Nezhody v manželstve. Cítim sa hrozne, som na všetko sama.
Ani neviem ci chcem daku radu alebo len dostat zo seba von co mam v hlave. Sedim v obyvacke na gauci v uplnom tichu, na poschodi v izbe pri starsom syncekovi zbaleny kufor a v druhej izbe ofucany manzel. Viem ze nie som idealna manzelka a matka ale uz nevladzem takto dalej. V hlave mam hrozne myslienky, nervozita vo mne len kypy a musim sa riadne ovladat aby som nevybuchla uplne. Mam pocit ze na vsetko som sama, ze ma nik nepocuva a ja len kricim do prazdna. Ked aj poviem niekomu co ma trapi jedina odpoved "neboj to prejde"; " to je preto tak lebo deti su male"; " vies chcela si dve deti kratko po sebe, to tak byva". Manzel sa obcas snazi mi pomahat no pomaha mi s vecami s ktorymi pomoct nepotrebujem a potom som z toho nervozna a hadame sa ako priklad dnes sme isli doobeda s detmi von a 3x som povedala ze idem im zobrat ponozky a mikini, kym sa vratim z detskej izby s vecami mladsi syncek obudy a na sebe krasny pomaly novy svetrik. Islo ma roztrhnut od jedu ze ma zase nepocuva a zase mi chcel pomoct tak ako nemal. Uz aj deti su zo mna nervozne. Najradsej by som zabuchla dvere a utekala prec. Daleko daleko daleko prec. Cez vikend je muz vacsinu casu na mobile alebo notebooku. Povie mi ze sa ide prezliect 20 min nikde a on v splani na mobile kuka daku blbost, ide na zachod 20 min nikde sedi na hajzli a fajci elektoronicku cigaretu. Uz som z toho na prasky. Minule som mu povedala ze mam asi poporodnu depresiu a on mi nato to je blbost ved uz si rok a pol po porode. Vobec ho netrklo ze sa takto citim uz rok a pol. Frustrovana, vycerpana, unavena, prazdna. Neustale pocuvam ako nemame sex, ako mame doma bordel, uz najnovsie aj varim gebuziny ktore sa nedaju jest. Opat ma zacal posielat do p**e a vraviet ze som krava a mam drzat hubu. Naozaj rozmyslam ze odidem ale bojim sa toho. Bojim sa ako bude reagovat. Som mozno hlupa ale rozviest sa nechcem. Rozmyslala som aj nad antidepresivami no aj tych sa bojim ze ako ovplvnia moje reflexi a pohotovost pri detoch. Uz teraz mam pocit ze som pomala ze sa len vleciem, casto mi padaju veci z ruk a o tom ze veci hladam po celom dome lebo neviem kde som ich dala uz ani nehovorim. Tesila som sa ze starsieho synceka mi zoberu od septembra do skolky a ja budem moct ist k psychologicke doobeda no vyzera to s jeho prijatim velmi biedne. Uz som fakt zufala a zacinam sa bat svojich myslienok a predstav. V noci uz ani nespavam lebo mavam uplne zive sny a potom uz ani neviem co je realita. Je to hrozny pocit. Mam dvoch nadhernych usmiatych synov a ja sa nedokazem tesit zo zivota, nedokazem sa tesit z nich, hrat sa s nimi. Vecer pred spanim si vycitam aka som hrozna matka ako malo som s nimi bola, ako malo som sa im venovala a oni sa ku mne aj napriek tomu kazdu noc tulia a chcu byt pri mne...
@zufalamamicka ak sa neviete porozpravat, napis mu list. To, co citis.. bez nejakych urazlivych invektiv a vycitiek. Ze jednoducho chapes, ze sa v tejto domacnosti neciti dobre, ak tu panuje taka atmosfera, ale musi pochopit aj on teba, ze nie si stroj. Neexistuje, aby si vsetko zvladala lavou zadnou a este ste kazdy den sexovali, ked mate dve male deti a on ti namiesto pomoci vsetko skritizuje.
