Nevysvetlená neprítomnosť pozvánky na sesternicinu svadbu
Ahojte, mam taku zvlastnu situaciu v rodine a chcela by som poznat vas nazor..ide o to ze buducu sobotu sa mi vydava sesternica s ktorou sme boli odmalicka naj kamosky, proste ako sestry..ja som mala svadbu pred 4 rokmi na ktorej bola samozrejme aj ona ako hlavna druzicka aj s jej partnerom uz buducim manzelom a pred pol rokom sme sa stretli u gynekologa a povedala mi ze planuju na zaciatok juna konecne svadbu ze sa strasne tesi a ze sa tesi aj na to ako a cela rodina zíde ..lebo sa málo vidiíme / stretávame..ze sa tesí aj na nas ( mna manzela a dcerku nasu)..ale ze ešte sa budu samozrejme zasielat pozvanky,..tak sme sa bavili co vsetko planuje vramci svadby ake saty a pod..odvtedy sme sa nevideli a cca pred mesiacom prisla pozvanka..no teda vsetkym prislo oznamenie + pozvanie k stolu ( aj mojim rodicom a sestre) len mne prislo len oznamenie bez pozvanky k stolu..najskor som myslela ze je to len asi nedorozumenie tak som jej napisala na messenger ze ci teda pre nas (mna manzela a nasu malu) pozvanie neplati ..napisala som to akoze formou zartu..so smajlikmi..spravu si pozrela ale nic neodpisala doteraz..svadba je tuto sobotu..samozrejme cela rodina vychystani ze idu uz segra sa ma pytala ake saty si obliekam..lebo kazdy rata s tym ze ja ako jej odjakziva najoblubenejsia sesternica a naj kamoska z detstva pojdem..do konca vela ludi si myslelo ze pojdem za svedka..no len sesternica sa stale neozyva reps na moje spravy neodpisuje..a vnutit sa niekde nechcem..uplne som z toho rozcarovana..mam ist aspon na obrad?..lebo fakt nechapem co sa deje..uplne som rata s tym ze pojdeme na svadbu tuto sobotu ..
Keď sa mi pred 11 rokmi vydávala kamoška, tiež som nedostala tú malú pozvánkovú kartičku, len mi osobne prišla dať obálku s oznámením. Ale ani som to nestihla zistiť, lebo mi ešte z auta, ako šla roznášať oznámenia ďalším kamoškám volala, že tam nemám kartičku, lebo tú várku obálok plnil jej snúbenec, a zabudol ich tam dať, ale som, samozrejme, pozvaná. Potom sme sa na tej svadbe celá partia bavili do ôsmej ráno. 😀 A to bola "len" blízka kamoška. Takúto nekomunikáciu od nevesty smerom k SESTERNICI absolútne nechápem...
@janage a kde som to mala zistit?..rodicia jej s tym nic nemaju lebo svadbu to si riesia vylucne mladi aj pozvanky..zenich nekomunikuje resp. komunikuje ale ze on o nicom nevie a nevesta - osoba ktora pozvanky riesi nekomunikuje..
Ja by som už určite nešla gratulovať ani na obrad, v tomto som beštia. Ak ma tam nechce, ani s mojou rodinou, nech ide do čerta celá nevesta. Keby Vás tam naozaj chcela, už mala 500x príležitosť sa Ti ozvať, ospravedlniť, sama od seba! nie na výzvy písomné, či telefonické od Teba. Je max. trápna. Viem, že ťa to mrzí @autorka, veď koho by nie, ale už sa nenechaj ňou viac zosmutňovať, ponižovať. Spravte si s manželom a dcérkou pekný víkend, niekde si zájdite aj na noc a vrátite sa, keď už bude po všetkom. A čas možno ukáže, čo za tým bolo. Nenechaj sa od nikoho presviedčať, aké je správne tam ísť a že to hrotíš a si detinská, nie, nie si, vôbec. Niektoré sa len úplne presne nevedia vžiť do tejto situácie a zľahčujú ju.
ešte aj moj muz mi cely cas opakoval ..to sa mi nezda to musi byt nedorozumenie ze nas a hlavne teba nepozvala..to urcite sa vysvetli..neboj..toto som pocuvala od neho dllho
Ale mama by jej povedala, počuj Zuza, volala Dáša, že sa ti nevie týždeň dovolať, že nejaký problém s miestom na svadbe, ozvi sa jej.
Ak by sa mi do týždňa neozvala aj keby to bola sestra a naši sa budú pýtať ci idem, poviem neviem. Dávam tomu ešte týždeň, ale pozvánku k stolu nemám, ona mi nedvíha, takže možno ani nepôjdeme. Fakt neviem. Proste pravdu povedať. Ak by bola búrka z toho, už by bolo po nej.
