icon

Nevysvetlená neprítomnosť pozvánky na sesternicinu svadbu

29. máj 2023

Ahojte, mam taku zvlastnu situaciu v rodine a chcela by som poznat vas nazor..ide o to ze buducu sobotu sa mi vydava sesternica s ktorou sme boli odmalicka naj kamosky, proste ako sestry..ja som mala svadbu pred 4 rokmi na ktorej bola samozrejme aj ona ako hlavna druzicka aj s jej partnerom uz buducim manzelom a pred pol rokom sme sa stretli u gynekologa a povedala mi ze planuju na zaciatok juna konecne svadbu ze sa strasne tesi a ze sa tesi aj na to ako a cela rodina zíde ..lebo sa málo vidiíme / stretávame..ze sa tesí aj na nas ( mna manzela a dcerku nasu)..ale ze ešte sa budu samozrejme zasielat pozvanky,..tak sme sa bavili co vsetko planuje vramci svadby ake saty a pod..odvtedy sme sa nevideli a cca pred mesiacom prisla pozvanka..no teda vsetkym prislo oznamenie + pozvanie k stolu ( aj mojim rodicom a sestre) len mne prislo len oznamenie bez pozvanky k stolu..najskor som myslela ze je to len asi nedorozumenie tak som jej napisala na messenger ze ci teda pre nas (mna manzela a nasu malu) pozvanie neplati ..napisala som to akoze formou zartu..so smajlikmi..spravu si pozrela ale nic neodpisala doteraz..svadba je tuto sobotu..samozrejme cela rodina vychystani ze idu uz segra sa ma pytala ake saty si obliekam..lebo kazdy rata s tym ze ja ako jej odjakziva najoblubenejsia sesternica a naj kamoska z detstva pojdem..do konca vela ludi si myslelo ze pojdem za svedka..no len sesternica sa stale neozyva reps na moje spravy neodpisuje..a vnutit sa niekde nechcem..uplne som z toho rozcarovana..mam ist aspon na obrad?..lebo fakt nechapem co sa deje..uplne som rata s tym ze pojdeme na svadbu tuto sobotu ..

sowka
5. jún 2023

@momoftwo ak som dobre čítala autorkine príspevky, tak bratranec mal ísť za svedka ženíchovi a spolužiačku mala za svedka nevesta, či zle si pamätám?

anetka34
5. jún 2023

@pralinka25 ale vraj to len na obed, potom si mám sadnúť k nim na gauč. On to bral, že veď treba uhostiť pozvaných - sestry a ich rodinu. Ja som si potom zorganizovala o týždeň ešte jedno posedenie s mojou rodinou a vynahradila som si to. Ja nemám súrodencov, tak som si pozvala moju krstnú s rodinou, tetu a sesternice. Aby som si vynahradila spackané stretko ich rodiny, pre ktorú som bola aj tak nepodstatná ešte dlhé roky. Takže ich moje pocity nezaujímali.

maja22
5. jún 2023

@simka1454 mne napadlo, ze mozno prispievas aj do inych tem, nielen do tejto, ale je to jedno. Ak to citis ako vysmech, mozno je to opravnene, to srdiecko moze poslat hocikto s hocijakym umyslom. Ale jeho povodny zamer je cisty. Je to uz potom o uzivatelkach, ako k nemu pristupuju.

maja22
5. jún 2023

@anetka34 to mi je luto...

pralinka25
5. jún 2023

@anetka34 ani neviem ci ma to nasralo alebo rozlutostilo. iber krava fakt. akoze chapem ze chlapi su niekedy ako mimoni ale aj tak. on zostal normalne sediet a bavit sa s nimi kym teba vyhnali? zranilo by ma to.

pralinka25
5. jún 2023

@maja22 @simka1454 @lizatko1009 @elanor aj ja som dostala pred chvilou take iste srdiecko a neviem posudit ci by slo o ironiu pretoze nemam pocit ze by som pisala nieco kontroverzne. mozno to bolo myslene naozaj. ja neviem.

