Neľúbim svojho partnera
Ahojte, ani neviem čo očakávam, že mi poradíte, najskôr ma mnohé odsúdite, no potrebujem to asi dostať zo seba von. Môj jediný problém je, že neľúbim svojho partnera, s ktorým sa už schyľuje aj k svadbe a čakáme dieťa. Spoznali sme sa cez net-zoznamku. Prišla som do BA za prácou z iného mesta a nikoho som tu nepoznala. Bola som tu sama. Naše zoznámenie bolo také, že po prvom telefonáte, kedy sa mi uz "nezdal", som sa mu mesiac neozvala. No po mesiaci som sa ozvala asi zo zúfalstva a nudy. Na stretnutí som bola aj milo prekvapená výzorom, podľa fotky som očakávala horšie. Prvé týždne by som povedala, že tam bola nejaká vášeň alebo priťahovanie z mojej strany, no veľmi rýchlo to vyprchalo. No bolo mi s ním celkom fajn, trávili sme spolu čas a aj sme spolu bývali, nakoľko sme mali obaja podnájom, ja som si síce svoj ešte rok platila, ak by niečo, aby som mala zo dňa na deň kde prespať... no prespávala som u neho. No a takto išiel čas a trvá to už 6 rokov, čo som síce nespokojná, lebo mi chýba láska, no na druhej strane mi nechýba nič iné, problém prečo som stále s ním je ten, že za ten čas sa povytvárali mnohé väzby, spoločná kúpa domu, spoločná firma, kde sú aj jeho peniaze a sama by som to neutiahla, nemala by som ho ani z čoho vyplatiť jeho podiel. To je ten problém, prečo som neodišla už dávno, pretože nemám na to peniaze, zrušiť firmu a ani kúpiť si sama bývanie. Plat v zamestnaní mám dosť nízky, z toho by mi ani hypotéku nikto nedal. No prácu by som si mohla nájsť inú možno, aj keď ľahké to dnes nie je, hlavne ak mám vyštudovaný odbor, v ktorom pracovať nechcem. ☹ Takto sa mi zrútil celý svet a nemám vôbec žiadne zázemie. No a teraz keď čakáme dieťa, už vôbec nemôžem od neho odísť. Nie je zlý, ani mi nič na ňom zásadne nevadí, ibaže mi nevonia, nepriťahuje ma, skôr mi smrdí, už sa s ním ani nebozkávam, lebo mu strašne smrdí z úst (odmieta ísť k zubárovi, lebo on chce len drahého a to sa stále vyhovára, že nemá na to peniaze, lebo kúpil bývanie atď...) a neprejavujeme si nežnosti. Iste je ľahké poradiť, že zvládnem to aj sama s dieťaťom, no on a jeho rodina sa na neho tiež tešia a ja si neviem predstaviť im ho dávať do striedavej starostlivosti a byť bez dieťaťa napr. 2 týždne... a ani tú finančnú stránku si veru predstaviť neviem, ako si zabezpečiť bývanie z ničoho... Mám pocit, že s ním žijem ako s bratom alebo so spolubývajúcim. Bohužiaľ nie je taký, akého by som si predstavovala, pričom nie som nejak extra náročná, muži čo by mi vyhovali sa dajú nájsť. Alebo by mi v každom vzťahu niečo vadilo? Možno áno, ale bez lásky je to ťažké, myslím si, že láska dokáže veľa vecí odpustiť, no ak tam žiadna nie je... On ma vraj ľúbi, no nie som si tým istá, podľa mňa si len vyhodnotil parametre akú ženu chce a keďže ich ja spĺňam, tak je spokojný. A čo vy, ľúbite svojich partnerov alebo máte tiež nejaký problém vo vzťahu? Pomohlo by mi vedieť ako to majú iní, či tiež nejaký problém/nesúlad v niečom alebo všetko je 100%. 🙂
@istibitsi tak to s tyma krabicama od pc robi aj moj 😀 robi v IT.Tiez je dost casto pri pc,ale milujem ho taky aky je 🙂 ked nieco chcem staci ,ked mu poviem lebo ,ked len naznacujem to si nejako nespoji 🙂 Tak viem ze ,ked nieco chcem,narovinu mu povedat,alebo pripomenut.Tak mu povedz, zajtra ideme na veceru a hotvo 😕 .Ked sa mojemu do niecoho nechce,tak to robim tak ze ho aj 2 tyz.na to pripravujem najskor frfle,ale ked sa blizi den D,tak hovori: uz sa aj tesim.Mu vsugerujem moju predstavu 😀 ,aspon moj funguje na takyto princip
@istibitsi ved si pisala, ze aj on ta pritahoval na zaciatku.. a aj by ta pritahoval, keby sa zmenil.. ale este som nestretla muza, ktory by sa zmenil bez toho aby ho zena nejako formovala.. nie tak, ze mu povies "toto a tamto zmen" ale postupne.. proste zmena muza vychadza vacsinou z toho, ze je zena iniciator.. nie nasilny iniciator, ale "nenapadny", taky, ktory vacsinu zorganizuje, vyberie, presunie, zmeni.. neviem to dobre vyjadrit, tak dam priklad..
