icon

Nevďačná mama

11. jún 2025

Baby, co by ste robili na mojom mieste? Mamina mala 50, parkrat spomenule ze by chcela najnovsi Iphone, neviem sice naco kedze je to stara skola a na mobile vyuziva max internet a volanie...bohuzial som nemala tolko penazi aby som jej ho kupila, vedela by som si dovolit ak by som sa aj s otcom zlozila nastarsi model ale najnovsi urcite nie, no a ona trvala na tom najnovsom...kupili sme jej drahsie sperky, samozrejme lacnejsie ako dany mobil, kedze rada nosi sperky...no a vravela mi ze sa jej v robote pytali co dostala a ona vraj od hanby povedala ze peniaze ze si kupi ten iphone ze jej bolo trapne povedat ze sperky ktorych ma uz aj tak dost...velmi ma to zamrzelo lebo aj na tie sperky som si musela par mesiacov odkladat...ano mohli sme jej fakt dat s otcom peniaze a nech si dolozi na ten iphone lenze rodicia nie su ma tom financne extra dobre a viem ze by tie peniaze minula na noeco ine a chcela som jej dat aspon to na co mam...len to co povedala ma tak zabolelo ze rozmyslam ze jej poviem nech mi tie sperky vrati, ked sa tak hanbi, a dam jej teda tie peniaze...

64jarka64
11. jún 2025
@minenkaa

@majlo1234 ona chcela najnovší,vyslovene ,takže to vlastne bolo jedno či šperk alebo repasovaných mobil

@minenkaa keď niečo chcem tak si nato našporím a keď nato nemám tak sa musím bez toho proste zaobísť🤷‍♀️mali by sme sa prikrývať iba takou perinou na akú máme a nie žobrať od detí,pani asi netuší aké to majú dnes mladí ludia ťažké platiť úvery,uživiť rodinu a aspoň niečo si odložiť

victory7897
Autor odpoveď zmazal
mdse
11. jún 2025
@victory7897
Odpoveď bola zmazaná

@victory7897 vždy bola nervná a vekom sa to zhoršuje

victory7897
11. jún 2025
@mdse

@victory7897 moja mama ťuka tým svojim hrubým nechtom a vrieska po mne, že som jej zlý mobil vybrala.

@mdse mobil na vine furt jasné ,s tým ukazovákom jak meter dohora ide 🤣 a na tajnaša jak ukazuje niečo na FB len sa smejem 🤣 však hej kľudne prezdieľaj nikto nič nezisti 🤣🤣

karolinakr
11. jún 2025
@mdse

@victory7897 moja mama ťuka tým svojim hrubým nechtom a vrieska po mne, že som jej zlý mobil vybrala.

@mdse 🤣

karolinakr
11. jún 2025
@mdse

@victory7897 vždy bola nervná a vekom sa to zhoršuje

zlý mobil si vybrala? kym moja mama zdvihne na dotykovom hovor, tak volajúci to už dávno vzdá
@mdse

mdse
11. jún 2025
@karolinakr

zlý mobil si vybrala? kym moja mama zdvihne na dotykovom hovor, tak volajúci to už dávno vzdá
@mdse

@karolinakr "sprostý mobil nereaguje, asi po ňom poskáčem, taký zlý mobil som ešte nemala" - odkedy objavila čaro internetu, s mużom len tŕpneme. Naobjednáva z pochybných obchodov kraviny apod. Na vine som ja, zlý mobil proste. A nezapne si zvonenie po kostole aj pol dňa.

subartic
11. jún 2025
@victory7897

Ako ja budem dúfať že toto je vymyslené , ktora zrelá žena potrebuje najnovší iphone ? Veď na tom ani nevedia robiť ,ja mám dosť ako s palcom do toho ťuka moja mama ,3 dni jednu vec robí,ale ani nevie veľmi čo je iphone a už vôbec nevie aký je najnovší....a ešte aby sa odula že nedostala čo chcela..ja neverím tomu sorry ...jedine že si j*bla hlavu niekde v robote a prepla na iný mód..

