Nič ma nebaví

sunshineka
22. feb 2015

Dostala som sa do stadia,kedy neviem,co dalej.Nic ma nebavi a len prezivam.Po skole som zacala hned pracovat vo svojom odbore u sukromnika,ktory mi ale nechcel dat pracovnu zmluvu a tak som robila za smiesne peniaze najskor na cierno a potom na dohodu.Bola som rada,lebo jedna z mala som si nasla po skole hned robotu a navyse v odbore.Tesila som sa,ze aspon naberiem prax.Byvala som sice daleko od domova v prenajatom byte.Ked mi ani po roku nedal riadnu pracovnu zmluvu,tak som si nasla ineho zamestnavatela.Tam som uz zarobila priblizne 500€,ale tiez mi zo zaciatku nechcel dat pracovnu zmluvu.Vykrucal sa s dohodou a potom na moje naliehanie mi dal zmluvu na dobu urcitu.Vtedy ma potrebovali a vedela som,ze tam mozem robit maximalne rok a pol.Pretiahla sa praca na dva roky a po dvoch rokoch som musela odist.Uz ked som vedela,ze mi zmluvu konci,hladala som si pracu.Nasla som,ale za minimalnu mzdu.A odvtedy si uz neviem najst nic.Depta ma,ze nosim domov minimalnu mzdu,z ktorej este dost precestujem,kedze v nasom malom meste prilezitost nie je a musim dochadzat do trosku vacsieho mesta.Priatelovi sa tiez nedari v podnikani.Vsetky jeho uspory isli do podnikania,ktore mu nevyslo.Pustil sa do dalsieho a to mu tiez nejde.Proste mam pocit,ze v malom meste sa nic neda.Dari sa len tym,ktorí podedili po rodicov remeslo a oni pokracuju,pripadne maju znamosti a presadia sa.Neviem naco som studovala vysoku skolu,ked neviem na seba zarobit,neviem kam sa mam ubrat,ktorym smerom ist.Mam dost specificky smer vystudovany,s ktorym si tazko najdem pracu v inom smere.Nestudovala som ziadnu soc.pracu,ucitelstvo,manazment,ekonomiku.mam technicky smer,ale v tomto odbore je velmi presyteny trh odbornikov a momentalne kriza,cize ziadna sanca najst nieco.Som zufala z toho,ze si nemozme zabezpecit vlastne byvanie,chceme deti,ale v takejto situacii neprichadzaju do uvahy.Neviem,kde robim chybu,ale ked to takto pojde dalej,nebudeme nikdy nic mat.Vzdy budeme len prezivat ☹ Ani neviem,s cim chcem poradit,mozno sa chcem len vyrozpravat a povzbudit,ze uz konecne bude lepsie.Minule ma zarmutila jedna kamoska,ktora sa dobre vydala a nikdy sa nemusela starat o peniaze,lebo vsetko zabezpecil jej chlap,ktory je o 15 rokov od nej starsi,tak mi zacala vycitat,ze kedy chcem deti a tak celkovo mudrovala.prislo mi to divne,ze mi ide kazat zenska,ktora prd vie,co je to zarobit si na seba a starat sa sama o seba...

mawka
22. feb 2015

@sunshineka ak viete jazyky, chodte von. aj ked zacnete na nizsich poziciach, ale zarobite slusne peniaze, budete vediet jazyk perfektne a mozete sa uchytit alebo vratit nazad. bezte, kym nemate deti. potom je to zlozitejsie. k povodnej profesii sa vzdy viete vratit.

ariannazara
22. feb 2015

@sunshineka zbal kufor a sup inam len v cesku kde zijem by si si nasla super pracu musis byt priebojnejsia inak budes tak prezivat vzdy ja som to mala podobne doma ja som nerobila nikde priatel na poste za minim.mzdu jedneho krasneho dna sme sa zbalili a zijem v cesku uz skoro rok mame uz byt a zijeme si super mas vela moznosti ja to rozhodnutie nikdy lutovat nebudem Vela stastia!