A preco ziarli na deti? Laska k muzovi sa snad neda porovavat s laskou k detom... boze, ti chlapi 🙄
Potrebuješ si oddýchnuť. Vypadnúť na víkend niekam kde budeš mať kľud a prídeš na iné myšlienky. Deti nechaj manželovi nech vie aké to máš keď si s nimi sama a bez výčitok choď a oddychuj. S čistou hlavou sa potom na to budeš vedieť pozerať inák.
@diewcatqoo nie na deti neziarli ale venujem sa im viac ako jemu. Ani vlastne v tomto neviem co chce. Je pravda ze on spava v spalni sam no to je moja pohodlnost aby som v noci nemusela chodit z izby do izby ale uz aj to chcem zmenit a vratit sa spat do spalne.
ak to nie je vymyslené, je tento tvoj príspevok akýsi výkrik o pomoc.. a ty tú pomoc potrebuješ. nebráň sa tomu... hoc aj rok a pol po pôrode... hormony si žijú svoj život... tak si pomôž a netráp sa... vyhľadaj pomoc. žiadna mama, žiadne svokra - to nepomôže.. drž sa.
@zufalamamicka skus si dávať magnézium každé ráno a uvidíš, že aj nálada bude lepšia a aj postupne aj ostatné problémy poriešiš.
@zufalamamicka ved mu nechaj deti na celý víkend a on pochopí, čo to je starať sa o deti a ty si chod oddýchnuť, si vyčerpaná, musí sa aj on zapájať do starostlivosti o deti alebo teda nech navarí a uprace, nieže on sedí na mobile a ty beháš ako drak a všetko robíš len ty, takto to nejde predsa
@janickacrazy ked mam pocit ze kebyze mu necham deti tak mi povie vsak to nic nie je. Pri nom su uplne ine ako pri mne neviem preco 😕
@zufalamamicka lebo citia nervozitu z teba...a nielen nechat deti aby sa s nimi hral, ale nech popri nich aj navari, uprace, operie...to urcite nepovie ze to nic nie je...a ked povie, tak to urob aj dalsi vikend..som zvedava ako dlho by vydrzal...ty potrebujes proste oddych...
@zufalamamicka každé dieťa je pri mame iné ako pri otcovi.Kazda si občas myslí, že to nezvláda je unavená, frustrovaná.antidepresiva už predpisuje aj obvodný aj neurológ, ale ty by si mala zájsť k psychologické, psychiatrické
To, čo píšeš, že by si najradšej išla do spálne za mužom to aj urob treba to dusno prelomit toto oduvanie, nepochopenie nepomôže nikomu.to, že čakal, že poobede, keď zaspia deti a chce sex je hlúpe.Nie si slaboch on nemá také pocity, nervozitu byť denne k dispozícii deťom nepozna, riešiť hádky, jedenie....si len veľmi unavená fyzicky, psychicky.mala by si aspoň chvíľu niekam odísť sama hoc aj hodinu sa prejsť, popozerať obchody, cvičiť v izbe nech to napätie dostaneš von.ako prvá pomoc magnézium, Persen, b vitamíny a určite chod k lekarke😉mužovi ani nič nehovor, keď sa tak hlúpo správa.Ked píšeš, že opäť Tá posiela do p...asi nemáš v ňom oporu a máš pocit samoty, že všetko je len na tebe.
Ach zienky moje. Poobede prisiel dole a pustil si mr. Beana zdalo sa ze bude casom vsetko ok aspon ako taka komunikacia. Potom zaspal na gauci. Vo mne opat hnet ze opat spi a ja zase musim robit ale udrzala som sa a nic som mu nepovedala ale velmi mi ublizilo ked ho deti volali sa hrat a on sa odtiahol ani to s nim nepohlo. Potom isli deti do chodby a zacali sa obuvat tak som isla s nimi do detskeho kutika a muzovi napisala odkaz kam sme isli aj so slovami ze ma to mrzi a ze ho lubim. Som zvedava co bude doma ked sa vratim s detmi.