popravde som zhrozená keď to čítam , preboha to aké máte vzťahy v rodine ? Používajú sa slová ako od niekoho - halo to nie je od niekoho to je od vlastnej dcéry , pre niekoho , to nie je pre niekoho , to je pre mamu .
@smajliica nie ja by som to predovšetkým neurobila mojej mame, urobila by som všetko čo je v mojich silách aby mala radosť alebo sa k tej radosti priblížila.

@victory7897 , z ktorého storočia si ? Ja mám 50 rokov a v obsluhe týchto technológii by som ťa vopchala do vačku , ty zrelá žena . Rovnako tak mnoho žien 50+. Akože dámy sa zobuďte.

minenkaa
11. jún 2025
@64jarka64

@minenkaa keď niečo chcem tak si nato našporím a keď nato nemám tak sa musím bez toho proste zaobísť🤷‍♀️mali by sme sa prikrývať iba takou perinou na akú máme a nie žobrať od detí,pani asi netuší aké to majú dnes mladí ludia ťažké platiť úvery,uživiť rodinu a aspoň niečo si odložiť

@64jarka64 a ja píšem niečo iné?

minenkaa
11. jún 2025
@subartic

popravde som zhrozená keď to čítam , preboha to aké máte vzťahy v rodine ? Používajú sa slová ako od niekoho - halo to nie je od niekoho to je od vlastnej dcéry , pre niekoho , to nie je pre niekoho , to je pre mamu .
@smajliica nie ja by som to predovšetkým neurobila mojej mame, urobila by som všetko čo je v mojich silách aby mala radosť alebo sa k tej radosti priblížila.

@victory7897 , z ktorého storočia si ? Ja mám 50 rokov a v obsluhe týchto technológii by som ťa vopchala do vačku , ty zrelá žena . Rovnako tak mnoho žien 50+. Akože dámy sa zobuďte.

@subartic a ako som mala napísať,mama je niekto a aj decko je niekto ako aj ostatní ľudia

biba_18
11. jún 2025

celkom tomuto nerozumiem… chcela som iphone. dostala som šperky. ok, ďakujem, ale je mi to prd platné, to čo som chcela nemám. jupiii, teším sa s vami. lebo vám je jedno čo chcem. ale vraj sa nemám pozerať darovanému koňovi na zuby… 🤷‍♀️

pralinka25
11. jún 2025
@majlo1234

@pralinka25 sme sa tu vsetci chytili toho najnovsi, ale kludne jej mohli dat prschy alebo kupit starsi repasovany. Ak nema este iphone, urcite by sa mu potesila viac ako nieco, co iz ma a vonec nechcela(sperky).
Ja som mojej mame tiez na narodky dala bieco, co som vedela, ze nechce a zlizla som si od nej kritiku. Ale teda mna to neprekvapilo vobec, kedze som jej prianie odignorovala😆

@majlo1234 tak chytili lebo to autorka jasne napisala. Mama proste chcela zamachrovat v robote

biba_18
11. jún 2025
@subartic

Ja mám 50 rokov a keby mi moja dcéra dá niečo čo nechcem , hoci jasne komunikujem čo by som chcela a po čom túžim a že 50 rokov nie je len tak každý deň a hlavne sa neopakuje, tak by som bola hlboko sklamaná . Hlboko . Ona som nechcela šperk , ani bonbonieru , ani penu do kúpeľa. Mali ste jej s otcom dať peniaze a časom by si došetrila, alebo by si ten mobil zobrala na splátky, hlavne aby mala radosť. Ja som si priala psa , drahého s rodokmeňom a napriek tomu , že môj muž ho nechcel , mám ho , kúpil mi ho spolu so staršími deťmi . Plakala som od radosti . Keby mi dá niečo iné bola by som sklamaná . A ak si niektoré myslíte že v 50 tke život končí a máme byť skromné a načo je nám to , a že vyciciavame blízkych , sme nenažrané , tak to ste na veľkom omyle . Tak ako život bol pred 50 tkou , tak je aj po 50 tke.

