Nenávidím štvorročného brata môjho priateľa
Ahoj. V prvom rade by som chcela, aby ste ma neodcudzovali.. Môj problém spočíva v tom, že na nejaké 4 dni k nám má prísť priateľov malý 4 ročný brat, lebo jeho rodicia majú rodinný problém tak to decko musí byť u nás. Ide o to, že to malé hnusne spinave (doslova) a brutálne rozmaznane decko nenávidím. S frajerom bývame v 1 izb. byte s mačkou, do ktorej to dieťa zvyklo kopnúť keď uz bol párkrát u nás. Rozmýšľala som ze keď mi tak vadí, že by som na tie dni niekam odišla ale nemám kam a navyše robota mi to nedovoľuje, aj keď v nej nebudem dlho, a chcem predísť tomu aby sa stalo niečo mojej mačke. S inými deťmi problém nemám, deti mám rada ale toto dieťa neznášam. Jeho rodicia ho brutálne rozmaznavaju, a mysli si, že aj nám môže skákať po hlave. Navyše nám ostalo 10e na týždeň na jedlo a ja nie som ochotná minút posledné peniaze na to dieťa. Ako to mam zvládnuť? Co máme s nim robiť, kam ho zobrať atď..? Uz kvôli tomu ani nespim..
U mňa platí môj dom, moje pravidlá. Tiež mám dosť rozmaznané deti v rodine ale ako nie tak ako pises ty. Ale keď už robíte láskavosť rodičom a dieťa si beriete k sebe tak by som ich pripravila aj na to ze to nie je samozrejmosťou a keď sa malý nebude chovať, tak by som ho surovo poslala späť. Hotovo. Prečo sa ty máš s ním nervovat??? Je to tvoja dobrá vôľa a nie povinnosť.
Nenechaj si skakat po hlave... Das mu jest co mas..nechces?nehaj tak moj zlaty..hlavne nech ta nezlomi. Bude robit cirkusy? Ignoruj ho..vysmej sa mu... Bude ti kopat do macky? Povedz mu, ze este raz to spravi a kopnes ty jeho...to das tych par dni! Ber to ako skusku a zaprisahanie, ze tvoje dieta take nebude ;) a zo zlych komentov si hlavu nerob... Raz robilinejake deti mojejmalej na pieskovisku zle a ja pred ich materou, ktoru to vonkoncom netrapilo, ze ich dokopem :D musis byt drsnacka ;) drzim palce
Ozaj a nepoznám dieťa čo by kopalo do zvierat lebo skúša a to mi preslo rukami ako niekdajšej opatrovateľke 6 deti, 4 mam v blízkej rodine a 20 opatrujem u skautov. To určite nie je normalne. Skôr si vybija nejaké agresie asi z toho, že nepozná hranice. Deti potrebujú hranice a pravidlá i keď si mnohí rodicia myslia ze sloboda nadovšetko.
Ked sa mu nebude pacit, ze si nenechas skakat po hlave, povedz mu ze nech sa paci, staraj a straz a var si ty pre neho.. Urcite sa mi to lahko rozprava ja viem :D
aby som sa vyjadrila k téme-je to partnerov brat tak nech sa o neho postará,je to úplne normálne.určite máš doma zásoby takže cestoviny s vajíčkom,praženica,palacinky alebo placky plus ovsená kaša na raňajky ti rozpočet určite dovolí.Určiť hranice ako odmena bude tablet,kedže vieš že ho má rád.keď nie nech si trucuje v izbe.keď kopne do mačky,tablet zakázať a nie kopnúť ho naspäť- oko za oko a svet bude slepí.
Po prvé na priateľovom mieste by som dala po papuli tebe neviem ako sa jedná normálna žena dospelá môže vyjadrovať takto k dieťaťu... druhá vec je skús si k nemu nájsť nejakú vestu ki každému dieťaťu sa dá nájsť ťa správna cesta...neviem či by sa tebe páčilo keby takto niekto na tvoje dieťa rozprával ako ty na toho chlapca... Sa spametaj žiadne dieťa neni nejaký odpad aby si takto písala je to hnusne... to že je rozmaznané tak je a čo... Dieťa robí len to čo sa mu povolí takže ak mu ty nepovolis tak to robiť nebude... Skús sa zamyslieť nad tým čo si napísala na toho chlapca...
