icon

Nezhoda na kúpe nového auta

9. sep 2023

Baby, ideme kupovať nove auto a nevieme sa s maželom dohodnuť. Doteraz sme mali oktaviu a tomu autu nič nechybalo. Ja som za novu oktaviu, ale mažel chce bmw x3 ktore je skoro raz take drahe. Uprimne som z toho sklamana pretože je to veľa peňazi a on vôbec nerešpektuje moj nazor. Podľa mna su to zbytočne vyhodene peniaze a podotykam aj moje peniaze nie len jeho. Da sa kupa auta nejako prekaziť keď s tym nesuhlasia obaja manželia? Alebo čo by ste robili vy v takejto situacii?

zuzanka2302
12. sep 2023

@sasa1310 drzaňa drza namyslena

littleslovak
12. sep 2023

Medzicasom si spravila co by som navrhovala ja - stanovit iba rozpocet. Nediktovat mu model auta ked ty nejazdis. Ale uprimne velmi malo novych aut do 30 tisic vies kupit aby to bolo rodinne auto a nebola to ta Dacia 🙈 ja by som navrhovala 40, ak Vas rozpocet pusti. Ty 10 a on tych 30 😉

tilly
12. sep 2023

X3 je ženské auto, chlap v ňom vyzerá smiešne, to si rovno môže sadnúť do 500vky 🤣🤷‍♀️.

sisaka
12. sep 2023

@nicol21 nechápem, čo ľudia čakajú, keď si kúpia drahšie auto. To je jasné, že opravy, diely budú tiež drahšie. Keď na to nemám, tak si nekupujem, ani to ojazdené. Ľudia si pokupujú a potom nariekajú, keď musia zaplatiť nejakú opravu.
Ja si tiež nejdem kúpiť nové Lamborghini, lebo na to nemám a musela by som najprv nehnuteľnosti rozpredať. Ale v živote ma nenapadlo ísť mudrovať na sociálnu sieť, ako by som si to auto nekúpila, lebo odviesť sa môžem aj v Renaulte a všetko je na tom aute zbytočne drahé a zle sa v ňom sedí a má nízky podvozok a nevopcham doňho deti 🙄

mykka
12. sep 2023

...inac, tak ma napadlo... octavia za 30k vobec aj ide? 😀 vsak to je motor nic, opakujem NIC ziaden normalny obsah, kW nic - rozumej pedal na podlahe a stoji ano, ide do kopca a stoji ano 😀 o vybave sa ani nebavme, lebo predpokladam ze pozerala len najnizsiu vybavu "active" v snahe co najviac drzgrosovat... a to ked potom aj kukne interier a plno prazdnych "wannabe" cudlov na pristrojovke ktore tam pri vyssej vybave vlastne su... to moze radsej ostat sedet na sedadle spolujazdca v tej starej oktavke....alebo sa dalej prevazat MHDckou... nesoferuje, nevyzna sa, stale riesi moje-tvoje 🤦‍♀️♀️

hefo
12. sep 2023

@littleslovak Tak ono X3 tiež nie je ktovieaké "rodinné auto", to sa ako veľké len tvári...

daniela1911
12. sep 2023

Autorka, tak “mimo témy”, ale ak niekto z vás ste SZČO… možno by stálo za uváženie podať návrh na zrušenie BSM. Takto by ste sa poskladali na mesačnú réžiu a nech si každý robí so svojou výplatou, čo chce.

katka2602
12. sep 2023

@mykka pozerala som cenník a za 30 tisíc kúpia 2.0tdi 85 kW alebo máličko priplatia a majú 110kw, stredna trieda. Nemyslím, že 2.0 tdi je motor, ktorý keď pridáš plyn stoji auto 🙂 mali sme ho v seate a bolo to žive až až.

katarinka289
Autor odpoveď zmazal
katarinka289
12. sep 2023

@lenkakravcova proste ho chce.Paci sa mu a ma na to,tak prečo hľadať dôvody na čo mu bude??

number19
12. sep 2023

@katarinka289 "Paci sa mu a ma na to,tak prečo hľadať dôvody na čo mu bude??"
Nema na to. Ten chlap nema ani vlastnu strechu nad hlavou. Byva u rodicov svojej zeny. Niemand s drahymi hodinkami... pod cudzou strechou...zarobil si na par parkov pre rodinu a 1/2 BMW, 2. polku ma dokonca zafinancovat manzelka...

sasa1310
12. sep 2023

@zuzanka2302 strašná drzosť odo mňa napísať, že by som sa hanbila ísť v suzuki ignis, ktoré má tenké kolesá ako bicykel. Strašné niečo fakt. Ukrižuj ma😉😀

sasa1310
12. sep 2023

@malinovka333 ono niekedy treba čítať poriadne a s porozumením. V podstate som napísala to isté ako ty.

number19
12. sep 2023

@autorka Mna by na tvojom mieste zaujimal aj motiv, preco chce zrazu skok zo skodovky na bavoraka?