@subartic ja absolutne nerozumiem čo to má s vekom kks…

pralinka25
11. jún 2025
@subartic

@subartic tak to si ty. Ja by som od nasich v zivote nikdy nic nad ich pomery neziadala. Dokonca ani ako decko som to nerobila ani v puberte.
A rovnako tak by som neziadala ani od deti a vlastne od nikoho.
Ale tak ja mam hodnoty uplne niekde inde. Navyse nepotrebujem kolegom dokazovat nieco co nie som ako pani mama autorky.

subartic
11. jún 2025
@pralinka25

@subartic tak to si ty. Ja by som od nasich v zivote nikdy nic nad ich pomery neziadala. Dokonca ani ako decko som to nerobila ani v puberte.
A rovnako tak by som neziadala ani od deti a vlastne od nikoho.
Ale tak ja mam hodnoty uplne niekde inde. Navyse nepotrebujem kolegom dokazovat nieco co nie som ako pani mama autorky.

@biba_18 samozrejme , to si tu len " nezrelé dámy " myslia že zrelé dámy nemajú na nič nárok a už by mali mať rozum a nič vlastne pomaly od života nechcieť a dostávať dary o ktoré nestoja a nechcú ich . Akože vraj načo je 50 ročnej žene iphone za 1400 eur ? No na to aby mala radosť , doteraz pchala peniaze do decka a muža možno, teraz si chce urobiť radosť a kľudne aj pomachrovať.
Ja som dostala psa ktorý stál moju rodinu 3500 eur lebo som chcela pomachrovať na výstavách . Mám ho , som z neho nadmieru šťastná a vďačná mojej rodine že mi urobila radosť. Poskladali sa .
@pralinka25 skromnosť sa nevypláca a sebaláska je to čo ti chýba, nie že máš hodnoty inde. To že ty by si nežiadala ťa nerobí ani lepším človekom a ani hodnotnejším . Ona si priala a dostala to čo si nepriala . Sklamanie je namieste. Mala dostať peniaze s tým že to je na mobil.

biba_18
11. jún 2025
@victory7897

Ako ja budem dúfať že toto je vymyslené , ktora zrelá žena potrebuje najnovší iphone ? Veď na tom ani nevedia robiť ,ja mám dosť ako s palcom do toho ťuka moja mama ,3 dni jednu vec robí,ale ani nevie veľmi čo je iphone a už vôbec nevie aký je najnovší....a ešte aby sa odula že nedostala čo chcela..ja neverím tomu sorry ...jedine že si j*bla hlavu niekde v robote a prepla na iný mód..

@victory7897 ja mám 55 a mením mobil každé 2 roky. len za to že máš 25 neznamená že si viac ako niekto kto má 50… taký jaro filip keby žil by vopchal do vrecka čo sa týka technológií vačšinu mladých…

biba_18
11. jún 2025
@subartic

@biba_18 samozrejme , to si tu len " nezrelé dámy " myslia že zrelé dámy nemajú na nič nárok a už by mali mať rozum a nič vlastne pomaly od života nechcieť a dostávať dary o ktoré nestoja a nechcú ich . Akože vraj načo je 50 ročnej žene iphone za 1400 eur ? No na to aby mala radosť , doteraz pchala peniaze do decka a muža možno, teraz si chce urobiť radosť a kľudne aj pomachrovať.
Ja som dostala psa ktorý stál moju rodinu 3500 eur lebo som chcela pomachrovať na výstavách . Mám ho , som z neho nadmieru šťastná a vďačná mojej rodine že mi urobila radosť. Poskladali sa .
@pralinka25 skromnosť sa nevypláca a sebaláska je to čo ti chýba, nie že máš hodnoty inde. To že ty by si nežiadala ťa nerobí ani lepším človekom a ani hodnotnejším . Ona si priala a dostala to čo si nepriala . Sklamanie je namieste. Mala dostať peniaze s tým že to je na mobil.