moj muz mal vzdy dlhsie vlasy /napad mu vnukla odmalicka mama, kedze mu odstavaju usi a ona sa s tym nevedela zmierit/ a podla mna tie vlasy vyzerali vzdy hrozne, hoci on sam sa mi pacil.. ked sme spolu zacali chodit, tak som vyzdvihovala to, ze sa mi pacia jeho usi.. potom po case som mu navrhla, ze ho ostriham a usetri za kadernicku /ja striham aj sama seba/ ostrihala som ho na kratsie.. najprv bol z toho v soku, potom sam povedal, ze je to omnoho lepsie.. postupne som ho strihala na kratsie a kratsie a teraz nosi vlasy par milimetrove, presne take, ake mam rada 😀 a to nebolo jedine co som mu postupne zmenila.. pri mne presiel prirodzene na krajsi satnik, na zdravsie jedlo a dokonca sa sam odhodlal prestat fajcit a nefajci uz 4roky.. a tak je to aj naopak - aj on formoval mna, sice nemusel moc vyzor, ale napriklad niektore zle crty mojej povahy prirodzene vekom utlacil do uzadia /napr. ziarlivost/..
takze mas dve moznosti - bud sa posnazis s vasim vztahom nieco spravit a pokusit sa byt stastna, alebo sa jednoducho dokopes k tomu aby si odisla... musis byt fer voci nemu, ale aj voci sebe...
v poslednom case nepocuvam nic,len ako si dvaja nezosobaseni ludia bezu spolocne hypo a po dvoch rokoch sa dozviem ze sa uz rozchadzaju a vyplacaju...no k comu to je dobre toto divadlo????ja nechapem taketo blbosti ze dakto dokaze robit.ak s niekym randim,to neznamena,ze spolu budeme cely zivot....a ty si o tom hlupsia,ze od zaciatku sa ti nepozdaval,nepritahoval bohvie ako.co si si myslela?
@istibitsi to, že ti nevonia (nemyslím teraz ten zápach z úst, ale napísala si, že ti nevonia...asi tak celkovo), je úplne jasná známka toho, že nie ste kompatibilní pre partnerstvo. Váš vzťah držala pokope pohodlnosť (nechcela si hľadať východisko - bývanie, firma atď) a nejaké praktické výhody. Teraz čakáte dieťa. Hm..Ja teda neviem koľko máš rokov a či si mala predtým nejaké iné vzťahy, ale - samozrejme, že to vyzerá inak vo vzťahu, kde je láska. Lepšie to u vás asi nebude, v tom lepšom prípade budete spolu normálne vychádzať ako doposiaľ. Problém môže nastať, keď sa tvoj nedostatok lásky voči nemu, začne meniť na nevraživosť, alebo úplnú ľahostajnosť. Čo potom?
@istibitsi No to nikto nemá záruku, že stretne toho pravého, ale niekedy to treba jednoducho risknúť. Máš len 30 rokov, to je vlastne najlepší vek a hádam nechceš stráviť najlepšie roky svojho života s niekym, s kým si total nespokojná. Viem, že teraz ked si tehu, je to zložité, ved počkaj kým porodíš a uvidíš, či je dobrý otec aspon a ako sa budeš s ním cítiť. Do svadby by som zatiaľ nešla. Moja kamoška má tiež takého PC maniaka, že on veľmi málo hovorí, ale jej to tak nevadí, lebo ona je ukecaná až hroza a má veľa kamošiek, s nimi vykecáva.
