icon

Nevinné písanie s kolegom

29. dec 2020

Ahojte,
prosim o uprimny nazor. Mam velmi dobry vztah so svojim kolegom, kamaratsky, bez narazok a dvojzmyslov, sedime spolu v kancelarii a spolupracujeme spolu. On je zenaty, o 15 rokov starsi, ja vydata, kazdy mame po 2 deti. Tato Covidova doba nas zblizila o to viac, kedze aj ich, aj moja rodina je v karantene a vsetci sme doma, je vela casu, preto sme si aj mimo prace zvykli napisat cez Viber. Pre mna uplne nevinne vety - ako travia den, ci sa deti tesili z darcekov, ci uz manzelka nema teplotu, poslali sme si fotky stromcekov, recenziu na novu knihu a podobne.naozaj sme v nicom neprekrocili hranicu slusnej konverzacie. Plus samozrejme spomienky z detstva, rozhovory o nesplnenych snoch, vtipkovanie, vsetko v medziach par viet a minut... brala som to absolutne normalne, telefon odblokovany na stole, moj manzel o tom vie a obsah mu kludne precitam, kedze kolegu z videnia pozna. Lenze dnes mi zavolala kolegova manzelka - v zivote som sa tak trapne necitila. Ze ci mi pride normalne vypisovat cudziemu chlapovi, nadavky, oplzle reci, vyhrazky, ze to zavola nasmu nadriadenemu a podobne. Vraj uz nikdy nemam kolegu kontaktovat. S tym problem nemam, ak im to doma ma robit problem, kolegovi pisat k zivotu nepotrebujem, rovnake veci mozem prebrat s ktorymkolvek clovekom. Ani kolega mi nenapisal jedinu nevhodnu vec, najintimnejsia veta bola “prezi pekny den s rodinou”. Samozrejme sa citim zle, ponizena a zarazena. Spravili sme nieco nevhodne? Aj vam by to doma prekazalo? Naviac, kolega asi o tomto telefonate od jeho zeny ani nevie, nechcem mu o tom hovorit ak to tak je, aby nemali doma zbytocny konflikt, jednoducho sa odmlcim... dakujem za vas cas a nazor

sticker
erickatt
29. dec 2020

Aspoň za zasmej Príbeh od nás s roboty. Pani ma syna menom Janko. A jej kolega je tez janko.a ona pise. Ahoj miláčik?? Čo robíš?? Už ideš spinkať?? Teším sa na víkend. Užijeme si to. Príde aj Pavlína,. Bude to super. Pôjdeme aj niekam? Lístok som ti kúpila , vidíme sa na chate. A hádaj komu to poslala

erickatt
29. dec 2020

A jej kolega , doma so ženou, že kdo mi píše? Prečítaj. No mal čo vysvetľovať 😆😆😆

lucia147852
29. dec 2020

Môj muž si občas píše s kolegyňou ale aj kolegom. Majú takú skupinku na MSG. V tom nevidím nič zle. Poväčšine nadávajú na prácu a teraz keď sú všetci na HO a niektorý občas v robote zdieľajú si čo nové. Ak by si ale písal len s kolegyňou a denne to by mi vadilo. Ten druhý kolega raz niekde volal tu kolegyňu, nevinne. Jeho žena o tom vedela ale jej mužovi sa to už nepáčilo. Takze chápem aj tu aj tu stranu

