Neférovosť voči manželovi
Ahojte, ako by ste reagovali na svokrovcov, ktori zdedeny byt darovali svagrinej a vasmu manzelovi, jej bratovi,ich synovi nedali nič. Vztahy s nimi uplne normalka bez problemov, stretavame sa pravidelne. Švagrina este k tomu nie je nejaka v nudzi ze by to potrebovala, je celkom prachata, keby je v nudzi, to by som este sa nejako snazila pochopit, ze sa voci mozovi zachovali takto nefer. Na jednu stranu ok beriem, je to ich vec, na druhu stranu moja vec je zasa, ze citim tuto nespravodlivost a asi sa nebudem k nim vediet spravat rovnako ako doteraz. Podotykam, ze my s manzelom sme si byt kupili sami na hypoteku, ktoru budeme este 20 rokov splacat, dojde mi to fakt nefer, jedno dieta nechat zadlzit a jednemu dat, a teda hovorim vztahy uplne ok, samozrejme ze svagrina je na navstevach u nich castejsie, celkovo je taka vychcana osobka, ktora ma prepocitane aj to, ze usetri, ked k nim ide na obed. Dik za nazory ….
Milá autorka,uvidíš čím budeš staršia,tým ťa budú takéto veci mrzieť menej.Hovorim z vlastnej skúsenosti.❤️
@number19 ale ty nevidíš celé pozadie. Možno je dáka dohoda prečo dostala byt dcéra. A bohužiaľ nikdy sa nedá byť úplne spravodlivý medzi deťmi. Majú len jeden byt. Predať ho aby im rozdelili peniaze je úplná hlúposť. Neviem aké máte vzťahy v rodine, ale keby moji rodičia dačo dali sestre a mne nie (lebo už mám) tak by som ju určite nešla roznášať po internete
Akože, kebyže ich syn nema tak otrasnu manželku, možno by aj jemu ešte niečo dali.
Takto mu radšej už nič nedakuy, lebo by to aj tak zhrabla jeho hamižna žena.
A nebudú predsa vrazat peniaze do cudzieho človeka.
Možno niečo synovi a vnúčatu DARUJÚ, ale tak, aby o tom jeho nepríjemná žena nevedela
28 ti preskočilo na 23🤣🤣🤣🤣..... Ok. Neviem, píšeš, že muž nerieši, tak nerieš ani ty. Rieš svoju rodinu a nerieš, či nejaké imaginárne dieťa dostane plienky. Lebo ta to zozere a budeš riešiť akurát tak alimenty
@number19 ano, asi to tak bude, manzel je fakt schopny, samostatny, vybavi si sam, zariadi a teda svagrina sice zaraba velmi dobre, ale onak v zivote uplne nemozna bohuzial, ale je to asi aj tym pristupom tej svokry, ta ju vzdy tak viedla vsetko za nu robila, dodnes ved, aj ked je dospela a tak jej asi davaju, lebo to beru, ze ona chuderka …. Ale tak je to take nefer, presne, ze sikovnejsi su trestani svojim sposobom …. Samozrejme, lepsie, keby on sa nejako opyta na to sam, ja by som vyslovene do debaty asi nesla, len by som nejakym komentom mozno nieco naznacila, keby na to prislo, aby videli, ze sme si to vsimli …. No som zvedava ako toto dopadne a hlavne ja sa postaram, aby som takato nefer ku svojim detom, ak budem mat dve nahodou nikdy nebola
@terezia323 ok, ale ak by si to svoje ty mala na hypoteku a mala tym zavazok na cely zivot niekde v banke a sestre by dali len tak vec, ktoru uz mali davno a mohli dat aj tebe, stale by ti to doslo ok? Spravodlivy pristup?
Svokra je hlupa, lebo vam povedala, ze byt dala dcere.
Keby Vam to nepovedlala, aka by bola?
Svagrina je vychcana, lebo chodi casto k mame, ktora jej dopraje, jedlo, pozornost, darceky a napokon ten nestastny byt.
Manzel je taky, no chmulo, lebo sa neozve a nepovie, ze chce aj on byt.
Mate aj svokra? On na to asi nic, neriesi, ze?