@istibitsi ja nie som ani konzerva ani žiadna svätica, ale tvojho muža mi je strašne ľúto. Keby ten chudák somár vedel akú prešpekulovanú ženskú si zavesil na krk a stratil s ňou svoje mládí tak by sa možno aj pod vlak hodil. Ty nemáš žiadnu sebareflexiu. A čo keď bude dieťa po ňom? Nebude dobre artikulovať, bude huhňať a nedajbože bude mať zápach z úst. Nebudeš ho ľúbiť a budeš ho tu ohovárať na MK a lamentovať čo teraz? Kokso tak keď mi vadí zápach, zastavím sa v curaproxe kúpim nejaké dobré ústne vody, mu to vysvetlím, že nech používa hlavne aj kvôli sebe a samozrejme poviem mu, že finančne zvládneme aj lepšieho zubára (možno sú to mandle, alebo žalúdočné šťavy a treba gastro)
Dospej a zamysli sa nad sebou, prefackala by som ťa v momente, pretože si zlý človek v mojich očiach a nezaslúžiš si svojho muža.
@istibitsi Tiez som mala taky vztah "z nudze"... z rovnakych dovodov ako ty - nechcela som byt sama a nestretla som nikoho, kto by vo mne prebudil nejake velke city, tak som si racionalne zacala vztah s kamaratom, ktory bol do mna roky zalubeny. Isla som do toho s tym, ze to bude len docasna zalezitost, kym nepride to "prave". Ale cas bezal a nic nove sa nedialo a z toho docasneho riesenia boli zrazu 4 roky. Ale co nechapem, preco si si dala urobit od neho dieta, ked si vedela, ze to nie je to prave, co chces. Na toto som si ja davala sakramentsky pozor, aby sa nieco take nestalo.
@hugsi no ja si nemyslim ze zakladatelka je zly clovek a uz vobec mi (co z napisaneho vyplyva) nepripada prespekulovana... Skor mi pripada ze vztah zacal zo vsetkych nespravnych dovodov - nuda osamelost a vtedy je dost casto clovek (hlavne zena ) viac zranitelna a potom sa to vsetko nabaluje a nabaluje , spolocni znami, byvanie a tazko z kruhu von. Mne je skor luto jej.
Myslím, že si dosť sebecká, načo si s ním vo vzťahu tak dlho, keď ho nemiluješ? Predstav si, že by to bolo naopak, keby on takto písal o tebe.. Zubára poriešite, to je minimum, ale tvoj postoj k nemu.... Za chvíľu ti na ňom začne vadiť aj to, že dýcha. Je to nespravodlivé, voči nemu. Keď ho neľúbiš, nechaj ho pre inú, ktorá ho dokáže ľúbiť aj s jeho rečovou vadou, aj jeho nie práve najlepším vkusom...
Ak s ním chceš zostať, tak napr. to oblečenie môžeš riešiť aj tak, že keď budeš na nákupoch, tak mu kúp nejaké tričko.. povieš, že si nemohla odolať, že sa ti veľmi páčilo a že mu podľa teba určite pristane.. Otvorene by som sa s ním porozprávala, čo mi prekáža a či dokáže niečo z toho zmeniť..Treba hľadať kompromisy... Mne je ľúto len toho vášho dieťatka, mali ste si predtým, než ste ho splodili, rozmyslieť, ako ďalej... Je to nezodpovedné..
