Nevysvetlená neprítomnosť pozvánky na sesternicinu svadbu
Ahojte, mam taku zvlastnu situaciu v rodine a chcela by som poznat vas nazor..ide o to ze buducu sobotu sa mi vydava sesternica s ktorou sme boli odmalicka naj kamosky, proste ako sestry..ja som mala svadbu pred 4 rokmi na ktorej bola samozrejme aj ona ako hlavna druzicka aj s jej partnerom uz buducim manzelom a pred pol rokom sme sa stretli u gynekologa a povedala mi ze planuju na zaciatok juna konecne svadbu ze sa strasne tesi a ze sa tesi aj na to ako a cela rodina zíde ..lebo sa málo vidiíme / stretávame..ze sa tesí aj na nas ( mna manzela a dcerku nasu)..ale ze ešte sa budu samozrejme zasielat pozvanky,..tak sme sa bavili co vsetko planuje vramci svadby ake saty a pod..odvtedy sme sa nevideli a cca pred mesiacom prisla pozvanka..no teda vsetkym prislo oznamenie + pozvanie k stolu ( aj mojim rodicom a sestre) len mne prislo len oznamenie bez pozvanky k stolu..najskor som myslela ze je to len asi nedorozumenie tak som jej napisala na messenger ze ci teda pre nas (mna manzela a nasu malu) pozvanie neplati ..napisala som to akoze formou zartu..so smajlikmi..spravu si pozrela ale nic neodpisala doteraz..svadba je tuto sobotu..samozrejme cela rodina vychystani ze idu uz segra sa ma pytala ake saty si obliekam..lebo kazdy rata s tym ze ja ako jej odjakziva najoblubenejsia sesternica a naj kamoska z detstva pojdem..do konca vela ludi si myslelo ze pojdem za svedka..no len sesternica sa stale neozyva reps na moje spravy neodpisuje..a vnutit sa niekde nechcem..uplne som z toho rozcarovana..mam ist aspon na obrad?..lebo fakt nechapem co sa deje..uplne som rata s tym ze pojdeme na svadbu tuto sobotu ..
@dizajnerka Včera zavolala matka nevesty autorkinmu otcovi, že nevesta odkazuje, že autorka je pozvaná a že nevesta sa ospravedlňovať nebude a ani ju už 20x pozývať. Autorkin otec povedal matke nevesty, že takto sa nepozýva, že ani oni ju takto nepozývali. Tak sa matka nevesty vytočila, že ona už nič riešiť nebude.
Autorka, vieš čo?
Na tú augustovú narodeninovú oslavu si vyrob oznámenie – že budeš mať oslavu a potom špeci kartičku, že ste srdečne vítaní. A jednu pošli sesternici, bez kartičky o pozvaní 😀... všetkým ostatným, vrátane jej manžela pošli samozrejme aj pozvanie. A ak sa bude dopytovať, tak nedvíhaj, nevolaj... max. odkáž po sesternici v Prahe, nech zavolá jej mame, že sa má sama rozhodnúť či chce alebo nechce prísť, a že budeš rešpektovať jej rozhodnutie. Potom, dva dni pred oslavou, nech napíše tvoj muž jej, nech vám niečo požičajú :D
A teraz vážne. Všetko to tu čítam a je mi z toho smutno. Áno, poznáme len autorkinu stranu a je úplne zbytočné tu mudrovať, čo mala robiť a čo nespravila... toto sa už nezmení, autorka konala so svojím najlepším vedomím a svedomím.