@mishicca touto cestou by som ja nesla.
@mata3321 isla by som cestou najmensieho odporu. Ty ho za par dni nezmenis, ani sa ti do toho nechce, tak nech je po malom. Palacinky, cokolada, palacinky, cokolada.... tablet, tv, tablet, tv. Nakoniec celkom pohoda, co by som ja zato dala. Staci ustriehnut, nech sa nedostane k macke, tot vsjo.
@maciatkolulu, že 3 ročné dieťa koplo do psa normálne nie je, a už vôbec nie, že to urobilo párkrát. "Niekde súdruhovia z NDR urobili chybu."
Baby ďakujem vám všetkým za rady, veľa som si z toho zobrala.. Napíšem sem ako to celé dopadlo.. A myslím si že je stále lepšie povedať na dieťa, jasne ze nie pred ním, ze je to rozmaznany retard, ako tváriť sa ze som matka Tereza a pritom po tajomky ho týrať.. Toť vsjo.. Dobru noc
@mata3321 Pozri, ja deti tiež ešte nemám, ale mám aspoň nejakú pokoru a nebudem sa zastrájať, že moje dieťa nikdy také alebo onaké nebude a ako matka to alebo ono nikdy nedopustím. Mám nejakú predstavu o tom, ako by som dieťa chcela vychovávať, ale mám stopercentnú istotu, že to tak naozaj zvládnem?
Nie je pekné, že ti kopol do mačky, ale sú deti, ktoré sú proste divokejšie a "skúšajú" aj takéto veci. Na rodičoch potom je, aby im vysvetlili, prečo sa to nerobí. Ty tu hodnotíš, že sa mu rodičia nevenujú a napchávajú ho sladkosťami - prečo ťa to trápi? U teba sa teda sladkosťami napchávať nebude, keďže nemáte peniaze ani na normálnu stravu. To, aby neubližoval tvojej mačke, mu tiež vysvetlíš. Čas mu evidentne nejaký venovať chceš, keďže to tu riešiš. Čo viac? Seriózne sa začni sústrediť na to, ako to s ním zvládneš. Zatiaľ sme tu od teba počuli iba sťažnosti, prišla si už aj s nejakým nápadom na riešenie? Máš predstavu, ako si tie štyri dni zorganizujete?
A mimochodom, tvoj priateľ by ho mohol ísť strážiť k rodičom domov, vysvetlilo by sa im to tak, že to bude aj pre malého lepšie, pretože bude vo svojom domácom prostredí. Keď je to pre teba taký neprekonateľný problém, môžeš sa vyhovoriť na robotu alebo hocičo iné a nemusí to byť o tom, že všetci hneď budú vedieť, že toho chlapca nemáš rada. Aj keď pri spôsobe, akým sa o ňom vyjadruješ, silno pochybujem, že sa to už nedovtípili tak či tak. Veď z teba to musí úplne sršať.
