé mi to pripadá ako totálna umelina, nič prirodzené, to očakávanie vášho debilného prádielka by mi urobilo taký hnus, že keby som si ho mala kúpiť, tak ho hodím rovno do koša. Nič pre mňa takýto umelý vzťah. Som šťastná, že my sa s manželom nemusíme na nič hrať a miluje ma aj bez prádielka a ja ho milujem aj bez nejakých sexi luxusných spoďárov 😝

adkoalauri
20. sep 2014

@loxa jaaaj 🙂

orchidea123
20. sep 2014

Boze ako by Ti niekto zavidel takeho manzela mas vsetko co si mozes zelat a co ja mam dvoch dospelych synov z toho 22rocny vozickar tazka DMO skolioza chrbtice treba ho prebalovat krmit kupat zivot sa mi obratil naruby vyzaduje si 24 hodinovu stararostlivost chodila som si obcas privyrabat na 4hodiny manzelstvo mi trvalo kratky cas muz to psychicky nezniesol bola som sama nasla som si priatela manzelia sme len dva roky mame z neho 2rocnu dcerku narobil dlhy v podnikani a zmizol.Ja som o nich nevedela uz je tam pol roka a este tam chce byt raz tolko vo Svajciarsku ja som na materskej a opatrovatelskom musim s oboma rano chodit autom do zariadenia na 6hodin a poobede zas som maxsimalne vytazena vecer som unavena ako pes mam vela kamaratiek obcas s nimi travim cas a moju mamu . Ty mas manzela ktory Ta miluje stoji pri tebe a ste spolu vo vsetkom urob VSETKO pre to aby si svoje manzelstvo zachranila stoji ti to za to mas krasneho zdraveho syna drzim ti palce

ja_ju_hladam
20. sep 2014

Dakujem kazdej z vas.

Zacinam mat pocit, ze je to naozaj pretvarka. Ja chcem normalnu zenu, ktoru bude bieco bavit, ktora si najde cas na dieta, na mna a aj na seba. A mozno to chcem hned, lebo na to uz cakam 5 rokov. Ja maximalne pochopim, ked mi zena povie, ze zlato, nebudem taka aku by si ma chcel mat. Lenze to znamena, ze bude mat na salame a bude jej stacit malo. Ako niektora pisala, ze su aj skromne zeny. Ja to beriem ako postoj k zivotu, "ved preco byvat v dvojizbaku ked sa zmestime do garzonky". Proste nie. Ja mam 30 a nezahodim svoj zivot tym, ze ona nechce vyuzit co je v nej a budeme mat zlu domacnost. Tym bude hlavne miniclovek trpiet a to nedopustim.

Len co teraz. Rozvod? Mame spolocny byt a ani jeden z nas nema ist kam byvat. Tak k comu to bude dobre? Rozhovor? Cim dalej to je tazsie, lebo vzdy sa nieco neda.

Ja mam momentalne v plane viac pracovat a tym padom zabudnut na problemy.

Este raz vdaka kazdej osobke co sa do tejto "poradne" zapojila. Ja pomaly opustam temu, lebo aj vase prispevky mi viac otvorili oci. Vdaka.

ajdika
20. sep 2014

@ja_ju_hladam @hladamsa držím Vám palce 🙂 ale osobne si myslím, že Ty @ja_ju_hladam z dlhodobého hľadiska nebudeš nikdy spokojný, vždy si niečo nájdeš...a možno je to spôsobené toľkými rokmi čakania zmeny, frustrácie, možno ponorka?... a Ty @hladamsa asi budeš mať stále len pocit, že nie si taká, akú Ťa chce mať,málo si veríš...ale veľmi by Ti pomohlo ísť do práce a mať aj iné starosti ako tieto, práca s ľuďmi (osobný kontakt, možno nejaký zákaznícky servis) by bolo super, zvýšilo by Ti to sebavedomie a zmenilo by pohľad na niektoré malichernosti.... ale naozaj Vám veľmi držím palce, tak veľa šťastia 🙂

jarka101
20. sep 2014

@ja_ju_hladam pre nedostatok času som neprečítala uplne všetky príspevky, tak sa ospravedlnujem ak tu už toto zaznelo.
tvoja žena píše, že pochadza z rodiny kde rodičia su ťažkí alkoholici, osobne si myslim, že by mala začať navštevovať psychologa, pretože problémy, ktoré má - máte môžu velmi súvisieť s niečím z detstva, čo si ona absolutne neuvedomuje, to už posudi psycholog.
Ak nezačne od seba, ty môžeš mať 1000 návrhov na zlepšenie vašho vzťahu, všetko vydrží iba kratko.
Želam obom veľa trpezlivosti.