sunshineka
autor
22. feb 2015

@mawka nevieme jazyky.to je to,co som pisala o studiu,ze my sme nemali cudzie jazyky v skole.nevenovala som pozornost jazykom,ked som vedela,ze ich k mojej profesii nepotrebujem.stale som dufala,ze si najdem pracu v mojom odbore,ale uz som pochopila,ze marne hladam.potrebujem okamzite riesenie a nie cakat dalsie roky.ano mozem sa zacat ucit jazyk,no potrva,kym ho budem vediet aspon na akej takej urovni,aby som sa mohla uchadzat o zamestnanie,kde jazyk pozaduju.a do zahranicia... pravdu poviem velmi o tom nesnivam

sunshineka
autor
22. feb 2015

@ariannazara mame kamaratov aj v cechach aj v rakusku,ale ani oni si nevyskakuju.neviem mozno sa hanbia priznat,ze sa maju lepsie

mima4
22. feb 2015

@sunshineka

Povzbudenie, ze bude lepsie moze vyzniet fajn pre teba, ale realita je taka, ze aby bolo lepsie, ty sa o to musis pricinit, pretoze take "bude" neexistuje, ak nie je za tym praca, odhodlanost a konkretne rozhodnutia.
V tvojom pripade vidim, ze si si zvolila nevhodny region pre svoju karieru, ci aj stredoskolsku pracu, takze neostava ti nic ine, iba sa zbalit a ist tam,kde ta budu vediet zaplatit - neviem na kolko sa cenis...ale nastupny plat by si vysokoskolach s technickym zameranim nemal ziadat pod 1000 EUR. Skus uvazovat o tomto smerovani. Faktom je, ze zazrak tam kde si necakaj.... ale si mlada, zdrava baba,...tak proste odid tam, kde je praca a kde je slusnejsie ohodnotena.
Pracovat za minimalnu mzdu s vysokou skolou hovori totiz nieco aj o kvalitach vysokoskolaka....
A kamosku neries a celkovo, co ju je do tvojho planovania rodiny....

sunshineka
autor
22. feb 2015

@ariannazara priebojna som bola tak pred 5 rokmi,ked som vysla zo skoly.mala som plany,sny.no teraz som uz natolko znechutena zo slovenskych zamestnavatelov,ze fakt mam chut sa zavriet doma a nevystrcit paty z domu.neviem,ci som vyhorela alebo co sa mi stalo.nikdy som nezvykla fnukat,ale ak sa cloveku permanentne nedari a vkuse musis riesit len starosti,tak ta to znici

minnie55
22. feb 2015

@mima4 no to by ma fakt zaujímalo, kde na Slovensku dostaneš nástupný plat minimálne 1000 €. Ja mám pocit, že obyčajný robotník zarobí viac ako vysokoškolsky vzdelaný človek. Čo je teda mimoriadne smutné, ale presne taká je realita ne Slovensku. Odhliadnuc od Bratislavy a možno zopár veľkých firiem ako T-Systems, U. S. Steel a podobne, môžeš na taký plat veľmi rýchlo zabudnúť. A aj v týchto firmách nie je nástupný plat taký vysoký - a to mi ver, že viem, o čom hovorím. Napr. nástupný plat IT inžiniera v T-Systems je 790€ brutto,pokiaľ sa nebavíme o nejakých extra super špecialistoch.
U nás v KE poznám kopec báb, ktoré skončili vysokú školu a predávajú v nákupných centrách v butikoch za minimálnu mzdu a nemá to nič spoločné s tým, že by boli blbé alebo neschopné.

mawka
22. feb 2015

@sunshineka ako ti tu kocka poradila, skus cechy. tam jazyk nepotrebujes, dorozumies sa a platovo tam budes uplne inde. a mas to za rohom de facto. a co sa tyka jazyka, na obycajnu pracu ti staci zaklad, dorozumiet sa. hoci by si chyznu robila a tvoj priatel by umyval riady. ale dokopy by ste zarobili dost slusne peniaze. a popri robote by ste mohli chodit na jazykovy kurz. rakusko je tiez za rohom, rozvinuty cestovny ruch, stale hladaju chyzne, umyvacov riadu. a hanba to nie je. kopec kapacit prave takto zacinali. bez hanby.
ja som tiez sestricka a skoncila som u umyvani zadkov. teda neskoncila, je to pre mna prestupna stanica a nevyhnutne pre prezitie a vobec s aza to nehanbim. sama s dvomi detmi pri 450 eurovom prijme sestry som jednoducho nevedela tahat aj deti aj domacnost. a nelutujem, ze som sla do sveta. po roku sa plynule dohovorim a bez akohokolvek kurzu.