autor
29. dec 2020

@ibrunova ako kedy. Je to naozaj tak raz do dna - zacina to napriklad v tom style ze: “pisala kolegyna Ivana, ze oni su doma v poriadku, akurat svokru ma pozitivnu. Hadam to zvladne je diabeticka” ja odpisem nieco v tom duchu, ze v to verim a po tychto sviatkoch budem diabeticka aj ja. Na to on posle smajlikov, ze pred malym schovaju posledne vanilkove rozky.... fakt len taketo hluposti a koniec. Alebo som mu pisala prva ja “rozbalili sme to Lego Mario, co si odporucal, fakt sa s tym uz mala hra druhy den, dakujem za tip” on na to “parada, este par dni a ja uz od zufalstva pojdem radsej do kancelarie - vies si predstavit pobyt s pubertakom, ktory dostal zakaz internetu a telefonu?” A taleto bezne veci zo zivota. Mne to naozaj prislo ako bezna nevinna konverzacia, ak by si moj muz takto pisal s hocijakou zenou, nezranovalo by ma to. Su to vety, ktore prehodime spolu v praci...ale kedze vidim, ze vela ludom by to vadilo. Kazdy ma hranicu inde, urcite nebudem pisat prva a ak napise on, odpoviem nevyhnutne, bez rozvijania konverzacie. Ak nevie o telefonate jeho manzelky, nepoviem mu to, pride mi to ponizujuce skor pre tu manzelku, pretoze viem, ze ziaden iny podton to nema...

retatka
29. dec 2020

Žiarlivá hysterka,chudák jej chlap.Ani sa nečudujem ,že si jej muž píše s inou ženou .A k tomu divadlu čo sa znížila ...človek má o nej mienku .Piste si ďalej ,nič zle nerobíte ,bude to nedobre vyzerať ak to zo dňa na deň stopneš.Pisete v kamarátskej rovine ,nič zle na tom nieje .

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
luciannka83
29. dec 2020

Zo zaciatku moze ist o nevinne pisanie a casom by sa to mohlo preklopit na nieco vaznejsie. Rozumiem jeho sene, ze je nahnevana, ze si pise s cudzou zenou, no mohla to najprv odkomunikovat s nim.

pininka1
29. dec 2020

@retatka lenze ty nemozes vediet ze ci aj on to tak nevinne berie ako ona. Ci doma nesedi s mobilom v ruke a nepise kolegyni kym sa chce jeho zena napr. rozpravat, alebo aj nieco ine. Nesud ked nevies ako je to z druhej strany. Ja som toto zazila, ale u nas uz to boli spravy typu len kvoli tebe chodim do roboty a pod. A toto urcite nieje komunikacia ktora je v pohode medzi kolegom a kokegynou ktori su zadani. Mam kopec kamatatov chlapov s korymi si pisem,ale urcite nie denne a urcite nie ze len kvoli nim niekam idem.

janinah
29. dec 2020

Kolega má byť kolega a nie kamarát,ak ti niečo hovorí profesionálne správanie sa.Nepíšem si s kolegami,s kolegyniami len v nutnom prípade,nie drísty ,že preži pekný deň.Byť tou manželkou tak by mi to vadilo tiež,ak sa nudíš,tak sa vykecávaj so svojim manželom,cudzím chlapom nelez do súkromia.

bmuller
29. dec 2020

Vasa komunikacia vyzera v pohode... Akurat by bolo vhodne vediet aj celkovy kontext o kolegovi - komunikuje bezne denne aj napr. s inymi kamosmi, surodencami, kolegami...? Ked ano, tak manzelka na teba nema dovod ziarlit, mala by byt zvyknuta... no ked si napr. jedna z mala ludi mimo "bezny okruh", s ktorou komunikuje (a este o detskych snoch a takych "inych" veciach), moze jej to vadit... Ved ak sa ti kolega ozve, normalne mu odpis... Ale ak nemate nieco pracovne riesit, nechajte si uz komunikaciu radsej po sviatkoch...

tehulka2011
29. dec 2020

Sorry podla mna ste to s kolegom prestrelili, pisat si kazdy den urcite nie je ok

robin30
29. dec 2020

Nemala si to sem ani pisat,zenske ta zozeru🙂Nevies,ze si na koniku?😁Ty prevlada nazor,ze zenaty chlap uz nema co komunikovat so ziadnou zenou,nikdy na ziadnu ani len pozriet nie to s nou prehodit par slov.Stacila mi precitat prva strana dalej ani nemusim.Nic neries ak napise kolega opis mu telefonat manzelky a zvysok nechaj na nom.Nic zle si neurobila.Manzelatvo nie je vazenie aby sme nadosmrti uz nemohli mat dobrych znamych a toboz ked sedite v kancli spolu.