Skus sa na to pozriet naopak.
Ty si mama dvoch deti, dospelych, jednemu das tolko, kolko mozes, lebo si tolko nasetrila, druhemu das byt, lebo mas, mozes dat a prave to teraz to druhe dieta potrebuje.
Co spravis?
Rozdelis byt na poly, respektive povies dcere, aby polovicu bytu splatila bratovi.
A brat, aby polovicu penazi na prerabku vratil sestre?
A ak sa rozhodnes inac, a pride nevesta, v podstate cudzia osoba, ktora nevie, co vsetko si obetovala, aby si nasetrila tych 30 tis. na prerabku, resp. nedoopatrovala svokra nahodou rodicov, po ktorych ma ten byt? Teraz pride 30 rocna nevesta a zacne ti vykladat, ze je to nefer a nespravodlive? Co by si robila. Delila by si na polovice? Prepisala na nu za zivota dom, v ktorom zijes, aby to bolo cele spravodlive? Alebo nedala nikomu nic, aby to bolo fer a sedela by si na peniazoch a pozerala sa ako sa mladi trapia?
Ako ja ta chapem, ozaj, ze je tam nepomer, a momentalne je to vo vas neprospech.
Ale vsetko moze byt este inac. Chcela by si doopatrovat svokrovcov? Za polovicu ich domu? Lebo pravdepodobne toto bude teraz na dcere.
V zivote nie je spravedlnost, keby bola, nediali by sa veci vo svete, ako sa deju…
Uz je to skratka tak, nic s tym nenarobis a mala by si to prijat a nikoho za to nesudit. Nech daju viac svagrinej, je to proste ich rozhodnutie. A pokial to nestve tvojho muza, teba by to nemalo stvat uz vobec.
Uc sa teda z chyb ostatnych a ty bud ku svojim detom spravodliva a vlastne ku vsetkych ludom.
@ludka1402 jej tiez dali 30 000€, aj viac, len na ine veci ako nam, cize v tomto su si ok, oni totiz co daju nam, daju hned aj jej, len opacne to neplati …. Teraz jej dali byt a ten jej este aj prerobia …. No ja by som, urcite vyplatila to dieta aspon, aby v konecnom dosledku dostalo rovnako a ako som spominala vyssie, oni maju na to …. Pravdepodobne aj tak sa budeme musiet starat my, lebo byvame ovela blizsie ako svagrina …. Alebo jej potom poviem, nech sa stara a jazdi hore dole X kilometrov, ked bola taka zvyhodnena
Tvoj muz musi zakrocit. Ty s tym nic nenarobis.
Je to ale neprijemna tema. Takze chapem ze sa mu do toho moc nechce.
Ja takychto rodicov fakt nepochopim. Asi sa spoliehaju na to, ze tvoj muz si poradi a chuda svagrina potrebuje viac pomoci...
Zatiaľ ich navštevuje častejšie, aj keď býva ďalej. No uvidíš, ako to bude ďalej. Veľakrát sú rodičia sklamaní, že dieťa, od ktorého viac očakávali, sa o nich v starobe nepostaralo.
Nerozumies tomu, ze majetok je ich. Ako sa o nom rozhodnu, tak bude.
Aj keby vam ani cent nedali a vsetko dali dcere.
Jediny, kto u vas zivi myslienku “nespravodlivosti” a “krivdy”, si - ty.
Nic z toho by nebolo, keby si ty nehladela na akusi pomyslenu rovnost, ktoru si si urcila - ty.
A kto urcuje pravidla tej rovnosti v rodine? Ty.
Kto porovnava, co kto dostal/nedostal? Ty.
Kto preto chce nejak nahovorit muza, aby siel a tiez sa nahlas domahal viac penazi? Ty.
Co na konci takehoto zasievania myslienok u vas doma cakas? Pekne rodinne vztahy?
A si si ista, ze ked muza naucis domahat sa svojho, tak v nom neprebudis nieco, s cim raz nebudes velmi stastna, ked sa to obrati proti tebe?
Preco si myslis, ze az ho naucis mat vysoke sebavedomie a priebojnost, tak nezisti, ze moze mat viac? Vo vsetkom viac?