Ak by som rodinu nechcela zaťažovať a rozhadat nerobila by som to už ani tesne pred svadbou či na nej.
@minka201 oslavu bude robit len s kamaratkami a kolegynami..rodinna oslava ma byt v auguste lebo vtedy ma aj muz 30 tku takze by sme to dali dokopy a tam by bola samozrejme pozvana..len tam sme chceli zacat pozyvat az koncom buduceho mesiaca
@markusrasford ale kde, veď od dnes jej začala široká rodina vypisovať, že ako to, že nejde. Včera sa to dozvedela sestra len. Ta hneď volala neveste s tým, že isto ide o omyl. Nevesta potvrdila omyl.
@markusrasford a už aj mama autorky nechce ísť, takže riešiť sa začalo vo veľkom. Včera večer a dnes
Len, mi hlava neberie, že ty sa jej nevieš dovolať a sestra sa s ňou skontaktovala hneď.Chybu, však spravila aj sestra,lebo keď s ňou volala, tak jej mala povedať, že má kontaktovať teba a vysvetliť ti, že sa jednalo o nedorozumenie .
Aj mne sa niečo také stalo. Na výške som mala najlepšiu kamarátku. Stále sme boli spolu, riešili skoro všetko spolu, frajerov, vzťahy, školu. Bolo to moc intenzívnych 5 rokov. Baby nás volali "Manželky"😁Boli sme taká nerozlučná dvojka. Ale sme spolu nebývali na jednej izbe. Ani som nechcela. Akosi som nechcela pokaziť taký super vzťah, si to dodrbkať pre nejakú blbosť ( neumytý hrniec, nevynesené odpadky, minutý toaleťák a podobné intrácke blbosti) Bola som s tým v pohode, že si rozumie so svojimi spolubývajúcimi a má tiež s nimi spoločné záujmy ako festivaly a tak.
Zhodou okolností sa vydávala celkom skoro po škole. A stále sme boli spolu v kontakte. Nie síce tak intenzívnom ale boli. Iné kamošky pozvala. Mňa nie. Zagratulovala som jej a na nič už som sa nepýtala. Sama mi pred svadbou povedala,že má iné kamošky s ktorými sa kamoší už oveľa dlhšie (od škôlky, od zš), tak ich pozýva ale mňa nie,lebo sa vraj nekamarátime až tak dlho ako sa kamoší ona s nimi. Vraj oni to vyhrali s dĺžkou vzťahu. Som pozerala ako puk,že o čom točí. Že aha uhm ok. Pamätám ako to bolelo. Ako som cestou z kostola v električke plakala. To nič. I to je škola života. Potom už ten vzťah úplne ochladol. Na svoju svadbu som ju už nepozvala. Pozvala som iné kamošky🤷♀️
velmi neprijeman situacia... aj som zvedava, ako sa to vyriesi, verim, za napokon v dobrom, aj ked teraz je napatie velke. len by ma naozaj zaujimalo, ci je tu aj niekto taky, kto sa rozhodol nepozvat nejaku konkretnu osobu (napriklad z partie kamaratov, aj ked vsetkych ostatnych pozval aj s partnermi, alebo z rodiny, aj ked inu rodinu pozval). ze kvoli comu ste sa tak rozhodli a ci ste si to potom aj nejako vysvetlili.
@anna777115 keby nevesta nie je totalna blbka tak jej to nemusi sestra vysvetlovat ale okamzite by sama chytila telefon a volala autorke s tym že sa stala chyba
To sa sesternica ešte stále neozvala?!!!
@katka2602 sama by som celu situaciu riesila uplne inak. Ak by mi niekto napisal, ze sa ozve ochvilku, tak by som sa večer pripomenula a snazila sa zistiť čo sa stalo. Nečítala som celú diskusiu priznávam, ale mam pocit, že autorka stále ako keby ráta s tým, že tam možno pojdu, ak tú tortu nezrušila. Myslím, že stale nie je upečená a situácie co sa udiali sa nestali vcera, tak bol priestor to zrušiť a normalne vysvetliť situáciu cukrárke. Neriešila by som to cez celú rodinu a už vobec by som inych neuistovala, že ved my ideme, keby som od nevesty nemala odpoveď či som teda pozvaná. Ale samozrejme, jednoducho sa hovorí, ked som si to nezazila ale myslím, že miesto tejto diskusie ja by som jej asi zavolala a uprimne sa porozprávala, ked mali spolu pekný vzťah nejde myslim o svadbu ale o celkové priateľstvo. Zmazala som svoj príspevok, lebo som sa do toho nechcela miesat ale precitala som par stran a vysli mi z toho uplne logicky dve veci, bud to nechat tak a naozaj si urobit pekny vikend a mozno trošku vychladnut alebo tam jednoducho prísť. Nikto z nas tu osobu nepozná, či sa to nakoniec celé nebude snažiť hodiť na autorku s tym, ze si uzurpuje pozornosť pred jej veľkym dnom..