adkoalauri
21. sep 2014

@ja_ju_hladam zdá sa mi, že ty myslíš len na svoje šťastie ☹ Ponárať sa do roboty a na manželku, dieťa sa vykašlať, neriešiť problémy, je veľmi smutné. Chceš, aby sa manželka starala celý deň o domácnosť, dieťa, nech sa poriadne unaví, začína robiť tvoje cenové ponuky no medzitým si má kúpiť na večer nové šaty a nech sa točí okolo teba, resp. nech plní tvoje požiadavky. Tvoje dieťa možno nebude mať finančné problémy, ale bude mať citové. Miesto toho, aby ste išli s dieťaťom na prechádzku a dobre sa cítili, rozprávali sa, smiali sa, ty svojej žene neustále vyčítaš, čo všetko nespravila za ten deň. Nehnevaj sa, ale ja by som Ťa nechcela, aj keby si mal zlaté gule.

tigrica182
21. sep 2014

@ja_ju_hladam prepac, neriesi to tvoj problem, ale mat doma takeho muza, skacem 2m od radosti... ja mat vaseorobkemy a precitam si, co tu moj muz napise, preplieskam sa a posnszim sa postavit na nohy aby som mu mohla byt manzelkku po ktorej tuzi. Lebo po tom vsetkom ci ste si presli a ty napises ze ju lubis stale, tak vavsiu motivciu uz jej asi nedas...
Noj nazor, prepac

peter252525
21. sep 2014

@hladamsa Pises ze mas 30 rokov a 11 rokov ste spolu.Takze prakticky od 19 rokov si mala jedneho chlapa, a on pravdepodobne jednu zenu.Skus sa ho opytat ci ho nemrzi to , ( neviem kolko ma rokov ), ze ked bol mlady nevyskusal sex s viacerymi zenami,a naopak teba, nechcela si mat sex s viacerymi muzmi?Nemusis odpovedat len porozmyslaj pre seba.Ja viem, je to trochu sproste z mojej strany ale vacsina chlapov moze byt nestastna z toho v neskorsom fazy vztahu ze mali sex iba s jednou alebo dvoma zenami.Deprimuje ich to , a tiez ich sebavedomie nie je najlepsie.Pokial ste nemali poriadny sex 2 roky, co je naozaj velmi deprimujuce navrhujem aby si zistila co sa mu paci a vymyslela mu nejaku kvalitnu a sprostu prasacinku,ktora sa bude pacit samozrejme obom stranam,nie za kazdu cenu predovsetkym jemu!V horsom pripade ta moze podvadzat alebo mat milenku o ktorej nemusis mat ani sajnu, a nevie ako z toho vyjst,popripade ho to trapi.Necital som ani jeden predhadzajuci komentar mozno som uplne sekol alebo to tu bolo uz spomenute.. Len ma to tak ako prve napadlo.Najlepsie by bolo ak by ste vyskusali poradnu, ta by mohla tiez pomoct.Drzim ti palce nech sa ti podari manzelstvo zlepsit.

jennky13
22. sep 2014

@loxa predstav si loxa, dovolim si to napisat, lebo je to moj nazor ....podla mna milovat je respektovat a dovolit tomu druhemu vyrast, vyrast nie tak ako chcem ja ....to nie je laska ale sebelaska ....chciet toho druheho menit podla svojich predstav nie je prejav lasky .....
...ak ma zena doma 1,5 rocne dieta a stara sa o neho - nie je to dost?...nie je to hodne ocenenia ? a ucty ? ...
....ak by tebe tvoj partner denno denne pripominal, ze by chcel, aby si bola ina, taka zivsia, taka cinorodejsia ...ak by si denno denne mala pred ocami to, ze nie je s tebou spokojny, ze by chcel, aby si bola ina ...citila by si sa milovana ? ...alebo neprijata ...
...mozno ty si ten typ, ktoru by to povzbudilo k aktivite, mozno pre teba by to bolo inspiraciou ...mna by to deptalo, nechcem sa menit na manzelov obraz, nechcem sa menit podla jeho predstav aka by mala byt jeho zena, chcem byt sama sebou a chcem, aby ma prijal taku aka som ...
....mozno ty potrebujes pre svoj rast kritiku ...ja potrebujem ocenenie toho, co robim dobre a preto si myslim, ze ked jej nepomaha kritika, tak mozno potrebuje vela ocenenia toho kym uz je a co robi teraz ....

