icon

Nevysvetlená neprítomnosť pozvánky na sesternicinu svadbu

29. máj 2023

Ahojte, mam taku zvlastnu situaciu v rodine a chcela by som poznat vas nazor..ide o to ze buducu sobotu sa mi vydava sesternica s ktorou sme boli odmalicka naj kamosky, proste ako sestry..ja som mala svadbu pred 4 rokmi na ktorej bola samozrejme aj ona ako hlavna druzicka aj s jej partnerom uz buducim manzelom a pred pol rokom sme sa stretli u gynekologa a povedala mi ze planuju na zaciatok juna konecne svadbu ze sa strasne tesi a ze sa tesi aj na to ako a cela rodina zíde ..lebo sa málo vidiíme / stretávame..ze sa tesí aj na nas ( mna manzela a dcerku nasu)..ale ze ešte sa budu samozrejme zasielat pozvanky,..tak sme sa bavili co vsetko planuje vramci svadby ake saty a pod..odvtedy sme sa nevideli a cca pred mesiacom prisla pozvanka..no teda vsetkym prislo oznamenie + pozvanie k stolu ( aj mojim rodicom a sestre) len mne prislo len oznamenie bez pozvanky k stolu..najskor som myslela ze je to len asi nedorozumenie tak som jej napisala na messenger ze ci teda pre nas (mna manzela a nasu malu) pozvanie neplati ..napisala som to akoze formou zartu..so smajlikmi..spravu si pozrela ale nic neodpisala doteraz..svadba je tuto sobotu..samozrejme cela rodina vychystani ze idu uz segra sa ma pytala ake saty si obliekam..lebo kazdy rata s tym ze ja ako jej odjakziva najoblubenejsia sesternica a naj kamoska z detstva pojdem..do konca vela ludi si myslelo ze pojdem za svedka..no len sesternica sa stale neozyva reps na moje spravy neodpisuje..a vnutit sa niekde nechcem..uplne som z toho rozcarovana..mam ist aspon na obrad?..lebo fakt nechapem co sa deje..uplne som rata s tym ze pojdeme na svadbu tuto sobotu ..

autor
1. jún 2023

@ann092 lebo som to nenapisala 🙂..vyjadrila som sa ze nejdeme ze dakujem ze zavolala..a zlozila mi

heidi4
1. jún 2023

Woow... neznasam, ked robia zo mna debila a tak to bolo pri tebe po celu tu dobu. Som rada, ze si to ustala na urovni 🙂 👍 (od teba by sa mohla nevesta este vela ucit)

klarolinne
1. jún 2023

Teraz som dobehla diskusiu. Nečítala som úplne všetko, ale skrátka mne to príde, ako jedno veľké nedorozumenie z oboch strán. Autorka sa nechala strhnúť emóciami z diskusie, miesto toho aby zdvihla telefón a volala opakovane. Ono aj mňa by mrzelo, že nepozvali ale vznikala z toho kauza pre celé príbuzenstvo. Tri dni pred svadbou sa robia v rodine rozbroje.
Zavolaj sesternici, vybehnite na kávu, a normálne hoďte reč. A na svadbu choď. Veď stále budete súčasťou rodiny. Keď sa bude príbuzenstvo pýtať, tak zahraj do stratena, že to bol hlúpy omyl, a nerozpitvavaj. Ako ti niekto radil, že ísť na svadbu a vysvetliť, že ako to bolo. Stretnite sa pred svadbou a urobte hrubú čiaru. Nie z toho žiť ešte niekoľko rokov.
Napriek tomu ako ťa tu všetky ľutujú a zlá zlá nevesta, tak osobne myslím, že máte v tom podiel obe. A jedna z vás musí dať ego bokom a správať sa dospelo.

dobkovci
1. jún 2023

Ešte keby si stihla ty skôr zložiť to by bola topka 🤣

verizienka
1. jún 2023

@ann092 lebo neodpovedala.