@zufalamamicka ja to vnimam presne opacne ako vacsina tu. Mam 2 dcery s rocnym.rozdielom takze presne viem o com hovoris. Citila som sa brutalne vystavena. A nepomahalo mi,ked som manzelovi musela hovorit co vsetko ma urobit,kupit....jak malemu decku. A takisto mi nepomahalo,ked mal v praci volny den a siel na futbal. Sice len na 3h ale vtedy v tej dobe ked boli deti male to bolo strasne vela. Neviem ci mi rozumies co chcem povedat,proste neexistuje ze jeden z dvojice to bude tahat a neustale davat pozor na deti a druhy sediet 20min na zachode,potom sa 20min obliekat,potom byt 2 hodiny v obchode a potom zas 20 min na zachode...takze problem nemusi byt v tebe. Nemusis mat ani depresiu. Proste si vycerpana a manzel ti velmi nepomaha. A este k tomu tak "pekne" s tebou hovori....Nie je to skor o tom? 🤔🤔
@zuzankkaa1 moze byt aj to. Velmi ma to rozculuje ze ked pride z prace zahlasi ze on potrebuje svojich 15 min kludu a su z toho pomali 2 hodiny. Ked idu za nim deti ze ho tahaju on im povie teraz nejdem sedim zavolaj maminku ona s tebou pojde. A ked sa opytam ze preco s nimi nejde ked ho volaju tak mi povie ze sa musia naucit ze nie je vzdy tak ako oni chcu ale ked ja nich kricim lebo po dobrom a pekne to uz nepomaha ze maju sediet v stolicke a papat tak som nervozna a len vrieskam a potom je aj on zo mna nervozny a aj deti a jeho boli hlava, chrbat, ma vyskocenu platnicku a neviem co este vsetko ma. To myslim ironicky. A dneska ma dojal ked zaspal kratko po tom ako sa deti po obede zobudili a on ich od seba odhanal a ked som mu to povedala tak na mna vyletel ze on spal lebo ze poobede sa mu nedalo lebo sme sa pohadali. Ako niekedy je fakt horsi ako male detcko. Rano si nakazal rezne tak som ich nachysrala aby sme mohli ist doobeda von a chodil po kuchyni ze vsetci tu su hladny a nemaju co jest. Myyslel tym seba a starsieho synceka. Nie ze by mu spravil ranajky a aj sebe on tam bude takto chodit rypad do mna a cakat kedy mu tie ranajky spravim. Ach. Ja uz fakt nevladzem.
@zufalamamicka chce to zmenu,musis ist do prace. Vydrz este chvilu. Citis sa nepotrebna,znicena a z toho si nervozna. Muz je z teba nervozny,neviete sa rozpravat. Toto na rozvod nie je. Vsade sa tu pise o antidepresivach,ale ludia uvedomujete si,aky je to sajrajt? Clovek sa musi za pomoci inych snazit zit,ovladat. Skus ist ku psychologicke,rozpravat sa s kamoskami a uvidis,ze podobne pocity preziva kazda druha zena. Nic nie je idealne,len sa musime vediet nastavit a pohnut sa z miesta. Chodite na vylety,prechadzky? Pomaha vam niekto s detmi? Zacala by som tym,ze nebudem zurit,ked nieco spravi. Chlap nie je zena a on robi najlepsie ako vie. Vzdy si povedz,ze su aj horsi. Bude to dlha cesta,ale aj cez toto obdobie sa prenesiete. My sme mali tiez strasnu krizu a vies,co nas spojilo? Choroba. Co by som dala za ten cas predtym,ked sme premrhali roky tym,ze sme si nevedeli ani na meno prist. Bud vdacna za kazdy okamih,zivot je velmi kratky
@zufalamamicka no....normalne ma serie aj za teba 🙂🙂 pri malych detoch s takym malym rozdielom normalne treba 2 doslednych zodpovednych ludi. Keby si sa ty tak ulievala ako on? Ty si nedovolis zdriemnut v case ked su deti hore a hraju sa...Takze plati ta veta,ze "skor ako si diagnostikujete depresiu,ubezpecte sa ci vo vasom okoli nie je niekto,kvoli komu tu depresiu mate"🙂 no nic,musis mu to takto narovinu povedat. Ty si perfektna mama ak sa detom tak venujes a este aj muzovi davas tolko volneho casu...ale je to fakt tazke obdobie,aky rozdiel mate medzi detmi?