...takze este raz opkaujem : moja definicia lasky nie je - zmen sa, aby som ta mohol milovat (inas sa s tebou rozvediem), ale milujem ta taku aka si a cenim si to, co robis a spolu to , co je pred nami zvladneme

adkoalauri
22. sep 2014

@jennky13 v tomto vzťahu sa o vzájomnej láske baviť nemôžeme 😢 pre mňa je on psychický tyran

jennky13
22. sep 2014

@adkoalauri - ano psychicky tyran s nalepkou dokonalosti

cacianka
22. sep 2014

@hladamsa ja keby vidím svokru, libido ide dolu, a to nie je zlá, ale.... keby som mala sople ja alebo mm, libido ide dolu, to ako sa mám v pohode milovať, ked neviem či a kedy mi vypadne , to prosto nejde 😀 😀 😀

cacianka
22. sep 2014

@ja_ju_hladam - chceš aby dnes mala sexi prádielko ? to nie je na povel Dunčo dones ! Keď sa žena stará o malé dieťa, to je beh na dlhé trate a nie robot, teraz uvarím, teraz nalejem víno, teraz si oblečiem výstrih po pupok - malý schytal sople, všetko ide bokom. alebo ho má nechať tak, zasopleného, lebo to prádielko je prednejšie?. Nemáš ani tucha, aké ma žena na ten-ktorý deň plány, ale miničlovek zmení aj 100x všetky plány, aj rozvoja. Takže niekde uprostred, chlapče. Očakávania a výsledky.

jana_eyre
22. sep 2014

@ja_ju_hladam @hladamsa, necitala som celu diskusiu, iba cast.. ale ako tak pozeram, jediny problem ktory medzi vami je je ten komunikacny.. co tak si prestat pisat na modrom koniku s cudzimi ludmi co do vasho vztahu nevidia a napisat si radsej navzajom na mail?

ak sa nedokazete spolu rozpravat, tak si spolu piste.. my s manzelom si tiez vela veci radsej povieme cez pisanie.. ja osobne sa tak viem vyjadrit lepsie a vyzera to tak, ze aj on.. okliestia sa tym zbytocne emocie a poviete si to, co si chcete povedat - iba to podstatne..

hlavne obaja myslite na toho druheho - ze kazdy z vas je trocha iny a ma ine potreby, inu povahu..

evkasus
22. sep 2014

Ja si osobne myslim, po vsetkom co tu bolo napisane, ze nielen manzelka potrebuje psychologa, ale aj manzel. Manzelka je uz podla mna zmanipulovana. Necudujem sa jej, ze sa z toho nevie dostat.

@ja_ju_hladam pises, ze ju lubis. Ale v zapati to vsetkymi moznymi slovami popieras.

3131
23. sep 2014

@hladamsa Nie!!! Nechces!!! zachranit svoje manzelstvo! ty sa zbadas! az ostanes bez manzela sama z dietatom! Zobud sa !!!

