icon

Nevysvetlená neprítomnosť pozvánky na sesternicinu svadbu

29. máj 2023

Ahojte, mam taku zvlastnu situaciu v rodine a chcela by som poznat vas nazor..ide o to ze buducu sobotu sa mi vydava sesternica s ktorou sme boli odmalicka naj kamosky, proste ako sestry..ja som mala svadbu pred 4 rokmi na ktorej bola samozrejme aj ona ako hlavna druzicka aj s jej partnerom uz buducim manzelom a pred pol rokom sme sa stretli u gynekologa a povedala mi ze planuju na zaciatok juna konecne svadbu ze sa strasne tesi a ze sa tesi aj na to ako a cela rodina zíde ..lebo sa málo vidiíme / stretávame..ze sa tesí aj na nas ( mna manzela a dcerku nasu)..ale ze ešte sa budu samozrejme zasielat pozvanky,..tak sme sa bavili co vsetko planuje vramci svadby ake saty a pod..odvtedy sme sa nevideli a cca pred mesiacom prisla pozvanka..no teda vsetkym prislo oznamenie + pozvanie k stolu ( aj mojim rodicom a sestre) len mne prislo len oznamenie bez pozvanky k stolu..najskor som myslela ze je to len asi nedorozumenie tak som jej napisala na messenger ze ci teda pre nas (mna manzela a nasu malu) pozvanie neplati ..napisala som to akoze formou zartu..so smajlikmi..spravu si pozrela ale nic neodpisala doteraz..svadba je tuto sobotu..samozrejme cela rodina vychystani ze idu uz segra sa ma pytala ake saty si obliekam..lebo kazdy rata s tym ze ja ako jej odjakziva najoblubenejsia sesternica a naj kamoska z detstva pojdem..do konca vela ludi si myslelo ze pojdem za svedka..no len sesternica sa stale neozyva reps na moje spravy neodpisuje..a vnutit sa niekde nechcem..uplne som z toho rozcarovana..mam ist aspon na obrad?..lebo fakt nechapem co sa deje..uplne som rata s tym ze pojdeme na svadbu tuto sobotu ..

liv1
6. jún 2023

@anetka34 kks 😂😂 to si neviem ani predstavit. Ze to inak tym ludom nie je blbe 😁

mamelka
6. jún 2023

@anetka34 to vážne sa hrabe? Toto by som už praskla 😂🙈 ja som to nenavidela ani v práci keď prišli pacienti a deti nám išli do suflov. Som hneď povedala,že sa to nepatrí.

mamelka
6. jún 2023

@anetka34 inak ma tak napadlo😂 co keby prídeš v ten moment ako lasuje,zatvoris skrinu a povieš,,.... ale toto sa nepatrí,, 🙈😂 ju by asi odvalilo😂

anetka34
6. jún 2023

@mamelka ona je zvláštny prípad. Muž ju od mala nemal rád, lebo bola strašne sebecká a neohrabaná. Že sa človek hanbiť musel. Je vzdelaná a ani nemusí byť sprostá, ale správať sa nevie vôbec. Snažíme sa všelijako vyhýbať stretnutiam. Ona nebýva v našom meste, tak robíme všetko preto, aby neprišla k nám na návštevu. Len jej to nedochádza.

moonlight1210
6. jún 2023

@mamelka toto mne urobil zakaznik, ked som sla ku kopirke mu okopirovat papier a on za tych par sekund, co som bola chrbtom ,mi zacal lustrovat faktury na stole nachystane na platenie.

A ked som skoro vybuchla, ze co si to dovoluje, tak sa dival nechapavo, co vystrajam, ved len on chcel vediet od koho kupujeme a za kolko. Myslela som, ze ho tymi fakturami zabijem (a ze ich bola riadna kopa).

liliana8
6. jún 2023

@anetka34 Nema Aspergerov syndrom?

liv1
6. jún 2023

@liliana8 tiez ma to napadlo, ze tan bude smrncnuta nejaka lahka diagnoza mozno

anetka34
6. jún 2023

@liliana8 To neviem, jej krivdy dokáže rozoberať aj dve hodiny. Keď ju opustil muž ( ktovie prečo? Nám sa zveril, že už nevládal znášať jej správanie a ako ho všade strápňovala a aj svojim deťom rozprávala aký je ich otec nemožný) tak dve hodiny mala monológ ako sa ona má zle.
Tak podľa mňa nemá aspergov syndróm. Zase až taká super múdra nie je, ale nie je sprostá. Skôr drzá.

ejbyk
6. jún 2023

Inak mňa tak napadlo keď sa tu už kadečo preberá...že nám s manželom a deťmi sa "neušlo" miesto na kare manzelovho otca🤷.
Kým sme po obrade išli vyzdvihnúť deti (boli ešte malé, do kostola na pohreb sme ich nebrali) a prišli sme do sály kde sa konal kar proste nebolo miesto...na syna a brata si nikto v Tom momente nespomenul "rodina" si sedela pokope a tak nejak zabudli no že ešte majú aj brata aj s rodinou...(inak sa im to stáva dosť často)
Tak sme našli nejaké voľné stoličky ľudia sa kde tu poposuvali...ja som sedela na jednom konci muž na druhom konci deti nám na kolenách....😢 Bolo mi to vtedy dosť ľúto....asi aj kôli okolnostiam.
Svokor bol ale skvelý chlap, doteraz mi chýba ❤️

sccarlet
6. jún 2023

@anetka34 sprostá žena...šťastny je každý kto takú hnusobu nemá v rodine

0silvia0
6. jún 2023

@anetka34 skôr narcistická porucha osobnosti...

