icon

Nevysvetlená neprítomnosť pozvánky na sesternicinu svadbu

29. máj 2023

Ahojte, mam taku zvlastnu situaciu v rodine a chcela by som poznat vas nazor..ide o to ze buducu sobotu sa mi vydava sesternica s ktorou sme boli odmalicka naj kamosky, proste ako sestry..ja som mala svadbu pred 4 rokmi na ktorej bola samozrejme aj ona ako hlavna druzicka aj s jej partnerom uz buducim manzelom a pred pol rokom sme sa stretli u gynekologa a povedala mi ze planuju na zaciatok juna konecne svadbu ze sa strasne tesi a ze sa tesi aj na to ako a cela rodina zíde ..lebo sa málo vidiíme / stretávame..ze sa tesí aj na nas ( mna manzela a dcerku nasu)..ale ze ešte sa budu samozrejme zasielat pozvanky,..tak sme sa bavili co vsetko planuje vramci svadby ake saty a pod..odvtedy sme sa nevideli a cca pred mesiacom prisla pozvanka..no teda vsetkym prislo oznamenie + pozvanie k stolu ( aj mojim rodicom a sestre) len mne prislo len oznamenie bez pozvanky k stolu..najskor som myslela ze je to len asi nedorozumenie tak som jej napisala na messenger ze ci teda pre nas (mna manzela a nasu malu) pozvanie neplati ..napisala som to akoze formou zartu..so smajlikmi..spravu si pozrela ale nic neodpisala doteraz..svadba je tuto sobotu..samozrejme cela rodina vychystani ze idu uz segra sa ma pytala ake saty si obliekam..lebo kazdy rata s tym ze ja ako jej odjakziva najoblubenejsia sesternica a naj kamoska z detstva pojdem..do konca vela ludi si myslelo ze pojdem za svedka..no len sesternica sa stale neozyva reps na moje spravy neodpisuje..a vnutit sa niekde nechcem..uplne som z toho rozcarovana..mam ist aspon na obrad?..lebo fakt nechapem co sa deje..uplne som rata s tym ze pojdeme na svadbu tuto sobotu ..

kylie1983
31. máj 2023

Napis jej, ze nech si príde pre harmoniku ona osobne k tebe, inak jej ju nepozicias 😉

tezzka32
31. máj 2023

@minka201 pravda raz vyjde najavo.. Naco sa zatazovat tym aby som kazdemu dokazovala kde je pravda. Zainteresovani vedia. A nemyslím si, ze po svadbe bude milucka, dobrucka.. Podla mna jej bude neprijemne ako sa zachovala, verim, ze na svadbe padne o tom debata a bude mat možnosť sa zamyslieť nad tym co urobila

janage
31. máj 2023

@jana_eyre_2 ale samozrejme, že drvivej väčšiny možno aj všetkých by sa to dotklo. Ale sme rôzni a teda aj takúto situáciu by sme riešili rôzne

lucilaines
31. máj 2023

@777januska777 ved to ja nepopieram, tiez som tu a sledujem, lebo ma to zaujalo a som zvedava 😀len si treba uvedomit, ze na rozdiel od filmu , tu na druhej strane sedi realna zena, ktoru nepozname a ked jej tu 100 zien napise aka je neschopna, slaboska a chudera, tak nevieme ako to na nu zaposobi. Urcite nie pozitivne. Treba si niekedy priste nechat svoje myslienky pre seba a nie za kazdu cenu vyjadrit svoj nazor na ukor ineho. To nemyslim konkretne teba. Len ten smer akym sa diskusia ubera je na mna uz trocha silna kava. Ked nemam co pekne povedat, radsej som ticho.

reanda
31. máj 2023

dufam, ze to po tej poslednej esemeske bude koniec tvojej snahy iniciativne nieco v tejto veci este robit..

