icon

Neviem ako v manželstve ďalej...

renatka1000
17. sep 2019

Ahojte dámy,
rada by som sa s Vami podelila o moju momentálnu životnú situáciu a rada si prečítam, ak mi nestranne poviete, čo by ste urobili na mojom mieste alebo ako by ste sa rozhodli.

Naše problémy v manželstve začali v roku 2013, keď manžel začal podnikať a v podnikaní sa mu začalo dariť. Vtedy sme ešte stále bývali u mojich rodičov. Ja som bola v tom čase na materskej dovolenke. Vždy bol lakomý, v podstate som to vedela už pred svadbou, že je lakomý, ale to, čo sa začalo diať potom, ako zrazu začal zarábať 5-6x viac ako v predošlom zamestnaní, ukázalo jeho pravú tvár. Už počas materskej a rodičovskej dovolenky mi nechcel dávať peniaze, vždy som mu musela trápne zdôvodňovať na čo peniaze potrebujem, dieťaťu občas niečo kúpil, ale to bolo minimum. Keď sme sa osamostatnili a presťahovali do novopostaveného domu, tak sa finančne úplne vyčlenil. Napríklad vybral 20 000 eur a schoval ich doma do skrine. Nikdy mi neumožnil prístup k jeho účtu, ba čo naviac, nikdy som si nesmela ani pozrieť, na ktorom účte koľko má. Pozakladal účty a rôzne fondy o ktorých ma nikdy neinformoval. Kúpil si drahý osobný automobil a mne dal staré jazdené desaťročné auto, na ktorom všetko odchádzalo a odmietol investovať do opravy. Raz mi na tom aute dokonca zlyhali brzdy, ale našťastie som zachovala duchaprítomnosť a ocino mi po telefóne poradil, čo mám robiť. To by však nebolo všetko. Okrem peňazí začal neskutočne urážlivo sa vyjadrovať o mojich rodičoch a to len preto, že moji rodičia sa rozhodli pomáhať aj mojej sestre, teda jeho švagrinej. Na skutočnosť, že v dome mojich rodičov býval zadarmo 5 rokov a že mu výdatnou mierou pomohli pri stavbe domu, akosi pozabudol (lebo mojej sestre pomohli viac). Posledný rok sa situácia vyhrotila. Po Vianociach som mu našla v taške kondómy, podotýkam, že spolu 3 roky intímne nežijeme, ale vraj on nikoho nemá. Na dcéru nič nedáva, povedal, že mám dosť vysoký plat a mám jej kupovať z toho, občas jej kúpi maličkosť, napr. obaly na zošity, vodovky, ale všetko ostatné je na mne. Nie je možné sa s ním dohodnúť. Skúšala som už všetko možné, aj s prosíkom aj s hnevom. Strašne by som chcela naše manželstvo zachrániť. Tento týždeň na mňa vymyslel búdu, pritlačil ma ku zábradliu, dal mi facku a potom sa sám zvalil na zem a začal vrieskať, že som ho sotila. Išiel na chirurgickú pohotovosť, kde do záznamu uviedol, že vraj ho "manželka sotila" a pritom som sa ho ani nedotkla. Už neviem čo robiť. Čo by ste na mojom mieste urobili vy? Za všetky rozumné rady ďakujem. A tým, ktorí mi budú radiť, že už dávno som sa s ním mala rozviesť, uvádzam, že rozviesť sa je ľahké, ale je to náročný krok, ktorý si treba v živote dobre zvážiť. Ďakujem

ivca88
17. sep 2019

Haha, čo je to decko ? Ze sa slahne na zem a ze ho zena sotila ?
Je chlap alebo babovka, ze siel na chirurgiu ?
Za tým bude nieco viac.
Rychlo sa rozvadzaj, ani nerozmyslaj o opaku.
Lebo ked ma peniaze a pravnikov, isto na uz nejaky plan..

patriciaprotskiv
17. sep 2019

@renatka1000 určite by som sa s takým človekom rozviedla a žila si svoj život ... lebo pri ňom ten život nemáš ...