@zufalamamicka A ked ho skusis poprosit,ci by ti pomohol pripravit ranajky trebars len chlieb nakrajat alebo zeleninu,nespravil by to? Aj taketo drobnosti utuzuju vztah. Moj tiez len cakal,co dostane pod nos a postupne som ho nenapadne naucila pomoct. Ale vzdy sa ho pekne opytam,ci nakraja pecivo alebo zeleninu alebo ci by nenasupal zemiaky. Je to sproste,ale ty sa musis ukazat ako nemohuca zena,ktora to bez jeho pomoci nezvladne. Chlapi sa radi citia potrebny
@zufalamamicka to akože vážne si tvoj chlap nedokáže urobiť raňajky? Ani len pre seba? Potom by to ale nebola až taká pohoda, keby si na víkend odišla a nechala mu deti na krku. S prázdnou chladničkou, plným kosom spinaveho prádla a bordelom v byte samozrejme. Je to jedno veľké, sebecke decko. Asi to u teba ani nemusí byť poporodna depresia, skôr asi frustracia z chlapa. Koľko ti pomáha s deťmi, s domacnostou? Väčšina otcov chodí aj do práce, doma ale normálne fungujú, venujú sa deťom, pomáhajú manželke. Môj sa aj zehlit naučil. Mať toho tvojho, tak tiež skončím zdepkovana. A ešte sa mu ospravedlnuj, nech sa cíti byť na koni, veď si bola na chudacika zlá. No toto......fakt si mu tie raňajky urobila?????
@zuzankkaa1 takychto chlapov je vela a je tazke sa dohodnut. Kazdy si po praci potrebuje chvilu odfuknut a treba najst kompromis. Len je to tazke,ked su na seba uz tak alergicky. Ked pride z prace,mala by ho doma cakat mila zena,ktora mu tu pol hodinku dopraje a potom si vymenia ulohy. Aby to on pochopil,musi ho to zena naucit. A toto ma stve na celom spoluziti aj u nas. Len vdaka mne sme tam,kde dnes sme a stalo ma to nesmierne vela usilia,sebazapretia a nervov. Dozila som sa dokonca toho,ze mi to moj sam od seba povedal,ze som ho vsetko naucila a on vela veci pochopil. Len my sme to mali lahsie,ze sme nemali dve deti po sebe,to je strasne tazke si udrzat nervy na uzde.
Citam, citam tvoje komenty zena, a rozmyslam co ti napisat. Tvoj chlap ma strasne serie. No skusim ti dat jednu radu. To, ze ist k psychologovi za kazdych okolnosti, to urob urcite. Nech babky strazia deti, a aj ked sa bude muz stazovat, nie, ze nie. Skus urobit toti. Daj si tyzden bez ocakavani. Tvar sa, ze muz nie je doma. Skus sa vykaslat na to ci spi ci nespi kde je preco je, ci sa detom venuje alebo nie. Skusho ignorovat, rob si svoj program s detmi, chodte von bez neho bez listku (odkazu). Skus sa usmievat, ziadne vycitky, hadky, aj keby nic nepomohol. Znacka tyzdna BEZ OCAKAVANI. Ale zaroven kasli na muza. Nech si vsetko urobi sam. Nie ze mu budes chystat ranajky alebo robit otroka. Nech sa kludne zduje, ale ty sa usmievaj. Bud pokojna. Odteraz kazdy den povinne magnezium. No a uvidis, co sa po tom tyzdni zmeni. Podla mma hlavne bude tvoj muz velmi prekvapeny. 2. Vyobliekaj sa, namaluj a hajde niekam von. Staraj sa o seba, donut sama seba vyzerat najkrajsie ako sa da. Chod cvicit. Adpon raz za tyzden chod cvicit.
