icon

Neľúbim svojho partnera

istibitsi
27. apr 2015

Ahojte, ani neviem čo očakávam, že mi poradíte, najskôr ma mnohé odsúdite, no potrebujem to asi dostať zo seba von. Môj jediný problém je, že neľúbim svojho partnera, s ktorým sa už schyľuje aj k svadbe a čakáme dieťa. Spoznali sme sa cez net-zoznamku. Prišla som do BA za prácou z iného mesta a nikoho som tu nepoznala. Bola som tu sama. Naše zoznámenie bolo také, že po prvom telefonáte, kedy sa mi uz "nezdal", som sa mu mesiac neozvala. No po mesiaci som sa ozvala asi zo zúfalstva a nudy. Na stretnutí som bola aj milo prekvapená výzorom, podľa fotky som očakávala horšie. Prvé týždne by som povedala, že tam bola nejaká vášeň alebo priťahovanie z mojej strany, no veľmi rýchlo to vyprchalo. No bolo mi s ním celkom fajn, trávili sme spolu čas a aj sme spolu bývali, nakoľko sme mali obaja podnájom, ja som si síce svoj ešte rok platila, ak by niečo, aby som mala zo dňa na deň kde prespať... no prespávala som u neho. No a takto išiel čas a trvá to už 6 rokov, čo som síce nespokojná, lebo mi chýba láska, no na druhej strane mi nechýba nič iné, problém prečo som stále s ním je ten, že za ten čas sa povytvárali mnohé väzby, spoločná kúpa domu, spoločná firma, kde sú aj jeho peniaze a sama by som to neutiahla, nemala by som ho ani z čoho vyplatiť jeho podiel. To je ten problém, prečo som neodišla už dávno, pretože nemám na to peniaze, zrušiť firmu a ani kúpiť si sama bývanie. Plat v zamestnaní mám dosť nízky, z toho by mi ani hypotéku nikto nedal. No prácu by som si mohla nájsť inú možno, aj keď ľahké to dnes nie je, hlavne ak mám vyštudovaný odbor, v ktorom pracovať nechcem. ☹ Takto sa mi zrútil celý svet a nemám vôbec žiadne zázemie. No a teraz keď čakáme dieťa, už vôbec nemôžem od neho odísť. Nie je zlý, ani mi nič na ňom zásadne nevadí, ibaže mi nevonia, nepriťahuje ma, skôr mi smrdí, už sa s ním ani nebozkávam, lebo mu strašne smrdí z úst (odmieta ísť k zubárovi, lebo on chce len drahého a to sa stále vyhovára, že nemá na to peniaze, lebo kúpil bývanie atď...) a neprejavujeme si nežnosti. Iste je ľahké poradiť, že zvládnem to aj sama s dieťaťom, no on a jeho rodina sa na neho tiež tešia a ja si neviem predstaviť im ho dávať do striedavej starostlivosti a byť bez dieťaťa napr. 2 týždne... a ani tú finančnú stránku si veru predstaviť neviem, ako si zabezpečiť bývanie z ničoho... Mám pocit, že s ním žijem ako s bratom alebo so spolubývajúcim. Bohužiaľ nie je taký, akého by som si predstavovala, pričom nie som nejak extra náročná, muži čo by mi vyhovali sa dajú nájsť. Alebo by mi v každom vzťahu niečo vadilo? Možno áno, ale bez lásky je to ťažké, myslím si, že láska dokáže veľa vecí odpustiť, no ak tam žiadna nie je... On ma vraj ľúbi, no nie som si tým istá, podľa mňa si len vyhodnotil parametre akú ženu chce a keďže ich ja spĺňam, tak je spokojný. A čo vy, ľúbite svojich partnerov alebo máte tiež nejaký problém vo vzťahu? Pomohlo by mi vedieť ako to majú iní, či tiež nejaký problém/nesúlad v niečom alebo všetko je 100%. 🙂