Pozri, to dieta je uz dost velke... Toje chyba rodicov...tiez poznam take deti..rodicia sa tomu nevenuju, sladkosti, tablety ale hlavne daj mi pokoj... Od takychto deti moju malu branim jak dracica, na moju som V ZIVOTE nemusela zvysit hlas a nie ju capnut este... Lebo je to o venovani casu a energie a laske, ktoru dieta dostava..to dieta nezmenis, nie je tvoje..ale mas ho vo svojom okoli, takze si VYBUDUJ AUTORITU aj keby sa mu mas vyhrazat tym kopnutim naspat (samozrejme neurob to naozaj ale ako vyhrazka to posluzi ;))..radsej si uz komenty ani necitaj :D :D :D tiez to nerobim, ked zacnu robit osvetu niektore modrokoňové :D
@mishicca nepovedala by som že je to o venovani .. ja mám syna za mesiac bude mať dva venujem sa mu 24 hodín denne od kedy sa narodil radšej nevaríme neperem neupratujem ale hrám sa snim a aj tak musím na neho zakričať občas mu dať po riti... nie je to o venovani času ale o tom aké má dieťa povahu... To že jedno dieťa je anjelik druhé zas čert tomu anjelikov sa možno nevenuje človek ako má a je anjelik a druhému či sa venujú 24 hodí denne aj tak je malý čert... Neprovokujem len reagujem na to že nie vždy je všetko len o tom či sa dieťaťu venujete stále alebo nie
@mata3321 ja ti poviem len jedno , že môjho syna by si v jeho veku dorazila a u teba by nebol retard ale zrejme ten vyšší level ... ako k... ot a podobne. Vzpurné tvrdohlavé dieťa s ktorým si jednoducho nehla keď nechcel. Či som sa o neho starala ? Najlepšie ako som vedela , také typy detí sa jednoducho rodia a to aj takým matkám ako som bola ja čo nechápavo krútili hlavou nad nevychovanými deťmi v obchode ... nuž dostala som riadnu príučku .
Takú môžeš dostať aj ty . A čo sa týka vzťahu k zvieratám , ja mám dvoch psov , milovaných, obidvoch mám okolo 8 rokov , mám k nim blízky vzťah ale nikdy by som ich nepovýšila na iné dieťa, aj keď cudzie.
Takže dnes je tvoj možno budúci švagrík špinavý retard , aby si nestála o chvíľu na druhej strane barikády kedy tvoje dieťa bude hajzlík , vychcanec, bitkár.. deti od neho budú bočiť , hádzať lopatky do piesku len čo ho zbadajú 🙂
Dnes je môj syn úplne normálny , zdravý 16 ročný pubiš ..mačky nepáli , do psov nekope , spolužiakov nebije , čistotný je ako mýval a od retarda má ďaleko .
@mata3321 raz keď tvojmu DECKU povedia že je retard špinavý a čo ja viem čo tak potom sa vyplac na modrom konukovy ako si to mohli dovoliť... pretože výchova ktorá sa v tvojom prípade ešte nekoná keďže okrem mačky a priateľa nemáš koho vychovávať neni ešte zvládnutá nato aby si mohla tomu povedať že ty svoje dieťa výchova inak... zrovna z neho moze vyrásť take retardovane a špinavé DECKO ako je aj toto dieťa
V com je ten najvacsi problem? Kazdy ma pravo, moznost povedat NIE. .. ak by si mala nrjaku prenosnu chorobu, akoby situaciu vyriesili?
Kedze dieta nemas rada, kto ta viaze, aby bol u vas? Nieje to tvoja povinnost.
Ak mate 10e na tyzden a viete s tym vyjst, tak jedlo pre dieta, nieje problem.
Osobne, ak tam dieta nechces, tak ho ku vam neprijmi. Alebo si stanov podmienky, pravidla s rodicmi. Ak sa s nimi uz teraz neda dohodnut, nevidim dovod sa o neho starat.......
Žiadne dieťa sa nenarodí neposlušné. ( s výnimkou detí niektorých mamičiek na MK) Každý rodič sa snaží vychovávať najlepšie ako vie. Ale naozaj vie? Kde sa to mal naučiť? Zvlášť v dnešnej dobe, keď sa z dieťaťa urobila akási modla. V našej rodine neposlušné deti nemáme, teda až na jeden pokus 3 ročného synovca, u ktorého sa vzpurnosť, tvrdohlavosť, či s obľubou používaný výraz detska vzdorovitosť prejavila raz. V obchode. Jeho detská vzdorovitosť trvala veľmi krátko. Cca 10 minút. Toľko trvala cesta z obchodu domov, kde dostal ponaučenie. Bolo to prvý a poslednýkrát a bolo po vzdorovitosti. Ako už tu napísané bolo - dieťa skúša. A dovolí si len toľko, koľko mu dovolia rodičia. 🙂 Najdôležitejšia je dôslednosť, ktorá bohužiaľ často vo výchove absentuje.
