Nekontrolovateľná nadváha vo vzťahu
Zdravím Vás, nikdy som nedôveroval na písanie sťažností do nejakého fóra, ale už si neviem pomôcť. Potrebujem radu hlavne od nežnejšej strany populácie, ako už nadpis diskusie napovedá tak mám problém vo vzťahu s nadváhou, ale začnem odzačiatku. Pred cca 8 rokmi keď som sa stretol s mojou polovičkou bola nádherná, bola takmer dokonalá, váhu mala podľa kalkulačky VÝPOČET BMI (od NIVEI) na hodnote 20 - to znamená že nebola úplne chudučká, ale mala podľa mňa úžasnú postavu (60kg). Ako plynul čas začala postupne naberať. Pred pôrodom keď sme sa začínali snažiť o naše bábätko mala 72kg (24 BMI) čo znemená menšia nadváha. Váha 72 kg mi vôbec nevadila, bola to váha s troška plnšími bokmi a dodávalo jej to dokonca aj na kráse. Hlavná zmena nastala po pôrode, manželka vážila 85kg, čo mi tiež nevadilo keďže som vedel že každá žena po pôrode má pár kíl navyše. Plne som ju podporoval a dával som jej najavo že mi to nevadí a že to chápem. Po uplynutí 6 mesiacov po pôrode bola váha mojej manželky cca 86kg, nezaznamenal som žiadne zlepšenie postavy a osobne mi už začala vadiť jej nadváha, tak som zobral odhodlanie a rozhodol som sa o tom porozprávať. Vysvetlil som jej veľmi jemne že či nejdeme spoločne cvičiť a zmeniť stravu, ale nezobrala to veľmi dobre, rozplakala sa a ja som sa cítil ako človek ktorý ranil svoju lásku. Na druhú stranu začala cvičiť, plne som ju v tom podporoval, pomáhal som jej, dokázala ísť na váhu 79kg za 4 mesiace, čo bolo super, nikdy som nechcel aby chudla rýchlo, ale chcel som aby chudla pomaly lebo som vedel že rýchle chudnutie je zlé na zdravie a psychiku. Počase vzdala cvičenie, jej aktuálna váha po 14 mesiacov po pôrode je cca 92kg...... Mám chuť sa s ňou zasa porozprávať, ale keď si uvedomím ako som sa po poslednom rozhovore o nadváhe cítil tak už na to odvahu asi nenazbieram. Niečo o mne: moja aktuálna Váha je 74 kg, pravidelne cvičím a dokážem si udržať zdravú a športovú postavu aj keď mám kancelársku prácu a odrobím cca 220 hod mesačne. Nechcem povedať že výchova dieťaťa je ľahká, ale viem že určite sa dá pri tom cvičiť, poprípade variť zdravé jedlo. Hlavný problém je že náš sexuálny život v posledných 3 mesiacov je biedny a ona si začína myslieť že ju podvádzam a tvári sa ako keby som jej klamal. Ďalší problém s nadváhou je že nechce chodievať dakedy ani von, z dôvodu nedostatku dobrého oblečenia. Je veľký problém si kúpiť krásne oblečenie pre väčšie ženy. Manželka má 24 rokov a už v takomto mladom veku a iba po prvom bábätku nevie kontrolovať svoju váhu..... čoto bude po 3 deťoch a v 30 rokoch? Moju manželku milujem, ale sexuálni život je pre mňa dosť dôležitý. Neviem si predstaviť žiť bez sexuálnych zážitkov a neviem si predstaviť žiť bez mojej manželky. Viem že niekedy príde situácia keď začne somňou flirtovať nejaké krásne dievča ktoré ma bude sexuálne priťahovať a neudržím sa. Som chlap ktorý nikdy nechce podviesť svoju ženu ale chlapské pudy sú neuveriteľne silné. Potrebujem radu čo mám robiť. Ďakujem.
@smutnychlap nerozprávaj sa s ňou o tom. Nepomôžem jej tým ale ubližiš. Určite aj jej to vadí a to ,že sa s ňou o tom budeš rozprávať bude len zhoršovať jej psychiku. Bude z toho nešťastná ešte viac a bude to zajedať jedlom. Bude unavenejšia a nebude mať chuť na aktivny pohyb.
Potrebuje Tvoju pomoc. Pomôžeš jej s dieťaťom, domácnostou píšu to tu viaceré a ja sa pridávam.