altaya
Autor odpoveď zmazal
autor
31. máj 2023

@lucilaines ja to beriem tieto vyjadrenia a rady s rezervou lebo nepoznate osobne ludi ktorych sa to tyka..neviete ake su vztahy aka je atmosfera v rodine a tak..takze aj ked mi niekto tu vynada do chudery beriem to ze ok..je to nazor ..ale verim tomu ze keby poznal situaciu v reale mozno by take nieco na mna nepovedal..mozno ano..neviem..ale neurazam sa tu na nikoho..je to verejna diskusia kazdy moze napisat nazor..ved o to tu ide..

katkami123
31. máj 2023

Apoň ti táto diskusia ukázala omnoho vážnejší problém aký máš. Nechávaš si šliapať po svojej ľudskej dôstojnosti a nedokážeš ľuďom, ktorí ti toto robia povedať dosť. Radšej sa budeš vnútorne zožierať, trápiť, plakať do vankúša, nespať poriadne niekoľko nocí, ale bojíš sa otvorene povedať - toto sa mi nepáči, s týmto nesúhlasím, toto sa ma dotklo. Myslím, že u teba a sestry bola rozdielna výchova, kedže je tvoj pravý opak a musela si asi vždy potláčať od dieťaťa svoje potreby a túžby na jej úkor. najsmutnejšie na tom všetkom je, že nakoniec sa ty so svojim manželom rozhádate a tvoja sestrenica si bude tancovať na svadbe a na teba si ani nespomenie, lebo bude mať iné na práci. Toto nie je dobrosrdečnosť, že si na úkor vychcancov kazíš svoje vlastné vzťahy s manželom a dňom, kedy si prídu naozaj po harmoniku on asi dostane infarkt. My ti tu sebavedomie nenalejeme, ani ťa nenaučíme, že každy čovek má právo povedať NIE, aj ty. Ty sa bojíš ešte aj toho, čo si nejaká cudzia cukrárka, ktorá ti robí tortu pomyslí, takže poradím ti jedine hľadať stratené sebavedomie, oslobodiť sa od toho, čo si kto pomyslí a nebáť sa povedať, keď sa ti niečo nepáči, pretože takto v živote nebudeš šťastná a budeš sa celý život len vnútorne zožierať a trápiť. Tvoja sesternica tiež nehľadí na tvoje city a ako sa chová, ty myslíš na každého až chorobne, na úkor seba. Osobne si myslím, že ti všetko to celé ešte len dôjde v deň svatby a keď uvidíš fotky z veselice. Lebo robíš stále také kroky, kde vidieť, že túžiš od sesternice počuť, že ťa tam naozaj chce a všetko je len nedorozumenie. Podľa mňa ste nikdy dobrý vzťah reálne z jej strany nemali, ona je len taký táraj, hihi haha, hovorí druhým, čo chcú počuť a nie to, čo si v skutočnosti naozaj myslí. A ty si jej verila tie reči, že ich myslí úprimne. Teraz už rob všetko iba po dohode s mužom, ak nechceš, aby ti sesternica ešte aj zasiahla manželstvo. V podstate sa jej môžeš poďakovať, lebo reálne by ti asi nikdy nedošlo ako ťa v skutočnosti berie a za čo ťa má.

autor
31. máj 2023

a ja kazdy nazor beriem lebo viem ze aj ja som tu pochybila ze som sa mala inak zachovat..aj preto som zalozila tuto diskusiu aby som si nestranne nazory precitala..zamyslela sa..

adik64
31. máj 2023

Autorka, ja ta uplne chapem, uplne inac sa na to pozera nam cudzim ludom spoza monitora a uplne inac sa to cele zije. Je uplne prirodzene, ze reagujes tak ako reagujes, si citliva dusa a tym emociam sa vyhnut neda. Situaciu si riesila tak ako si citila a najlepsie vedela, nenechaj sa znechutit niektorymi komentarmi tu. Zachovala si sa inteligentne a na urovni, mas moje sympatie 🌹

momoftwo
31. máj 2023

@autorka Rozmyslam este.. nevesta vie ze buduci tyzden budes mat oslavu 30tky s kamaratkami a kolegynami? Aj ked je to detinske, ale ci sa zato neurazila ze si ju tam nezavolala, ked pises ze vacsinou to bola ona ktora volala na vylety, ozyvala sa..ak vie o tej oslave a nevie ze v auguste si chcela robit pre rodinu toto by mohol byt dovod aj led detinsky, ale mohol.