To, že sa to mnohým nepáči, vypisujú tu, ako autorka nemá hrdosť a úctu a ak by išla, tak by ju už mala v mínuse tú hrdosť – je síce pekné, ale nikto z nás nie je autorka. Ona sama najlepšie vie, čo a ako cíti a ja som presvedčená, že toto všetko ju sakra mrzí. Ste tu mnohé tvrdé sekery, ktoré nemáte problém uťať dlhoročný vzťah, ale holt... niektoré majú to srdce proste mäkšie a hľadajú všetky cesty a možnosti, ako veci napraviť. Som taká istá, preto tomu úplne rozumiem... a trvá mi dlhšie prijať to, že asi teda niekde nie som vítaná. Jednoducho, ja sa k ľuďom nejako správam, verím im a nejako prirodzene očakávam, že sa tak isto budú správať aj oni voči mne. Áno, moja viera v dobro ľudí je nekonečná a naivná, viem o tom. Sklamala som sa neraz, napriek tomu verím v dobro ľudí a v ich dobré úmysly. A dovolím si tvrdiť, že autorka je na tom tak isto, preto jej trvalo tak dlho uvedomiť si, ako sa veci majú.
Samozrejme, možno sa mýlim, toto dedukujem len z jej vyjadrení.
Niektoré píšete, že by mala ísť, lebo jej nikto nepovedal, že ju na svadbe nechce... lenže nevesta a ani jej mama jej nepovedali ani to, že ju tam chcú. Podľa toho, čo od autorky čítam, to nezaznelo ani raz.
Určiť diagnózu neveste si naozaj netrúfam, ale podľa toho, čo som sa dočítala, tam asi nejaké tie prvky narcizmu budú. Niečo podobné som zažila aj ja so svojou, už bývalou kamarátkou, mala som ju za veľmi blízkeho človeka... stále je to človek veľmi milý, je krásna, šarmom prekypuje, kam príde, dokáže si získať všetkých, je obľúbená... a tiež má stále pravdu, za jej pochybenia môže vždy ten druhý, ona vie najlepšie čo robí, ten druhý má porozmýšľať prečo koná tak, ako koná, lebo ona koná určite správne... a toto som roky nevidela. Vždy som uznala, že áno, zase je chyba vo mne. Až keď sme to uťali, mi tak postupne veci dochádzali a postupne som sa dozvedala – že to, čo mi povedala, inému povedala inak. Že to, čo mi povedala, bolo inak. A toto možno čaká aj autorku. Bola by som úprimne rada, keby to tak nebolo.
Celú túto situáciu vidíme každá inak, lebo každá by sme to inak prežívali, preto sú aj naše „rady“ a postrehy rôzne. A to je v poriadku, prosím, neosočujte sa tu navzájom, ani autorku, a už vôbec ju nehuckajte proti neveste. Je len a len na nich ako si to vyriešia... a či vôbec. To ale už nemusí byť naša vec.
@ivankamirka toto vyznieva teraz tak, ze ty ich poznas osobne?
Baby, toe, ktore pisete, ze autorka narobila v rodine cirkus. Nenarobila. Autorka slusne kontaktovala nevestu, jej manzel zenicha a priamej odpovede sa nedockali. Nevesta so zenichom len uhybali a ked uz prislo iste k istemu a musela povedat svojej rodine, ze na svadbu nejde, lebo nebola pozvana. Nasledne sa zaangazovala do toho rodina autorky a tam vznikol cely problem okolo sporu v rodine. Lebo keby to autorkina rodina nechala tak (aj ked to mysleli dobre), mohli by nastat dve situacie:
1. Autorka s rodinou by prisli na svadbu (ak by nabrali tolko odvahy) a mozno by nemala pre nich nevesta miesto a tak by vysvitlo kto to ako myslel
2. Autorka by prišla len pred kostol, lebo len tam bola pozvana, pogratulovala by a isla by domov. Pripadne otazky by svadobcania nasledne museli adresovat neveste, alebo pri odchode z kostola samotnej autorke, ktora by veci uviedla na spravnu mieru. A aj samotni svadobcania by videli, ci s autorkou nevesta ratala alebo neratala, podla počtu prázdnych miest. Tam by bolo jasné potom, kto čo ako myslel.
Ja si vsak myslim, ze situacia sa este vyjasni. Po svadbe.
