Netúžim po dieťati
Dobrý deň. Aj keď to možno nepatrí na túto stránku hľadám niekoho kto je v rovnakej alebo podobnej situácii ako ja. Nikdy ani teraz po dieťati netúžim za to môj partner áno. Veľa krát sme túto tému riešili, ale vždy ju ukončí so slovami teba to raz prejde. Aj keď sme sa už rozprávali aj o rozchode- nechcem mu brániť mať deti- tak mi povie, že ich chce mať so mnou.
Neviem ako ďalej, dúfam, že v tejto diskusii sa budú rešpektovať osobné názory. A snáď tu nájdem niekoho kto by mi vedel pomôcť alebo sa tiež zdôverí so svojím problémom.
ci pana, ja furt pocitam, ze na kazdu osobu ktora deti nechce musim ja odrodit jedno navyse aby nam nestarla populacia :D inac teda, ja zatial deti nemam ani som nikdy ziadne narukach nemala (za mesiac mi rodi kamoska tak sa tesim :D ) no taha ma to k materstvu sialene.
nemat deti je podla mna najvaznejsie rozhodnutie v zivote. problem je, ze od isteho veku nemenne, preto stoji zato risknut to...
@radanna11
@lanugo ale rodina nie je len o detoch preboha...nemusim ostat sama, zato ze nebudem mat deti a to podotykam, ze ich chcem. ale takto sa nato pozerat, je ozaj mimo. kolkym ludom sa rodina otocila chrbtom, kolke matky su necitlive a nebudem to tu dalej rozvadzat, ale...zivot je taky aky si ho spravis, to ze budes zakonite nestastna a ostanes sama nie je vobec ok tvrdenie
@maslicka10 necitala som vsetko....ake si mala detstvo bola si lubena, nemas strach z tehotenstva? Nepoznam zenu, ktora by netuzila po dietati tvoj cas este pride🙂a ukamenujte ma, ale v takom dlhom vztahu uz nie je extra vasen, keby si si teraz nasla noveho partnera zahorela by si tuzbou po dietati nieco podobne som zazila
Niekto zatuzi po dietati v 35 r
Spravny cas neexistuje kamaratka bola s muzom 10 r obaja 36 r.x krat sa pohadali kvoli dietatu ona nechcela este chcela splatit hypo uzit si dovolenku, az jej dal ultimatum tento rok chcem, aby sme sa snazili o dieta dnes je s nej uzasna mama dieta ma pol roka a ona doslova ozila
@maslicka10 zacala sa tu diskusia, ale nikto v tebe nedokaze prebudit tuzbu po dietati. Mam pocit, ze teraz nejako moc veci komplikujeme. Kto sa v minulosti zamyslal nad tym, ci "tuzi alebo netuzi" mat deti. Zeny mali deti do urciteho veku, lebo sa bali, ze neskor bude problem otehotniet. Nehovorim ze je to idealne, ale co vyriesia taketo diskusie? Nase nazory su len nase nazory a je uplne jedno kto ti tu co pise. Sama sa musis s partnerom vysporiadat so situaciou, kde on chce nieco uplne ine ako ty. Za vela z nas to vyriesila priroda, vela parov ma dietatko lebo antikoncepcia zlyhala a nakoniec su aj tak vsetci radi ze deticky maju. Takze v tom, ze netuzis po dietati celkom urcite nie si sama. Kopec matiek, ktore miluju svoje deticky nadovsetko, otehotnelo nahodou 🙂
@chokma Suhlasim so vsetkym, co si napisala.
Inak, moja mamka je tiez toho nazoru, ze zena nie je zenou, kym sa nestane matkou. Ja som nou tri mesiace, no stale si myslim, ze ked zena nechce dieta, tak ho nechce a nerobi ju to preboha menejcennou... Stvalo ma, ze som vystudovala dve VS s vynikajucimi vysledkami a potom urobila nieco, co sa da nazvat karierou a stale som nebola v mamkinych ociach v podstate dost dobra, nez som mala dieta.
Je zaujimave ako mnoho ludi nedokaze prijat fakt, ze niekto proste po detoch netuzi a hlada za tym problem.
Ako si mnoho ludi mysli, ze pokial clovek nema dieta, tak bude v buducnosti lutovat, ze si ho neobstaral.
Tiez je zaujimave ako mnoho ludi ma pocit, ze dieta mu naplni zivot.
Ci clovek bude mat naplneny zivot o tom nikdy nerozhoduje ina osoba ( ci uz partner, dieta, rodicia, kolegovia....) Rozhoduje o tom clovek sam. Fakt ci ma, alebo nema clovek dieta na to nema dosah.
Mat alebo nemat deti je vsak zasadna vec v partnerstve. Takze ano moze vam to priniest v buducnosti problemy, tak isto ako v inych paroch moze problemy priniest nieco ine. Par to bud prekona, alebo nie.