istibitsi
autor
Autor odpoveď zmazal
natalym
27. apr 2015

@istibitsi Sme totálne nekompaktibilní. Čo ja viem, to je už aj trápne rozoberať. Nájdi si nejaké moje príspevky.
Neviem, chyba je vo mne. Akosi nie som dosť dobrá, všetko robím zle, málo, míňam veľa peňazí, neviem žiť zo vzduchu, nechcem robiť športy, ktoré robí môj muž, nerobím tie správne veci. Čo ja viem, fakt neviem ani na to odpovedať. Som trápna krava, ktorá má 40 rokov a cíti sa ako úplná chudera. Narobila som kopu chýb, keby som ich chcela napraviť tak mi ani ďalších 40 rokov nestačí. Inak môj muž si tiež nedá zuby do poriadku, za toho pána. Ja neviem či kvôli peniazom, možno aj. Bojí sa zubára. Má to otrasné, je to celkom pekný chlap, tiež sa s ním nebozkávam. Keď mu niečo poviem, ešte sa urazí, alebo si do mňa kopne - slovne - niečím na oplátku.

ada274
27. apr 2015

@istibitsi to je tak, ked zeny podliezaju latku ich vlastnych kriterii. Bohuzial radu ako z toho von neviem dat, navyse dieta je na ceste. Ja sama som nechala prachateho frajera, lebo som ho mala "iba" rada. Chybala mi ta blazniva zamilovanost, tak som to skoncila a pockala si na toho praveho. Sice chudobneho, ale sexi a mudreho. Aj po 13 rokoch od svatby si poviem, ze to za to stalo.

heni79
27. apr 2015

@istibitsi Nečítala som komenty, no z úvodného príspevku - Ty si iná mrcha!

istibitsi
autor
Autor odpoveď zmazal
istibitsi
autor
Autor odpoveď zmazal
oli18
27. apr 2015

@istibitsi zápach z úst býva spôsobený napr. aj helikobakteom pyroli, alebo hnisavým vačkom v mandliach, ktorý tam je, aj keď mandle nebolia.

kittykitty
27. apr 2015

A na to babo sa tesite??? Lebo to je teraz najdolezitejsie. Aby si neprenasala tu "nelasku" aj na dieta. Ze ho budes akoby vinit, ze ste sa mohli rozist predsa len, keby nebolo dietata.

istibitsi
autor
Autor odpoveď zmazal
istibitsi
autor
Autor odpoveď zmazal
oli18
27. apr 2015

@istibitsi Tiež som nečítala všetky komenty, ale z vlastnej skúsenosti viem, že muži neradi hovoria, ani prejavujú svoje city. Takých je väčšina. My ženy, by sme to chceli často počuť. Ty máš vysnívaného a tento nespĺňa tieto kritéria. Nikdy nemáš istotu, že by si nestúpila z blata do kaluže. Ale cesta späť už zvyčajne nie je. Tak buď spokojná s tým, čo máš. A možno ani ty nie si pre neho tá vysnívaná, ale sa jej príbližuješ, tak je s tebou a ťa miluje. Rozísť sa môžeš kedykoľvek, máš na to celý život.

jana_eyre
27. apr 2015

@istibitsi ja len k tvojej tuzbe po laske nesputanej.. ked si taku zazila, musis brat do uvahy aj vek v akom si tu lasku zazila.. aj ja som zazila vasnive vztahy, plne dobrodruzstva, ale to som mala od 18tky do 20tky, ja som bola ina a mala som iny zivot, da sa povedat aj inu povahu a tak potom vyzerali aj moje vztahy.. teraz, ked som uz "dospela" a mam rodinu, tak aj vyzor vztahu je prisposobeny tomuto statusu..

snubencovi ale odkazujem, ze by mal zacat aspon trocha snazit, nie len cakat na listky a iniciativu od teba.. obaja musite byt iniciativni..