amelia000
17. sep 2019

@renatka1000 ono ak mas nato peniazky tak cez sukromne ocko si daj najprv pozistovat kde ma ake ucty a az potom sa sud lebo zo vsetkeho ti patri polka a aj z tych penazi co su v skrini.

nini1010
17. sep 2019

No mysim ze je nadslnko jasnejsie co sa tu deje.Ma znamost a chce sa ta zbavit.Uvedomuje si,ze vsetko co ste nadobudli v manzelstve nie je jeho ale vase.To znamena ak poda ziadost o rozvod tak ti bude musiet dat 50% vsetkeho.Peniaze z uctu vytiahol na to,aby tam neboli ked na to pride a nemusel ti z nich teda polku vyplatit.Myslim ze by si sa nemala uz snazit zachranit manzelstvo,lebo tento muz nielenze ta nechce,on ta chce obrat o vase peniaze a skoncit s tebou.Na tvojom mieste vezmem hodne rychlo rozum do hrste a idem sa poradit a pravnikom ako dalej aby si neskoncila s holym zadkom.Lebo tu uz nejde o podvadzanie alebo o tu facku.On ma evidentne plan ako sa ta ide zbavit a neprist o prachy.tu nie je co zachranovat.To nie su jeho peniaze,jeho firma.50% vsetkeho je tvoje tak sa o seba postaraj kym je cas.

smajliki
17. sep 2019

Ty si musíš stanoviť hranice co je ešte ôk a co cez čiaru. Ak Ti jeho správanie nepríde v pohode a on nevidí problém tak sa zamysli nad tým prečo si ešte v tom vzťahu.

baskarepkova
17. sep 2019

@renatka1000 to sme my, zeny, stale verime a verime, ze sa zmeni. On sa nezmeni :D
(jeden typek mi raz povedal - zeny veria, ze on sa po svadbe zmeni - on sa nezmeni.. muzi veria,ze ona sa po svadbe nezmeni -ona sa zmeni :D )

fedka333
Autor odpoveď zmazal
lavender273
17. sep 2019

@renatka1000

Podla mna urobis najlepsiu vec co mozes urobit pre svoje stastie, a taktiez pre stastie tvojho dietata ked odides od toho chumaja cim skor. Na sude ho zder z koze (nie z vypocitavosti ale preto ze je svina zgrlošska). Nevahaj a utekaj od neho.

1gabriela13
17. sep 2019

@renatka1000 podaj žiadosť na výživné okamžite na súd. A zachraňovať? Predsa co? To veľké nic? Strata času. Polož si otázku čoho sa vlastne bojíš? Pomôcť ti vedia len vtedy, ak skutočne chceš eliminovať zo svojho života takého človeka. Pokiaľ píšeš ze chceš zachraňovať, nič a nikto ti nepomôže.

janinah
17. sep 2019

@renatka1000 ocino musí byť správny chlap,že kop do..hmmm...s rozbehom😀 že pozdravujem....a ty si inteligentná vzdelaná žena z dobrej rodiny,ty máš na oveľa viac a oveľa lepšieho chlapa ako toto čudo,čo si ťa neváži..držím prsty a nečakaj,nič lepšie nepríde,kým sa nezbavíš toho zla,čo máš teraz za "manžela"

pertu
17. sep 2019

Nie nezmeni sa,je to manipulativny psychopat a este je aj sprosty. A ani jedno ani druhe nie je tvoja vina. Najviac by ho bolelo zrejme to,zeby si mu siahla na peniaze.

nikpa
17. sep 2019

@renatka1000 jedna otázka...prečo chces vaše manželstvo ako píšeš tak strašne zachrániť?? Aký máš dôvod zotrvávať vo vzťahu s dzgrosom ktorý ťa podvádza lebo povedzme si úprimne zdravý chlap si 3 roky určite nerobí dobre sám, ďalej si ťa absolútne neváži ani tvoju rodinu a čo je vrchol že je lakomy na vlastné dieťa. Áno, rozvod je určite jedna z najťažších veci ktorymi človek za život môže prejsť ale ty pri ňom ani nezijes podľa mňa. No a s tým svojim pádom ktorý na teba naraficil ver že niečo chystá a chce mať eso v rukáve proti tebe.