Veď keď spravíte doma spoločne poriadok spoločne navarite a budete sa venovať obaja dieťaťu budete mať viac času pre seba a pre spoločne prežitie krásnych chvíľ.
Žena bude viac v pohode.Bude mať viac pohybu a nebude toľko jesť keď bude so svojim životom spokojná.
Chodievame viac do prírody na rýchle prechádzky, turistiku a manželka nebude mať pocit ,že je do chudnutia tlačená.
Na chudnutie treba ísť pomaly a nenásilne inak sa všetka námaha premení na jojo efekt.
Moja rada znie začať pridávať postupne pohyb tak aby ju to bavilo a naučila sa viac hýbať tak aby ju to psychicky neunavovalo. Postupne odoberať z jedla a pridávať zdravšie verzie jedla. Prajem Vám krásny spoločný život.
@vevesh ak si chorá (či už krátkodobo alebo dlhodobo), je to pochopiteľné, ale ohľadom tej dámy, čo je ženou "autora" to zrejme neplatí 🙂 ja som chorá už od roku 2014. mám zlé a dobré obdobia. keď sú dobré, už už na sebe pracujem, aj chodím veľa von, aj poklušem, aj menej žerem vtedy 😀 akonáhle mám obdobia zlé, tak som viac doma, naberám, viac jem.... presne preto viem, o čom píšem. ak je tá žena zdravá, nie je nič iné, než lenivá 🙂
Myslím že obaja tento problém riešite zle. ...
Z jej strany , samozrejme že nabrať 35kg je obrovský nielen estetický ale aj zdravotný problém nakoľko obezita prináša so sebou veľa problémov ktoré sa pomaly ale isto nakopia ak bude takto pokračovať hlavne v tak mladom veku.. je iné keby mala zdravotné problémy alebo brala lieky ktorými by to bol následok ale ak na seba skrátka až takto zanevrela tak to nieje vôbec dobre. Som rada že po nej nechceš dáke ciele pritiahnuté za vlasy napr aby mala zrazu 45kg ako pubertiačka ale normálne tých od 60-70kg čo je normálna váha .
Čo sa týka teba. Vidím problém v tom tvojom obsedantnom sledovaní vlastnej ženy. Ak by si partner nonstop zisťoval moju váhu a hádzal ju do tabuliek či je "normálna" tak by ma akurát otrávil a kompletne demotivoval. Možno aj to je jeden z dôvodov prečo na seba zanevrela. Čo sa týka tej tvojej poznámky že už pomaly by si sa kvôli tomu neubránil ju podvádzať , to sa nehnevaj ale to si dobré prasce ak takto uvažuješ. Ty tiež jednoho dňa nebudeš James Bond ale budeš starý, plešatý a pupkatý a tiež by sa ti nepáčilo keby kvôli tomu uvažovala žena o bokovkách.
Čo sa týka problému celkovo. Takéto veci žena od muža znáša väčšinou ťažko. Bolo by lepšie keby sis s ňou o Tom prehovorili dobré kamarátky alebo ženy z rodiny. Ženy si vedia viacej porozumieť, otvoriť sa sebe samím navzájom a vedia ako taktne takéto veci si podať. Ak má dáku naozaj dobrú kamarátku/sestru/maminu poprosila by som slušne ich či by sa s ňou neporozprávali. Neskúsili zistiť dôvod toho. Či nemá zdravotné problémy, je v depresii atď.
220h v robote, plus cvičíš.... Kto pomáha jej? Má možnosť ísť cvičiť? Má možnosť oddychovať? Lebo keď večer padne ako podťatá, tak chápem, že sa jej veľmi cvičiť nechce.
@smutnychlap neprečítaliasom všetko, len toľko ti poviem. Nerieš váhu, nerieš BMI ani svoje, ani manzelkine. V súčasnej dobe je veľký trend sledovať čísla, ktoré nám nič nepovedia. Namiesto toho radšej vezmi dieťa a nechaj nech si žena oddýchne. Aj ona sa učí ako s dieťaťom fungovať, ty si podľa toho čo píšeš stále v praci. Skús aspoň. 1x týždenne vynechať fitko a ísť s rodinou na prechádzku, na bicykle, do lesa, hocikde, ale spolu. Začni doma zdravo variť, manželka sa určite poteší ak aspoň 1x v týždni bude mať niečo dobré a zdravé navarené. Cvičte spolocne doma, urobte z toho srandu, odreagovanie a nie povinnosť. Je mi smutno keď vidím trénerov a videá z posilky, keď ľudia cvičia už na hranici svojich možností a tréner kričí, hecuje... Pravdupovediac nezdá sa mi ani tvoj vzťah k sebe, svojmu telu a k telu manželky. Už len preto, že ovládaš BMI pred, po pôrode ... A ešte jedna rada, začni rozmýšľať rozumom a nie niečím iným m.