tomiholjubavi
27. apr 2015

Neverim, ze existuje zena, ktora by na svojom muzovi nevedela vymenovat aspon 10 veci, ktore neznasa 😀 bez ohladu na to, ci ho lubi alebo nie.
No a k otazke: svojho manzela lubim z celeho srdca. cim dlhsie ho poznam, tym mi je drahší a vzacnejsi. Je take moje slniečko. Vzdy, ked sa na neho pozriem, az mam krajsi pocit zo zivota. To ale neznamena, ze mi nevie liezt na nervy, prilezitostne nie je protivny, alebo ze si odpratava po sebe neporiadok...ved je to chlap, tak to ma byt 😀
bezne problemy nemaju s pocitom lasky nic spolocneho. ale mas pravdu, ked na druheho pozeras s laskou, chyby sa zdaju byt znesitelnejsie.

zuzka_puska
27. apr 2015

@istibitsi ahoj, necitala som vsetky komentare 🙂 takze neviem co ti baby radili/ neradili..... ja osobne si myslim, ze v kazdom vztahu su problemy. Kto ich nema, ma stastny zivot 🙂 pockaj,ked sa narodi babatenko, a uvidis ci sa nieco zmeni. Podla mna vam bude lepsie,budete sa spolu starat, mozno vas prave to malinke spoji. Musi to byt tazke,byt s niekym ku komu nic necitis. Ale na druhej strane, pokial je k tebe dobry,mily,uctivy, tak nemusis hned odchadzat....Mozno casom stretnes niekoho do koho sa zamilujes,to nemozes nikdy vediet 🙂 🙂

maminuska
27. apr 2015

@natalym ty si taká fakt koza. Ako takto môžeš o sebe písať. 😠 .
Žiadna chudera, len si troška rozorvaná , srdénko . Ja mám tvoje príspevky náhodou veľmi rada 🙂 .

rosna
27. apr 2015

Som žena, ktora velmi dlho hladala toho praveho. Nakoniec v tridsiatke som ho nasla (poznali sme sa 12 rokov ale len ako kamosi). Som s nim 8 rokov a som skutocne stastna. A viem, ze keby som nezazila predtym tie hrozne nepodarene vztahy, bola by som aj v nasom manzalstve ina a asi by som to poriadne pobabrala. Som z nefungujucej rodiny, nasi sa nelubili, nevazili si jeden druheho a stale sa hadali. On je z fungujucej, laskyplnej rodiny a preto sa uplne inak vo vztahu spraval. Naucil ma o vsetkom co ma trapi hovorit, nedusit to v sebe. Naucil ma, ze on nie je čítač mojich myslienok a ak nieco od neho potrebujem, mam mu to priamo povedat... Jednoducho to fungovalo.
Mam pocit ze ty mas rovnaku sancu v tvojom vztahu. Len uz tak dlho zijete zo dna na den, nejako bolo -nejako bude, ze tie svoje potreby, ocakavania od druheho su pod takym nanosom vsednych dni, ze to uz je aj tazko pomenovat. Nemyslim si, ze by ste nemohli najst lasku. Ved ste pre to este nic neurobili. Ja by som sa obratila na manzelsku poradnu aj ked este manzelia nie ste, ale vztahu by to mohlo pomoct. A urcite by som sa nevydavala pokial by som nemala pocit, ze to bude fungovat. Ale o opravenie vztahu by ste sa mali pokudit uz len koli babatku. Dlzite mu to.

istibitsi
autor
Autor odpoveď zmazal
istibitsi
autor
Autor odpoveď zmazal
nuvaring
28. apr 2015

Načo ti je chlap? Navyše čo sa ti hnusi....nezila by som so žiadnym aj kvôli tomu čo pises....nechcem riešiť neduhy nijakého chlapa! Žiadne zuby,žiadne obliekania,nič. Občas príjemné rande a hajde domov k dieťaťu. Dieťa tá pohltí neboj nic, si ani nespomenies,že treba riešiť chrup nejakého chlapa. Ja sa bavím neskutočne😀 no qby som ešte toto riešila? 😀 uff,neprosim

peneloppe
28. apr 2015

@natalym

Podla mna ty si jedna zaujimava a zabavna osoba, aspon takto z prispevkov co sledujem. 😉