hovorí sa, a u mňa to aj platí, že keď ti partner prestane voňať, je to koniec... definitívny a nezvratný.... žiaľ prišla si na to dosť neskoro.... alebo si si to dlho nechcela pripustiť.... mne to príde, a teraz sa neuraz, že si s ním viac menej z vypočítavosti.... proste ti vyhovuje po materiálnej stránke s ním byť.... lebo úprimne, keby si veľmi chcela, alebo musela, dokážeš sa finančne osamostatniť.... lenže, ako píšeš na ceste je dieťa.... to už je záväzok nad všetky záväzky.... dieťa ťa s tým človekom bude spájať už do konca života, či spolu ostanete či nie.... ani neviem čo ti poradiť.... radiť sa asi ani nedá... no ja na tvojom mieste, by som asi vyšla pred partnerom s pravdou von, že city k nemu vychladli, že mi vadia určite veci, a že by sme mali začať situáciu riešiť... všetko bez amoku a výčitiek, bez kriku a hystérie... ak ťa lúbi, bude to chcieť riešiť, aj ked jeho muzska jesitnost dostane riadnu šupu.... ak mu na tom vztahu nezalezi, bude to ignorovat a dalej fungovat tak ako predtym.... a to by pre mna osobne bolo jasnym znamenim ze je navyssi cas posunut sa v zivote dalej.... mozno som snílek, ale žiť bez lásky sa nedá, vtedy nežiješ len prežívaš.... a to nie je ani práve najideálnejsi príklad pre dieťa.... ale toto všetko je samozrejme len môj názor, a nemám právo ťa súdiť, lebo nežijem v tvojej koži... čiže v konecnom dôsledku ty sa musíš rozhodnúť
@istibitsi nemáš pobabraný život. Sú ľudia, ktorí sú na tom oveľa, oveľa horšie. Hlavu hore, porozmýľaj nad všetkým, buď k sebe aj k nemu úprimná a urob to, čo je správne. Sama vieš, že takto to nie je v poriadku. Začiatky zmien sú ťažké, ale predstav si, že vďaka tej zmene môžeš mať o nejaký čas pri sebe človeka, ktorý ti bude voniať, budeš ho milovať a budeš vedieť, že všekto je tak, ako má byť. Firma, dom, hypo...to všetko sa dá riešiť. To nie sú skutočné prekážky.
Presne tak suhlasim s odpovedou vyssie to nie su ziadne tragedie - si mlada a zdrava - s tym ostatnym sa vzdy da nieco robit, vzdy aj ked to chvilu potrva. Ja by som sa s nim porozpravala ale stala si za svojim napriek jeho prosbam, placu alebo comukolvek. A isla by som k mame aj ked si napisala ze moc nechces aj tak by som sla aspon na par mesiacov do porodu a potom... Ja som nad tym tiez ohrnala nos a predsa mi mamina velmi pomohla. Len neuvazuj o ziadnych hlupostiach ☹
Akoze samovrazda a take dristy...zena neser ma bo pojdem a nakopem ta! My zeny sme silne. Ked zena zvladne porod a to je co povedat, tak ostatne je suviks. Hlavu hore, narovinu pokecat-povedat "chlape veci sa maju tak a tak" a ide sa. Bud sa spamata a bude aj on hladat riesenie alebo fakt sa rozidete.
To ti verim ze sa bojis ako by si to sama utiahla, aj financne aj starostlivost o dieta. Ale zase ostavat s niekym, kto sa ti vyslovene hnusi ako pises (niekedy) to je dost drsne. Neviem si to predstavit.
Urcite vyrieste zubara. Pockaj kym sa narodi dieta, neunahli sa s rozchodom. Skus sa na nho pozriet aj inak. Ake ma kvality. Co by ti chybalo keby ste uz neboli spolu. Mozno zistis ze je to laska, len ina ako si poznala predtym. Nie kazdy vztah prejde velkym zalubenim a steklenim v zaludku a neviem cim.
A tym ze spolu cakate dieta tak ste spojeni navzdy, ci uz ste partneri alebo nie.
Trosku vyckaj, skus na tom popracovat, mozno si sadnite a preberte si to spolu. Mozno sa on citi nedoceneny alebo tiez ma na to nejaky nazor.
no co, budes mat manzelstvo z rozumu, ak mate spolocnu firmu atd. tak to uz mas snad este viac nez manzelstvo a teda musis si zvazit co a ako.
Zubara vyrieste, nie vzdy plati drahy zubar, dobry zubar, mozno na zaciatok zubna hygiena,aby sa zistilo ake su skody a nech na nu chodi pravidelne. Tych par eur na to urcite najde, mozno sa boji bolesti alebo co ja viem coho.
Neviem co si cakala od toho, ak v tom nikdy laska nebola tak ani nebude, lebo ta slepa blazniva laska vyzera veru inak. Aj ked ruzove okuliare sa nedaju nosit vecne,ale napriklad ja partnera milujem stale a cim dalej tym viac. Tiez sme mali krizu a taketo vecicky, proste sme zazili svoje za tie roky,ale nikdy som nemala pocit,ze ho nemilujem tak 100%. Vzdy som sa k nemu s radostou vratila. Dieta,co cakas je dalsi zavazok a dost vazny, asi najvaznejsi,ak sa obaja na dieta tesite,tak si to uz nekazte.
no v kazdom vztahu su aj problemy a nikdy nie je sulad na 100 %, detto u nas... a vlastne, to ani neexistuje.. maximalne v rozpravkach pre zeny - romanticke pribehy, knizky, telenovely...