@maminuska nemam pocit, ze v tejto teme ide o tvrdohlave dieta, ktore si robi, co chce, ale o dieta, ktoremu sa vzdy vychadza v ustrety, robi sa mu po voli, nepozna hranice a tym padom nema zdrave zaklady na to, aby sa z neho stal normalny clovek zaradeny do spolocnosti. a styri dni je na prevychovu malo. ak by si ho jeho rodicia zobrali do parady, este by sa prevychovat dal, ale systematicky a nie pomocou sladkosti a tabletov.
@mata3321 za mna urci hranice, tvoj dom, tvoje pravidla...musi pocitit, ze jednoducho nie je doma, aby prejavoval tieto svoje excesy, co sa tyka vztahu k zvieratam deto, nevidim vo vychove miesto na podporu takehoto vztahu k zvieratam, nie kazdy ich musi milovat, ale zas respekt voci nim treba...cize tam tiez zakrocit, klasika urobi nieco, urobit to iste, ale s mierou, boli to teba ok aj to zviera to boli a tebe to teraz vadi a vies to dat najavo, ale ono nie...aj priatelovi povedz, ze ked chce aby si mala s jeho bratom nejaky vztah, musia sa taketo navstevy uberat inym smerom, precitaj si nieco o vychove alebo to rob tak, ako si napr, naucena z domu alebo ako by si ty chcela dieta v tomto stave korigovat....taka najjednoduchsia rada, zaviest do izby nechat ho tam a nech pride ked sa ukludni atd.. drzim palce...
@mata3321 nečítala som celú diskusiu, len ma zaujal výraz DECKO, na ktorý som dosť alergická a od akejkoľvek ženy na adresu akéhokoľvek dieťaťa mi príde hrubý, chladný... Ale to je jedno. So všetkým sebazaprením... Je to ešte naozaj malé dieťa. Skús sa na neho pozrieť ako na niekoho, kto vlastne potrebuje pomoc, vedenie... Ty si dospelá, ukáž mu, ako sa má k zvieratám správať. Buď vľúdna, chapajuca, rozvážna... S pokojom si trvaj na svojom, ak bude chcieť prekročiť mantinely. 4 dni to vydržíš. Skús ho zapojiť do starostlivosti o mačku, pochváliť ho, každé dieťa sa rado zapája do dospelackych činností. Možno v chalanovi ešte objavis niečo, prečo si ho oblubis. Ber to ako skúšku.
Vzhľadom k tomu, ako sa vyjadruje zakladateľka na adresu dieťaťa (padlo tu tuším aj slovo "nenávisť") je zaujímavé, že nikoho nenapadlo sa zamyslieť nad tým, aká je realita a pozadie celej veci - a to, aké to dieťa vlastne v skutočnosti je. Môže to byť len "normálne" rozmaznané dieťa, ktoré sa jednoducho nevie správať - nie je to ideálne, je to nepríjemné, ale je to aj častý jav. Vôbec nemusí byť zanedbané či dieťa, ktorému sa nedostáva lásky od rodičov. Je možné, že ho milujú, ale nezvládajú jeho výchovu. A to už je dosť rozdiel od takej zanedbanosti. Ale tak budiž, možno sa mýlim.
Aj tak si myslím, že keď jedna dospelá žena dokáže nenávidieť 4-ročné dieťa, s ktorým ani nežije, zrejme ho vída zriedka, ktoré je navyše súrodencom jej partnera, problém bude niekde úplne inde ako v tom dieťati. Je rozdiel povedať, že ho nemá rada - nie je to nakoniec jej povinnosť, ale vyjadrovať sa v súvislosti s ním o nenávisti a onými ostatnými slovami, ktoré venovala na adresu toho malého dieťaťa, o niečom svedčí.