@malalienka85 No, vieš,ale ľudia majú rôzny stupeň empatie a inteligencie.Niekomu dopne samému a niekomu musíme lopatisticky vysvetliť, čo a ako.
@h2 nie stale nic
@kocurikpupcek Ludia by si tiez mohli vymysliet prijatelnejsie vysvetlenia, ked uz tak. Ako napr. obmedzeny rozpocet. Lebo taketo vysvetlenie je naozaj nestastne, kedze nakoniec druheho viac urazi, ako zachrani situaciu.
Uf, nestastna situacia, ale aj toto vie otvorit oci cloveku a urcit, ktore vztahy su prioritne. Mne tak tiez ochladol vztah z výšky a nielen jeden vztah.to patri zrejme k zivotu, aj ked to boli. Ono z toho co si tu pisala, to bolo zjavne, ze kocka s Vami nepocita na svadbu. Ja by som to asi poriesila prave telefonatom, ak by sa zatajovala, nechala by som to plavat. Lebo fakt sa moze lahko stat, ze nevesta to obrati proti tebe. Uz z toho ako sa zachovala, podla mna, nie je clovek,s ktorym by som zdielala nejake blizsie info z mojho zivota. V sobotu si spravte pekne nejaky vylet, uz to nekomentuj, ono aj ked sa to zda, ze ako to budu hufne ludia riesit, vedz, ze ludom su ini ukradnuti maximalne tento povyk bude trvat tyzden, potom to uz prestanu ini riesit...
@ann092 tí co o tom vedia su v šoku najviac to nevie stravit moja mama ktora uz avizovala ze pojde len do kostola..a otec asi tiez..ale pre jednu sesternicu som ja ta zla lebo si neviem otvorit hubu a normalne sesternici zavolat ze ci mam ist alebo nie..
@owecka toto je v rodine, to len tak nevyšumí...
V prvom rade to mala urovnat nevesta nejakym telefonatom. Nie nesla by som. Celu svadbu by som premyslala či som tam fakt nie nazvyš po celom tomto rodeu
uz viem, preco ma tato tema tak zaujala, ze tym stracam cas a rozculujem sa uz druhy den 😀
chovanie tvojej sesternice/nevesty mi pripomina chovanie mojho psychopatickeho, narcistickeho ex.. pri probleme nic neriesit, nereagovat, neozyvat sa, nevyjadrit sa k nicomu..nechat druheho v neistote a domnienkach..prinutit ho k reakcii na zaklade tychto domnienok..a potom sa tvarit ako neviniatko, ktore nicomu nerozumie a nechape, s cim mam problem.. a urobit zo mna hystericku hlupanu, co si vymysla problemy, lebo sa nudi, chce byt zaujimava, alebo urobit zo seba hviezdu a z neho debila.. tfuj.. idem ja odtialto het, lebo sa mi zas herpes vyhodi od hnusu 😝 😀
@michellemary ja si osobne myslim, ze ludia rychlo zabudnu, ze maju svojich starosti moc. Maximalne padne nejaka stiplava poznamka ale, myslim si, ze to prehrmi
Tak ty jej máš volať a prosiť sa 20x a ona ako nevesta aj napriek tomu, že sa to už rozkríklo, nemá tie gule dvihnúť telefón a povedať narovinu? Áno, stala sa chyba, pridite alebo nie, nie ste pozvaní, ďalej to neriešte. V tejto situácii to už bude len o tom, kto sa postaví na koho stranu, lebo každý má informácie len čiastočné a celé sa to už domotalo a skomplikovalo viac ako by bolo vhodné a nutné. Nebude z toho nič dobré…

@janage autorka písala, že mala s nevestou veľmi blízky vzťah a proste jej to hlava nebrala, že nebola pozvaná. Rátala s tým automaticky a predpokladám, že sama bola v tom, že je to len nedorozumenie a omyl, ktorý sa vysvetlí. Preto písala a volala neveste, stále s vedomím, že ide o omyl... a až teraz, týždeň pred svadbou, prišlo to uvedomenie, že aha!, vlastne NAOZAJ nás tam nechce.
Keď ti je niekto blízky, vnímaš isté veci inak, ako keby išlo o svadbu kamošky, s ktorou si tri roky povie len čau - čau, predsa.
Ja myslím, že ona si to nechcela priznať, aj keď to v kútiku duše cítila, jednoducho si to nedokázala priznať - lebo blízke vzťahy. Preto je, myslím, trochu odveci tu opakovať autorke, ako vlastne pochybila ona a mala to riešiť skôr a nie týždeň pred svadbou robiť rozruch v rodine...