Nevysvetlená neprítomnosť pozvánky na sesternicinu svadbu
Ahojte, mam taku zvlastnu situaciu v rodine a chcela by som poznat vas nazor..ide o to ze buducu sobotu sa mi vydava sesternica s ktorou sme boli odmalicka naj kamosky, proste ako sestry..ja som mala svadbu pred 4 rokmi na ktorej bola samozrejme aj ona ako hlavna druzicka aj s jej partnerom uz buducim manzelom a pred pol rokom sme sa stretli u gynekologa a povedala mi ze planuju na zaciatok juna konecne svadbu ze sa strasne tesi a ze sa tesi aj na to ako a cela rodina zíde ..lebo sa málo vidiíme / stretávame..ze sa tesí aj na nas ( mna manzela a dcerku nasu)..ale ze ešte sa budu samozrejme zasielat pozvanky,..tak sme sa bavili co vsetko planuje vramci svadby ake saty a pod..odvtedy sme sa nevideli a cca pred mesiacom prisla pozvanka..no teda vsetkym prislo oznamenie + pozvanie k stolu ( aj mojim rodicom a sestre) len mne prislo len oznamenie bez pozvanky k stolu..najskor som myslela ze je to len asi nedorozumenie tak som jej napisala na messenger ze ci teda pre nas (mna manzela a nasu malu) pozvanie neplati ..napisala som to akoze formou zartu..so smajlikmi..spravu si pozrela ale nic neodpisala doteraz..svadba je tuto sobotu..samozrejme cela rodina vychystani ze idu uz segra sa ma pytala ake saty si obliekam..lebo kazdy rata s tym ze ja ako jej odjakziva najoblubenejsia sesternica a naj kamoska z detstva pojdem..do konca vela ludi si myslelo ze pojdem za svedka..no len sesternica sa stale neozyva reps na moje spravy neodpisuje..a vnutit sa niekde nechcem..uplne som z toho rozcarovana..mam ist aspon na obrad?..lebo fakt nechapem co sa deje..uplne som rata s tym ze pojdeme na svadbu tuto sobotu ..
Autorka je realne, ze nevesta mala za to, ze ta pozvala na svadbu vtedy ked ste sa stretli. Ak ti je ako sestra, tak sa mohlo stat, ze zrovna vas brala automaticky. Ano mozno ušla ta kartička, nevsimla si spravy alebo ich dostala v case, kedy fakt zabudla reagovat. Stane sa hocikomu, nie len neveste. Dozvedela sa, ze robite okolo toho halo a je nastrata, ze prave ty si myslis, ze nie ste pozvaní. A hneva sa aj na seba, ze jej to uslo a hanbí sa. Vtedy ludia reaguju rôznym sposobom. Moze to byt naozaj súhra okolnosti, ktore zle vypálili. Skus jej zajtra este v klude zavolat. Ak ti dvihne, tak to riesit chce a vyrozprávate si to. Ak nie, tak na tu svadbu nechod. Budes mat klud aj ty ak sa realne dozvieš co sa stalo. Hmmmm?? Co ty na to???
@cacianka
Možno je to v skutočnosti Esperanto.
@betulinka1
Tu je najlepšie to už fakt nechať tak a neriešiť to, píšem to tu už niekoľký krát, ale fakt nevidíte, ze čím viacej ľudí sa do toho angažuje, tým sú viac iba medzi sebou dohádaní? Už to je ako to je, najlepšie už do toho nepichať. V živote sa deju aj negatívne veci, poučí sa z toho aj autorka, aj sesternica do budúcna. A asi aj jej mama.
Mne to tu príde, ze niektoré tu naschval len autorku hecujú, nech sa ozve do agentúry a tam to a tam, lebo len chcete vzrušenie, nech je ďalšia mela a nech sa príbeh niekam zase posunie, však nuda. Do teraz sa s každým rozhovorom iba situácia stupňuje a emócie gradujú, už sa pohádal aj jej otec.
@katkami123 Každá rodina má iné zvyky, možno niekde pozývajú tak že po inom odkazu sak nech príde, naziapu do telefónu nech sa nehrá na primadonu a osobné pozvanie vyzerá tak že bridezilla nabehne k hosťom a navrieska na nich aby nerobili oracie však už po osobe XY odkazali. Iný kraj, iný mrav. Vraj v jednej slovenskej obci núkajú hostí so slovami sak jedzte ked nemáte hanby 😂
Konečne som sa docitala na koniec... Milá autorka stále v kútiku duše dúfam, ze to bolo len nedorozumenie, ale myslím, ze to tak nebude... Sprav si svoj program s tými, na ktorých ti záleží a aj im na tebe... Je mi jasné, ze to boli, ale ono raz prejde 🍀
Keby to bolo nedorozumenie, nevesta sa správa celkom ináč.. Aj celé toto odkazovanie, jak decko v škôlke, prečo nevesta nezavola konecne autorke? Žeby sa bála priamej konfrontácie, lebo sa nemá načo vyhovoriť, že nedvíha telefón?
