icon

Nezhody v manželstve. Cítim sa hrozne, som na všetko sama.

zufalamamicka
13. júl 2019

Ani neviem ci chcem daku radu alebo len dostat zo seba von co mam v hlave. Sedim v obyvacke na gauci v uplnom tichu, na poschodi v izbe pri starsom syncekovi zbaleny kufor a v druhej izbe ofucany manzel. Viem ze nie som idealna manzelka a matka ale uz nevladzem takto dalej. V hlave mam hrozne myslienky, nervozita vo mne len kypy a musim sa riadne ovladat aby som nevybuchla uplne. Mam pocit ze na vsetko som sama, ze ma nik nepocuva a ja len kricim do prazdna. Ked aj poviem niekomu co ma trapi jedina odpoved "neboj to prejde"; " to je preto tak lebo deti su male"; " vies chcela si dve deti kratko po sebe, to tak byva". Manzel sa obcas snazi mi pomahat no pomaha mi s vecami s ktorymi pomoct nepotrebujem a potom som z toho nervozna a hadame sa ako priklad dnes sme isli doobeda s detmi von a 3x som povedala ze idem im zobrat ponozky a mikini, kym sa vratim z detskej izby s vecami mladsi syncek obudy a na sebe krasny pomaly novy svetrik. Islo ma roztrhnut od jedu ze ma zase nepocuva a zase mi chcel pomoct tak ako nemal. Uz aj deti su zo mna nervozne. Najradsej by som zabuchla dvere a utekala prec. Daleko daleko daleko prec. Cez vikend je muz vacsinu casu na mobile alebo notebooku. Povie mi ze sa ide prezliect 20 min nikde a on v splani na mobile kuka daku blbost, ide na zachod 20 min nikde sedi na hajzli a fajci elektoronicku cigaretu. Uz som z toho na prasky. Minule som mu povedala ze mam asi poporodnu depresiu a on mi nato to je blbost ved uz si rok a pol po porode. Vobec ho netrklo ze sa takto citim uz rok a pol. Frustrovana, vycerpana, unavena, prazdna. Neustale pocuvam ako nemame sex, ako mame doma bordel, uz najnovsie aj varim gebuziny ktore sa nedaju jest. Opat ma zacal posielat do p**e a vraviet ze som krava a mam drzat hubu. Naozaj rozmyslam ze odidem ale bojim sa toho. Bojim sa ako bude reagovat. Som mozno hlupa ale rozviest sa nechcem. Rozmyslala som aj nad antidepresivami no aj tych sa bojim ze ako ovplvnia moje reflexi a pohotovost pri detoch. Uz teraz mam pocit ze som pomala ze sa len vleciem, casto mi padaju veci z ruk a o tom ze veci hladam po celom dome lebo neviem kde som ich dala uz ani nehovorim. Tesila som sa ze starsieho synceka mi zoberu od septembra do skolky a ja budem moct ist k psychologicke doobeda no vyzera to s jeho prijatim velmi biedne. Uz som fakt zufala a zacinam sa bat svojich myslienok a predstav. V noci uz ani nespavam lebo mavam uplne zive sny a potom uz ani neviem co je realita. Je to hrozny pocit. Mam dvoch nadhernych usmiatych synov a ja sa nedokazem tesit zo zivota, nedokazem sa tesit z nich, hrat sa s nimi. Vecer pred spanim si vycitam aka som hrozna matka ako malo som s nimi bola, ako malo som sa im venovala a oni sa ku mne aj napriek tomu kazdu noc tulia a chcu byt pri mne...