sense
28. apr 2015

jaaaj problemov vo vztahu mame niekolko,....ale ak ho nelubis tak sa cudujem ze si s nim tak dlho a kupili ste spolu dom, zalozili firmu a mali dieta, pretoze to odlubenie neprislo podla mna zo dna na den....a urcite si ho neber ak ho nelubis....nie je to fer ani voci nemu ani voci tebe samej....neviem co on k tebe citi ked si neprejavujete neznosti mozno je na otm rovnako ako ty, len sa chce postavit ku vsetkemu zodpovedne.....

istibitsi
autor
Autor odpoveď zmazal
istibitsi
autor
Autor odpoveď zmazal
istibitsi
autor
Autor odpoveď zmazal
nuvaring
28. apr 2015

No tak ži😀 a nesťažuj sa😀 kde je problém? Vlastne nikde😀 sak si spokojná😀

istibitsi
autor
Autor odpoveď zmazal
tomiholjubavi
28. apr 2015

@istibitsi
@nuvaring vzajomnym vysmechom a urazanim sa, nepomozete jedna druhej a ani sa vase situacie nevyriesia. co tak si skusit pomoct dobrou radou? ohrnanie nosom nad druhym este nikomu nebolo na prospech.

ada274
28. apr 2015

@istibitsi ale to je super ze si mu to dala precitat. Ved to svedci o tom, ze si otvorena anerobis mu tahy poza chrbat. Ak ma chlapec zaujem to riesit, ci uz zubara, obliekanie atd. tak to dobra sprava. To svedci o tom, ze nie je az taky lahostajny. Pozri, neviem ci je dolezite zazit blaznivu lasku s motylami v bruchu. Vacsinou kazda taka laska prejde casom po roku az troch do urciteho stereotypu a vyplavaju na povrch chyby, kt. idu brutalne na nervy. Kazda laska sa transformuje, neskor uz ide pre dobry a kvalitny zivot o ine veci ako je blazniva zamilovanost. Pod inymi vecami myslim, schopnost partnera zabezpecit dostojny zivot pre rodinu (samozrejme to plati aj pre zenu), zaujem o deti - o ich pripadne problemy, schopnost riesit v zivote prakticke problemy ako byvanie, sporenie atd, schopnost podrzat partnera, deti v pripade tazkej choroby a ine. Toto sa pocita neskor ked ta zamilovanost "najakutnejsia" prejde.
Ja som taky osial lasky zazila a teraz kurnik sopa kolko krat by som toho mojho ovalila po hlave za veci s ktorymi ma vytaca do zurivosti 😀, ale ma tisic inych pozitiv. Uz sme v stereotype, ale vazime si jeden druheho. Sama sa poznas, zazila si pocit samoty, vies, ze ta na kazdom rohu necaka sexi chlapik s plnou penazenkou co ta bude na rukach nosit. Tak sa pustite do prace obaja mozete este zazit lasku. Ja verim, ze sa to da.

lucka1987
28. apr 2015

@istibitsi necitala som diskusiu, nemam tolko casu, no myslim, ze ste zabudli na podstatnu vec... a to budovanie vztahu.. malokedy je to take, ze stretnes niekoho, je tam vasej, su tam iste sympatie, a samo to ide dlhe roky... treba snahu budivat si vztah, doveru, a starat sa o nu, ked sa ti narodi dieta, budes matka a on otec, ludia sice nemenia svopju podstatu, no veci uvidis inak, mozno v ulohe otca ti pride ako ten najsexi muz pod slnkom...
s manzelom sme spolu 9 rokov . su dni, ked okolo seba chodime ako spolubyvajuci, lebo mame obaja ine svety a ine starosti a pridu dni, alebo skor tyzdne, kedy je nas vztah blaznivo cudesny, adrenalinovy , , kedy sa bozkavame, objimame, velmi vela smejeme spolu ..
drzim palce

istibitsi
autor
Autor odpoveď zmazal