lucilaines
17. sep 2019

Podla mna nemas inu moznost, len odist. Iba to urob rozumne, aby si nedoplatila. Ja by som na tvojom mieste ked budes sama doma prelustrovala vsetky jeho dokumenty, vypisy, papiere. Zo vsetkeho porob fotky. Tak isto ist do bank kym ste este manzelia a popytat sa co ti povedia , pobrat vypisy. Pohladat danove priznanie, papierove elektronicke. On sa ocividne chce rozviest a je uz krok pred tebou a ma v plane hrat to spinavo, takze ti nezostava nic ine len vytiahnut podobne zbrane, pripravit sa na to a potom bez slova zo dna na den sa odstahovat a podat ziadost o rozvod. Ked mas moznost a peniaze, ja by som si mozno aj najala sukromneho detektiva nech ho nafoti s tou milenkou. Teraz len musis ty nahrabat co najviac dokazov v tvoj prospech.

rawmamka
17. sep 2019

@renatka1000 Držím Ti palce, aby si sa čo najskôr rozviedla a tomu zbabelcovi (slušné pomenovanie pre takého ......) ukázala kam patrí. Máš právnické vzdelanie, využi to vo svoj prospech ako sa len dá. Bude to ťažké, ale musíš nabrať odvahu a nebáť sa ho, on je len taký veľký ako sa ty cítiš malá.

iv007
17. sep 2019

Zijes so psychopatom.Zober dcéru a chodte k rodicom,podaj navrh na rozvod a urcenie vyzivneho.Mozes mat este pekny zivot pred sebou, jeho nechaj nech v tom dome skreckuje peniaze a zadrhne sa s nimi

hettinka
17. sep 2019

@renatka1000 o výživné na dieťa sa dá požiadať aj pred rozvodom. Nemám skúsenosť, ale kamoska to riesila predbežným opatrením, lebo rozvod sa môže ťahať aj dlho.

brendaa
17. sep 2019

@renatka1000 ty ho mas este rada? Rovno sa ta opytam, nechyba ti sex?... Kvoli peniazom s nim nie si, mozno pekny dom?.... Ak mas kde ist, chod... Ak ho mas napriek vsetkemu rada, a chces bojovat, nase prispevky budu zbytocne, pretoze fakt nechapem....

natalienka12
Autor odpoveď zmazal
natalienka12
17. sep 2019

Tu uz nie je co riesit

janickacrazy
17. sep 2019

@renatka1000 naozaj som v šoku, že takéto manželstvo niekto chce ešte zachranovať, 3 roky bez sexu, celý čas bez penazí a ešte ti dal aj facku a bežal na chirurgiu? to je ako zo zlej telenovely, ty sa len pekne rozved, ty nemáš čo stratiť, ved toto nie je život, zaslúžiš si niečo lepšie, ver mi, ja by som už dávno bola preč, drž sa a daj vedieť, ako to dopadlo

hastrmistr
17. sep 2019

Ked sa ho bojis tak sa zbal a hned odid, rozvod a konecna.....takyto psychopat je nevypocitatelny

juliet86
17. sep 2019

pomocobetiam.sk to co robil finance je tyranie blizkej osoby. nie je to ok. je to zalovatelne a proti zakonne. kedy a preco stee spolu prestali intimne zit? aky je otec pre malu? znie ze to ma velmi prespekulovane.... podla mna si uz odchod chysta on ;) byt tebou po facke volam hliadku. chapem ze chces udrzat manzelstvo ale aky vzor dava vas vztah dcere? navrhni mu poradnu a ty sama sup sip k psychologicke.

simca06022011
17. sep 2019

Nesnažila by som sa to vobec zachrániť. 1) nevazi si ťa, nestará sa o teba 2) nespavste spolu, a pravdepodobne má milenku 3) nezdieľate spolu nič, okrem spoločnej dcéry...