Strana
z3
zufalamamicka
autor
14. júl 2019

@danula.ch no vsak sa aj nonstop hadame. A vadi to mne a aj jemu a aj ked sa snazime tak to nevieme napravit.

marca12
14. júl 2019

@zufalamamicka a prave preto musis zmenit myslenie,ak chcete fungovat. Ja som bola tiez naucena vsetko si spravit sama a neponizovat sa,bola som hrda. Ale ak sme chceli spolu fungovat,musela som zmenit aj ja pohlad na vec. Nie je vobec hanba poprosit o pomoc. Cim viac ho budes zapajat,tym skor pochopi,ze starost o domacnost a deti nie je ziadna lahka vec. A hlavne bude sa citit potrebny a vynimocne. Mozno to navonok neprizna a ofrfle,ale urcite sa bude dobrr citit. Velmi utuzuje rodinu spolocna praca aj zabava.

liv1
14. júl 2019

@zufalamamicka hmm velmi sa obavam z toho co pises ze to je jeden nevyzrety manipulativny hajzlik. Ktory ta este aj uraza 😔. A ktory este z teba urobi tu zlu a ty sa aj tak citis. Nie ty si ta zla! Urob to hned. Oblec sa pekne, namaluj sa. Ked sa ta bude pytat pre koho, povedz mu ze pre neho. Nehadaj sa s nim, nech si trepe svoje. Usmievaj sa. A chod na tie nechty, proste chod si spravit radost. Chapes on zo zaciatku bude frflat, lebo bude vidiet ze sa nieco zmeni. Ale ked to tacne byt rutina a samozrejmost, bude si musiet zvyknut. A zvykne si. Nehlad na to co on. Hlad na to co ty. A s tym cvicenim chapem. Clovek v nervoch cvicit nevladze. Tak ale opeknit sa mozes 😉

iv007
14. júl 2019

Prepac za uprimnost ale mas muza debila.Spraval sa takto aj pred svadbou a detmi? Pokial nie je napomocny v domacnosti a este ta zhadzuje ako zenu/matku tak chyba je v nom,treba sa s nim razne porozpravat inak ta to znici a o par rokov budes zničená troska..

simca06022011
14. júl 2019

Čo ti pomôžu antidepresíva, keď sa neodstráni problem? Podľa mna vy máte problém doma, muž je divný, na jednej strane deti nejdú k starým rodičom, na strane druhej nie je sex. Keď nie je sex, je všetko zle... Aj strava aj bordel. Proste sa musíš rozhodnúť ty, čo bude, chces si oddýchnuť deti daj babke a nepýtaj sa. Doma oznam a hotovo. Ja som mala dcéru malo prec, ale.ked sa naskytla príležitosť raz za čas dala som ju na víkend k rodičom, nech si vnúča užijú. Ja som si vyriadila v kľude, navarila, nakúpila, stihla som aj kadernícku aj kávu a aj si doma nohy vyložiť. Keď sa polke nepáčilo, nevadí, veď nech si sedí za Pc a mobilom kolko chce, hádali by sme sa aj tak. Práve naopak, od kedy toto nerobím, lebo sme sa presťahovali, tak je situácia medzi nami horšia.. a deti cítia a vidia že doma nie je situácia ok a od toho sa odvíja aj ich správanie. Či doma alebo v kolektíve. Napr. Odkedy sa my doma hádame intenzívne, dcérka nechce odo mňa chodiť prec. V škole nepozorna, doma nepsolusna, papulnata. Názor 10x zmení z idem na nejdem a naopak. Už len kvôli tým deťom treba situáciu riešiť, tvoje bojím sa je smiešne. Si matka v prvom rade a kvôli deťom sa musíš pozbierať. S psychológom aj tak pojdes sa poraď, nie len kvôli liekom.. ale celej tej situácii. Ja nie som za riešenie "boli ma zub, dám si tabletku", ale raznejsie a trvalejšie.

mimuska125
14. júl 2019

@zufalamamicka ahoj tvoje deti su pre teba vsetko a lubis ich rozhodni sa ako uznáš za vhodne ale trápiť sa v takom manzelstve nieje dobre.vlastna skúsenosť. Ja som takto vydrzala 4 roky a vzdala to... A teraz mam novy vztah plánujeme rodinu a som stastna žena. Vsetko zle prejde uvidis.. Rozhodni sa akokoľvek ale myslí aj na seba. Mne rodicia rovno povedali radšej z kratšej cesty ako sa takto trápiť cely život. Ludia sa bohužiaľ nemenia.

