icon

Nevysvetlená neprítomnosť pozvánky na sesternicinu svadbu

29. máj 2023

Ahojte, mam taku zvlastnu situaciu v rodine a chcela by som poznat vas nazor..ide o to ze buducu sobotu sa mi vydava sesternica s ktorou sme boli odmalicka naj kamosky, proste ako sestry..ja som mala svadbu pred 4 rokmi na ktorej bola samozrejme aj ona ako hlavna druzicka aj s jej partnerom uz buducim manzelom a pred pol rokom sme sa stretli u gynekologa a povedala mi ze planuju na zaciatok juna konecne svadbu ze sa strasne tesi a ze sa tesi aj na to ako a cela rodina zíde ..lebo sa málo vidiíme / stretávame..ze sa tesí aj na nas ( mna manzela a dcerku nasu)..ale ze ešte sa budu samozrejme zasielat pozvanky,..tak sme sa bavili co vsetko planuje vramci svadby ake saty a pod..odvtedy sme sa nevideli a cca pred mesiacom prisla pozvanka..no teda vsetkym prislo oznamenie + pozvanie k stolu ( aj mojim rodicom a sestre) len mne prislo len oznamenie bez pozvanky k stolu..najskor som myslela ze je to len asi nedorozumenie tak som jej napisala na messenger ze ci teda pre nas (mna manzela a nasu malu) pozvanie neplati ..napisala som to akoze formou zartu..so smajlikmi..spravu si pozrela ale nic neodpisala doteraz..svadba je tuto sobotu..samozrejme cela rodina vychystani ze idu uz segra sa ma pytala ake saty si obliekam..lebo kazdy rata s tym ze ja ako jej odjakziva najoblubenejsia sesternica a naj kamoska z detstva pojdem..do konca vela ludi si myslelo ze pojdem za svedka..no len sesternica sa stale neozyva reps na moje spravy neodpisuje..a vnutit sa niekde nechcem..uplne som z toho rozcarovana..mam ist aspon na obrad?..lebo fakt nechapem co sa deje..uplne som rata s tym ze pojdeme na svadbu tuto sobotu ..

yvanielka
3. jún 2023

@markusrasford ja neobhajujem nikoho, ja sa na to snažím nazerať z viacerých pohľadov, už som tu prispievala na neviem ktorej strane, bolo to dávno lebo tu to žije. Aký screenshot prosím ťa, nevieš čítať medzi riadkami?

markusrasford
3. jún 2023

@yvanielka nie neviem. Píš prosím ťa priamo ja som jednoduchý sedliak

tanyag
3. jún 2023

@yvanielka toto je tu úplne zbytočné...ale existujú ľudia, ktorí potrebujú ľútosť z každej strany a od úplne cudzích ľudí...ale realitu prijať je už veľmi ťažké, ja som len napísala, že nevesta určite nebude plakať, že tam autorka nebude, že si isto ten svoj deň užije s úsmevom na tvári a na autorku si ani nespomenie...a už som za zlú, lebo som napísala ako to podľa mňa v realite bude...ale niee..radšej ľutovať autorku do nekonečná tu budú...

markusrasford
3. jún 2023

@tanyag veď tie pekné slová napíš neveste. Prečo ich píšeš autorke? Nie si za zlú ale si nechapavy to je všetko

hope07
3. jún 2023

Baby a nepride vam divna tato vec?!?!?!🤔
Autorka tvrdi, ze mesiac ma doma pozvanku. Ze nevesta si planuje svadbu cez agenturu a plati so zenichom sama (rozhoduju si bez rodicov) ALE je 3 tyzdne doma u rodicov kde planuje svadbu. Cize sa o vsetkom bavia.
To akoze nevestina matka nevedela, ze jej neter - dieta jej brata, jej vlastna dcera nechce pozvat na svadbu?!?! Zrovna dvoch ludi nepozve, ktorych dietatu je navyse krstna mama?!?

My sme si tiez svadbu chystali sami, ale rodicia vedeli, kto ide/nejde. Keby som nepozvala tak blizkeho cloveka, ludi, ktorych dietatu som krstna, no neostal by v rodine kamen na kameni. A tuna v pohode, akoze matka cely cas kryla nevestinu tuzbu, nepozvat len tych 2 najblizsich ludi? A pekne v tichucku s tym suhlasila a nikomu nic nepovedala? Ved to muselo byt kazdemu jasne, ze sa to skor ci neskor vsetci dozvedia, ze nedostali pozvanku k stolu. A ze bude zle..
Ak by o vsetkom vedela, ako mohla navrieskat na autorku, ze pozvanie dostala…?!
Nechce sa mi verit scenaru, ze by nevesta matke nepovedala, kto bude a nebude na svadbe. Fakt nie…