@dizajnerka Našla som na strane 115, skopčím to sem:
TÍ, ČO NESTIHLI VČERA PREČÍTAŤ:
///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
AUTOR
•
Včera o 21:17
update pre tie ktore to zaujima ešte :..nevesta mi odkazuje ze na svadbu sme pozvani ale ze nech necakam ospravedlnenie lebo ona nema zaco sa ospravedlnovat..a ze mi to odkazuje posledny krat lebo uz raz odkazala ze sme pozvani a ak neprideme je to potom nasa hanba... ze ona ma nebude pozyvat 20x krat ..s tymto volala nevestina matka uz teraz mojmu otcovi a nech mi to odkaze
AUTOR
•
Včera o 21:23
otec ktory je miernej povahy ale ze na nu kus vybehol ze nech sa nehneva ale takto sa odkedy pozyva ?..ze sa mu to nepaci toto ich jednanie ze ci sme aj my tak ich pozyvali ze sme odkazovali po druhych..tak ze ostala ticho a potom ze a jej je to uz jedno ona nejde uz nic riesit s nikym..
////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
Mňa by zaujímalo, čo povedala nevesta na to, že ani svedok (autorkin švagor) na svadbu nepríde, iba na obrad.
@sparkling Toto mi pripomína jednu staršiu tému, kde autorkina švagriná krstila dieťa, autorkin muž bol krstný otec a ona pozvala iba jeho bez autorky - vraj ze to bude len pre pár ľudí, lebo korona. Krátko pred krštenín sa autorka dozvedela, že sa bude robiť veľká oslava pre širokú rodinu v kulturáku a jej stále tvrdila, že ju neozvala kvôli kapacite. Ale aspoň jej povedala na rovinu že pozvaná nebola... No a napokon ju ešte spucovala, že mala prísť aspoň pred kostol pogratulovať malému a dať mu nejaký dar, že sa patrí, keď sú blízka rodina :D :D
Autorka- je to super diskusia na spestrenie dňa, síce blbá situácia pre teba, ale úprimne, toľko si sa rypala v tom nepozvani, že ťa nakoniec ,,museli,, pozvat a zrejme koli tomu, že im začali štrajkovať aj tvoji rodicia. Chápem, že to nieje pekne ako sa zachovali, ale je to ich svadba a keď ta tam nechceli- tak si sa nemala vnucovať. Tie pozvánky ste dostali v akom predstihu pred svadbou? Pretože keď to bolo napr.mesiac- mohla si oboznámiť svoju rodinu o situácii a s chladnou hlavou to v tvojej rodine doriešiť. Nie v zmysle nátlaku na nevestu, ale skôr ukludnit situáciu voči rodičom a sestre. A
@aurora33 vieš čo, ja si z toho celého tak dedukujem, že nevesta túto cestu sama od seba nevolí. Len nevestina mama robí škandál, lebo nepríde na svadbu jej brat a neviem kto ešte všetko. A nevesta to riešiť nechce, lebo nechce na svadbe autorku, preto len po matke odkazuje, aby jej matka bola spokojná. A preto aj urobila u autorky doma ten výstup, že oni príst nemusia, ale autorkini rodicia nech pridu.
@ina7 presne to takto aj ja vnímam, že radšej nemala vôbec riešiť to či sú pozvaní alebo nepoznaní ale ísť, a po obrade by sa zistilo, čo a ako. Myslím, že už aj @autorka ľutuje, že to vôbec začala riešiť. Ale kto mal dopredu vedieť, čo sa spustí, keď sa opýta nevesty či sú teda pozvaní k stolu alebo nie, a tá bude hrať do poslednej chvíle mŕtveho chrobáka a potom aby sa nepovedalo posielať jej odkazy cez niekoho iného, ale sama priamo sa jej neozve a keď sa stretnú osobne, tak sa zachová ako sa zachovala - je to proste šialené, ako niečo také banálne vyeskaluje do takýchto rozmerov, že polka rodiny skončí rozhádaná a možno si na tej svadbe aj skočia do vlasov.
Teraz je taká tá situácia, ak by nešla vôbec tak asi to všetko prekrútia proti nej, že vidíte ona nechcela ani prísť, ak príde aspoň na obrad, tak ktovie čo bude po obrade.