srdeenko19
1. jún 2023

@klarolinne Šak to je tá chyba velika, že si nečítala všetko, inak by si nenapísala, že to je nedorozumenie 😀

altaya
1. jún 2023

@klarolinne ako môže volať a ísť na kávu, keď nevesta nedvíha a odmieta komunikovať? Ak aj to je nedorozumenie, stále je na vine nevesta, presne preto, že nemá snahu to riešiť a odsúva riešenie na muža, na matku, eventuálne sa aj zatajuje.
A potom do autorky niektoré skáču dookola, nech to urovná.
AKO?

ann092
1. jún 2023

@verizienka už odpovedala hore vyššie

dominyca9
1. jún 2023

@autorka Spravila niečo podobné tvoja sesternica v minulosti niekomu inému? Dokázala človeka len tak odstrihnúť bez vysvetlenia? Správala sa občas vypočítavo?

kajsi3
1. jún 2023

@autorka Nezvyknem písať komentáre, ale teraz mi to nedá ... vyzerá, že si rozumná žena a chápem, že ťa trápi táto situácia... ja by som išla len do kostola a ak by sa niekto z rodiny niečo pýtal tak poviem že sme nedostali pozvánku ....nijak by som to neriešila ... to nech si potom riešia s nevestou. Slušne by ste zagratulovali a odišli by ste ... viem, bolo by to ťažké, ale mala by si čistý "štít" ... ak by sa tam niečo "zomlelo" vieš sa brániť a povedať pravdu tam ... inak na to už podľa mňa nebudeš mať príležitosť ... a z vlastnej skúsenosti viem, že ak tam nebudeš budeš len ty tá najhoršia, že si neprišla ...možno aj tak budeš ale aspoň so vztýčenou hlavou zablahoželáš a odídeš ...

klarolinne
1. jún 2023

@srdeenko19 čítala som autorkine odpovede. To mi bohato stačilo. Pardon, že som sa odvážila mať názor iný ako väčšina ľudí tu, čo sa tvári, že rodina sú cudzí ľudia a je v pohode sa dištancovať. Treba vedieť byť veľkorysý s prekročiť svoj tieň. Na vine boli obe.

ann092
1. jún 2023

@autorka aký majú názor na toto celé tvoji rodičia ?

autor
1. jún 2023

@dominyca9 nie..alebo aspon o tom neviem..ona taka nieje..alebo teda aspon ja som si myslela ze taka nieje lebo uz prestavam verit ze som niekoho poznala..

klarolinne
1. jún 2023

@altaya možno tak, že ju ísť navštíviť, keď je v rovnakom meste?

sissi07
1. jún 2023

zavolaj ty, alebo sestra do tej agentúry, že potrebuješ stoličku pre dieťa, či bude k dispozícii, alebo či si ju máš zabezpečiť ty, som veľmi zvedavá, čo by povedali.

ann092
1. jún 2023

@kajsi3 súhlas aspoň na obrad aby mala čistý štít

dominyca9
1. jún 2023

@autorka Ono, ešte je dosť možné že nevesta je totálny komunikačný mantinel. Ty ju poznáš najlepšie a v hĺbke duše cítiš, ako to naozaj bolo a či jej môžeš veriť. Zariaď sa podľa toho. Ja som mäkká a neznášam konflikty, pre svoj pokoj by som išla do kostola zagratulovať. Ale to som ja...