Bud opatrna v tom, po com tuzis.
Je to moja sestra, preboha nie cudzí človek. Je to pre mna najbližšia osoba na svete. Áno keby potrebovala nemala by som s tým problém. Máme takú smiešnu hypotéku, že náklady na dom by mala vyššie ako my hypo.
@mariaveronikag ved prave. Toto presne očakavam ja od nej, ze nakoniec sa na nich pekne vykasle.
@moonlight1210 ano, ja chapem, ze to je ich majetok a ich vec, ale ako hovorim, nasa vec je zasa ako sa k tomu postavime a aky budeme k nim mat pristup a pochybujem, ze rovnaky ako doteraz …. Ved teda nech svagrina skače ako budu piskat, ked si tak zasluzi narozdiel od mojho muza a ked je take lepsie dieta asi
Aká VAŠA vec ?
Je to čisto vec tvojho muža, nie vaša
Ak ti mozem poradit, nechat to tak.
A o 20 rokov, ked ozaj budu potrebovat starostlivost, vozenie po lekaroch, mozno aj opatrovatelsky, to darovanie bytu mozes vytiahnut. Fakt, predstav si ,ze mas o cosi viacej rokov a vazne sa ti ani nie ze nechce, ale uz nevladzes, mas aj svoje starosti, zdravie... Mozno budes rada, ze ten byt ste s muzom nedostali a nemusis sa citit zaviazana.
Uprimne nezavidela (skor by som jej to dopriala, aj s nasledkami) by som svargine, ani ten byt, ani tie caste navstevy s bonusmi, ani nic, bez ohladu kde kto byva, to sa moze este zmenit. Na jednej strane je super nieco dostat a tak, ale na strane druhej musis pocitat s pocitom zaviazanosti za taky dar, ako bol byt. A vo vasom pripade ta zaviazanost za dary nie je az taka velka ako u svagrinej.
Hmmm je to takto naprd, zvlášť ak teda ste nemali medzi svokrovcami žiadne problémy, tak je to dosť nefér, že muža z toho takto vystrnadili. Ako ani mne by sa to nepáčilo a komu aj
Neobhajuj sa tu už.... tie reči, ze bud vďačná za to co si uz dostala, nemuseli ti dat nic. Ano, ano... všetko pravda. Oni vidia len to, ale to ze uz si raz dostala 30k. To ze aj ona dostala, a poza vas chrbát si to urcite vybavila, je pre ne irelevantné. A reci typu ze si nenazrany jedináčik... no ufff. Ako som už napísala aj keby si bola multimilonarka, to neznamená, ze švagriná teraz všetko podostáva na úkor svojho brata, lebo vsak TY máš. A co ma on potom? Predpokladam, ze ked dostala nejaký starý byt, urcite bude pýtať aj na prerábať, ze vsak aj vy ste dostali. A bude len viac a viac naliehat a stupňovať svoje požiadavky, lebo bude matka, nemá peniaze, všetko je drahe .. to sa na to fakt priprav. Neviem co na to tvoj muz, mala by si sa s nim o tom otvorene porozprávať. Silou mocou nie ist do sporu, ale zase zatvárať oci a nechať sa okasliavat vychcanou svagrinou... za mna toto teda nie. Ked si rodicia myslia, ze je to ok, spravodlivé voči vám- lebo aj ty patris do rodiny, ok. Ale nech proste zabudnu, ze ked niečo bude treba, tak nech sa spoliehajú vylucne na dcerenku. A poďakovala im za doterajšiu "spolupracu"
Prosím ta, ako môže byť niekto taky neschopný, keď zarába 2x toľko ako tvoj muž, ktorý vraj zarába výborne???? A navyše taka mladunka. Trochu zvláštne. A v dnešnej dobe ak niekto tak super zarába na vlastnom podnikaní. Tak sa musí obracať, či? Mama pomôže, celkom normálne. Ty by si svojmu dieťaťu, ktoré je reálne veľmi schopné a zjavne maká nepomohla?