retatka
29. dec 2020

@robin30 PRESNE!Niektore ženské by si dali svojich mužov do klietky .Akoby to bol ich majetok .Len čo kukne na inú ,ci prehovorí slovo ,koniec .Necudujem sa tým chlapom ,že utekajú z takého vzťahu 😂

retatka
29. dec 2020

@pininka1 Tak tá komunikácia čo ty uvádzaš je úplne niečo iné !Nemiešaj jablka s hruškami .Tato komunikácia čo uvádza kocka ,je v kamarátskej -kolegiálnej rodine.

metuzalem
29. dec 2020

Tiež by ma to zarazilo, jeho zena je prehnane podozrievava, s tym nic nespravis, ak chces mat pokoj tak mu neodpisuj, ako uz bolo vyssie povedane...ktovie mozno ziarli lebo sama s nim komunikovat nevie.

konicekmodry
Autor odpoveď zmazal
emilius03
Odpoveď bola odstránená
martinkatinka
29. dec 2020

No nemozete vediet, ci ten kolega uz v minulosti takto nezacinal mimomanzelsky vztah. To vsak nie je vina autorky 😉

pininka1
29. dec 2020

@retatka ty si citala celu tu komunikaciu??? Odkial vies ci ten dotycny uz nieco take raz nezrobil a neskoncilo to len pri pisani. Ano su zeny rafiky, ale su aj zeny ktore maju svoje skusenosti....

drzaopica
29. dec 2020

Ja ju chapem je po chorobe vynerovana a muz je par dni doma z roboty a vypisuje si s kolegynou.Podla toho co pises nebolo to par sprav hlavne som prekvapena, ze ste si pisali o detstve, snoch.Nie nehodi sa to.A uz vobec je trapne sa vyhrazat nadriadenym co ste male deti?ci vyhodi Ta z prace?v praci si hrkutajte kolko chcete, ale v sukromi by som mu nepisala

marca12
29. dec 2020

Mala som kamaratov,s ktorymi sme bezne kamaratsky pisali,obcas zasli pokecat na kavu,ale ked si nasli frajerku,vzdy som zrusila kontakt. Presne kvoli tejto situacii,nechcela som byt ta,na ktoru sa bude nadavat. Vela ludi si aj v praci o mne mysli,ze som divna,lebo ja s kolegami len pracujem,neudrziavam blizsie vztahy. Prekrocila si hranice. Jeho zena je zjavne ziarliva,ale ktovie,co si prezili,mozno aj ma dovod. Ale o tom telefonate by som kolegovi povedala.