mima4
22. feb 2015

@minnie55 tak idem tam, kde ma tak zaplatia. Prave preto som studovala vysoku skolu, aby som robila nielen vysokokvalifikovanu odbornu pracu, ale aj relativne slusne zaplatenu. A hovorime tu o mladych, zdravych ludi bez zavazkov... ktori prave teraz musia potiahnut co sa tyka budovania karieri...a od cloveka s vysokou skolou sa ocakava, ze dosiahne viac ako stredoskolach... no otazka je pravdaze v kvalite vzdelavania a aj samotnych absolventov.

a tie baby v nakupnych centrach,to ci su blbe, ja neviem, ale kazdopadne nemaju to, co by mal mat vysokoskolach... nevedia sa hybat, uchytit, profesne rast... a predpokladam ze su z nejakeho lajtoveho odboru....

sunshineka
autor
22. feb 2015

@mima4 ano ja som myslela povzdbudenie v tom zmysle,ze si precitam ako ini zacinali a pasovali sa so zivotom a dokazali ho zmenit.znechutena som aj z kona,lebo v kazdom druhom prispevku sa zeny pysia ako sa o nich chlapi postaraju,ako nosia peniaze a podobne.osocuju chlapov,ze co je to za chlapa,ked nevie domov doniest poriadnu hrcu penazi aj z tohto som znechutena.to sa v dnesnej dobe zeny nechcu realizovat aj v praci?cakaju len na to,co chlap donesie? ja by som odisla,ale ako hovorim v mojom smere je kriza napr. aj v Ba.nechcem sa chvalit,ale som sikovna a cielavedoma,co sa tyka mojho odboru,vzdelavam sa a bavi ma praca.lenze to je sukromna sfera a najst solidneho sukromnika,ktory zaplati svojich zamestnancov je tazke.dobre miesta su vychytane a navyse je to praca skor pre chlapov.my zeny sa v tomto smere tazsie presadzujeme.ja som sa uz rozlucila z touto pracou.musim hladat akukolvek inu.no ale co si mam uviest do zivotopisu a ziadosti,ked viem robit len jeden smer?co mi pomoze,ked ovladam programy,ktore nikde inde nevyuzijem?

sunshineka
autor
22. feb 2015

@mima4 lenze je rozdiel,aky odbor si studovala.ak mas dobry odbor,tak mozes ist tam,kde ta hladaju.lenze na mna s mojim odborom sa mozu akurat tak pozerat,ze co u nich chcem.

mima4
22. feb 2015

@sunshineka
a čo si vystudovala?
Si 5 rokov od skoncenia skoly, aspon takto tu spominas...v skole ste nemali jazyk, ale urobila si v jazyku za tych 5 rokov aspon nejaky progres?
Ak mas vysoku skolu, zbal sa a pod napr. do BA, ajj ked nebudes robit v odbore, ale mas podstatne vacsiu sancu si najst primeranu pracu za slusnejsi plat. A hlavne, denne makaj na angline...

minnie55
22. feb 2015

Súhlasím s dievčatami, že by si mala začať makať na angličtine, tá ti naozaj otvorí nové možnosti a určite zvážte spolu s priateľom presťahovanie do Bratislavy alebo prípadne aj za hranice. Ste bez záväzkov, je to pre vás ten najlepší čas.
Neviem ako u vás, ale tu na východe je to s prácou fakt bieda, dobré pracovné ponuky sú tak max. 5 krát do roka, inak nič. Kolegynina dcéra sa uchádzala o prácu vo verejnej službe, má skončenú vysokú školu ekonomickú a ponúkli jej plat 460€ v hrubom.

sunshineka
autor
22. feb 2015

@minnie55 presne toto by aj mna zaujimalo.vies kazdy radi odid do zahranicia,ale kurnik sopa,ved kolko ludi zije okolo mna.ved musia nejako zit.to nie je riesenie odist.teraz vsetci pojdeme prec?a neviem,kde teda uz len v Ba dostane niekto nastupny plat 1000€.znamy zarobia max.700-800€.kamos IT specialista nastupny plat 850€,tak o akych 1000€ hovorime?ja sa zaujimam o priemernych ludi,nie o par stastnych,ktorí zarobia viac.nie vzdy je to o kvalitach.niekedy som az zarazena,ked vidim,aki ludia sa dostanu na niektore pozicie vdaka znamostiach.