Takže ten byt je babkin? Tak možno to plánujú tak, že babkin byt dajú dcére a ich byt bude raz Tvojho manžela? Možno ten byt dali švagrinej preto tak narýchlo, lebo ho chcú dať len jej a nie jej nastávajúcemu, tak preto to urobili teraz tak narýchlo ešte pred svadbou. Nemôže to byť aj takto?
to vazne od nich este stale nieco cakas? nestaci ti, co vam dali? chces vyrovnanie, aby bola spravodlivost? to vazne pises, ze cakas vyrovnanie?
su to ich peniaze, ved este ziju, este si ich mozu uzit, detom uz dali dost. alebo chces, aby ti vytriasli konto, aby si bola dorovnana?
spravodlivost nie je o tom, ze das kazdemu rovnako. ked das vysokemu malu stolicku, lebo aj maly dostal malu, ako sa mu bude sediet?
tvoj muz je sikovny, dari sa mu, nic mu nechyba, preco by ho dotovali?
dcera mozno nie je az taka sikovna, sami to vidia, potrebuje ich, mozno sa tak v zivote nevie zorientovat, nevie sa tak zabezpecit. tak jej chcu pomoct, aby mala byvanie. lebo ona potrebuje viac ako tvoj muz, lebo nie je taka sikovna.
je to ich dcera! ved rodicia obycajne vsetko robia pre svoje deti, nesudia ako ty, lebo ich miluju oboch. ked jeden potrebuje viac, tak mu daju viac a prave to je laskava spravodlivost.
mi to uz fakt pride ako v tom pribehu, ked jedna zena chcela roztat dieta napoly a druha sa ho radsej vzdala, lebo ho milovala
Podľa mňa si s tým viacej v nepohode ty. Neurobíš s tým nič a stále sa k tomu vracať a vynucovať si niečo, podľa mňa nie je ok a ani na mieste
Ja viem čo myslíš, ale ide o to, tak ako prepočítavas ty, tak aj oni. A počítajú , že dostaneš.
Podľa mňa sa nestaraj do ich majetku. Nevieš čo plánujú v budúcnosti, nestrapnuj sa .
Chudák ukrivdeny manžel. Je dosť možné, že pri diskusii s rodičmi povedal, že on je v pohode s tým, že dajú sestre byt, lebo jeho Zuza (ci Mara ci kto) dostáva hodne od rodičov a raz dostane všetko. Ze sa proste majú fajn a nič im nechýba. Bolo by mu treba dat prečítať túto diskusiu, po tých 9 stranách by mu bolo jasné, čo tej jeho žene chyba.
@lienka.7 presne, asi nema cenu sa tu obhajovat, niektori vidia iba mna, ale to co ona oproti bratovi neberu do uvahy … a presne samozrejme, ze aj ona bude chciet bytik prerobit a to garantujem ze si tam ine veci navymysla este, to prave my ked aj dostali sme, vzdy sa snazime este im udetrit ona prave naopak, este vzdy navysit co sme dostali my …. Ale ask zbytocne fakt da tu obhajovat, proste hold podla niektorych je spravne dat jednemu dietatu miliony a druhemu nie …. A moj muz no, s nim budem musiet urcite dat rozhovor, nech sa nauci trosku vyjdeit svoj nazor aj pred nimi …. A teda to, ze sa mozu potom obracat uz len na nu, ked budu potrebovat je potom samozrejme …. Ja sa urcite trhat nebudem ….
@maciatkolulu
@maciatkolulu Zarabat zaraba, ale co sa tyka nejake zivota myslim nejaku neschopnost, nevediet prat, varit, upratovat, zehlit v jej veku napriklad dost zle za mna, chodit k zubarovi s mamkou a tak v takom veku no ….

Ja ta chapem. Nie je to spravodlive. Mam kamosku, ktora je minimalne podporovana rodicmi a jej brat dostane vsetko na podnose (mimochodom absolutne nepouzitelny, ona jedna schopna sikovna zena). Mne to pride akoby sikovni boli trestani, alebo co.
Osobne by som nesla do debat so svokrovcami.
Porozpravaj sa s manzelom ci to chce nejak riesit s rodicmi.
Inac ja osobne tiez takyto nevyrovnani pristup rodicov k detom nikdy nepochopim.