@subartic mne by stačil aj za 1600 ale muž nechce a sama by som nezvládala starostlivosť 😂

karolinakr
11. jún 2025
@subartic

@subartic haha tak sa zadlžia, aby jej spravili radost a ked sa rozvedie, a bude buchat pri dverach,
a potrebovať pomoc, mama ju otoči vo dverach, lebo nechce riešit ich sračky...
každa minca ma dve strany 🙂

victory7897
11. jún 2025
@subartic

@subartic no jasné ďalšia nervačka po 60ke 🤣 nechaj tak keď nechápeš o čo ide

gribka1
11. jún 2025

Sa tu budeme naťahovať a autorka asi odišla drieť do druhej a tretej práce, aby maminke splnila sen. Lebo ona chce či pochváliť sa chce.

victory7897
11. jún 2025
@biba_18

@victory7897 ja mám 55 a mením mobil každé 2 roky. len za to že máš 25 neznamená že si viac ako niekto kto má 50… taký jaro filip keby žil by vopchal do vrecka čo sa týka technológií vačšinu mladých…

@biba_18 no 25 nemám už dosť dávno ale diky ..čo sa tak chytáte preboha ženy? Vás niekto menoval ,že neviete robiť s technológiami alebo nebožtika Jara vyťahovať? Úplne mimo tému...Ako to snáď nie ...ide o to že ,,zrelá žena ,,by mala chápať ( ja vo svojom veku - není to 25) už dávno chápem ,že mobil mi poslúži aj za 200 tak isto ako ten za 1500, pričom autorka zdôraznila že nemajú peňazí nazvyš
..tak nebudem si ho kupovať keď na neho nemám..nasilu a keď ma niekto radosť ,,z mobilu , tak asi je niekde chyba a je to smutné ...ale holt každý sme dajaký..

subartic
11. jún 2025
@karolinakr

@subartic haha tak sa zadlžia, aby jej spravili radost a ked sa rozvedie, a bude buchat pri dverach,
a potrebovať pomoc, mama ju otoči vo dverach, lebo nechce riešit ich sračky...
každa minca ma dve strany 🙂

@karolinakr čítaš? prispieť koľko je v jej možnostiach a schopnostiach max čo to ide .

victory7897
11. jún 2025
@biba_18

@biba_18 samozrejme nehovorím o násťročnych puberťakoch v škole čo chcú zamachrovať , a nemajú ani šajnu o peniazoch ..

subartic
11. jún 2025
@victory7897

@biba_18 no 25 nemám už dosť dávno ale diky ..čo sa tak chytáte preboha ženy? Vás niekto menoval ,že neviete robiť s technológiami alebo nebožtika Jara vyťahovať? Úplne mimo tému...Ako to snáď nie ...ide o to že ,,zrelá žena ,,by mala chápať ( ja vo svojom veku - není to 25) už dávno chápem ,že mobil mi poslúži aj za 200 tak isto ako ten za 1500, pričom autorka zdôraznila že nemajú peňazí nazvyš
..tak nebudem si ho kupovať keď na neho nemám..nasilu a keď ma niekto radosť ,,z mobilu , tak asi je niekde chyba a je to smutné ...ale holt každý sme dajaký..

