icon

Neľúbim manžela. Ľúbim iného chlapa

bzdocha
22. jan 2014

ahoj, viem ze ma vela zien nepochopi odsudit, ale idem s kozou na trh, ale pre istou s novym nickom....zas az taka odvazna nie som 😀 potrebujem aj novy pohlad na vec aby sa mi otovirili ocoi alebo aby som nasla smer.
je to na celu knihu tak sa budem snazit ist chronologicky a vytahovat iba podstatne veci. Pred 9 rokmi som sa spoznala zhruba v rovnakom casovom obdobi s 2 chlapmi. s jednym (nazvem ho chlap A) som uz mala rozrobene co to (ak to tak mozno nazvat...proste iba sme si boli sympaticky a stretavali sme sa) ked som spoznala druheho. No sup a preskocila iskra, ale byval velmi daleko tak som to vobec neriesila a stretavali sme sa iba rok v kuse kazdy den na webe
Medzi tym som zacala chodit s chlapom A 🙂 o rok som nastupila na VS a prave do toho mesta ked posobil aj chlap B. Stretavali sme sa nikdy nic nebolo stale som bola zalubena do toho mojho. Chlap A sa vybodol na pracu a prisiel za mnou do ziliny, kde zacal studovat aj on a byvali sme spolu. Ale to uz ten nas vztah nebol az taky ruzovy. Bol stale nosom zaboreny v knihach a na mna vobec nemal cas. a tak nejako pomalicky som si zacala s chlapom B. na moju obhajobu poviem len to ze som nedostavala co som potrebovala a tak som to hladala inde.
s chlapom A som sa rozisla, ale bolo to strasne zvlastne kedze sme spolu nadalej byvali bola som zmatena, diali sa hocijake veci a napokon to skoncilo tak ze som otehotnela a vydala sa za chlapa A hoc nas vztah uz vtedy bol na rozpad a v troskach.
a konecne prichadza pointa priebehu: moj manzel je fajn, stara sa o nas, dcerku ma rad, niekedy aj dost pomoze, nebije nas,myslim ze ani milenku nema. Ale ja ho nelubim, nemam si s nim co povedat sme na inej vlnovej dlzke, nemame spolocne zaujmy, ani nazory na svet proste nic, nemame ani sex. Niekedy sa tak pohadame ze by som sa v tom momente rozisla, ale niekedy si poviem a ved nie je to az take zle vydrzim aj ked takto som si to nikdy nepredstavovala.
a na toho druheho, chlapa B stale myslim, predstavujem s i ako nam mohlo byt spolu fajn...casto si piseme na webe a viem ze on je na tom rovnako ako ja. Nema nikoho lebo nechce.....
je mi uplne jasne ze vela zien to odsudi, nepochopi....ja by som to pred 7 rokmi spravila tiez, ale tak skuste ma o vasej pravde presvedcit inak ako len tym ze ma budete urazat

bzdocha
autor
22. jan 2014

@sirinka no tiez sa pytam ako dlho mi to vydrzi??? asi pokial sa s manzelom zas nepohadam....ja viem uplne zle!

bzdocha
autor
22. jan 2014

@sirinka a aky zaklad by to mal byt?

sirinka
22. jan 2014

@bzdocha uplne.. Riesila by som na tvojom mieste poradnu...pokial nemas jasno v tom, co a koho chces, robit nejake radikalne kroky vobec nemusi byt prospesne...mala by si si najprv urobit jasno v hlave. Lebo ty si sa od zaciatku tvojho manzelstva motala v trojuholniku a vzala si si sancu na pokojny zivot v laske....

sirinka
22. jan 2014

@bzdocha aky zaklad? laska a respektovanie partnera, ocenenie, dodrziavanie pravidiel, uprimnost...ja neviem, vyber si....ja len rozmyslam nahlas, ze ked je vztah pokazeny, na zaklade coho mozes ocakavat vzajomnu uctu?

mishka0508
22. jan 2014

Pozri, citala som len tvoj uvodny prispevok. Necitala som komentare...ale toto si myslim ja...sadni a porozpravaj sa s manzelom. Mozno on citi to iste. Len jednoducho to nahlas nepovie. Nevydrzite spolu. A dotiahnete to k rozvodu a nebudete sa spolu ani rozpravat. Mozno vam bude lepsie oddelene. Nelubis ho a on si urcite zasluzi niekoho kto ho bude lubit celym srdcom. Taha ta to inam...tak chod...Chlap B bude lubit aj tvoju dceru? Pretoze pravda je taka, ze ty uz nie si sama. Si druhorada. Pokial ti nebude nikdy vycitat, ze dcerka nie je jeho a bude vas obe lubit, tak chod s nim.