anzelik
22. feb 2015

ahoj pises ,ze Tapas v minimalnej mzde mas vysoku skolu v prvom rade mysliet pozitivne mysliet na sny co si mala kde su kde sa vytratili snivas ao rodine babetku tak preto nieco urob a neplac presmiruj Internet moznosti zmobilizuj sa aj s patrenerom sadnite si k tomu on nech prestane podnikat nech sa zamstna nech nedava vynalozene peniaze tam kde nie je efekt neplacte ,ze vam to nejde hlavy hore ste mladi tak preto urobte Maximum urcte si priority najdite spolucnu cestu neviem sice aky mas obor ,lebo to nepises treba skusit ist von nie sediet na ,,zadku Doma 🙂 urobite nieco pre seba a pre svoju buducu rodinu teraz depku nabok a netapat budete zbytocne flustrovany obaja a to nema vyznam treba preto nieco urobit... 🙂 zelam Vam vela stasticka

minnie55
22. feb 2015

@sunshineka podľa mňa veľa závisí aj od toho, aké máš rodinné zázemie, či napr. musíš kupovať byt na hypotéku alebo ti dajú byt či penaize rodičia. Poznám veľa ľudí, ktorí bez vlastného pričinenia prišli k bytu, autu a to sa potom oveľa ľahšie dýcha, keď nemáš žiadne úvery, vyžiješ aj z málo peňazí. Pre mňa je stále záhadou, odkiaľ sa u nás berú ľudia, ktorí kupujú nehorázne drahé novostavby, v KE ich máme ako nasr**tých a takmer všetky sú už predané. Cesty sú plné SUV, ja tomu fakt nerozumiem. A neverím, fakt neverím, že 90% ľudí si to môže dovoliť zo svojich platov. Čím ďalej sondujem, tým viac zisťujem, že platy sú fakt nízke - v priemere môže byť človek rád, keď dostane na ruku 700€, to už je naozaj dobrý plat. Takže ja neviem 🙂

dkethe
22. feb 2015

Prosim, co si studovala, to je dost zle platena profesia :(

sunshineka
autor
22. feb 2015

@mima4 pre jazyk som za 5 rokov nespravila nic,lebo ako som pisala,stale som dufala,ze najdem pracu v mojom odbore.myslim si,ze sikovna som,nikdy som nesedela doma.pracu som si vzdy nasla.pracu nie je tazke najst,len za aky peniaz...v Ba mi ponukli nastupny plat 500€ s tym,ze po roku by sa zvysil o 50€.cize budem na tom istom,pretoze tu mam nizsi najom a tam by sme platili raz tolko za najom.hladam samozrejme dalej.zacala som sa ucit anglictinu,oprasujem si nemcinu.chcem spravit vsetko preto,aby sme sa mali lepsie,ale po tolkych neuspechoch si neverim.nepochopis to,ak si nebola v takej situacii.ja si ani neverim v tom,aby som poslala niekam ziadost.ked vidim,ze praca je upne odlisna tomu,co ja viem robit.co im ponuknem?ako ich presvedcim?ked si precitaju zivotopis,tak ho daju automaticky prec,lebo s takou kvalifikaciou cloveka nehladaju

mima4
22. feb 2015

@sunshineka skus nam napisat, co si vystudovala, ake zameranie.

mircalla
22. feb 2015

@minnie55 Suhlasim, dnes si mnohi robotnici zarobia ovela viac....minule si jeden typek ze 3 dni pomerne nanarocnej prace od nas 1600 euro, som cumela. a nastupny plat absolventa 1000 euro jedine v Ba a to v dobrom odvetvi, ako napriklad IT
@sushineka Asi ti ine neporadim, ale skusila by som si poslat ziadosti v tvojom odbore v inom regione, potom sa uvidi, aspon budes mat predstavu, aku mas sancu a kolko mozes dostat plat.
Kamosku neries, nie je nic polutovaniahodne ako zena financne zavisla od muza, co nikdy nepracovala.....rozidu sa a je stratena....