luxus10
14. júl 2019

@zufalamamicka na toto ti ziadna tabletka ani nikto iny nepomoze.....

musis si to vysporiadat sama v sebe, a necakaj ze sa muz zmeni...zasivat sa bude aj o 5 rokov....a namiesto k lekarke sa vyber na masaz alebo na nieco co tebe samej robi dobre....ak si nedoprajes ty sama, ver mi ze sa nenajde nikto iny, kto ti dopraje....

deti casom podrastu ale chlap sa nezmeni....never tomu ze AD su neskodne, akurat ty mozes mat zaznam v zdr.karte, ze si labilna....a to sa neskor moze obratit proti tebe...AD neliecia, iba tlmia a ochromuju...

zacni sa spravat aspon trocha sebecky voci okoliu, mamy mrchy sa maju lepsie ako tie obetave...

je to nesmierne narocne obdobie pre zenu ked su deti male, energiu venuj detom, tie ju skutocne potrebuju, tvoj muz sa len vezie popri nich...

a co vlastne potrebujes pocut od lekara? myslis ze ti nejaky cudzi clovek skutocne pomoze?
pomozes si aj sama, vies vsetko co ta trapi pomenovat, a vies aj co ocakavas od partnera, ale on ti to nechce dat, on by sa mal ist poradit...😀😀ale on nema problem, lebo si tu ty a ty ich vsetky vyriesis....

zufalamamicka
autor
14. júl 2019

@iv007 nie nespraval. A aj ked niekomu z minulosti povie ze sa o neho nestaram a kaslem a ze po nom vrieskam tak mu nikto neveri a vsetci sa ho pytaju ako to je mozne ze ja by som pre neho aj dychala. Co je pravda. Vzdy som mu bola po ruke.

zufalamamicka
autor
14. júl 2019

@luxus10 dakujem.

zufalamamicka
autor
14. júl 2019

Dakujem zienky. Uz mi vela ludi povedalo ze mam byt sebeckejsia a ocividne maju a aj vy pravdu. Vzdy ma brzdilo to ze doma bude peklo ale to mam aj tak. Vcerajsom sme si s detmi velmi uzili. Oni same nechceli byt doma v tej zlej atmosvere. Ked sme sa vrstili bolo o cosi lepsie. Muz samozrejme dovolenku zrusil. Tak som mu povedala ze jeho rozhodnutie. A chystam sa mu povedat ze bud pojdeme vsetci 4 spolu ako rodina alebo pojdem ja s detmi a s mojimi rodicia. Preco by mali deti trpiet zato ze maju blbych rodicov ktory momentalne nevedia komunikovat. Uvidim ako vsetko to dopadne. Kamoska mi ponukla ze mi spravi nechty lebo sa uci a nema komu robit tak sa s nou dohodnem a suseda mi zase slubila vlasy 😊. Tak verim ze mi to vsetko vyjde. Dakujem zienky ❤

simca06022011
14. júl 2019

@zufalamamicka ja idem tento rok tiez na dovolenku s mamou 😂 a to nie sme nejak extra kamošky 😁 môj teraz komunikuje len keď sa mu hodí, čiže hrám jeho hru. Kto nekomunikuje, nič so mnou nechce mať a teda... Nerátam s ním ani na dovolenke. Kto by sa tam hádal s ním. Poviem malej nech si pekne sadne k stolu a vystrie sa a on vyskakuje z kože hneď ako keby som neviem čo robila...😂 A čo ešte hrisie veci čo sa stávajú na dovolenke.. dráždivý je 😂 tak bude doma so psom

janickacrazy
14. júl 2019

@zufalamamicka a neboj sa mu nechať tie deti častejšie a na dlhšie, nech vie o čom to je, áno musíš byť trochu sebecká, aj ty potrebuješ oddych a psychohygienu, inak sa z toho zblázniš a peknú dovolenku, ja idem tiež sama s deťmi so sestrou, jej mužom a ich deťmi, lebo moj muž musí do práce

sono2
24. júl 2020

@zufalamamicka ahoj. Čítam tvoju diskusiu. Ako si dopadla. Je ti lepšie?

Strana
z3