miskakyska
22. jan 2014

@haslerka27 čo tým chcel básnik povedať? 😅 😅 tym,že sa neozývam 🙂 🙂

coconut6
22. jan 2014

bola som v trosku podobnej situacii.. v rovnakom case zalubena do dvoch muzov, oboch som poznala rovnako dlho a asi aj rovnako dobre. s jednym z nich som sa dala dokopy a po nejakom case si zacala intenzivne pisat a obcas aj kamaratsky stretavat s druhym.. velkaa chyba.. teraz uz viem, aku blbost som robila, ked som problemy vo vztahu riesila ventilovanim emocii s clovekom, ktorého sa netykali a snivanim o lepsom vztahu s tym druhym. nemala som odvahu sa rozist, lebo partner nebol az taky zly. mojim snivanim som nas vztah len kazila a vacsinu toho zlého som vyprodukovala sama tym, ze som podvedome hladala v partnerovi chyby a v druhom chlapovi pravu lasku. bohuzial, svoju hlupost som si uvedomila az ked kontakt prerusil druhy chlap.. asi mesiac som nechapala preco to spravil, ved sme si skvele rozumeli, bola som smutna a nahnevana. no potom sa mi otvorili oci a zacala som makat na vztahu, ktory som mala.. vnimat priciny hadok a predchadzat im, hladat nove veci, ktore by nas mohli spojit.. odvtedy ubehli 3 roky, hadky aj chut odist sa tiez objavuju a poviem ti, zamilovana do partnera nie som ani nahodou. neviem ci je to prava laska, lebo neviem ako ma vyzerat, ale teraz uz viem, ze by som ho nemenila za ziadneho iného 🙂

tyssa
23. jan 2014

necitala som vsetko, ale skus si to otocit-co ked by tvoj manzel mal lasku, s ktorou by si pisal a snival o zivote s nou, hoci ty nie si zla. ale nemate si co povedat,-a teraz by prisiel domov a povedal ti to, ze odchadza , ze lubi niekoho ineho,..ako by si sa citila, ale uprimne
mozno by tu vznikla tema-manzel ma podvadzal, ma druhu a odisiel za nou, co mam robit, nas vztah nebol celkom ok ale dalo sa,..a bola by si tu lutovana
to co robis je nefer voci nemu a niekedy neuzavrete vztahy, reps. snenie o tom co by bolo, keby nicia to co je teraz, ak si nestastna /ja som mala 2 vztahy z trucu, tiez na vyske, ale davala som bacha aby som neotehotnela, lebo som s nimi neplanovala buducnost/ tak to povedz muzovi na rovinu, rozhodnite sa spolu ci to zacat zachranovat alebo ukoncit, ale ak ukoncit urcite by som ostala sama a utriedila si myslienky

moonlight1210
23. jan 2014

@bzdocha ja som svojho muza poznala 8 rokov, 2 roky sme spolu byvali pocas VS a potom sa vzali. Deti prisli az potom. A ineho som popritom neriesila.
A predsa, ked sme sa vzali, to bolo zrazu trochu ine, nebolo to o tom, ze sme mali len papier navyse a vsetko po starom. Vztah sa vyvija neustale a v umernej zavisloti od okolonosti. Inak reagujes ked ste len partneri (a je tam moznost slodoby hocikedy ist a aj podvedomia ze to iste plati pre neho) a inak ked su uz zavazky (nemusia byt rovno deti).

Poznas ho a nepoznas.

Je ine ked niekomu velkodusne povies: chod najdi si inu bud stastny, ked citis ze nechce, ked je tam to podvedomie, ze aj tak si ta jedina prava, hoci nedosiahnutelna (hoci samozrejme pises mu to s presvedcenim, ze to pre neho tak naozaj chces. Ze tuto obet pre neho prijmes. Ze nemas pravo ho drzat.). A ine ked ti povie: idem mam inu chcem uz byt stastny bolo to s tebou krasne ale maj sa.
Proste vy tam stale mate taky ten nadych tragiky nedosiahnutelnosti, ktory je vzdy mocnym korenim. Az tato prekazka pominie (odides k nemu), nastupi realita a ta jedina ukaze kolko ste si do toho prisnivali a kolko ste naozaj spravne odhadli.
Napadol ma charles a camila. Ti to tiez odhadli zle.