Ty si polozila karty na stol, Tvoj muz vie presne o co ide, takze z mojho pohladu, pokial ho ozaj milujes a nemyslis si ze za rohom moze byt trava zelensia, tak rozchadzat sa dopredu, zo strachu, ze to mozno nedopadne dobre, je v Tvojom pripade podla mna hlupost. (Najma ked uz ste to uz raz z tohoto dovodu spravili, ale znovu sa k sebe vratili)
Mozno to nedopadne, ale to clovek dopredu nikdy nevie. Preco sa teda okradat o krasne chvile, ktore spolu prezivate?
Keď po nich netúžiš, tak ich nemaj a buď to partner pochopí alebo potom jedine isť od seba, lebo váš vzťah nemá zmysel, a trápiť sa budete obaja..
@maslicka10 Keby ste boli s partnerom na tom rovnako (ze dieta nechcete), tak neni problem. Pokial on dieta chce a ty nie - tak asi casom pojdete od seba. Nemyslim, ze s tebou zostane, pokial dieta chce, bude si hladat partnerku, ktora chce deti....ja by som s niekym, kto nechce deti nezostala v ziadnom pripade. Opakujem, vztah moze fungovat, len ak mate na tuto zasadnu otazku rovnaky nazor - bud obaja ano alebo obaja nie
@maslicka10 Inak ta samozrejme neodsudzujem, je to kazdeho osobna vec, ci chce deti alebo nie - len si myslim, ze pokial jeden partner ano a druhy nie, vztah je odsudeny na zanik. Ak si 100% ne rozhodnuta, tvoj priatel by v takom vztahu trpel a velmi.
@mircalla mas spravny nazor
@mima4 ak majú štipku rozumu,tak si nenarobia 10 detí,či až po tom 10tom zistia,že majú "neprekonateľné rozdiely"?smiešne........chybou v dnešnom svete je,že sa ľudia viažu a necítia naozajstnú lásku,porozumenie,súzvuk,nectia si jeden druhého,nevážia,nemajú rovnaké priority,nepracujú na tom istom diele.....jeden chce rodinu,druhý karieru......berú sa pre peniaze,pre prestíž,že niekoho mám,pre majetok,pre kadečo falošné.....áno,aj vzťah založený na ozajstných hodnotách môže krachnúť,ale je to oveľa menej často ako tie také hocijaké vzťahy
1 - mat deti nie je povinnost a ani nutnost k statnemu zivotu.
2 - je lepsie deti nemat , ak to nema byt radost , ale nejaka "povinnost"
3 - ty by si si mala najst partnera kt. tiez netuzi po detoch (su taki) a on by si mal najst partnerku s ktorou si zalozi rodinu podla svojich predstav. ak vase spoluzitie bude trvat takto dlho , obaja sa len budete trapit co ja osobne povazujem za zbytocne.
zalezi kolko mas rokov - ak 20 tak je vysoko pravdepodobne ,ze neskor zmenis nazor ..ak 35 a viac ..tak by som rozmyslal nad zmenou vztahu pre dobro vsetkych zucastnenych stran 🙂
@prevenar ma 29
@maslicka10 uz sem neprispievas, ale mozno precitas. Rozmyslam nad tym, od coho asi zavisi tuzba po dietati. Pises, ze ty si jedinacik. Mozno indiskretna otazka: tvoji rodicia nechceli, ci nemohli mat viac deti? Alebo tvoja mama tiez netuzila po detoch, len sa dala nahovorit aspon na jedno?
Mozno to je sposobene hormonmi, HAK. Mozno ani nemozes mat deti. Partner by o tom mal vediet, aby zbytocne nesnival.
Panenka skakava..jake konspiracie..nielenze nechce, ale uz ma aj psychicky blok?, uz dokonca ani nemoze mat deti a taji
to partnerovi.?!..sa citate poniektore?..co to tolko pitvate..pytala sa na nazor niekoho, kto ma , prip.zazil podobnu situaciu..a vy uz do toho pletiete vsetko..dokonca aj rodicov..naozaj sa ani ja necudujem, ze uz neprispieva..
Je to preto, ze velmi vela ludi si mysli, ze spravy zivot je ten jeden podla rovnakej sablony. Pokial niekto z tej sablony vyboci, tak maju problem to akceptovat a hladaju za tym psychicke problemy.