@ckatka a mozem sa spytat ako ss citis na tych kilach a tak? ako je na tom vas intimny zivot? ja som vzdy bola cca 70kilova. a zial rok a pol po porode som taka ze 78 kilova. . . podobne ako ty ivf ohss a ja tie kila neviem dat dolu... proste krabickova dieta viackrat nic. s kocikom nahodim 10tisoc bezne. doeta jak cinka 13kilova. cvicim yogu. a aj tak. pripisujem to kojeniu. ja proste neznesiem hlad resp. kaloricky deficit ked kojim. tem hlad vnimam uplne inak fyzicky a psychicky a jasne mam nedostatok spanku dieta sa budi aj dvatrikrat za moc a rano uz viac nespi ako spi a ja s nim. ale mam dojem ze manzel ma.mensi problem akceptovat ma ako ja seba. presne ako hovoris darmo si planujem nieco. rodic mieni dieta meni.
Naozaj chodíš pravidelne cvičiť? Máš akúsi nízku váhu. 🤨 V tom fitku už asi je nejaká krásna slečna, nakoľko sa zrejme dostatočne nevenuješ tomu cvičeniu 🙈
@juliet86 vieš čo....ja seba ľúbim. Jasne se by mi bolo.lepsie lahsej, ale keďže dosť cvičím zasa nejak ma to fyzicky neobmedzuje. Som aj silná aj ohybna....A intímny život je podľa mňa založený na niečom inom ako len na vzhľade. Ja som ten "fit fat" typ. Ale urcite ako dokojim, tak začnem zasa makať viacej, hlavne na strave.
@smutnychlap to vypocitavanie BMI ma mierne zaskocilo 😀 hladaj najprv dovod, preco je tlsta.. hlce, nervuje sa - preco sa nervuje, nema nejaku chorobu? a potom ries. mne napr. po 2.porode naskocili intolerancie, plus praca, stres, uvrestane decko a na mna to malo opacny efekt, no u kazdeho sa to prejavi inak.. u mna skocilo bmi na 16 , ani to neni vyhra 😀
Ja som po oboch pôrodoch pribrala a to som sa neprejedala, práveže som jedla malo. Po druhom porode som za rok pribrala až na vahu 75 kil. Kila isli dole až vtedy, keď som prestala kojiť a našťastie aj rychlo(za 4 mesiace slo dole 12 kil). Niektoré kojenim chudnu a jedia hocico, druhé to majú opacne, čo veľa mužov nevidi. Zaklad je nemat nič sladke doma a mat čas aj na seba, takze jej skus ten čas na seba vytvoriť.
@panelacikova Aj zle rozlozenou stravou sa da pribrat a aj pri dennodennej makacke okolo dietata. Sama som to tak mala. Po porode som bola za par mesiacov takmer v povodnej vahe ale potom som zacala zanedbavat jedlo, lebo som nestihala. Jedla som castokrat 1x denne, vacsinou vecer a priberala a priberala. A pritom to jedno jedlo sice bolo velke, ale urcite nebolo vacsie ako 3 priemerne jedla. Odkedy sa nutim do klasiky 3 jedla denne, tak som zase spat na svojej normalnej vahe.
A keby si jej pripravil jedlo ? A povedal jej, že ju máš rad a pod. Veď aj sexom sa dá chudnúť 🙂.
@smutnychlap iba jedna vec, pracujes plus minus 220 h mescne a pravidelne cvicis. To vychadza na zhruba 11 hodin pocas po-pi, mozno cestujes aj do prace povedzme 30 min rano, 30 min vecer, aj keby si zacinal o siedmej rano kedze mas kancelarsku robitu koncis o piatej ak teda dodrziavas opisany pracovny fond. Asi ked skoncis skor zbehnes co 3x do tyzdna si niekam zacvicit, takze chodievas domov po-pi okolo siestej siedmej, osmej?
Podobne som zila aj ja ako ty pred dvoma rokmi kym sa mi nenarodilo dieta.