maciatkolulu
17. sep 2019

@renatka1000 nerozumiem tri roky spolu nespavate, vydeluje ta a teda nehospodarite spolu a teraz to divadlo a ty rozmýšľaš?

eliska13
17. sep 2019

@renatka1000 nechodia mu domov výpisy z banky, alebo nejaký starý?odfoť si ho.K ostatnému sa nevyjadrujem je blázon psychopat

eliska13
17. sep 2019

@renatka1000 Myslím, že nie je zo zachrániť myslí na seba a dcéru a k psychológovi pre podporu by som išla aspoň sa trocha porozprávala s nestranným človekom

moonlight1210
17. sep 2019

@renatka1000 popravde, skor rozmyslam, co na teba ten chlap chysta, nez o tom, ako by sa takemu cloveku dalo pomoct.

viem, ze je velmi tazke uverit, ze clovek, ktory nas kedysi miloval, by nam chcel vedome a zakerne ublizit. radsej na jeho chovanie hladame tisic vysvetleni.

ale myslim, ze tu by si sa mala zacat na to pozerat takto. potrebujes odstup.
aby si nakoniec nebola ty, komu treba pomoct.
aby si z toho manzelstva neodisla ty bez majetku, bez dietata a navyse s trestnym cinom na krku, alebo s platenim bolestneho za fiktivne ublizenie na zdravi. ked bude na teba podavat oznamenia o nasili, skor sa dozijes toho, ze ti dieta vezmu a pridelia jemu.
a je uplne jedno, ze mu slo len o to, aby si vyzivne platila ty jemu a on nemusel dat ani cent, lebo peniaze su mu vsetkym.
ty budes mat vsak znicenu povest a budes bojovat o moznost vobec byt s dietatom a dokazovat, ze si vsetky tie nasilne ciny iba vymyslel a zahral.

tak namiesto hladania mediatorov zacni hladat unikove cesty z toho manzelstva.
on totiz vyzera, ze rozvod uz davno chce. len ho chce tak, aby ho vysiel co najlacnejsie, resp z teba este naposledy vytrieskal, co najviac.

nickpick
17. sep 2019

@renatka1000 myslim, ze ta scenka, ktoru zohral by ti mala ulahcit rozhodnutie a uz nelavirovat, ci sa rozviest alebo nie, podla mna sa chysta na ten rozvod on, preto potreboval zaznam z chirurgie, ak si chces udrzat ludsku dostojnost tak ho predbehni a poziadaj o rozvod ty a hlavne necakaj mesiace kym sa rozkyves, a poziadala by som nekompromisne o vysoke vyzivne (nie prehnane vysoke, ale nie o smiesnych 100-200 eur), poziadaj o pravnu pomoc, nech tu ziadost pomozu spisat vecne a jasne, ziadne pateticke litanie, tu nie je nad cim rozmyslat, nezijete spolu roky intimne, nezalezi mu na tvojom zdravi a bezpecnosti (stare auto, hlavne ze on si jazdi na novom), nepodporuje financne dieta a teba, pravdepodobne niekoho ma (kondomy), nie je jediny dovod pre ktory sa mas snazit rodinu zachranit a este he aj zbabely klamar (scenka si sotenim), nevahaj!

pininka1
17. sep 2019

Myslím si to,čo niektoré baby, za tým čo urobil niečo bude, on už má niečo premyslené, ja by som ho na tvojom mieste okamžite predbehla, poradila sa s právnikom a išla by som aj na sociálnu kuratelu že čo a ako s dieťaťom. Z tohto by som mala.mat oveľa väčší strach, ako z peňazí a pod.

xxxkatka
17. sep 2019

@renatka1000 takze takto. Tvoj manzel je psychicky narusena osobnost. Pripravuje si podu na rozvod, delenie majetku, deti...Cim skor bude od neho dalej a nestretavat sa s nim, tym mensiu sancu bude mat na to, aby z teba spravil "psychopatku" neschopnu starat sa o deti, nasilnicku atd. Podaj navrh na rozvod, zverenie deti do tvojej starostlivosti a v den ked to podas zbal saky paky, deti a sup k rodicom.