bambula626
23. sep 2014

@hladamsa
@ja_ju_hladam
TAkze mili moji, toto je presne pribeh mojho manzelstva pred 4-5 rokmi. (Z mojej skusenosti Vam poviem, ze sami bez odbornej pomoci to nezvladnete). My, spoluziaci, manzel obchodak, ja na materskej v depresii, manzelstvo v rozpade. Aj vy sa lubite a neviete spolu uz nijako vyjst, ako pes a macka. Ono sa vsetko zlepsi, ked deti odrastu, ale ako to dovtedy vydrzat, bez toho, aby ste sa nepozabijali, ze? My sme uz mali rozvod na papieri. Odcudzenie velke, deti male. Kedze obaja sme ale strasne chceli mat kompletnu rodinu a neprehadzovat si deti, posledny krok sa nik neodvazil urobit. Kym syn z toho neochorel. Pomohla nam jedna "zazracna psychologicka" v Bratislave, ku ktorej sme chodili cez vikendy ako na klavir, kedze sme z opacneho konca Slovenska a veru muz povedal, ze to su najlepsie investovane peniaze v jeho zivote. Iba vdaka nej sme k sebe znovu nasli cestu a obnovili nasu lasku v sebe, ale len preto, ze sme to este chceli,. CHodte ku nej, kym nie je neskoro. Poslem vam kontakt do IP a nebudes platit 500e, ale len 200. Neviem si predstavit svoj zivot bez jej pomoci, sme strasne spolu stastni a dokonca mame dalsie dieta. Je uplne ina ako ine psychologicky, robi s oboma 3 hodiny ale s kazdym osobitne, po prvom raze pochopite....Ten proces trval niekolko mesiacov, dnes su z nas zreli manzelia, fungujuca rodina a konecne si uzivame tazko zarobene peniaze. Lebo ano- praca obchodaka je velmi velmi tazka, ma to svoju dan, no najcastejsie je to prave rozpad rodiny.( Manzel je jediny nerozvedeny)
Ako nas alergolog 60tnik povedal: "Vsetky deti mam rozvedene, dnesni mladi nic nevydrzia. " Vy budte vynimka, ale nechajte si poradit 3. osobe- odbornikovi, ktoreho budete uznavat obaja. Ak budete chciet konakt, poslem , bola by vas skoda. Nikoho nemanipuluje, kazdy u nej len najde znovu sam seba. Chodia k nej uz vsetci nasi kamosi- zial zijeme v takej dobe....Drzim vam palce! Milujte sa a mnozte sa, lebo za chvilu vyhynieme!
PS.pre manzela:
A este jedna vec, dolezita. Moj otec= alkoholik. Ja- nesebavedoma, nerozhodna, zavisla na muzovi zena. pri mojom alfa samcovi som sa citila ako menejcenna.Keby si ma bol videl, neuveris, ze som taka bola vo vnutri. Ono to spolu suvisi s tym otcom, , zeny maju ine postavenie v rodine a inak znasaju taketo veci ako muzi, treba sa toho u psychologicky zbavit. Ak nechce ist ona, chod tam najprv ty, ono to nie je len jej problem, naopak, MUSITE tam chodit obaja. Ale ty si akčný, urob ten prvý krok ty. A preto ta slepo poslucha, lebo ta ma namiesto otca. Ja som teraz totalne sebavedoma zena, ked sa muz rozculi, tak len mavnem rukou alebo ho polutujem, proste sa citim, ze mam navrch a on ma za to OBDIVUJE. Lebo aj uspesni muzi chcu mat pri sebe uspesnu zenu. Pracu spolu vam ale vobec neodporucam, musi si vybudovat vlastny rajon. Bud rad, ze nie je sufrazetka, takych je v dnesnej dobe vela. Nech robi kdesi na skrateny uvazok, peniaze nie su vsetko, staci, ze jeden dobre zaraba, uvidis ako obzivne ked vypadne medzi ludi. A mozno casom, ked uz budete v jednej harmonii si zalozite aj vlastnu firmu a pojdete zivotom spolu a nie proti sebe. Ako poeticky som to napisala, ale ma to serie, ze vsetci obchodaci prichadzaju o rodiny, vidim to kazdy den. Baby vydrzme!!!!
Ale

bambula626
23. sep 2014

A sorry etse jedna poznamka, ohladne tej situacie, svokra, babo chore a sexi pradielko nikde. Vidim v tom trochu hysterickej snahy silou mocou teraz vsetko urovnavat napriek uplne nevhodnym podmienkam, este ze vam tam sused nevliezol. mate teraz z tej snahy horuce hlavy, normalne som sa rozosmiala, presne ako my kedysi. Fakt vam treba obom dozriet u psychologicky, inak vobec to neboli-)

bambula626
23. sep 2014

@0silvia0 Ten vyraz trtosis pouzijem vo svojej nedelnej kazni-) je uzasny....

bambula626
23. sep 2014

@adkoalauri Ono to cele suvisi s tym pocitom menejcennosti u nej, ani si nevie dopriat, je prehnane skromna. Prachy si treba aj setrit aj uzit, a hlavne vediet sa odmenit..... tym nemyslim panicke vymetanie butikov, ale ked nieco ptrebujem tak kupujem kvalitne a drahe, lebo lacne preplatim 100 krat.

bambula626
23. sep 2014

@adkoalauri Ono to cele suvisi s tym pocitom menejcennosti u nej, ani si nevie dopriat, je prehnane skromna. Prachy si treba aj setrit aj uzit, a hlavne vediet sa odmenit..... tym nemyslim panicke vymetanie butikov, ale ked nieco ptrebujem tak kupujem kvalitne a drahe, lebo lacne preplatim 100 krat. LEBO SI TO ZASLUZIM ( zeby LÓreal?-)
@mimake Veru Happy wife- happy life, zena tvori ducha rodiny. ja hram divadlo a sportujem kazdy den ked sa da. to je moj cas len pre mna. a babky nemam za zadkom, ked sa chce, cas sa najde.

me_to_you
23. sep 2014

Prestat tlacit
Prestat vycitat
Prestat analyzovat
Prestat vyzadovat

Mne bolo neprijemne citat "jeho" prispevky..lebo uz len z toho som mala pocit zatlacania do kuta. A to som v velku hlucna a priebojna osobnost 🙂
Chodte sa prejst
Zahrajte sa spolu s malym
Navarte spolu veceru
Letmo sa popri tom dotykajte, pohladte, usmejte..uzite si tu chvilku kludu a vas troch spolu