autor
29. dec 2020

Dakujem baby...preto som napisala par viet z komunikacie na dovysvetlenie a na objektivne zhodnotenie situacie, lebo mam z toho naozaj taku pachut a zly pocit. Umysel tam nebol, ja som ten posledny clovek na svete, co by chcel balit zenateho chlapa. Aj k tym snom a podobne sme sa dostali pre mna v uplne kamaratskej rovine typu “si vezmi tie nase deti - ja som v jeho veku tuzil po tom a chcel som sa stat tym a tym” “wau, to by som to teba nepovedala” “jasne, potom som vyrastol” “ja nie, este stale chcem byt baletkou”, on posle vyrehotaneho smajla, lebo mam 30kg nadvahy alebo “budeme mat dlho tichu domacnost - zozrala som muzoveho Mikulasa” “ano, este si mi nevysvetlila tu chybajucu bonbonieru v mojom pracovnom stole” “ty by si mal mat tiez vycitky svedomia - stale mam nezvestny balik pistacii” a podobne, beriem to tak, akoby som si pisala so zenskou kolegynou, v case, kedy sa u nas decka hraju v izbe a muz na pocitaci. Take clovecie, ludske veci a pocity, podpichovanie. Aj ked sme v praci (mame ju velmu psychicky narocnu), padne mi dobre mat kolegu, s ktorym viem vychadzat a ktoremu verim. Je jednoduchsie, ked niekoho poznate aj ako cloveka, lahsie sa s nim pracuje, viete odhadnut reakcie na urcite situacie a pod. Ked mi v praci rozprava napriklad o tom, ze mu syn vracal celu noc a vecer napise “malemu je uz ovela lepsie, nemusime ist do nemocnice” tak mu odpisem “super, to ma tesi, tak si konecne vsetci uzite pekny vecer doma pri telke” on posle smajlika so zdvihnutym palcom a koniec. Priblizujem, len aby som dovysvetlovala. Lenze ked to je pre tolko ludi prekrocenie hranic, prestanem s tym. Nasu konverzaciu citam hocikedy manzelovi, ten prispeje svojim nazorom, ten kludne pretlmocim kolegovi do chatu. Je mi z toho smutno, ze som mu doma nechtiac zavarila... hanbim sa. Pisem to uprimne, som anonym a nazivo to nechcem povedat nikomu.

sticker
bmuller
29. dec 2020

@konicekmodry @robin30 @retatka
tak ono mozno ma jeho zena aj opravneny dovod sa citit ako tretie koleso na voze, napriklad ak s nou muz komunikuje v rovine "co bude na veceru, kde mam ponozky"....a s kolegynou o detskych snoch... 😝

unicornlady
29. dec 2020

Ja si myslím, že v rámci normálnej komunikácie, naživo, v práci je to úplne prirodzená komunikácia. Lebo je to v práci a nijak to neberie súkromný čas s rodinou.

marca12
29. dec 2020

Vies ale takto sa nevera zacina. Snad si nemyslis,ze si ludia hned v prvej sprave napisu ako sa idu vrhnut na seba. Doberali ste sa,bolo vam pri tom prijemne,zabavili ste. Nerobili ste nic zle,ale casom by sa to mozno zvrhlo.

sofia1
29. dec 2020

By som ťa udusila....neznasam také zeny,kvôli takým trpia potom hlavne deti,keď krachuje manzelstvo

pribinak
29. dec 2020

Mna udivuje ako tu nakladáte manželke toho chlapa. Neviete dokopy nic, neviete čo sa odohráva za dverami v ich domácnosti, čo prežívajú či prežili.

Bolo by zaujímavé ak by sem napísala ona, hneď by ste mali iný názor na vec

katarinka89
29. dec 2020

Hoci ho pomenúvavas kolega- neriešila si s ním pracovné záležitosti......to by určite kôli tomu jeho žena nevybuchla. Mala by si si stanoviť hranice a v práci riešiť prácu a kráčať s kamoškou a nie cudziemu chlapovi vešať tvoje pocity na nos. Hoci to tvojmu mužovi nevadi- neznamená, že druhá strana je s tým ok.

zuzudrnda
29. dec 2020

Vsetko mozne uz bolo popisane vyssie. Mozno netreba hned zatracovat kamaratstvo, ale skusit rodiny zoznamit. Zniete ako mili ludia, chapem tak, ze Tvoj manzel kolegu z videnia pozna. Pozna manzelka Teba? Mozno to by bola cesta. Takto ma priestor na domyslanie nad ramec reality. Aj ked ja si ani s kamoskami nepisem na dennej baze. Stal sa vam z toho ritual ☺. Mile, ale asi nie uplne vhodne.

prunee
29. dec 2020

Poznas sa aj osobne s kolegovou manzelkou? Mne to pride cudne takto si vypisovat sukromne veci mimo prace.. Vadilo by mi to, kebyze si moj muz pise kazdy den s kolegynou o nasej rodine, ale tak riesila by som si to s nim, nie s nou..