sunshineka
autor
22. feb 2015

poslala som a stale posielam zivotopisy. ani na jeden sa mi neozvali.pritom v jazykovych znalostiach uvadzam,ze sa zdokonalujem v jazyku.snazim sa vzdy napisat schopny motivacny list,aby zaujal,ale zaroven neodstrasil.pisaniu motivacnych listov a ziadost venujem vela casu,neodflakla som ich.no hlasim sa aj na pozicie,ktore mi nie su blizke,ale podla zdraveho usudku viem,ze po zauceni by nebol problem zvladat pracu.rychlo sa ucim a mam snahu sa ucit.nie som typ cloveka,ktory caka,ze dostane plat a nic preto nespravi,len si odkruti svoju pracovnu dobu a uz rano po prichode caka,kedy bude "fajront" 🙂 kde potom robim chybu?

sisaha
22. feb 2015

@mima4 tazko konkretne radit, ked ma problem napisat co presne vystudovala.

@sunshineka v Ba si skusala aj banky napr? Ak si IT specialista, vies sa dostat do hocicoho.

mima4
22. feb 2015

@sisaha no ved prave to. Keby tu napisala svoj odbor, urcite by sa tu nasli zeny, ktore same, resp. niekto z ich rodiny/znamych to vystudoval a robi v tom a mohla by sa tak v tom lepsie orientovat.

miskap2111
22. feb 2015

@sunshineka z vlastnej skúsenosti viem, že nie vždy, čo chcem ja, respektíve akú mám predstavu, sa "stretne" s tým, čo je "k dispozícii". Niekedy proste musí človek urobiť nejaký vnútorný kompromis. A ty sa musíš rozhodnúť, o aký kompromis tu pojde. Možeš sa rozhodnúť, že zostaneš na mieste, kde málo zarábaš, ale do určitej miery to bude spĺňať tvoje iné požiadavky. Alebo pojde o iný kompromis- že sa odsťahuješ za prácou (ako ti tu už kočky radia). Alebo po večeroch budeš drtiť jazyky, aby si mala šancu na lepšie uplatnenie (ver mi, že pokiaľ budeš robiť na Slovesnku, požiadavka na úroveň jazyka vo väčšine povolaní nie vyššia ako úroveň B a tam sa budeš vedieť dostať relatívne rýchlo). Základom úspechu je totiž vidieť čo najviac možností a potom sa rozhodnúť.. Dá sa to urobiť aj tak, že si proste s priateľom večer sadnete, vezmete si kus papiera a napíšte si tam všetky možnosti, ktoré vás napadnú a dohodnete sa, že tam na ten papier dáte aj tie, ktoré sa zdajú teraz pre vás nereálne (ako napríklad odchod do zahraničia, rekvalifikácia atď..) - v tejto fáze treba byť veľmi kreatívny. A keď budete mať tie možnosti napísané, tak si preberiete jednu po druhej - postupne, s vymenovaním plusov a mínusov tej danej možnosti.. Skúste to, možno sa vám pri niektorej z možností otvoria oči a budete ju vidieť v inom svetle. Držím palce.

sono2
22. feb 2015

@sunshineka my sme tiež všelijako začínali s manželom, takýmto prístupom budeš len závidieť každej tvojej kamarátke. Žiaľ, niekto má známosti a niekto si musí vybojovať všetko sám. Je to len na tebe, keď nemáš školu tak musíš ísť von pracovať, ale priprav sa, že to nebude jednoduché. Že nevieš jazyk, je veľké mínus! Počítam, že si mladá tak sa do toho pustiť život patrí šikovným. Začiatky sú vždy ťažké. Viem o com hovorím. Veľa šťastia.

henamichal
22. feb 2015

@minnie55 som anglictinarka a ovladam jazyk na velmi dobrej urovni a na Slovensku mi to otvori vela moznosti....smiesne...tesim sa ze mozem pracovat ako obycajna ucitelka...kde som podala ziadosti,nikam nepotrebuju prekladatelku a tlmocnicku a viem preco...lebo nemam protekciu a znamosti....takze tolko o anglictine.