Po 1. potom to nie je pravá láska, po2. už teraz pánko myslí na sex s dalšou, palec hore a po 3. sú spolu dve osoby uplne odlišné po 4. radšej to ukonči ako by si ju mal podviesť a po 5. nie nie sme všetci rovnaký, myslim vo všetkých smeroch a po 6. je to matka vášho dietata
Nie je problem schudnut a drzat si vahu, ak je clovek v pohode, aj fyzickej a psychickej. Ma cas na seba, svoje konicky, je spokojny so svojim zivotom. Aj kvalitny sexualny zivot je spojeny s touto spokojnost, nie s hmotnostou. Ak som mala po porode kila na sebe, nas sexualny zivot tym netrpel. Po rokoch, ked som pred rozvodom citila ochladnutie zo strany manzela, vtedy som sa necitila pre muza pritazliva (nic to nemalo s mojou vahou, alebo vizazou, stale som vyzerala dobre, len uz pre mojho muza nie).
Nečítala som celú diskusiu, ale predpokladám, že je aj tak asi vymyslená. Ale nedá mi znova poukázať na zaujatosť žien na modrom koníku . Keby takýto príspevok napísala žena, tak tú chuderku začnete ľutovať, aký má ťažký život s takýmto tlstým prasaťom. No keďže sem napísal chlap, treba ho zniesť pod čiernu zem a zadupať. Mne pripadá normálne, že žena sa o seba stará a nevyžere sa na úroveň prasaťa. Takú váhu jej neurobia dve deti, ani nedostatok spánku, ani stres. Skôr naopak, celodenný kolotoč okolo detí a stres skôr pomáhajú chudnúť, takže tá žena zanedbáva nielen seba ale aj manžela. Okrem toho že je to nezdravé, je to je naozaj vrcholne neestetické, takže ja toho chlapa chápem, že keď sa tá žena večer vyzlečie, aj ho prejde chuť. A dámy nehnevajte sa na mňa, ale normálna váha u ženy je okolo 60 kg, maximálne 65, všetko viac je už nadváha a obezita a niektorá tu píšete na toho chlapa, že 74 kg, že je vychudnutý. Nie je. Je to úplne normálna váha na chlapa, len ste asi všetky zvyknuté, že sú okolo vás vypapkani ľudia. Teraz je to nový trend všetci sú tlstí a každý sa len vyhovára prečo nejde schudnúť. A nemôže za to ani štítna žľaza, ani stres ani nič iné... Proste treba používať zdravý rozum a normalne jest. Potom sa tu sťažujete, že sa vaši manželia obzerajú po mladších, štíhlejších, alebo vás podvádzajú. Predpokladám, že teraz sa do mňa pustíte.
@terezkaa22 Hmm asi nepoznas dost muzov, muzi mozu mysliet na ine zeny, aj ked nemaju doma tucnu a nepritazlivu dokonca, zenu niektore zeny maju o muzoch nerealne predstavy a myslia, ze muz ked je prava laska nikdy nepomysli na inu 🙂. Muzi sa tym len casto nechvalia, lebo vedia ake su mnohe zeny a keby povedal, ze sa mu pacia ine by bol ohen na streche 🙂 Muz potrebuje zvacsa aby sa mu zena pacila fyzicky, bez toho je to vacsi problem, ak sa niekomu paci fyzicky zena tucna OK. Ale je mnoho muzov, ktorym sa to jednoducho nepaci, a ak sa im zena nepaci fyzicky, tym duplom po case budu pozerat po inych zenach hlavne ak maju velku chut. Ak je asexual tak mu to bude jedno samozrejme 🙂
@tramtada31 jezis ja tak dufam ze to tak budem mat... mam 78kil ... kojim.prosim ta neda sa nejako spatne zistit ze co poukazuje na to ze clovek schudne ked dokoji? ze ci mam nadej. segra schudla kojenim a potom pribrala. ja neviem schudnut poslednych 5-7kil ked kojim... ale desim sa ze zacnem oriberat ked dokojim
@stanulienkat Ale nehovor ze 60, max 65 kil 🙄. Ja mam 70 a som uplne ok. Aj vacsie baby mozu byt pre chlapa pritazlive. Kazdemu sa paci nieco ine. Problem je, ak ta prestane vo vztahu pritahovat partner. Nie, nielen z estetickych dovodov. Vseobecne. Stava sa to aj stihlym babam, babam inak bez chyby, aj tym s ovisnutymi prsiami, celulitidou, striami, chlpatym, s riedkymi vlasami alebo len zmenou prirodzenej vone, zmenou spravania alebo zalubenim sa do inej A otazka znie. Co s tym? Ja neviem..