"pozvaní ste a nerob drámu" sa tu nebudem ospravedlňovať...
No keby bola nevesta taka kamoška, tak ju úprimne zaujíma, čo sa autorke stalo, prečo nejde, ešte by jej volala, či jej nejak neublížila...
Pozvaní ste.. Teraz ano, na nátlak rodiny, a boli pozvaní aj predtým? To je otazka.
Tie co píšete, že nevesta je v strese a z čoho prosím vás? Však má agentúru, čo také teraz môže riešiť, že nemá 5 minút na telefonat, aby priamo zavolala autorke? Véd zoznam hostí je snáď najdôležitejšia vec (okrem šiat, ktoré už dávno musí mať). Koľko kvetov vo váze bude?
A keby aj ozaj mala nejaké zdravotné problémy, alebo potrat, tak pevne verím, žeby juto matalo myšlienkach smerom, že v živote sú dôležitejšie veci než jeden deň.
Nevesta sa vydáva, má síce nárok na trpezlivosť ostatných, ale svadba nie je o tom, že ja sa vydávam, ja budem princezná, skacté, ako piskam.. Ja ako nevesta mam oslavu a pozývam ľudí, aby so mnou oslávili deň a chcem, aby sa cítili príjemne...
No aby sa z nej všetci nepototo, že sa vydáva, tak celá rodina sa bude obvolavat, lebo nevesta nemá ústa a telefón. Keď už nevie prísť pozrieť osobne krstňa.
Tak ste to otočili proti autorke ze koniec, a pritom o neveste písala celý čas bez negatív, len nechápala tu situaciu, a slovník sa obrátil po nevestinej návšteve. No komu by sa to nestalo?
Samozrejme,ze autorka bude nakoniec pred rodinou za tu zlu.. Ofucanu, odutu, urazenu.. Ale pred hentakou rodinou jej to asi môže byť jedno.
Ja som od začiatku bola za dobré vzťahy, tiež som Písala, že aspoň na obrad ísť.. Ale ako už fakt by mohla aj nevesta prehltnúť svoje ego, nechápem prečo by autorka ešte malá ustupovať. A očividne jej muž má rovnaký názor, to nie je len subjektívny pocit autorky, tiež by som sa radila smužom.
Konecne som precitala celu diskusiu. Autorka, je mi luto, co prezivas. Radu nemam, ale mi to len pripomenulo, kolko neviest poznam, ktorym "preplo" pred svadbou a uplne zmenili vztahy, priority vsetko... Ktovie preco to tak pomerne casto byva. Je to smutne, ze pre taku krasnu udalost sa dokazu rodiny aj priatelia pohadat. Ale na druhej strane, niekedy lepsie ziadne vztahy, ako neuprimne. Myslim na teba, aby si to psychicky co najlepsie zvladala.
Mna napadlo,ze ak by nevesta nepozvala autorku zámerne s tym ze jej chce nieco dokázať, zeby to robila prave takto na svojej svatbe?pred celou rodinou? S tym ze autorka ani nechápe o co ide?nejak mi to nedava zmysel… alebo mozno autorka aj trocha tuší preco jej to nevesta spravila…?
och baby, včera som to vypla pri strane 100, toto už nedám😂 v nedeľu to niektorá zhrňte
Netrpezlivo cakam na rozbehnutie diskusie 😁 toto je lepsie ako telenovela 😁
@lavender273 toto nie je pekné od teba takéto vyjadrenie. My tu netrpezlivo čakáme a bavíme sa, lenže autorka to žije a aj od jej reakcie bude záležať ako to v ich rodine ďalej bude vyzerať. Bud ostanú rozhádaní alebo naoko v pohode, pričom po nej bolo pošľapané. Zažila som si podobnú situáciu s kamošom, teda ja som to vzdala po 3ej správe, ale ten blbý pocit, že niekomu blízkemu nestojíš ani o jednu sms na vyjasnenie vo mne ostal doteraz.
Neda mi to, ale… ja som introvert, mozno uz aj mierny asocial, neznasam telefonovanie, ale ak by som mala tak blizku kamartku, ako pise autorka, ze boli so sesternicou, tak by som fakt reagovala a odpovedala na spravy a telefonaty, keby som videla ze mi pise ona a ze tak hoc len zo srandy spomenie nejake nedorozumenie.
Pri dietati, praci a domacnosti zabudam odpisovat obcas na sparvy kamaratkam, ale zaroven som zazila aj velmi stresujucu situaciu a teda na vaznu spravu som reagovala.