Takze toto mi pride divne na tom celom. 🤔🤔🤔

sticker
maja22
3. jún 2023

@hope07 Ak su obe rovnake povahy, nemusela jej to nevesta povedat. Mozno aby ju mama nepresviedcala a nehucala do nej. Mozno si myslela, ze sa na to pride az tesne pred obradom, ktovie, co si skutocne myslela... 🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️

hope07
3. jún 2023

@maja22 no aj keby to bolo 15min pred obradom, ale musela vediet, ze celu rodinu to poznaci a znici. S takou tazobou chystat svadbu? Ani vlastnej matke toto nepovedat, ze svoje krstna a jeho rodicov nejdem pozvat na svoju svadbu? Ze sa to prevali na svadbe po celej rodine a ja budem vyzerat ako de… a celu svadbu budem vysvetlovat preco tam nie je Anicka s Jozkom a moje krstna? To by neuniesol normalny clovek. To mi pride ozaj scifi. 🤔

muchotrafka298
3. jún 2023

@hope07 mne tu pride viacej veci sci-fi na tomto pribehu. Hlavne to, ze ked su si nevesta a autorka take blizke, najlepsie kamaratky, neskutocne sesternice, je krstna jej dcery, ze sa nevidia? Uplne standardne a bezne? Ze sa nahodne stretnu u lekara a tam povie, ze ma svadbu? Vobec nevesta nekomunikuje s top spriaznenou dusou, ktora by jej mala vsetko pomahat, vyberat, radit jej, aj ked ma agenturu????? Zrazu len nedostane pozvanku, nic neriesi a zrazu par dni pred svadbou rozhada na zivot a na smrt celu rodinu.

maja22
3. jún 2023

@hope07 Nevieme, co sa odohrava v nevestinej hlave. Normalne nebolo ani to, ako sa zachovala. Napr. byva 150 km od svojho krstniatka, potom pride domov na tri tyzdne a ani sa ho nevyberie pozriet? Postiskat, polubit, prehodit par slov s naj sesterkou.. Toto tiez nie je normalne.

lalu_sk111
3. jún 2023

@tanyag najvacsia pecka je, ze sa votries do autorkinej temy, vypisujes tu komentat za komentarom a autorku posles von s dietatom ale ty ides ako pila.. bezne chodis vyhanat ludi zo svojho priestoru, do ktoreho sa nanominujes?

markusrasford
3. jún 2023

@lalu_sk111 totálne dobre napísané. No je to jej názor tak ju potom tu lincujeme

clarae
3. jún 2023

Po tom vsetkom a vzhladom na dobre predchadzajuce vztahy sa viacej priklanam k nazoru, ze nevesta je trosku mimozis a stal sa omyl, mozno dali agenture zly zoznam. Chcela mat dokonalu svadbu, ale asi bohuzial nema ale vobec organizacne schopnosti, schopnost riesit, rozhodovat, ani slusnost sa ospravedlnit a uz vobec nehrozy aby si priznala, ze to pokaslala. A zatlkala len aby nebola ta zla, vsak ona nic nemohla pokaslat. A vsak niejako sa to hadam samo vyriesi alebo mamka poriesi.
Skoda, lebo sa asi sama nad sebou nezamysli a vztahy ostanu pokaslane.

hope07
3. jún 2023

@maja22 ved aj preto mi cely pribeh nepride skutocny. Akoze toto by este ok, ze ked chysta svadbu, nema cas na navstevy, ale nepovedat vlastnej mame, kto bude a nebude na svadbe? Neviem si prestavit seba a ani inu kamosku, ktora by toto s mamou neriesila. A zeby to v rodine preslo len tak bez burky uz davno pred tym, zeby to moja mama neriesila.
Takze ak to ma byt pravdive, tiez si myslim, ze muselo prist iba k nestastnemu omylu s tym, ze nevesta ma zle komunikacne schopnosti a asi pomimo svadby riesi este ine vnutorne problemy. Lebo zatajit mame…a mama to tak dobre hrat tiez pred celou rodinou…a potom nahucat na autorku ved je pozvana…rozumies.;)

maja22
3. jún 2023

@hope07 Rozumiem, co chces povedat. Ale mne v tejto dobe nepride cudne nic. Ked dcera vie pred matkou zatajit, ze je tehotna a pride sa na to az v den porodu, ked ju na pohotovost dovezu "so slepakom", pricom ziju spolu v jednej domacnosti, nie je mi divne skoro nic, proste niekedy nam vlasy dupkom vstanu, co vsetko sa v rodinach deje, ne/riesi... To s tym tehotestvom sa nijako netyka autorkinej rodiny, aby sme sa chapali, toto som uviedla ako priklad, ked som si ja uvedomila, ze zijeme v divnej dobe...