Akože sranda, na tejto diskusii vidno ako žena nikdy nemôže spraviť nič zle. 😂 Chlap sa nemôže ani posťažovať a ešte sa ho spýtajú, že čo on robí preto, aby jeho žena chudla.😂 Keby môj partner pribral 30 kg, tiež by sa mi to nepáčilo.
@stanulienkat tak ono nevieme akú má výšku. No píše, že chodí cvičiť. Ak cvičí, beriem to tak, že nechudne ale cvičí aby mal nejaké to svalstvo a pokiaľ meria aspoň 180cm tak je to žalostne málo.
@acrobaleno No ale ma pravdu aj ten autor, ale aj tie baby. Ty si pamatas hodnoty bmi svojho partnera v case? Mne to pride divne. Ja neviem co poradit. Byt v situacii, ze mas dieta a partner ta prestane pritahovat...nic prijemne... Ale zase, baba sa snazila, ved sa jej podarilo schudnut 15kg. Je zvlastne, ze opat do toho spadla a pribrala...ale zase nevieme, ako chudla, asi musela mat drasticku dietu, ked sa jej tak vyrazne prejavil jojo efekt. Myslim su, ze baba sa tym trapi a chce to riesit. Len schudnut stabilne a dlhodobo si vyzaduje vela casu a usilia a vlastne celkovu zmenu zivotneho stylu. A vysledok aj tak moze byt neisty, lebo vzdy budu mladsie, krajsie a viac pritazlive zeny na svete 🤷♀️
@sashabb Nie je to žalostne málo. Možno je štíhly. Ak ma cca 175cm- normal vaha.
@dadis Tak to je pravda, BMI je úplne od veci.
@smutnychlap rada je úplne jednoduchá. V prvom rade sa potrebuje poriadne každý deň vyspať, aspoň 8 hodín, bez toho to nepôjde. Takže v noci vstávaj k dieťaťu Ty. Potom jej priprav nutrične vyvážené raňajky, obed a večeru. A nakoniec ju každý deň pošli na prechádzku aspoň na hodinu, prípadne do fitka, zatiaľ postrážiš dieťa. Ak sa nedostavia výsledky ani po roku takéhoto režimu, nech si dá vyšetriť hormonálnu rovnováhu.
Teda autor to tu uz asi viac neriesi 🙂
Inak podla popisu, BMI a pod, by sa tu mohla aj "mamina", tj jeho partnerka najst 🙂

Veľmi zle si zvolil štýl celého príspevku. Úplne inak by vyznelo, keby si napísal, že "moja žena, ktorú veľmi ľúbim, za pár rokov v tehotenstve a po pôrode veľmi pribrala. Vážila 60,teraz ma 92.Ako jej môžem pomôcť motivovať sa, aby schudla? Trápi ma to, lebo ju ľúbim, a nechcem aby mala nejaké zdravotné problémy kvôli obezite.
Bodka. Chápeš ten rozdiel?
Ty si napísal doslova kompletne jej vahive postupy akoby si jej stal pri váhe v kúpeľni, a priam si rovno povedal, že sa ti už začína hnusit a na 90%uz ju raz podvedies s nejako 50 kilovou sexicou.
Takže sa nečuduj, že za taký štýl ta nikto nepochvali
Trochu sa zamysli, koľko času ma žena pre seba? Keď ty do v robote od nevidím do nevidím, tam tipujem, že "šunky si doma" nevala, lebo domácnosť je celá na nej. Co takto prísť k nej, povedať jej, miláčik, kúpil som ti poukaz na masáž, kozmetiku, manikúru a podobne. Čokoľvek.
Viem, že je tetaz lockdawn, ale hádam navždy to nebude
Rozumies? Nechoď s bubnom na zajace, si tučná, začnime cvičiť a jesť zeleninu (apropo, Macingovej dieta je za mňa gebuzina na entu a rozhodne by som sa z tej cvikly a mrkvy nenajedla, takže z mňa by zelenina nepochodila).
Ale ak bude mať možnosť skrášliť sa aj celkovo(vlasy, tvar, nechty) a začne sa opäť cítiť ako žena (na materskej je to hlavne o tom, že prvoradé je dieťa, poznam to sama, a že skutočne je niekedy jedno, či si dám vlasy do copu, alebo nemám na lakované nechty celé mesiace), tak prirodzeným postupom začne chcieť možno meniť aj postavu.