liv1
31. máj 2023

@momoftwo fiha, ty si ina inapektorka. To zatial nikoho nenapadlo 😁👍

autor
31. máj 2023

@katkami123 no po prve osobne sa nepozname takze nevie ako viete ci som ja sebavedoma a do akej miery si nechavam sliapat po sebe..v tejto situacii tak mozno reagujem ale to skor z toho rozcarovania a z toho ze ma to proste šokovalo..po druhe co sa tyka cukrarky ja som ani raz nenapisala ze nejde rusit tortu lebo sa bojim co si cukrarka pomysli to tu napisala nejaka ina baba..nie ja..a to za co ma mala ona a za co som ju mala ja..by ste museli poznat nas obe a nas vztah..podla mna si dost trufate ma hodnotit na zaklade jedneho prispevku

1fifinka1
31. máj 2023

@liv1 už to tu niekto spomínal

autor
31. máj 2023

@momoftwo nevie o tom urcite..

1fifinka1
31. máj 2023

@autorka odpísala ti niečo na poslednú sms?

autor
31. máj 2023
lucky_k
31. máj 2023

aký máš ty a tvoj manžel vzťah so ženíchom?... nieje on, ten čo sesterkou proti tebe poštval?

autor
31. máj 2023

@lucky_k vzdy sme s nim mali velmi dobry..obaja

simka1454
31. máj 2023

@fixka3 tak ale si prečitaj čo autorka píše. Nevesta sa neozve, nekomunikuje potom zrazu posielajú smsky. Tam mi jednoducho veľmi veľa vecí nesedí. Ja som odpovedala ešte na začiatku diskusie a dnes keď pozerám koľko komentárov, som to prešla len tak v rýchlosti a ja mam z toho taky pocit, že je to vymyslene. A ak by nebolo, tak podľa mňa potom autorka niečo zlé urobila alebo jej muž keď im robil tu elektriku. Niekde sa niečo stalo a autorka to zatajila a nenapísala pravdu.

lucky_k
31. máj 2023

@momoftwo tak svadbu a teda i pozvánky riešia zrejme oveľa skôr ako oslavu 30tky s kamoškami a kolegyňami, ale byť môže i toto...

momoftwo
31. máj 2023

Ak ste vy dve medzi sebou fakt nic nemali a ani muzi, tak niekto z rodiny musel nieco namiesat inak uz neviem ved nemoze niekomu len tak preskocit a takto sa zacat spravat

vevapeto
31. máj 2023

Wow tu je toľko príspevkov akoby sa autorka pýtala, či už nabehol rodičák😂🙈😗
Autorka, keby bola pravda, že ta nepozvala, pekne by som jej všetko vytmavila a skončila by u mna. Toto by som ja neprekúsla veru…

jana_eyre_2
31. máj 2023

@janage ale to je v poriadku že by situáciu riešil každý po svojom.. v tej situácii sa ale nachádza autorka a tá ju reálne rieši tak ako uzná za vhodné.. to kam sa ubrala diskusia je premna zarážajúce, hoci nie neočakávané.. takto konci totiž každá živá téma, urazkami a ponižovanim.. len je to smutné vidieť to stále.. a u dospelých žien..

lucky_k
31. máj 2023

ale máš pocit, že to bolo od neho srdečné alebo hrané, keď vás potreboval?...

autor
31. máj 2023

@lucky_k ja som mala pocit ze srdecne ale už ma dojem ze nevie odhadnut ludi asi

fixka3
31. máj 2023

@simka1454 čítala som všetko

autor
31. máj 2023

no prave mi prisla sms od sesternice..hned vam ju sem napisem len to mi potrva kym to spracujem..lebo to je gol

momoftwo
31. máj 2023

Dnes asi vela obedov zhori v slovenskych rodinach😂

lucky_k
31. máj 2023

ani nedýchame 🤐