1fifinka1
1. jún 2023

@klarolinne tu s iným názorom neuspejes

tosaneda
1. jún 2023

..presne ako som prepokladala a pisala, ze sa sem drzo pridam a myslim si ze autorka z toho vyjde ako ta "zla" nakoniec.. Autorka, stojte si aj s muzom sa svojim a nikam nechodte, teda na tu svadbu myslim 😁😅.. bud rada, ze muz stoji pri tebe a urcite nie si nastvana "len tak" uz len o princip ide a hlavne to, ze dosla k Vam ako furia, ze "vsak robte ako myslite".. to urcite nie je ziadne oficialne pozvanie.. alebo aspon to ze "pardon, je to nedorozumenie" ked neveste ani za tie slova nestojis.. nema to zmysel fakt. A poviem ti tak, mam skusenost s takymito osobami o nic si neprisla a nema ta co mrziet.. len tebe (Vam ako rodine) sa dobre stalo.. Takyto si nepriznaju chybu/omyl/prehru na ich strane, kdeze.. z teba urobia debila. A myslim si ze toto manzelstvo ani nevydrzi, jej buduci manzel ak fakt nie je uplny podpapucnik to neda, zit s takou osobou. A to nemyslim vo zlom, vychadzam len z reality (poznam uz take rozvedene pary) a aj tak mame 50% rozvodovost na Slovensku, takze ta ta svadba ani nema co mrziet 😀..

diaszoky
1. jún 2023

Skor ta druha moznost

maja22
1. jún 2023

Gratulacia po obrade by bolo gesto odpustenia z autorkinej strany a to ma vysoku hodnotu. Avsak ako pridana prekazka by boli otazky zo strany dalsich svadobcanov a risk, ze svadobna mama na nu vyleti rovno pred kostolom, ze co tam robi. Lebo stat sa to nemusi, ale moze. Na toto treba silny charakter a odvahu.

kajsi3
1. jún 2023

@ann092 presne tak ... rodina uvidí, že ona prišla do kostola ... a že ju nevesta nepozvala na hostinu to nech sa rodina potom pýta nevesty ... ak nepríde do kostola rodine len potvrdí to čo im bude "kecať" nevesta na svadbe ...

kajsi3
1. jún 2023

@maja22 autorka je rozumn, nech sa prekoná ... bude to ťažké ale zablahoželá a odíde .. ...

ann092
1. jún 2023

@kajsi3 súhlasím so vsetkym čo teraz napísala @tosaneda má fakt pravdu, keď sa nad tým zamyslim… ale na druhej strane, ja by som aspoň radšej tu ruku do kostola podať isla aj keď bez manžela… že aspoň toto spraviť nech má autorka kľud

maja22
1. jún 2023

@kajsi3 a nebude tam sama, bude tam sestra s muzom a rodicia. Dalo by sa to ustat. Bitka pred kostolom snad nehrozi 😃

fiirsttiime
1. jún 2023

Baby to ako fakt po tom všetkom by ste šli uprimne zapriat cloveku do kostola veľa šťastia do života a tváriť sa ze je všetko ok? Véd to by autorka iba potvrdila ze vsetko je jej vina...
Klobúk dole pred každou ktorá by toto uprimne dala....

vsicka036
1. jún 2023

Ja by som isla na obrad. Aj vlk syty, aj ovca cela. A ty nebudes za kravu, ze "nicis neveste jej den".

nikolka1986
1. jún 2023

Sesternica ťa tam nikdy nechcela, to si vedela už pri tom, ako ti prišla pozvánka. Hneď si mala odvolať tortu, dar a viac to neriešiť. No aby volala tvoja sestra sesternici, či teda pozvánka platí alebo nie je max. čudné. Nechápem prečo by oni nešli, to že teba tam nechce neznamená že oni ísť nemôžu. Strašne si to prehnala. Ja s rodinou nie som kolektív, že aby sme sa jeden bez druhého nepohli, bolo kopu osláv, kde som nebola pozvaná, ani som ísť nechcela a oni išli, a vôbec by som to neriešila. Správaš sa ako decko.

minka201
1. jún 2023

@autorka Do kostola a zagratulovať sa chystáš?

1fifinka1
1. jún 2023

V prvom rade ak je nevesta tri týždne v rovnakom meste, sadnem do auta a idem za ňou. A potom si spravím úsudok a podla toho sa zariadim. A nečakám na spravy, telefonáty, smsky a poštového holuba.