malinovka333
13. sep 2023

@sasa1310 napisala si ze by si sa hanbila jazdit v suziki. Ja som napisala uplne nieco ine

elenka.k
13. sep 2023

navrhni mu Volvo XC 60 😉
oktávia je tiež drahá, ak ju chceš mať s dobrou výbavou tak sa zvýši cena na niekoľko 1000 . Nekupuj auto bez výbavy, len preto, že je lacnejšie.
Budeš na ňom jazdiť aj ty? alebo iba on?

elenka.k
13. sep 2023

@mykka presne ako píšeš, v dnešnej dobe je aj to treba, kW sú dôležité

Ozaj autorka a určite berte buď hybrid alebo už elektrické , treba ísť s dobou
Ak chceš škodu tak Enyaq 😉

luxus10
13. sep 2023

@elenka.k a ked budu mat vsetci elektricke, kde ich budu nabijat? uz teraz som videla hadky 8 vodicov, 8 aut, kto bol pri nab. stanici prvy, a kto tam uz bol predtym, takmer sa pobili...

katka2602
13. sep 2023

@elenka.k prepáč, ale teraz si ma dobre rozosmiala, že voľbou XC60 🙆‍♀️ aj si si pozrela cenník? Čo týmto autorka vyhraje? 🙈 veď začína na sume 53 900 (hybrid - benzin) A elektrické? To je tak akurát auto do mesta, stanic je málo, mali sme ho a nechcem elektrické auto ani zadarmo. Ešte hybrid ok, ale čistá elektrika nie.

tiezjedna
13. sep 2023

@elenka.k my sme elektrické poslali do obehu. Aj keď to bol hybrid (bmw i3). Proste tieto záležitosti okolo poriadneho auta ani nebežali, nehovoriac, že dojazd je biedny a nabíjacích staníc málo. Možno o 10 rokov už bude vyspelosť pohonov a infraštruktúra inde...

nikipepo
13. sep 2023

@nikasmile no ja mam bmw aj manžel a těsime sa z neho stale ale asi preto že nemame ojazdene z nemecka 🤣

elenka.k
13. sep 2023

@luxus10 ??? - veď sú na to aplikácie, kde sú voľné nabíjacie stanice, do budúcna sa rozšíria asi, nie?

@katka2602 no veď keď bude mať manžel na bmw, volvo je o dosť bezpečnejšie, dokonca jedno z najbezpečnejších.

@tiezjedna ani sa nenazdáme a budú postavené stanice , jedná radosť.

Baby žijme budúcnosťou a nie včera. Niektoré zastali v dobe XY.

@nikipepo áno BMW je BMW - ja si ho tiež neviem vynachváliť

tiezjedna
13. sep 2023

@elenka.k v akej budúcnosti? Ak potrebuješ s autom jazdiť dnes, tak je ti budúcnosť asi u zadku. My sme i3 vymenili za M 440i GCa tiež si nevieme vynachváliť😎 Pre nás je auto aj radosť, nielen služba.

elenka.k
13. sep 2023

@tiezjedna ooo - paradenku máte , 🙂
veď aj pre nás, je radosť, mn., čo má audinu - neviem z nej pustiť oči ani ruky z volantu a už vôbec z nej nechcem vyjsť 😀

katka2602
13. sep 2023

@elenka.k ale ved autorka rieši sumu vozidla, dala limit 30 000€ za to volvo nekúpi,hoc teda áno, je jedno z najbezpečnejších, ale manžel chce X3, čo je cenovo nie veľmi vzdialené od volva a určite by som si kúpila radšej XC60 ako X3. Ale tak manžel je namotany na X3 a hotovo 🙆‍♀️

elenka.k
13. sep 2023

@katka2602 veď ani bmw nekúpi do 30 000,00,
ináč hore som si nevšimla, že vozidlo za 30 000,00 € /ušlo mi to/. Tak nech mu autorka povie že vozidlá do č. 3 sú poväčšine ženské / tak to niektorí tvrdia / až od čísla 5 chlapské 😀

tiezjedna
13. sep 2023

@katka2602 volvo už dávno nie je čo bývalo... sused má lakovňu, vozia mu tam všetko. A podľa toho, čo hovorí, kvalita plechov išla u Volva brutálne dole (a to sám jedno ešte nedávno mal). Stále je to dobré auto, ale značka už iba žije z bývalej kvalitatívnej slávy.

elenka.k
13. sep 2023

@tiezjedna nemyslím si / nedržalo by sa v popredu v tabuľkách/
si myslím, že to skôr sú nedisciplinovaní vodiči - niektorí fakt jazdia ako blázni
Apropo volva majú silné motory.

tiezjedna
13. sep 2023

@elenka.k tabuľky by som nebrala moc vážne, to je skôr marketingová záležitosť... ja som písala o kvalite plechov, ktoré mu predzádzajú rukami (tú lakovňu má viac než 30 rokov, tak má možnosť porovnať). A silný motor môže mať akékoľvek auto, keď si ho zaplatíš. To predsa nie je otázka značky.

elenka.k
13. sep 2023

@tiezjedna jasné, plechy sú plechy, hlavná - dôležitá je vnútorná konštrukcia - kostra ... a tú sused, asi nevidí, lebo ak sa táto zničí , auto nejde do lakovne ale do šrotu 😒
o motore, vlastne, áno, máš pravdu