Vies ver mi, ze v tomto nie si sama. Toto zazivaju zeny casto. A horsie je, ked este aj muz je taky aky je. Ale DA sa z toho dostat, ver mi naozaj da. Len potrebujes na sebe pracovat a postupne sa z toho vymanit. Co sa tesi? Co ta bavi robit?
A este ti nieco poradim je to overena metoda pri depresii ci depke ci ako to vyjadrit proste pri frustracii atd. Zaloz si zosit. Kazdy kazducky vecer napis 3 veci, ktore ta za ten den potesili. Aj drobnosti. Nieco, co ti vycarilo usmev na tvari, potesilo alebo zahrialo pri srdci. Ak by si take za den nezazila alebo nie 3 situacie, napis len 3 veci, za co si ten den vdacna. A toto poctivo kazdy vecer. Je dokazane, ze tato metoda velmi pomaha, uz cca o mesiac mozes vidiet vysledky. Ide o to ze pri depkach oponiname tie dobre veci a takto sa snazime zacat menit nase myslenie. Pretoze vsetko je o hlave a v hlave. Tak drzim palce, keby nieco kludne napis ale mysli na to, ze mozes sa citit uplne inak, ze je to urcite docasna zalezitost a raz si budes gratulovat ako si to zvladla 😉✊
chodte do poradne
@zufalamamicka
@pribinak ahoj,AD vie predpísať aj všeobecný dr. Konkrétne citalec 10 mg,sú to tie najslabšie,ale neskutočne pomôžu.
@marca12 ja sa snazim hnet nevybuchnut len je toho vo mne uz tolko. Keby ma chcel aspon vypocut a nechat ma pri sebe vyplakat. Nie on do mna hnet huci ze co zase revem ze nie som normalna.
@zuzankkaa1 20 mesiacov. A so starsim mame este trosku problemy. Ma podozrenie bud na autizmus alebo narusenu kominikacnu schopnost alebp ide o onesnekoreny vyvin. Donedavna vobec nerozumel co mu som hovorila, nerespektoval ziadne prikazi a chodit s nimi von na prechadzky bolo pre mna peklo. Starsi v kociku a mladsi v nosici. Takto som fungovala kym sme sa nenastshovali do domu. Teraz je to uz o nieco lepsie ale aj tak ked idem s nimi von tak mladsi musi byt v kociku.
@marca12 ked mu poviem tak spravi. Ale pride mi to ponizujuce prosit sa mu o taku beznu pomoc.
@danula.ch ano. Doobalovala som rezne a robila som ranajky.
@liv1 co mna bavi. Starat sa o seba. Tak rada by som si dala spravit nechty, vlasy, tvar. Cvicit nepotrebujem a ani by som uz asi nevladala z tolkeho stresu a nervov mi nechuti jest vobec a moja vaha je momentalne 51 kg ked sme sa brali mala som 55kg. A kebyze sa zacnem o sebe starat tak mam doma dalsie peklo ze pre koho. Minile mi spravil ziarlivostnu scenu ze som si holila nohy a dala som si suknu a potom ked som prisla domov dalsiu ze ci som bola s malym u lekarky hodinu a pol.
@zufalamamicka no nemáte veru harmonický vzťah. Z jeho strany vidím dosť neuctu voči tebe. Ja by som v takom vzťahu nedokazala žiť plnohodnotný život, hrozne by ma to ubijalo a hádali by sme sa nonstop

@diewcatqoo uz sme to skusali x krat. X krat som mu vravela ze u nas je chyba v komunikacii on to vie a je si toho vedomi aj v praci ma obcas problem kvoli svojmu spravaniu a vyjadrovaniu sa. Minule mi tu basnil ako ma on lubi a ze som pre neho stale na prvom mieste a az potom su deti a ze u mna su na prvom mieste a potom on. Ale to tak nie je. Ja chcem byt s nim, nechcem sa takto citit a nechcem na neho veletiet za blbosti. Aj teraz mam uz vycitky svedomia a najradsej by som vyvalila tie dvere na tej spalni a hodila sa mu okolo krku no bolo by to prd platne a len by ma od seba odstrcil.