icon

Náhrada za sprej Orinox počas tehotenstva. Čo použiť?

diusska85
Dnes o 10:01

Ahojte. Chcela by somsi poradiť od vás som tehotna a navyknuta som na sprej do nosa použivam orinox ale bohužial nemožem to použivať mi lekar povedal lenže už som skusila kupiť sprej do nosa morsku aj pantenosse ale nič nepomaha vedel by mi niekto poradiť čo mam spraviť?

anonym_cfe026
Dnes o 10:04

nie navyknutá, ale závislá, nie? Musíš len vydržať..

diusska85
autor
Dnes o 10:05
@anonym_cfe026

nie navyknutá, ale závislá, nie? Musíš len vydržať..

@anonym_cfe026
Ano pardom zavisla vydržat 9 mesiacov? Este som len 9 tyzdni lenze mne ked sa zapcha nos ledva viem dychat

sisa_s
Dnes o 10:06

Bohuzial, si zavisla na sprejoch a v tehotenstve sa naviac vyskytuje aj tehotenska nadcha, prejde to len porodom, davaj si morsku vodu, nic ine

anonym_268175
Dnes o 10:08

Preplachovat nos konvičkou alebo takou nosnou sprchou

diusska85
autor
Dnes o 10:08
@sisa_s

Bohuzial, si zavisla na sprejoch a v tehotenstve sa naviac vyskytuje aj tehotenska nadcha, prejde to len porodom, davaj si morsku vodu, nic ine

@sisa_s kupila som ai aj morsku vodu davala som si za den aj 10krat a nepomohlo takze orinix by bolo nebezpecne pre babetko keby dalej pouzivam?

niki35
Dnes o 10:09

@diusska85 nezávidím :/ ja som mala nonstop upchatý nos od januára do mája, asi tá tehotenská nádcha a nezaspala by som bez spreja. A potom mi to zo dna na deň z ničoho nič prešlo a dýcham. Našťastie nie som závislá na spreji a nepotrebujem ho už vôbec.
V lekárni mi poradila lekárnička sprej "stop nádcha" , je vhodný aj pre tehotné. Vyskúšaj.

xsuzannex
Dnes o 10:09

Vitaj v klube zavislakov 🙂 mne dr povedala ze nie je nic horsie pre dieta ako ked mama nemoze riadne dychat. Ja som striekala detsky olynth (pre deti od 2-6 rokov). Nos uvolnilo..

diusska85
autor
Dnes o 10:11
@niki35

@diusska85 nezávidím :/ ja som mala nonstop upchatý nos od januára do mája, asi tá tehotenská nádcha a nezaspala by som bez spreja. A potom mi to zo dna na deň z ničoho nič prešlo a dýcham. Našťastie nie som závislá na spreji a nepotrebujem ho už vôbec.
V lekárni mi poradila lekárnička sprej "stop nádcha" , je vhodný aj pre tehotné. Vyskúšaj.

@niki35 dobre dakujem velmi pekne za radu😊

diusska85
autor
Dnes o 10:12
@xsuzannex

Vitaj v klube zavislakov 🙂 mne dr povedala ze nie je nic horsie pre dieta ako ked mama nemoze riadne dychat. Ja som striekala detsky olynth (pre deti od 2-6 rokov). Nos uvolnilo..

@xsuzannex a to možem si davať ten sprej aj ked som tehotna ?

xsuzannex
Dnes o 10:13
@diusska85

@xsuzannex a to možem si davať ten sprej aj ked som tehotna ?

@diusska85 ja som davala pocas dvoch tehotenstiev. A tu sme, zivi a zdravi.. najhorsie na tom celom je potom ta "odvykacka"

anonym_a62db3
Dnes o 10:15

akoze... ja som si kvapkala obe tehotenstva a stale kvapkam, vsetci sme ok (az na moju zavislost) 🙂 nedala by som to bez

diusska85
autor
Dnes o 10:21
@anonym_a62db3

akoze... ja som si kvapkala obe tehotenstva a stale kvapkam, vsetci sme ok (az na moju zavislost) 🙂 nedala by som to bez

@anonym_a62db3 a ked sa smiem spytat aky sprej ste pouzivala pocas tehotenstva ?

mimaapeto
Dnes o 10:35

nádchovník rastilna, normálne popuč v prstoc list a daj si do nosa aby si vdychovala to čerstvé čo popučíč len tak na kraj nosa... mne toto pomáhalo ....

anonym_5d3410
Dnes o 10:37

@diusska85 zanesený žalúdok ti môže upchávať nos hlavne po sladkostiach, múčnom jedle, sladkom ovocí, sladkých nápojoch... Skús jesť každý deň niečo fermentované kvasenú kapustu, kefír... obsahujú probiotika a ozdravia mikroflóru v žalúdku, alebo jedz citrusy obsahujú vitamín C podporia trávenie a zvýšia vstrebateľnosť minerálov a vitamínov do tela, teraz ich potrebuješ pre dvoch.
Treba riešiť príčinu upchania nosa a nie len následky. Môžeš skúsiť tieto preplachy.
https://www.modrykonik.sk/forum/zdravotne-problemy-a-lieky-pre-dospelych/ako-vyliecit-chronicky-zapal-dutin-bez-operacie/#post-90352800

tanyan
Dnes o 10:40
@anonym_5d3410

@diusska85 zanesený žalúdok ti môže upchávať nos hlavne po sladkostiach, múčnom jedle, sladkom ovocí, sladkých nápojoch... Skús jesť každý deň niečo fermentované kvasenú kapustu, kefír... obsahujú probiotika a ozdravia mikroflóru v žalúdku, alebo jedz citrusy obsahujú vitamín C podporia trávenie a zvýšia vstrebateľnosť minerálov a vitamínov do tela, teraz ich potrebuješ pre dvoch.
Treba riešiť príčinu upchania nosa a nie len následky. Môžeš skúsiť tieto preplachy.

@anonym_5d3410 Alebo to môžu byť aj zdurené sliznice kvôli alergii a ten opuch spôsobuje pocit upchatého nosa.

anonym_5d3410
Dnes o 10:47
@tanyan

@anonym_5d3410 Alebo to môžu byť aj zdurené sliznice kvôli alergii a ten opuch spôsobuje pocit upchatého nosa.

@tanyan nevieme čo môže spôsobovať alergiu, keď si ozdraví mikroflóru v tele od zlých baktérií môže to zmierniť alergie, alebo úplne ustúpiť.

sisska96
Dnes o 10:47

Aj nasivin môžeš

tanyan
Dnes o 10:57
@anonym_5d3410

@tanyan nevieme čo môže spôsobovať alergiu, keď si ozdraví mikroflóru v tele od zlých baktérií môže to zmierniť alergie, alebo úplne ustúpiť.

@anonym_5d3410 Áno, očistenie tela určite neuškodí. Zváženie možnosti alergie môže pomôcť zvýšiť pozornosť nielen v oblasti stravovania, ale aj prostredia a kombinácií.

anonym_5d3410
Dnes o 11:01
@tanyan

@anonym_5d3410 Áno, očistenie tela určite neuškodí. Zváženie možnosti alergie môže pomôcť zvýšiť pozornosť nielen v oblasti stravovania, ale aj prostredia a kombinácií.

@tanyan 👍

anonym_a62db3
Dnes o 11:41
@diusska85

@anonym_a62db3 a ked sa smiem spytat aky sprej ste pouzivala pocas tehotenstva ?

@diusska85 rhino mar