@victory7897 žiadna zrelá žena nemusí nič chápať , ani si uvedomovať . Má 50 rokov a chcela mobil drahý . Je to normálne prianie a má na neho nárok. Mala jej rodina prispieť čo to dá , ostatné mohla poriešiť inak . A nie dostať šperky o ktoré nestál.
A tie kecy o 60 tničkách si nabudúce odpusti , sú nedôstojné nezrelej dámy .

karolinakr
11. jún 2025

zhrňme si fakty
1.mamka nie je dobre finančne na tom
2.ked dostane peniaze na dar, minie ich na niečo ine( kludne to.možu byt cigarety, pivko, hocičo)
3.žiada najdrahši mobil, ktory ani samotna dcera nevlastní
4.je to nad možnosti dcery, musi pol roka z výplaty odkladať
5.mama nevie s telefonom robiť, len volá..

a tu je tabor žien, čo tvrdo obhajuje, že mamka si mobil " zaslúži"

tak neviem..😶‍🌫️

victory7897
11. jún 2025
@subartic

@victory7897 žiadna zrelá žena nemusí nič chápať , ani si uvedomovať . Má 50 rokov a chcela mobil drahý . Je to normálne prianie a má na neho nárok. Mala jej rodina prispieť čo to dá , ostatné mohla poriešiť inak . A nie dostať šperky o ktoré nestál.
A tie kecy o 60 tničkách si nabudúce odpusti , sú nedôstojné nezrelej dámy .

@subartic u niekoho normálne u niekoho nie...mne to príde smiešne a nedôstojné,že so sebou hádže pani,ktorá vie už hodnotu peňazi, v živote si niečo odrobila a ona chcela a chcela mobil s jabĺčkom...a nedostala ho...
Skôr sa stretávam že ho zdedia a vravia že načo jej taky mobil, úplne jej stačí na telefonovanie a ostatne veci aj za 100ku..a pravda je taká že na ten displej bez okuliarov ani nevidia mnohí ,zbytočne sa naduvate taká je pravda

victory7897
11. jún 2025
@karolinakr

zhrňme si fakty
2.ked dostane peniaze na dar, minie ich na niečo ine( kludne to.možu byt cigarety, pivko, hocičo)

tak neviem..😶‍🌫️

@karolinakr hlúposť hýbe svetom👌

subartic
11. jún 2025
@karolinakr

zhrňme si fakty

tak neviem..😶‍🌫️

@karolinakr mamka má právo mať prianie , niečo po čom túži a nikto nemá právo to jej prianie dehonestovať a racionalizovať. Ako netreba, načo a však aj 200 eurový ... , má mať rozum a kopec moralizujúcich kecov. Nechcela ho k 49 ale k 50tke , čo je už pomerne významné jubileum . Ak na to rodina nemala , mala ju popostrčiť finančne o pár krokov k nemu.

kiwi3
11. jún 2025

Tie, co tomu tak strašne rozumejú, sú asi rovnaká skupina ľudí, pre ktoré ta mamka tak dupe, že to potrebuje a pre ktoré sa potrebuje porovnávať. Tu asi niektoré nevedia pochopiť, že niekto fakt zarába priemerne až podpriemerne a nemá na to skoro 2 litre, že to proste nevychádza, pričom táto vec nemá vôbec takú skutocnu hodnotu, za 3 roky je to len ďalší sunt do elektroodpadu. Že ma 50 - ako nech v tom veku kľudne aj stojky robí, ale proste by som od takej ženy, povedzme kľudne nad 30, už čakala iné dusevne nastavenie. Btw, toto píšem jedným palcom...

victory7897
11. jún 2025
@subartic

@karolinakr mamka má právo mať prianie , niečo po čom túži a nikto nemá právo to jej prianie dehonestovať a racionalizovať. Ako netreba, načo a však aj 200 eurový ... , má mať rozum a kopec moralizujúcich kecov. Nechcela ho k 49 ale k 50tke , čo je už pomerne významné jubileum . Ak na to rodina nemala , mala ju popostrčiť finančne o pár krokov k nemu.

@subartic tak nech sa páči - Homer credit mamku prijme s otvorenou náručou..Za 3 roky má splatený ako zlato