cacianka
5. jún 2023

@anetka34 čooooo ? Krstiny bez matky krsteneho dieťaťa? No trúba jeblenutá.

cacianka
5. jún 2023

@sowka ženíchovi bol svedok jeho dlhoročný kamarát

anetka34
5. jún 2023

@pralinka25 už sú to roky. Už ma to teraz vôbec netrápi. Niekedy len keď tu čítam nejaké témy si spomeniem, čo všetko som musela pri svokre a švagrinách prekusnúť. A ani som sa vtedy nemala komu posťažovať. Proste pre nich som ešte ja bola lemra, čo len ľahko prišla k tomu ako jej chceli ony pomôcť. Celé roky ma ohovárali, pretože mi závideli, že nerobím doma mužovi slúžku. Tak som bola lenivá. A muž jasné, že dlho nechápal o čom mu rozprávam, keď som sa na ňu sťažovala. Až po rokoch pochopil. Teraz už svokra nechodí nikam a konečne sa ukludnila. Ale boli to roky keď jej vadilo všetko a do všetkého sa starala. Ja som sa našťastie nezmenila a dúfam, že nikdy takáto svokra nebudem. Pre mňa matka a dieťa sú predsa na krste najdôležitejší. No vtedy ma nikto nepochopil. Nechcela som vyvolávať emócie. Už je to dávno preč. Len som chcela napísať, že niekedy nás ľudia naozaj zrania a ony si ešte myslia, že je všetko v poriadku.

pralinka25
5. jún 2023

@anetka34 chapem. no aj tak to je krivda aj ked to bolo davno. cloveku sa ani nechce verit aki vselijaki ludia su.

anetka34
5. jún 2023

@cacianka v kostole som bola. Len na hostine sa mi neušlo miesto 😅🤪. Ja viem otrasné

simka1454
5. jún 2023

@maja22 no pozri si moje komentáre a posuď, či je to oprávnené. A prišlo ich dnes už viac. Ale tak ak sa niekto nudí a nevie sa inak realizovať.
@pralinka25 mne ich dnes prišlo teda dosť.

pralinka25
5. jún 2023

@simka1454 mne len dve

veronika33
5. jún 2023

@anetka34 tak toto je fakt hrozné, kto boli krstní rodičia synovi? vy ste vtedy u nich bývali? takže tebe sa ani obed neušiel, či ti ho láskavo doniesli do izby?

veronika33
5. jún 2023

@pralinka25 po mojom poslednom príspevku mi prišli v priebehu pár minút 4 srdiečka
to je tu nejaká novinka?

anetka34
5. jún 2023

@veronika33 Nebývali sme tam. To by som nezvládla tam bývať 😅.
Ona sa ponúkla, že mi pomôže s obedom, lebo to chcela mať pod palcom. To som si uvedomila až po tom. Krstná bola moja kamarátka, tá tiež nechápala a prišla potom za mnou.
Ja som mohla jesť v izbe keď som chcela, sama.
Druhýkrát som im ukázala ako má vyzerať pohostenie, keď sme pekne sedeli spolu za stolom. To už som bola poučená a viac som jej nedovolila sa do niečoho starať. Koľkokrát bolo za to zle, že si robím všetko po svojom. Lebo ja som si po hlave nenechala skákať. Iba po tom prvom pôrode som to akosi podcenila.
To už zase ona ohŕňala nos nad tým, čo bolo na stole. Ale to je jej problém.

anetka34
5. jún 2023

@veronika33 aj ja už mám dve srdiečka. Asi niekto skúša, ako to super funguje 🤪

pralinka25
5. jún 2023

@anetka34 tvoja svokra skratka prerazilo dno dna. pochybujem ze budem pocut este niekedy o niekom kto sa zachoval dementnejsie.