olusik112
6. jún 2023

@ejbyk no wau ešte aj mrtvy ti ukrivdi nemal ti miestenku na vlastny kar nechat? Ja ako nevesta som obsluhovala na kare svokry a vobec mi to neni luto bola som rada že možem pomoct. Čakala si že ti bude niekto držat fleka? Si si mohla ist sama obsadit až potom ist po deti alebo nechodit po deti vobec ved ked neboli na pohrebe lebo su male na to tak asi im je jedno že ani na kar nepojdu.

ejbyk
6. jún 2023

@olusik112 no ty si riadna čupka zatrpknuta.
Ak ste mali kar v nejakej zaprdenej putike bez obsluhy chápem že rodina musela jedlo roznášať. Možno aj navariť....
U nás to bolo na úplne inej úrovni.
Ale to ty nepochopíš predsa....

lienka.7
6. jún 2023

@olusik112 sibe ti? Prečo by ich mala obsluhovať? Ako rodina mali normalne sedieť spolu, a nie každý na inej strane miestnosti!

didip
6. jún 2023

@mamelka ja tiež neznášam spontánne návštevy, keďže do nedávna sme boli v stave prerábania, niečo tam, niečo tam tak má išlo poraziť keď niekto zavolal že ide okolo a zastaví sa 😂 najlepšie to vždy mužov brat zaklincuje keď volá, že sme na ceste, zachvíľku sme u vás

ann092
6. jún 2023

@olusik112 tak toto je kruté.. mas pms ? 🤣

anetka34
6. jún 2023

@0silvia0 kedysi sa tomu hovorilo drzá, alebo ešte inak a dnes, že má poruchu osobnosti 😅🤔

0silvia0
6. jún 2023

@anetka34 no to je pravda, doba pokrocila. Napriklad narcis nema empatiu, tej tvojej pribuznej tiez akosi chyba.

erikavesela
6. jún 2023

Kocky tieto pri tychto vasich pripadoch sa normalne cloveku rozum zastavuje...
@anetka34
@ejbyk
@mamelka
@simka1454
Mne napr.matka povedala, ked otec zomieral, ze co ma zaujima jeho stav, ze som mu menej ako ona
Moja matka je tiez otrasna...nechceli by ste ju mat v rodine ani omylom...ona nieco psychicke ma...ked dostala od ineho lekara papiere k psychologovi a psychiatrovi, tak ich pred otcom schovala, aby tam nemusela, a ked ich otec hladal, tak mu povedala, ze ona o ziadnych papieroch nevie...cista diagnoza...

berry266
6. jún 2023

@olusik112 ty čo? v rade na empatiu si asi nestála,že?

lenkacanigova
6. jún 2023

@berry266 ani na rozum

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
jeennyv
6. jún 2023

@mamelka co ma clovek v strehu cakat kedy pridu, prisli na druhy den po oslave jak keby sa nechumelilo, ze party level 2 ci co a jasne, narychlo misy chlebiky sme robili nervy na tisic..od vtedy nepozyvame…si robime len fakt v uzkom kruhu vsetko

tiana080
6. jún 2023

@mamina7070 tak tie obrusy ma teda dorazili total. 😃 A to ja sa viem celkom odosobniť, ale .. jesus.

katka700
6. jún 2023

Keď tu čítam vaše príbehy tak som rada za rodinu akú mám aj keď od ideálu je riadne ďaleko 😂
Zážitok ohľadne svadby som mala s osobou ktorá roky predstierala aká je super kamka. Na svadbu ma pozvala len na obrad na zámku. Akože okej, nie je povinnosť pozývať kamarátov na hostinu, nie každý túži na jeden deň minúť úspory. Asi po 2-3 týždňoch sa objavili fotky zo svadby na ktorých som zbadala jednu veelmi dobre situovanu známu. Pointa je že tie 2 som zoznámila necelý mesiac pred svadbou 😂

olusik112
6. jún 2023

@berry266 maš pravdu asi som bola riadne vzdialena odtial 🤣🤣🤣 ale pride mi to tu cele fakt detinske že čo sa tu rieši. Tak nevšimajte si moj koment vyžšie prepačte. 😁 Už vas nebudem vyrušovat v tej samolutosti 🙃

teleskop
6. jún 2023

nikde som si nevsimla, ze by autorka niekde dakovala vsetkym ktori zapisali tieto stovky stran, venovali svoj cas, svoju energiu, svoje emocie...nejak si to tu pyta tato tema, tu vdaku za tu interakciu, terapeut ci coach by ta vysiel autorka stovku na hodinu 🙂

dominyca9
6. jún 2023

@teleskop Autorka ďakovala. 🙂 Stačí sa spätne prelúskať tým množstvom komentárov a nájdeš to.

markusrasford
6. jún 2023

@teleskop ďakujeme aj tak že lajkneme príspevok. Ja osobne verím tomu že prechádza veľmi zlým a ťažkým obdobím. Nevesta ju musela veľmi sklamať.

zuza265
6. jún 2023

@katka700 no aj takto sa daju spoznat hodnoty kamosky. Ach jaj. Nerozumiem niekedy “nevestam”