kikuska624
3. jún 2023

No neviem či by z agentúry volali osobne pozvaním hosťom, určite nevesta nemá právo im dať číslo hostí, to skôr ona musela obvolať a nahlásiť počet , takže aj tam bolo jasné, že Vás tam nechcela 🥺
Tak ale po tom všetkom ste si snáď užili pekný deň s rodinou 🙃

amaro
3. jún 2023

@hope07 aj keby teda fakt išlo o omyl + to ostatné so stresom a komunikačnými schopnosťami, tak je načase, aby sa nevesta naučila reagovať normálne. A bude to možno aj pre ňu pripomienka, že komunikovať veci treba sám, neignorovat a riešiť z očí do očí.

valeria_h
3. jún 2023

Detektívky už sa chytajú aj slamky, len aby autorku nejak mohli nachytať 😂

tanyag
3. jún 2023

@lalu_sk111 😁 ďalšia 🙂 každý má právo vyjadriť svoj názor...tak ako ty, tak aj ja 🙂 aký je rozdiel medzi tvojím komentovaním a mojím? ŽIADEN. Ja "vyháňam" autorku (hoci to bolo myslené v dobrom, čiže vypnúť internet a nemyslieť na jej momentálnu situáciu, venovať sa mužovi a dieťaťu, trocha vypnúť, prejsť na iné myšlienky, radovať sa spolu so svojími blízkymi...kto chce, pochopí, kto nechce, bude za mojím príspevkom hľadať len to NEGATÍVNE) a ty mňa vyháňaš mňa z tejto diskusie.

tanyag
3. jún 2023

@markusrasford myslím, že nechápavý si ty a veľa ďalších, ktoré nepochopili, že som môj príspevok myslela v dobrom ale žily mi to netrhá 😁

cacianka
3. jún 2023

@moonlight1210 okrem toho autorka má malé dieťa, tak ťažšie sa jej behá kade tade a vybavuje a pomáha.
Kto pomoc chce - má pusu a povie.

sccarlet
3. jún 2023

Odpovedala by som na rovinu - nepozvala ma

lalu_sk111
3. jún 2023

@tanyag rozdiel je tam znacny, nemyslis? ja ti tvoj nazor neberiem ale prisiel mi pokrytecky. Do diskusie nechodim vyjadrovat nutne svoj nazor, zaujima ma vyjadrenie autorky a preto vacsinu komentarov ani necitam skor prebehnem ale tvoj som zachytila. Zaujalo ma aj to, ze tvoj nick (narozdiel od autorky) sa objavoval opakovane a vacsinou tvoje slova posobili ako pichnutie si do autorky. Pripomenulo mi to osu, ktora si neda pokoj.

tanyag
3. jún 2023

@lalu_sk111 tak si prečítaj celú diskusiu a uvidíš, že som napísala jeden príspevok, potom sa do mňa pustili 2ja a pridala si sa ty. Ale mne je to úplne jedno, je tu "milión" príspevkov od rôznych ľudí a ty si si práve vybrala ten môj 😁 lebo sa nachádzal na posledných cca 2 stranách, keďže predtým som sa vôbec nevyjadrila...a osa nie som ja...osy ste vy, čo musíte ukameňovať niekoho, kto s vámi nezdieľa súcit...

lalu_sk111
3. jún 2023

@tanyag myslim, ze ziadny na vas reagujuci prispevok nebol horsi ako vase vlastne vyjadrenia. vypada, ze nam to je obom jedno..a ano mate pravdu, vybrala som si vas prispevok, lebo pri inych som necitila taky nesuhlas ako s vasim ale pekne sme so to vysvetlili, mozme si popriat pekny vecer

reanda
3. jún 2023

myslite, ze uz sa na svadbe pobili? 😀 😇

tanyag
3. jún 2023

@lalu_sk111 Pekný večer

diablikovci
3. jún 2023

Čo sa týka tej špeciálnej pozvánky tak by som povedala áno čakala som špeciálnu pozvánku keďže sme naj naj kamošky !!!

zuza265
3. jún 2023

@katarinka89 posielam lasku, asi chyba🙈

zuza265
3. jún 2023

@yvanielka a je zaujimava psychoza nieco spochybnovat a este to priebezne sledovat🙂 zaujimave

veronika33
3. jún 2023

a odpísala si tej sesternici, prečo tam nie si, keď jej nevesta povedala: " vieš čo neviem a neriešim "..