Na druhej strane vztah bez lasky nie je ziadna vyhra, skor nestastie pre cloveka... pretoze aj ked nam na tom druhom nieco vadi, aj ked sa pochytime... aj ked neviem co.. vzdy citim (teraz za seba hovorim), ze toho cloveka lubim.. ze nechcela by som fungovat bez neho.. Take to "naladove" ma kazdy... ale ak je to pernamentne a si este len v stadiu chodenia (pred svadbou), je lepsie si to ujasnit a spakovat sa kym sa da.
Bohuzial.. vpadla si do tzv. "zenskej pasce", dnes velmi popularnej a propagovanej... vytvorila si si nespocetne vela put a zavazkov vratane dietata s niekym.. s kym si sa nerozhodla pre manzelstvo... a aj napriek tomu, ze si slobodna, si v keli ... sorry 😎
Teraz uz len dopit svoj kalich..alebo ist do mega rizika... ze ides od dna vo vsetkom, vratane financii.
@istibitsi samovradza?nie si tehotna?to bude tím,a pockaj este par mesiacov po porode tieto myslienky ostanu bude to este horsie od unavy!!tak sa priprav!!a ked si rozumna tak to potom prejde,ak uvidis dieta pobehovat a smiat sa,tak si povies ze si bola hlupa....aj ja som teraz tehu a tiez mam take myslienky semtam...ale viem ze sa to ustali.....nech ide ku dentalnej hygienicke ona cisti zubny povlak,kamen....ver mi ze su horsie veci pre ktore zena prestane milovat muza,ale zotrva vo vztahu kvoly detom,majetku,samote....nikdy nevies ci by si nasla nieco lepsie,mozno by si to len posrala rozchodom
ci sa rozist, neviem, ale
1. najdi tu stomatologicku kliniku Ty, dobre referencie ma vela zubarov, skus vyhladat v diskusiach. vybav termin a milo mu oznam, ze vtedy a vtedy sa ma dostavit. mozno postaci jedna navsteva, spravenie toho kazu plus zubna hygiena, a vsetko bude ok. mozete tam ist spolu a po navsteve ho mozes pobozkat ak ti to nebude uplne proti srsti, potom mozete ist do obchodov nakupit mu veci, alebo si zisti jeho velkost a pokup mu ich, ze aha darcek 🙂 mozno sa potesi ze ti na nom zalezi a nakopne ho to. nezabudni ho pochvalit ako dobre vyzera 🙂
2. problem s vonou... nuz, to sa tazko komentuje. minule som niekde citala, ze taki ludia nie su kompatibilni. ale kto vie, nakolko je to skutocne pravda.
3. myslim, ze keby sa zmenil, hadam by si ho aj vnimala inak, pritazlivejsieho atd. ako baby radili, treba zmeny zavadzat pomaly, milo, nebadane,,,, a ako si k nemu bola uprimna, tak bud aj nadalej, len vyuzi "sandwich method" sendvicovu metodu, ako hovoria americania, povedz jedno jeho plus, potom minus, ktory chces odkomunikovat, a uzavri to dalsim plusom. muzov motivuje chvala. zjavne nema chut nic menit no bud takto rafinovane naho alebo jednoducho mu dat jasne najavo, ze takto to dalej nepojde. ked mu na tebe zalezi a bude fakt vystraseny, zacne to riesit
4. no a poporode mozes riesit ci rozchod ano ci nie, zatial si daj cas, ako baby pisali, uvidis, aky je otec, mozno sa v nom nieco zmeni,.. mohla by si davat nenapadne hlasky v zmysle... ze dieta by malo poznat inak ako pri bedni... 🙂

moja kamoska ostala s partnerom, lebo onasiuzziadnehonenajde, ma s nim tri deti a ako odrastaju, je cim dalej tym nespokojnejsia, no co ti poviem, huba naopak a to ju poznam inak a tie deti tiez si nezasluzia vidiet mamu stale nespokojnu a nestastnu, ake maju byt potom oni v dospelosti a co maju ocakavat od zivota, ked vyrastaju v takomto prostredi