A tiež by som sa zamyslela aj nad vzťahom zakladateľky a jej partnera - to, že chlapec má byť s Vami, je len Tvoja vec? To partner tam nebude? Či ako? Lebo vyzerá to tak, že len Ty riešiš celú situáciu, a partner to má "na háku" - proste Ťa poľutuje, že sa Ti nečuduje, ale aj tak "staraj sa"? A poviem Ti pravdu, ak Tvoj partner vie, aké negatívne city prechovávaš voči jeho bratovi, napriek tomu je ochotný ho k Vám priviezť? On sa ako k nemu správa? Aký má k nemu postoj? Či obaja chlapca nenávidíte, lebo jeho rodičia nezvládajú výchovu?
Čo sa mačky týka, nie, nemusíš mať rada viac cudzie dieťa ako svoju mačku (ale je pravda, že už i postoj k bratovi môjho partnera - "cudzí" - o čomsi vypovedá), ale je zarážajúce slovo nenávisť a "špinavý retard" vyslovené na adresu ČLOVEKA - dieťaťa, ktoré Ti v podstate nič neurobilo (OK, koplo Tvoju mačku z bližšie nezistených príčin) - zachovať si rámec úcty k ľudskej bytosti, navyše v detskom veku, ktorá sa učí od dospelých, je pre mňa základom ľudskosti ako takej. To, že chlapec v takom veku kope do mačky, môže mať pozadie nie v tom, že jej apriori ide robiť zle - môže to byť tak, ako píšu niektoré - proste skúša. Možno nikdy nebol v kontakte so zvieraťom (zrejme nie je v kontakte so zvieraťom bežne) a nevie, ako také zviera môže reagovať, možno mu nevysvetlili, že to sa nerobí, že zviera to cíti, narozdiel od plyšovej hračky - ak sa so zvieratami nestretávajú, nemali príležitosť - napríklad. Nenadarmo sa hovorí, že dieťa v malom veku by malo byť v prítomnosti zvieraťa pod dozorom dospelého. A možno tá mačka šla len blízko neho a on sa jej bojí, tak sa takto bráni, lebo nevie, čo s tým - proste inštinktívne, reflexne ju "dáva od seba preč", a už nevie v takom veku domyslieť, že jej ubližuje. Možno postačí to len vysvetliť - ako sa chovať k zvieratám a prečo. Príp. ak má s nimi problém - strach, skúsiť izolovať dočasne zviera.
Ja napr, ked niekto povie, ze nenavidi nevnimam to tak hranicne....a ja iste veci a situacie tzv. "nenavidim", ale ked ta situacie odznie, je to prec..idem dalej...preto v konecnom dosledku moze ist u zakladatelky k takej hranicnej situacii, ze sa s tym inak popasovat nevie....cize neberme to tak doslovne, urcite by mu nejak neublizila, len hold niektore situacie nas vedia potrapit...
Jasné, že sa zakladateľka o chlapca postará, veď kvôli tomu bola táto diskusia založená. Som zvedavá, ako by ste jasali vy, mamičky múdre sťa Šalamúnova kniha, keby ste ako mladé, bezdetne ženy, dostali na pár dní darček v podobe problematického dieťaťa. Zakladateľka išla s kožou na trh keď použila nelichotivé výrazy (možno i pravdivé, netvárme sa, že sú medzi deťmi neni aj špinavé, rozmaznané a bohužiaľ i retardované), tak to teraz treba rozpitvávať... ukameňovať... alebo si aspoň kopnúť

@maciatkolulu vyjadrujem sa len pravdivo co je zle keď poviem pravdu ze je špinavý rozmaznany a správa sa ako retard? Ďalšia vec, podľa slov jeho matky ten problém ani nevníma, ide o pohreb preto na byt u nas, pre mňa teda normálne nie aby decko kopalo do zvierata len preto lebo "skusa", nevravím ze bude dokonale ani poslušne, neviem aké bude moje dieťa ale viem co ako matka dovolím a co nie.. Aspoň v tom venovani času a jedenia len sladkosti.. A nepoznám ho len jeden víkend ale od narodenia lebo isty čas som bývala v jednej domácnosti s nim aj jeho rufivmiy