A ja myslim, ze jedna z veci preco nechces odist je ze sa obavas ze ta bublina praskne a buďe to sklamanie. Ale cesta spat k A bude uz tazka ak nie nemozna.
Takze z dvoch stoliciek budes zrazu sediet na zemi.

juliana77
23. jan 2014

@bzdocha Vyjadrím sa najprv k tvojej obhajobe ....že si nedostávala čo si potrebovala a hľadala si to inde.
Poviem ti poznatok celého regimentu babičie a múdrych starých mám Nikdy v živote ti žiadny muž v počte Jeden nevyplní tvoje prázdne miesta a nesplní tvoje túžby!

Keby to bolo opačne a mala by si doma B, tak by si tu možno žiadala o radu, čo so záletníkom, mužom, ktorý ti doma nepomáha, alebo nechce druhé dieťa a pod. Tiež by si to chýbajúce hľadala u Ačka?

Možno sú ženy, ktoré mali predtým aj C, tak tie to ako riešia?

Napísala si, že B nemá nikoho lebo nechce. To je jeho verzia?
Možno nik nechce jeho, pretože mu to presne takto vyhovuje. Zrejme by mal lepšie v hlave upratané, keby mal taký istý pocit ako ty, že jeho voľby správna nebola, ale on nevolil nikoho.

maxicek1
23. jan 2014

hm ťažko je tu radiť .. ja s mojím ex nie som už 3 rok s jeho strany prišla nevera na ktorú som mu prišla nevedela som sa s tým vyrovnať mali sme problémy už aj predtým toto bola už len taká čerešnička ako tomu ja hovorím s horúcou hlavou som všetko riešila zbalila som si veci malého a povedala že odchádzam aby nám dal pokoj a bol s tou čo ma podviedol .. potom ma ukecal aspoň nad to aby som nad tým rozmýšľala či sa k nemu vrátim alebo nie rok som rozmýšľala ale stále ma nepresvedčil či sa mám k nemu vrátiť alebo nie tak som mu povedala aby si našiel inú on to aj urobil a poviem ti je to už dlho ale stále ma to štve... on má stále tú jednu a tú istú za to ja som ich už prestriedala a žiaden mi nevie dať to čo potrebujem alebo to čo by som chcela pointa je tá že syn neznáša nikoho pri mne iba jeho otca a u neho je to podobne ale s ním sa stretáva menej lebo sa venuje tej svojej takže keď som vtedy myslela len na seba a myslela som si že to bude lepšie aj pre malého že aspoň nebude počúvať naše hádky a výčitky tak som sa mýlila možno som mala troška s tej mojej nadutosti odobrať mala som si to nechať prejsť hlavou ľudia predsa robia chyby a mohli sme pekne žiť spolu ... takže radím iba to že by si sa mala predsa len s mužom o všetkom porozprávať a nájsť riešenie ako obnoviť vzťah v trojici tým myslím dcérku 🙂

ratatatata
23. jan 2014

@bzdocha Ja som mala rovnakeho kamosa. Oddelili sme sa, prestali dennodenne komunikovat. Zo zaciatku to bolo tazke, ale casom ma ta zamilovanost presla. Pomaly onho prichadzam, piseme si uz len malicko, stretneme sa este menej a prichadzam na to, ze ako sa to postupne, pomaly a prirodzene odchadzalo same, tak uz nanho vobec nemyslim a ani mi nechyba. Stacilo len prekonat to prvotne obdobie (cca pol roka u mna), kym sa to dalo uplne do tychto kolaji. A nemrzi ma to. Akonahle sa viac venujem v myslienkach mojmu chlapovi, rozpravame sa, co mi vadi, vravim jemu, tak aj vztah sa zlepsuje.

fra
23. jan 2014

k teme neviem už povedať nič čo ešte nebolo napísané, ale spoločnosť sa tu zišla nadmieru vyberaná, ako v knihe od Ludmily Podjavorinskej 🙂
@bzdocha
@dazdovka
@mysicka36

jankakardosova
Autor odpoveď zmazal
ultra
23. jan 2014

.... No ako........už ju nechal ?