adri266
22. feb 2015

@henamichal presne tak, este aj na jazykovu skolu sa dostanes cez znamosti 😠

@sunshineka spekulujem, ze mas tak 28 rokov. Ano, povedala si, ze nechces ist mimo, ale napisem Ti nas plan.
Po VS /ucitelka/ som nastupila do skoly. Dostala som 7000 Sk nastupny plat. Moj manzel v tom case dostaval trosku viac. Prave sme sa vzali, mali sme samozrejme plan ist byvat samy. Ale ked som si zacala studovat materialy ohladom hypoteky, zadlzenosti, atd, povedali sme si, ziadne take.
Odisli sme do UK, ano, umyvala som aj hajzle, ale za dva roky sme si nasporili na byt a auto. A NEMAM HYPOTEKU!!! Co je pre mna obrovska vyhra. Pocestovali sme, zazili co to, ale hlavne za dva roky sme ziskali, co sme chceli.
a teraz mozem kludne pracovat za ubohy plat, lebo sa nemusim bat, ze ak by ma vyhodili, tak nestiham splacat uver

Takze mas niekolko moznosti:
1, opustit frajera a najst si druheho Borisa Kollara
2, ostat tam kde si, a zmierit sa s tym
3, odstahovat sa do ineho mesta
4, skusit stastie v zahranici.

A este jedna vec. Never ani slovo zenskym, co tu ukazuju, co im ich manzel kupil, atd. OK, asi 10% z nich maju to stastie, ze ich manzel je fakt prachaty, ale zvysok si len vymysla 😝 Minule som jednej babe pisala, akurat na Valentina davala prispevok, ze jej manzel od rana graviroval na ruzu venovanie MIlujem Ta.
Smola bola, ze akurat sme prisli z TEsca a presne taku ruzu som dostala od manzela 😀

cobhan
22. feb 2015

@henamichal ale mozes si hladat pracu na urovni v zahranici, ak by si mala zaujem...co je pre cloveka, ktory nema ziaden cudzi jazyk totalna utopia. V tomto smere mas navrch 🙂 Prekladatelia a tlmocnici uz v dnesnej dobe maju minimalne dva cudzie jazyky, len anglictina uz pracu nezaruci.

@sunshineka zbalte sa a skuste stastie za hranicami. Ked je clovek sikovny, tak sa uchyti vsade..zavazky este nemate, mozete robit cokolkvek bez ohladu na pracovnu dobu a jazyk sa casom naucite tiez. A aj praca v odbore sa najde, mozno nie hned, ale casom urcite.

svetluska82
22. feb 2015

@sunshineka ahoj. No my sme tiez zacinali kadejako. Ja som si robila vs s jasnym cielom, aby som mala lepsi zivot. Prve 2 roky som dochadzala za robotou 70 km cize nenormalne vydavky na vlak. Popritom som chodila na anglictinu do jazykovky neskor som si pribrala aj nemcinu. S cielom ziskat statnicu lebo pokial nemas statnicu z jaxyka tak velmi neprerazis. Ja sa snazim neustale vzdelavat popri robote.teraz planujem chodit na taliancinu. V nasom meste nie je solidna jazykovka tak dochadzam cca 30 km do ineho mesta.ono sa vzdy najee nejake riesenie. Len s tymi jazykmi treba vydrzat. Ja som chodila 6 rokov do jazykovky a potom statnica.kopec ludi to vzdalo.musis mat jasny ciel a zapisat sa na kurz nestaci len oprasovat. Mozes si urobit rekvalifikaciu. Tiez mozes ist opatrovat do nemecka tam su vsak dlhsie turnusy 2 -3mesacne. Ale zarobok celkom fajn, ak mi bude zdravie sluzit pojdem tam lete.nemam problem s akoukolvek pracou....na tvojom mieste by som zvazovala rekvalifikaciu a popritom aj jazyky. Nepises konkretne co mas vystudovane tak neviem viac poradit. Ja som tiez koncila cca pred 5 rokmi a jaxyk sme mali na vs.drzim palce.hlavne ze je zdravie vsetko ine sa da poriesit

sunshineka
autor
22. feb 2015

@adri266 normalne som pookriala pri tvojich slovach.dakujem.mne nerobi problem aj hajzle umyvat,praveze manualna praca ma bavi.hlavne,ze viem zaco robim.vedeli ste jazyk,ked ste isli von?isli ste cez znamych alebo cez agenturu?do UK by som nesla,ale max.Rakusko,Nemecko.Kamoska odisla do UK s muzom a vratili sa s dlhmi,mozno mali smolu.isla by som do Ba najradsej aj koli zivotnej urovni a kulturnemu vyzitiu.Milujem galerie,muzea,mini kaviarnicky,to mi tu v malom meste velmi chyba