Zivot sa nemeria peniazmi maledivamy domom.. Netreba hrrr hrrrr furt nieco riesit, nie kazdy je chronicky riesitel
Autorka mas konicka? Nieco ta bavi? Hocico...musis sa prebrat z tej materskej letargie..)starat sa a bejby je narocne na psychiku..jednotvarne a nedicenene ale je to full time job

(Btw monitor dychu sme nemali a nie som za to submisivny pripad ;) )

0silvia0
24. sep 2014

@bambula626 nech sa páči 😀 😀 žeby ďalšia farárka na koníkovi? 🙂
Super, že vy ste to s pomocou psychologičky poriešili a je všetko ok.
Stále si myslím, že všetko má svoj čas. Láska je pocit, že milujem človeka takého, aký je. Láska by nemala byť podmienená, že budem ťa milovať, keď budeš takým, akým ťa chcem mať.
Manžel tlačí a tlačí a manželka cíti, že by sa mala zmeniť, lebo manžel nie je spokojný...
My sme si v manželstve prešli rôznymi fázami, aj fázou nezáujmu atď. Potrebovala som dozrieť počas manželstva a aj sa mi to podarilo. Ale len vďaka môjmu trpezlivému manželovi, ktorý nevyčítal, netlačil, nevyžadoval. On ma len miloval a čakal na moje sebauvedomenie sa. Bol pre mňa istotou a podržal ma keď som tápala. Teraz chcem byť tou istotou pre svojho manžela ja. Do konca života 🙂

bambula626
24. sep 2014

@0silvia0 uplne s tebou suhlasim, tu kazen si dufam pochopila. ( lasica+satinsky). Z mojho okolia vsak vidim, ze ked je manzelstvo naozaj uz v rozpade, bez psychoterapie to nejde, keby sa ludia nehanbili, mohli mat kompletnu rodinu. Zas zazila som aj psychlogicku uplne o nicom. Treba hladat. Som tiez 30-ka a polovica!!! Nasich kamaratov je rozvedena a to zijem na vychode. A zbytocne. Kamoska ku nej chodila a po 5 rokoch sa jej konecne podarilo otehotniet, vztah nefungoval , dnes maju druhe dieta. Ale to zalezi, co vlastne clovek chce,. Vzdy je lepsie vztahy opravit ako zacinat nove. Podla mna oni spolu ostanu, nato sa maju prilis radi, len kym sa ich rezim zladi tak to bude bez terapie tazsie. Nas syn mal z tych rozchodov zdravotne problemy, som si ista ze nastupom do pvrace to bude uplne o inom. Clovek pride vecer vyflusnuty a nema cas riesit chujosiny, ked to mam pekne povedat. Prosto lopatu do ruky a depresia je tatam, niet na nu casu. A on sa musi tiez ukludnit a neriesit ju stale. Podla mna je to ale velmi tazke zmenit sa sam svojimi silami, vzdy je lepsie pocut pohlad odbornika. Obzvlast muzi maju velke ega a potrebuju pocut od niekoho s diplomom, ze bacha toto nie je OK. ( od manzelky, rodiny a nas na MK to je vzdy len niekoho nazor). Je malo muzov co su ochotni ist so zenou k psychlogicke, klobuk dolu. . My si casto opakujeme jej rady a smejeme sa, a to jej " no aby sa z toho clovek neposral" by som dala zaramovat do zlata. Je proste brutalne dobra.

adkoalauri
24. sep 2014

@bambula626 vieš, len ja si kúpim danú vec, ak sa mi to zapáči, mám to vyhliadnuté, teším sa na to... atď. a nie, keď mi to manžel 1000x núka a len okolo toho rozpráva. A tým kvalitným a drahým nesúhlasím. Mám kopu kvalitných a lacných vecí 🙂

babrakin
29. sep 2014

@hladamsa krasne je , ze si to uvedomujes.. je mnoho vztahov, kde su problemy a ani jeden si chybu prizbat nechce.. ty vies kd eje problem a chces zacat odznova... tak zacnite krok za krokom, nehadaj sa ako pises ze uz si ani pekneho slova nepoviete, ak ti bude liezt to slovo do ust tak s azabrzd napocitaj do 5 a ukludni sa... skus nieco pekne.. riesz vztah s manzelom zatial a nie podnikanie.. postupnost

kiki68
29. sep 2014

zacat od znova, ako kamarati, co maju spolu malickost zvanu dieta. Normalne dat takto ten vztah dokopy, ci uz sex pride alebo nie. Dolezite je chciet problem riesit, isli ste na to trosku nespravne, uvidite co z toho bude.