anetka34
5. jún 2023

@pralinka25 mne moja známa povedala, že sa čuduje ako sa môj muž dokázal za tie roky pri mne zmeniť k lepšiemu, že ona bývala vedľa nich a videla to ich správanie.
Tak jej hovorím: A vieš čo mi povedala svokra, že môj muž pri mne zvlčel. 😂😂 Sme sa dobre spolu nasmiali . Chúďa svokruša, teraz keď už sa trošku polepšila a takto ju ohovárať..

anetka34
5. jún 2023

@pralinka25 To asi jej niekto posiela tú kopu srdiečok, aby sa konečne polepšila. Tak neznámy darca, modli sa za moju svokrušku, nech doma pekne oddychuje a ja môžem potom tiež doma oddychovať v pokoji 😅😂

pralinka25
5. jún 2023

@anetka34 tak aspon ze sa polepsila. to jej je ku cti. ale ved ju neohovarame. je to len spomienka a realna storka. tak drzim palce nech uz zostane polepsena. a super ze tvoj muz ide s tebou tiez k lepsiemu. aspon vidis ze ides dobrym prikladom.

katkami123
5. jún 2023

Mne žiadne srdiečko s modlitbou neprišlo 🤔 😀

katkami123
5. jún 2023

Už prišlo…

simka1454
Autor odpoveď zmazal
vanilka83
5. jún 2023

@autorka Ja len neveriacky toto cele tu čítam...tak vieš nemusí ti to byť ľúto,spravil by tak podľa mňa každý na tvojom mieste. No sesternica s jej mamou budú mať doživotnú hanbu ....a to je hanba obrovská podľa mňa. A vaše priateľstvo sa týmto asi skončilo. Je to smutné, ale je to dosť možné, že to bolo fakt len obrovské nedorozumenie a to ze ti neodpisovala a nedvíhala tomu len pridalo,asi ta brala tak samozrejme, že tam predsa budete,že vás na koniec aj zabudla pozvať...mne by to nedalo,osobne by som si ju počkala a čakala na odkyvnutie ,že či teda máme prísť,alebo nie. Nejde mi trochu do hlavy, že ty jej najbližšia najlepšia kamarátka ešte aj mama jej krsniatka,teba neozve,ale tvojich rodičov a sestru áno.

irina29
6. jún 2023

@anetka34 💖

vilma7
6. jún 2023

Ja len jednu vec nepochopím, prečo si autorka nešla k svojej dobrej sesternici hneď osobne...všetok tento cirkus ste si mohli ozaj ušetriť.
Ja som si komplet celú svadbu zorganizovala zo Švajčiarska, všetko za necelé 4 mesiace, medzitým som pracovala na plný úväzok, pripravovala sa na štátnice, úspešne odštátnicovala v júni, v polke augusta bola svadba. Ja nechápem čo za stres mohla mať tvoja sesternica 3 týždne pred svadbou, keďže mala ešte aj agentúru, plus celá rodina okolo nej. Že ste si vy dve nenašli čas na spoločnú "normálnu ' reč, mi nejako nejde dokopy.

mamelka
6. jún 2023

@pralinka25 mňa nazvala svokra obycajnou flandrou 6.6.2010 😁 máš svokru a svokru, čiže ja @anetka34 úplne chápem, ja hovorím dcéram stále,že nebudem k nim chodiť bez ohlasenia,že keď bude chcieť pomôcť až sa ozvu, a nie aby som chodila ,,toto takto, toto hentak, no ale toto som robila inak,,

mamelka
6. jún 2023

@mousegirl 😪 och...

moonlight1210
6. jún 2023

@anetka34 tak to je iny level vyhodit z oslavy krstin krstene dieta a jeho matku, lebo pre nich miesto nemaju, ani s nimi nepocitali.
To je doslova smiech cez slzy, ked clovek uz nevie, co na taku aroganciu/ignoraciu povedat.