Zopakujem, co som uz raz predtym pisala, aj keby nebola nevesta najlepsia kamka s autorkou, tak uz len z principu, ked vola celu jej rodinu zavolam aj ju. Bud neveste trosku preplo, co sa mozno da pochopit, chapem, ze svadba moze byt stresujuca, alebo neveste slusnost moc nehovori, obvola kazdeho len nie autorku, moze este aj fararovi zavolat, nech odkaze autorke, mozno to bol omyl, ale teda ja by som objednala niekolko +pozvanok k stolu, ak by sa nejaka stratila, zaspinila, roztrhla a ja neviem co, ale keby som ich mala ozaj malo, a posielam sama obalky tak idem s tou obalkou k dotycnej osobe a vysvetlim, ak ich posielala agentura, minimalne by dali vediet neveste.
Skoda, ze toto ostane asi jeden neobjasneny pripad, neveste do hlavy nikto nevidi ale normalne sa podla mna nesprava.
Napriek vsetkemu by som na svadbu isla, uz len kvoli rodine, nech je nevesta akakoľvek..ked nepôjde, tak celu svadbu bude každy riesit preco neprisla..a cele roky sa o tejto svadbe bude hovorit ako o tej svadbe na ktoru neprisla autorka...
Pôjde autorka na svadbu, a dajú ju sadnúť na chodbu, keď toľko vymýšľa. Nešla by som, nebude to príjemná svadba, ale budú naňu dlho spomínať 😉 kto pozná autorku a nevestu budú vedieť prečo 🙂
Autorka je mi luto co prezivas,ja by som na svadbu nesla za takychto okolnosti,evidentne ma nevesta nejaky problem,u nas je nemyslitelne ,aby na svadbu nebola pozvana sesternica,ktora je zaroven kamoska a mama krstnej dcery nevesty take sa proste nerobi a myslim si,ze to je v kazdom regione tak hlavu hore,coskoro to prehrmi,ty sa nemas za co hanbit,pokusala si sa o kontakt a zhovievavu komunikaciu,nevydalo,za seba si urobila uz maximum
@eva1990 pisem to druhy x. Prepáč, ale hrdosť nič nehovorí? Ja neviem, ale ak by ma niekto nepozval a ja sa tam natlacim tak by som odpadla od toho ako mi je neprijemne a cítila by som sa ako posledná úbohá chudera z lesa. Rodina nerodina fuck
@rebellefleur to je muž, chlapec, nevyzrete dietko. Pozor naňho.
@lizatko1009 presne, taktiež nechápem tým komentárom. Žiadna hrdosť, sebaláska, úcta k sebe samej po tom všetkom, čo jej už nevestička porobila, teta vykričala? nič? Len kvôli rodine, aby sa náhodou nepohádali, nehnevali? To iste. Nehrozilo by, ani za nič.
@srdeenko19 asi tak, mne to pride ako keby mali o koliesko menej ak by toto urobili a toto poradia. Taka mini mini mala by som sa tam cítila fakt ako debil prvej ligy a moj by ma s tým poslal asi do prdele. Koniec lásky, vráť botasky a odchod, ešte by som ju vyskrtla aj ako krstnu a dala inú.
@srdeenko19
@lizatko1009 kočky dobre chápem z Vašich komentárov autorka nakoniec ide na svadbu? 🤔
@kikuska624 snáď nie. Ja reagujem na tie rady do života tu od bab, aby išla na svadbu pre pokoj v rodine 🙏🙏🙏😬🤔
@lizatko1009 aha bo naposledy som čítala asi stranu 40. Presne ako sa k nej zachovala a po tom všetkom by som určite nešla 🥺, bo s tým nepozvaním to bolo už povedané, a výhovorky, že zabudla a ďalšie keci sú čistý výsmech. Nevestina smola keď nemyslela na následky 😡
@lizatko1009 by si sa cudovala kolko ludi tak rozmysla..tiez nechapem pojem " pre pokoj v rodine"...tak snad je dolezitejsie, ze ja budem v pohode a az potom ma zaujima ostatne...to je take typicke pokrytecke...my sme nedavno mali rodinne stretnutie...mame v rodine aj individua, s kt.sa roky nik nebavi, lebo sa to proste neda...ale na nete vyskocili fotky s nimi...v style rodina je najviac...to je ta slavna pokryteckost, tak typicka pre slovakov ..
Je niečo nové odkedy bola nevesta u autorky doma a nakricala na ňu? Nechce sa mi už čítať podrobne všetko. Niečo som zachytila, že nevestina mama ešte telefonovala? Či?
@kikuska624
@erikavesela ja som to tiež iba letmo citala, toľko času na konspieracie bludov a ďalších nafúknuti nemám, ale radit toto aby pre pokoj rodine isla? Ja neviem ja mam pocit, ze babám co toto radia môžem plut do oci a držali by ako hluchý dvere. Ze pre pokoj v rodine heh no mohla by som 5x obsrat a fakt delete ako krstná.

@maja22 ok, v poriadku, pridala som sa k názoru že jej nerozumiem. Ani ju nepoznám lebo nechodím na fóra, po dllllhom čase som klikla na niečo a čítam už 119stranu