Pritom si neuvedomuju ze velmi vela ludi prave trpi psychickymi problemami z dovodu, ze nasleduju tu "spravnu" cestu a nie tu svoju. 🙂
@mircalla a čo ak dieťa chcú obaja, a jeden z nich ho mať nemôže. aj tak bude vzťah odsúdený na zánik? o tom som sa už s pár ľuďmi rozprávala... niekto tvrdí, že partner nadovšetko, že keď to nejde, zostanú spolu, a iní sú zas názoru, že ísť od seba a hľadať plodného partnera.. to sú len také úvahy
@mandala77 ale preco teda chodis na modrykonik, ked je to stranka pre mamicky a buduce mamicky 😕 to mi nejde do hlavy, ale vsak v pohode, preco nie 🙂
ja si tiez nemyslim ze vsetky zeny musia tuzit po detoch, mam minimalne 2 velmi dobre kamaratky, ktore po detoch nezatuzili doteraz, jedna ma uz po 40 a zije v stastnom partnerstve bez deti. Samozrejme ze zivot sa da naplnit aj inak, ale zase to nemusi byt tak, ze pre matky su deti jedinym zmyslom zivota, to je tiez blud 🙂 Mojim zmyslom zivota je aj praca, ktora nie je len o zarbani, ale verim ze robim nieco uzitocne pre komunitu, okrem toho sa snazim aj o nejaky ten duchovny vyvoj, pracovat na sebe a tak. Je fakt, ze mat dieta - po ktorom som nejako vyrazne netuzila minimalne do 30ky - bol vyrazny posun aj v osobnom vyvoji, vela som sa od dcery naucila.
Hlavny problem je ten, ze tvoj partner povazuje tvoje nechcenie deti za akysi vrtoch, ze mozno zmenis nazor... moj manzel sa tiez dlho na deti netvaril, viac menej som ho presvedcila, ze tak uz do toho podme, ale zase nikdy zasadne netvrdil ze deti nechce. Ja som zase z mojej strany bola zmierena s tym ze s nim chcem byt aj bez deti...teraz je z neho skvely otec, ktory kvoli tomu aby bol viac s nami dokonca zmenil pracu...za tych 15 rokov co sme spolu sme sa obaja zmenili, aj nase hodnoty.
@maria1989 len vacsinu ludi to oddiali miesto toho aby to ich vztah utuzilo
inak je zvlastne, ako ludia si robia zmysel zivota z pominutelnych a docasnych veci a neistych veci...
@maslicka10 Ahoj, ani ja som nechcela deti, píšem to napriek tomu, že dieťa mám a milujem ho najviac na svete a som hrozne šťastná, že ho mám. Otehotnela som ako 35 ročná, po vyše roku snaženia. Môj muž dieťa veľmi chcel (hoci už 2 deti z predošlého manželstva mal), tak som súhlasila a potom už som dieťa aj chcela, aj keď nie nejako strašne a ak by sa mi nebolo podarilo otehotnieť, rozhodne by som to nebrala ako nejakú životnú tragédiu. Až mám výčitky svedomia voči môjmu úžasnému synáčikovi, keď toto píšem, ale, je to tak.
O chvilocku bude zakladatelka totalne zrela na cvojhaus...a okamzite nech sizrusia nick vsetky slobodne a bezdetne zeny...ved tu nemame co hladat....

ahoj maslicka, prečítala som túto diskusiu zatiaľ asi do polovice a nedá mi nevyjadriť sa, najprv som chcela napísať, že ťa úplne chápem, lebo tvrdšieho odporcu detí ako som ja sama som doteraz nepoznala, no ako som ťa čítala ďalej, zdajú sa mi tvoje názory až príliš udivujúce.
Akože neviem si predstaviť, že by som mužovi tak ako ty, pravidelne odporúčala, aby mal teda deti s inou. To by bolo akože správne byť s inou len kvôli deťom? Aj keby ju neľúbil? Čo je to za nezmysel. Skôr ty by si sa asi mala zamyslieť nad tou svojou veľkou "láskou" k svojmu priateľovi, lebo asi ti je dosť jedno či ste spolu alebo nie, keď ho bez debaty dokážeš posielať za inou. Zdá sa, že vôbec nemáš problém sa s ním rozísť, lenže "on nechce".
Alebo je tu ešte taká možnosť, že priateľa miluješ a tak trocha máš obavy, že by dieťa tú lásku rozdelilo, teda to pekné a intímne čo je medzi vami, by sa oslabilo, alebo skrátka sa váš vzťah a spokojný život nenávratne narušil a tak ho v zlosti si schopná poslať aj za inou, len aby ti dal s rečami o dieťati pokoj.
Taktiež si myslím, že sa nedá jednoznačne tvrdiť, že svoje dieťa by si nikdy nemala rada. Ako to môžeš vedieť? Pozri, ja som si raz omylom myslela, že som asi otehotnela, a cítila som len odpor a bola som okamžite rozhodnutá, že ak sa to potvrdí, pôjdem na potrat. No ani napriek tomu by som sa nikdy neodvažovala s istotou tvrdiť, že vlastné dieťa by som nikdy nevedela mať rada.
Možno by tvoje dieťa bolo zdravé, skvelé a zbožňovalo ťa. Dokázala by si niečo také nemať rada?