Že ktory ?
.. a nieje to jedno !

(len tak na odlahcenie temy)

bzdocha: ja si myslim ze to vies aj sama. Nikto ti tu nebude viediet poradit. Musis si to vysporiadat sama. Iba ti vies co mas v srdiecku a co ti kaze hlava a je iba na tebe, co prevladne. Sme iba pozorovatelia a "kecalkovia". Drzim palce nech sa rozhodnes akokolvek.

jabadaba
23. jan 2014

@bzdocha ako je vobec mozne, ze si si zacala a zdielala spolocnu domacnost s niekym, s kym si nemas co povedat a ste si nazorovo na mile vzdialeni? To sa ako da? No a k panovi B, aby si si ho len zbytocne neidealizovala. Vasen, vzrusenie a neskutocna pritazlivost este nikdy neboli zarukou stastneho, trvalevo vztahu. Ono to totiz zvykne sakra rychlo vyprchat. Ci Ty nam nezijes v nejakych inych dimenziach, takych naruzovelych.

Inac, zaujala ma tvoja hlaska na adresu pana A - "stale mal hlavu ponorenu v knihach"....hm. To je na zavadu? Asi je intelektualnejsie zalozeny nez Ty a z toho prameni problem spolocnych tem aj nazorova rozdielnost. Vsetko stoji a pada na tom co povazujes za zaklad vztahu. Ak sex a vasen, potom stavias nie na pevnych zakladoch. 😉

jabadaba
23. jan 2014

@fra 😀 cely zverinec.

jabadaba
23. jan 2014

@ratatatata boze, kym som doratala tie tvoje ta ta az sa mi oci skrizili. 😀

jabadaba
23. jan 2014

@zena1 joj presne to mi napadlo. Mozno by sa u zakladatelky rozsvietilo. Anna Karenina je velmi poucna.

bzdocha
autor
23. jan 2014

@jabadaba Tak musim napisat, ze vobec ale vobec si ma neodhadla....vztah s chlapom B nikdy nebol zalozeny na fyzickej pritazlivoti! urcite som s nim nebola preto, ale preto lebo sme si rozumeli aj bez slov stacil pohlad.
a to ze pan A bol zaboreny iba k knihach nebolo o tom ze by bol intelektualne zalozeny, ale o tom ze mu to dlho trvalo, on mnohim veciam nechape, nerozumie a nevie. nechcela som to sem pisat ale ano tym padom je medzi nami intelektualna priepast.
pravdivostna hodnota hlasky ze staviam vztah na sexe je tiez 0! zaklad idealneho vztahu si predstavujem maximalne porozumenie a uprimnost.

jabadaba
23. jan 2014

@bzdocha v tom pripade naozaj nerozumiem ako si s muzom A mohla vobec cosi zacat. Kde boli vtedy tvoje poziadavky na porozumenie? Ved to je alfa omega kazdeho vztahu hned od zaciatku...

bialica
23. jan 2014

vymeniť jedného muža za iného, podľa mňa nie je správne riešenie... už som popletená z toho, ktorý je chlap A a ktorý B, volajme ich manžel a "ten druhý"... skús hľadať vo svojom manželovi to zaujímavé a pekné, čo ťa na začiatku vzťahu zaujalo, čo vás spojilo, venujte si navzájom čas... nemrhaj svojím životným priestorom na písanie si s nikým iným... skôr ako sa rozhodneš od manžela odísť uisti sa, že si urobila maximum pre to, aby si mala šťastné a harmonické manželstvo a rodinu... skús si uvedomiť, že "ten druhý" nemusí byť tým, čo si ty predstavuješ a nemusí naplniť tvoje očakávania... môžeš byť v budúcnosti sklamaná a dôvodov môže byť veľa, od nenaplnených túžob až po výčitky z rozbitia rodiny... odísť od problémov je to najjednoduchšie čo môžeš urobiť... milá bzdocha 😀 želám Ti, aby Ti Tvoje rozhodnutia nikdy nepriniesli smútok... veľa šťastia a poriadok v hlave aj v srdci 🙂

bzdocha
autor
23. jan 2014

@jabadaba 🙂)) comu nerozumies?? ty si ostala s prvym chlapom s ktorym si zacala chodit? ved ludia sa menia, vztahy sa vyvijaju ci uz pozitivne alebo negativne.
lepsia otazka by bola nie ako som si s nim mohla zacat, ale preco som to neskoncila........a odpoved: lebo som ho nechcela nechat sameho v cudzom meste, bolo mi ho jednoducho luto.