Ale už aj ja si myslím, že nevesta asi veľmi o nich nestála na tej svadbe inak by to normálne dávno vyriešila s nimi, je to celé také smutné no :(
@katarinka89 len mne pride, ze po tom vsetkom co sa udialo, je uz kazdy general. Ked tu dala tuto temu, nikto nemohol vediet ako to je a co sa udeje. Teraz by uz ak autorka urcite konala inak keby vedela ako to dopadne
@katarinka89 ona sa v nicom nerypala. Slusne sa pytala a snazila sa to vyjasnit. Nakoniec len informovala svoju rodinu o tom, ze na svadbu nepojde. Rypat sa v tom zacala jej rodina. Nie ona. Autorka nie je zodpovedna za ciny svojich ostatnych rodinnych prislusnikov. Je jedno, kedy by sa to zacalo riesit, pravdepodobne by to dopadlo rovnako
Nevesta všetkým pošle oznámenie + plus kartičku k svadobnému stolu, len autorke nie.
Agentúra obvolá vsetkých hostí pre potvrdenie účasti na svadbe, len autorke nevolajú.
Odkazovanie po tretej osobe, sestre, nevestinej mame, otcovi a neviem komu nič nerieši, iba prilieva olej do ohňa a rozháda sa celá rodina.
Preto by som si to raz a navždy overila, či som bola od začiatku, vôbec na tom zozname hostí.
@katkami123 skôr klingolčina
Hovorila som si, ze uz nebudem reagovat, ale toto mozno nikto nevnimal, mne to udrelo do oci:
Hned som si spomenula na tie nervy a stresy pred svadbou, milion veci, naozaj dolezitych, a keby som dostala "vtipno-drzu" spravu od sesternice v style:
"Akoze, pocuj, to uz na nas nevysla karticka? Ze vsetkym posles len nam nie? To si mam akoze brat osobne? 🤣"
... tak by som tiez nemala dlho chut reagovat.. pytala som sa autorky, nech napise ako reagovala, ale neodpisala, nevadi, nemusi...
... len hovorim, ze osoba, ktora tu hra chrumkavu sa mohla rovnako uplne na zaciatku tohto celeho nejakou hlupou poznamkou dotknut nevesty a ta proste nemala chut s nou riesit, uz len z principu..
@taga Čítala si vôbec aj ďalej? Aj jej volala, niekoľko x. Nezdvíhala jej, až raz, aj to ju zrušila, že nemôže, viac sa neozvala. Písal aj jej muž ženíchovi. Už cca 2 týždne je v meste, kde bude svadba, odkiaľ pochádza. Ani za krsniatkom, ktoré tu má, ani ťuk. Jej sestre normálne zdvihla a povedala, že šak nech prídu. A len odkazuje stále po niekom alebo niekto volá a huláka do fonu. Toto sa tak robí? To je úroveň? Takto sa pozýva dlhoročná kamarátka najlepšia, kt. je zároveň aj sesternicou? Asi ťažko. Majú agentúru, tak myslím, že je dosť odbremenená. Jednoducho od začiatku ju tam nechcela, bodka. Len ona vie prečo.
@taga jaj, tak autorka sa nevesty"dotkla". Preto ani obraz ani zvuk ani nedvíha telefón takej dobrej kamoške sa urazim naprkotinu? A keď už nemám chuť aj odpisovať, čo tie ďalšie výstupy?
Žiadna správa stylom prineste so sebou na svadbu harmoniku ale "pozíciaté nám harmoniku? My si pre ňu prídeme"
Z mnohých reakcií je jasne ze nevesta od začiatku autorku NECHCE na svadbe tak co furt riešiš?
Ej bisťu už to lajklo 610😳 čitajúcich/komentujúcich
@taga ty si aj citala tej screnshot?..vidis tam napisane, ze tam autorka za spravu, kt.ty povazujes za mozno drzu dala "smajla" a ze sa tak doberaju?..aj to, ze jej pisala znovu? A ze jej potom volala?