zena1
23. jan 2014

@jabadaba Mnohé nie sme spokojé, máme sny očakávania ilúzie... ale život je o niečom iné. treba si pozrieť naozaj Annu Kareninku a možno sa nad tým zamyslieť. A možno sa ani nebude treba zamýšľať ..odpoveď príde sama 😉

h2
23. jan 2014

@bzdocha Ahoj, nie som Ty, nemám Tvoje pocity, takže je ťažko radiť, ale hneď mi napadlo, že po chlapovi B túžiš preto, že si s chlapom A. Ak by si bola s B, chcela by si mať A. Lebo vieš, že by si mohla mať oboch, to potom žena stále uvažuje, či nemárni svoj život s nepravým. Jasné, že sa Ti B zdá zaujímavejší, lebo s ním si píšeš, je to Tvoje "zakázané ovocie", ktoré chutí, aj keby bolo zhnité, len preto, že je zakázané. Zatiaľ čo s A žijete stereotypný a nudný manželský život, riešite aj problémy, nie je to vždy zábava.
Rozhodnutie je na Tebe, len mám pocit, že Tebe niet pomoci, lebo máš len dve možnosti: Byť s A a túžiť po B, alebo sa rozísť s A, byť s B a po čase riešiť dilemu, či si urobila dobre, lebo s B máte nudný a stereotypný život, kým A je taký zaujímavý... 😉

bzdocha
autor
23. jan 2014

@h2 suhlasim 🙂 pekne napisane

jana5555
23. jan 2014

🙂 , ktora z nas po sto rokoch manzelstva nebola aspon platonicky zalubena do ineho chlapa, myslim, ze je to celkom prirodzene, ale kazdy vztah prechadza fazami od zalubenosti az po taky stereotyp alebo pocit istoty a prave pre ten pocit istoty by som nemenila, aj ked na pekneho muza sa rada pozriem aj usmejem, ale to mi asi tak staci ku stastiu 🙂

adri266
23. jan 2014

@bzdocha A Ty si uprimna k svojmu manzelovi? Pises, ze vztah je zalozeny na porozumeni a uprimnosti... 😔 😔 😔
ESte dodam, ze pises, ze si s panom B rozumiete...to, ze si pisete na nete je o niecom inom ako normalna komunikacia v kazdodennom zivote. Sama na sebe viem, ze dokazem napisat dve strany na nejaku temu, ale ak sa s niekym rozpravam, tak to zhrniem do jednej vety. Takze neviem, na com si zakladas ten vztah s chlapom B, ze si rozumiete a ze ste uprimni k sebe. O to viac, ze nemas ani potuchy o tom, aky je v normalnom zivote. NEsmrdia mu nohy, ked pride z roboty? Nesprta si v nose pri jedle? Neprdne si hlasno pri telke? Meni si gate aspon raz do tyzdna? A milion dalsich veci, ktore o nom vobec netusis, ale ktore Ta mozu riadne znechutit.

A teraz chlap A. Myslim, zeby si mala riesit najprv tento vztah. Bud mu rovno povedz, ako sa citis /nestastna/, alebo sama zacni konat. Chodte na vikend prec, hrajte spolu spolocenske hry, skuste spolu varit, chodte na diskoteku, do poradne. A daj si na to pol roka. Mozno sa to zmeni, a mozno nie, ale aspon si zabojovala.

jabadaba
23. jan 2014

@bzdocha ved prave, ze ja som nezostala s prvym chlapom...a ani z lutosti by som si nikoho nebrala. 😉 Na to sa mam prilis rada.

bzdocha
autor
23. jan 2014

@adri266 neviem co vsetko si v diskusii citala ale uz som pisala ze to nie je iba o chatovani, my sme spolu byvali a stretavali sa 5 rokov skoro kazdy den.....nie od zaciatku som do neho bola zalubena,.....poznam aj jeho zle vlastnosti viem co od neho mozem cakat
manzelovi som niekolko krat povedala ze som nestastna, ale nemam pocit ze by sa veci nejak zmenili....ked niekam idem tak sa tam zarucene pohadame.....ale urcite to idem skusit znova